Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést!

Keresd meg saját helyi kampányod
A te helyed
936
az 1 000 aláírásból
keresztül 24 helyi kampányból

24 kampány

 • Veresegyház
  Elég az értelmetlen mérgezésből - kíméljék meg tőle a lakosságot és az élővilágot
  - Mérgek nélkül hatékonyabban,az élővilág segítésével védekezzünk - a denevérek,madarak,halak,hüllők mind ezerszer több szúnyogot pusztítanak el,mint az irtás,amivel valójában csak őket gyilkoljuk - így valójában az irtás csak újabb és újabb irtást provokál,hiszen minden alkalommal a szúnyogok ellenségei esnek nagy számban áldozatul - a mérgek felhalmozódnak gyermekeink és a mi szervezetünkben,egészségügyi hatásaik közül a rákkeltő és idegrendszerkárosítók már sokak által ismertek,kutatások bizonyítják - ha az élővilágot segítjük a szúnyogok féken tartására,csak akkor érezhetjük természetközeli településen magunkat,amiért valójában Veresegyházat választottuk lakóhelyünknek
  3 a 100 Aláírásból
  Készítette: Zádori Sarolta
 • Debrecen
  Méreg nélküli szúnyogirtás
  Egyedüli inteligens lények vagyunk, mégis a legtöbb kárt okozzuk. Egy döntés, és máris tehetünk pozitív következményekkel járó cselekedeteket, melyek a javunkat, a földünk, környezetünk, családunk, gyermekeink javát szolgálják! NE PUSZTITSUNK, OVJUNK!!!!!
  1 a 100 Aláírásból
  Készítette: Cintia Ripszám
 • Balatonalmádi
  Nem kérünk vegyszeres szúnyogirtást Balatonalmádiban!
  Minél többen csatlakozunk, annál hatásosabb lesz a petíció !!! Óvjuk a Fecskéket és segítsük az életüket , mindennel amire szükségük van !!
  5 a 100 Aláírásból
  Készítette: Sándor Horváth
 • Biológiai szúnyoggyérítést Tatabányán!
  A kémiai szúnyoggyérítés súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a természet rendjében. Ennek során egy idegmérget tartalmazó rovarirtószert (deltametrint) használnak, amelynek eredményeként minden elpusztult szúnyogra több száz más elhullott rovar jut. De velük pusztulnak a kétéltűek, hüllők, sőt közvetve kisméretű gerinces állatok is!
  10 a 100 Aláírásból
  Készítette: Anita Bús
 • Budapest
  Ne szaporodjanak a szúnyogok!
  Vegyi eszközökkel a szúnyogok gyérítése környezetromboló, és hosszútávon sok eredményre nem vezet. A biológiai írtás sokkal kíméletesebb és hosszabb távon hatékony.
  1 a 100 Aláírásból
  Készítette: Zsuzsánna Anikò Nagy
 • Balatonlelle
  Környezetkímélő szúnyoggyérítést Balatonlellén!
  A beporzó rovarokat, rajtuk keresztül a teljes táplálékláncot, a konyhakertjeinket és gyermekeink egészségét tesszük kockára az idegmérgek széleskörű használatával. A kémiai szúnyogirtással kapcsolatban számos probléma merül fel: - A felhasznált idegméreg nem csak a szúnyogokra hat, hanem minden rovarra, így például a méhekre is. - A rovarok tömeges pusztítása a teljes táplálékláncra kifejti a hatását (pl. fecskék számának drasztikus csökkenése), súlyosan beavatkozik az ökoszisztémába. - A vegyi anyag hosszú távú alkalmazása az irtószerrel szembeni ellenállóságot okoz a szúnyogok szervezetében. A fentiekből látszik tehát, hogy ez a módszer hosszú távon nem jelent megoldást a problémára sőt, még ront a helyzeten. Ezeknek az irtószereknek az alkalmazása egyébként az EU-ban tiltva is van, mi mégis használjuk őket. A szúnyogok számának csökkentésére számos alternatíva létezik már. Ilyen például a biológia szúnyoggyérítés, aminek előnye, hogy a szúnyogokon kívül más élőlényre nincs hatással, illetve sokkal hatékonyabb, mert közvetlenül a szúnyoglárvákat támadja. A kémiai módszer problémáiról és a lehetséges alternatívákról, többek közt a biológiai védekezésről a Magyar Madártani Egyesület oldalán olvashatnak bővebben [1]. Indult egy olyan oldal is, ahol azokat a településeket gyűjtik, melyek az idegméreg szórása ellen döntöttek [2]. Javasoljuk áttekinteni az MTA vonatkozó kutatását [3] és állásfoglalását [4] , előbbi részletesen bemutatja a biológiai gyérítés módszereit, illetve a jelenlegi gyakorlattal kapcsolatos problémákra is kitér. Az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek úgy, hogy elállnak a kémiai szúnyoggyérítés megrendelésétől. Bízom benne, hogy Önök is fontolóra veszik a szúnyogok elleni védekezés újragondolását. [1] MME: www.mme.hu/a_szunyogirtas_termeszetvedelmi_kockazatai_es_biologiai_megoldasai [2] BiológiaiSzúnyogirtást: www.biologiaiszunyogirtast.blog.hu/ [3] Dr. Székács A. (szerk.): Környezetbarát védekezési technológiák csípőszúnyogok ellen, MTA Növényvédelmi Kutatóintézete, 2006. [4] www.molnar-v-attila.blogspot.com/2017/11/mta-diverzitasbiologiai-bizottsaganak.html
  2 a 100 Aláírásból
  Készítette: Györgyi Konkoly-Tálos
 • Esztergom
  Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Esztergomban
  Miért fontos? A kémiai szúnyoggyérítés súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a természet rendjében. Ennek során egy idegmérget tartalmazó rovarirtószert (deltametrint) használnak, amelynek eredményeként minden elpusztult szúnyogra több száz más elhullott rovar jut. De velük pusztulnak a kétéltűek, hüllők, sőt közvetve kisméretű gerinces állatok is!
  3 a 100 Aláírásból
  Készítette: Révész-Fodor Adrienn
 • Veszprém
  Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Veszprémben!
  A kémiai szúnyoggyérítés súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a természet rendjében. Ennek során egy idegmérget tartalmazó rovarirtószert (deltametrint) használnak, amelynek eredményeként minden elpusztult szúnyogra több száz más elhullott rovar jut. De velük pusztulnak a kétéltűek, hüllők, sőt közvetve kisméretű gerinces állatok is!
  7 a 100 Aláírásból
  Készítette: Dávid Tóth
 • Kistarcsa
  Biológia szúnyogirtást Kistarcsán
  A kémiai szúnyoggyérítés súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoz a természet rendjében. Ennek során egy idegmérget tartalmazó rovarirtószert (deltametrint) használnak, amelynek eredményeként minden elpusztult szúnyogra több száz más elhullott rovar jut. De velük pusztulnak a kétéltűek, hüllők, sőt közvetve kisméretű gerinces állatok is
  6 a 100 Aláírásból
  Készítette: Miklós Endrédi
 • Üllő
  Nem kérünk kémiai szúnyoggyérítést Üllőn!
  A környezetvédelem mindenkié! A gyermekeid, unokáid is élni szeretnének ezen a bolygón. A föld élőlényei nem pusztítják az embert! Te se pusztítsd őket!
  23 a 100 Aláírásból
  Készítette: Vica Tóth