Gyakran feltett kérdések

 • Mi a (Szabad)aHang?

  Az aHang és a Szabad.aHang olyan magyar polgárok közössége, akik valódi változásért dolgoznak együtt a számukra fontos ügyekben.

  Az aHang azon munkálkodik, hogy a közösségek visszaszerezzék érdémi képességeiket sorsuk, az őket érintő ügyek befolyásolására.

  Kiállunk:
  → a méltányosság védelme
  → a jogok védelme
  → a béke megerősítése
  → a bolygónk megőrzése
  → a demokrácia elmélyítése
  érdekében.

 • Ki működteti a Szabad.aHangot?

  A szolgáltatást az aHang csapat működteti, és önkéntesek, illetve adományok segítenek bennünket a szolgáltatás fenntartásában.

  Szoros kapcsolatban vagyunk hazai és nemzetközi szakértőkkel, kampány- és szervezési specialistákkal (szerencsére házon belül is akad néhány), így segítségükkel tudjuk a kampányok hatékonyságát elősegíteni, az alkalmazott módszereket kiválasztani, a technikai működést biztosítani.

 • Kapcsolatban vagytok-e valamilyen politikai párttal?

  Egyértelműen nem. Nem vagyunk kapcsolatban semmilyen politikai párttal. A függetlenségünk megőrzése érdekében elsősorban mikroadományokból tartjuk el magunkat. A függetlenségünk azt jelenti, hogy olyan kampányokat indítunk, amelyekről közösen döntöttünk és felvillanyoznak bennünket! Ügyek és eredmények vezérelnek minket, és minden politikust ugyanolyan mérce szerint mérünk.

 • Kapcsolat

  Hogyan léphetek kapcsolatba veletek?

  Mi is szeretnénk hozzád kapcsolódni! Írj nekünk, a [email protected] címre.

  A kampányokkal kapcsolatban van kérdésed?

  [email protected] -ra írj, a tárgyba írd bele: Kampány

  Ha technikai problémád, üzeneted van nézd meg a GYIK-et, illetve a [email protected] címen éred el a technikai csapatot.

  Amennyiben önkéntesen szeretnéd segítenéd munkánkat, írj a [email protected] -ra és írd bele a tárgyba: Önkéntes

  Média és sajtóügyekben írj a [email protected] címre.

 • Csatlakoznál?

  Van-e díja a szabad.ahang.hu szolgáltatásának?

  Nincs, a szolgáltatásunk ingyenes!

  Mi szükséges ahhoz, hogy tag legyek?

  Iratkozz fel vagy írj alá egy kampányt! Az aláírással, vagy egy kampány indításával rögtön taggá válsz, ami semmilyen kötelezettséggel nem jár.

  Szeretném felajánlani az együttműködésemet, mit tegyek?

  Először is köszönjük, hogy munkáddal segíteni szeretnéd törekvéseinket. Írj nekünk a [email protected] címre.

  Adományozással kapcsolatban keresd fel oldalunkat!

 • Mivel kapcsolatban indíthatok kampányt?

  Szinte bármivel kapcsolatban, amiről úgy gondolod, hogy jobbá kellene/lehetne tenni. Fontos tisztáznod, hol látsz esélyt a pozitív változásra. Kampányodat le kell szűkítened valamilyen jól körülhatárolható ügyre vagy helyre. Célközönséged lehet globális, országos vagy helyi, fókuszálhat egy intézményre, vagy egy vállalkozásra is.

  Amikor belekezdesz a kampányba, a legfontosabb feladat, hogy mindig mozgásban tartsd az ügyet - ne aggasszon, ha nem sikerül minden tökéletesen elsőre. Még a gyakorlott kampány-kezdeményezők is hibáznak néha, és előfordul, hogy menet közben változtatják meg a stratégiájukat. Nem kell szakembernek lenned ahhoz, hogy elindíts egy kampányt, csak nyitottság szükséges hozzá az új dolgok kipróbálása és a folyamatos tanulás felé.

 • Mivel kapcsolatban nem indíthatok kampányt?

  Számítunk rá, hogy találkozunk majd olyan kampányokkal, amelyekkel nem értünk egyet. Ezzel nincs problémánk, amíg a kampány célja nem gyalázkodó, diszkriminatív vagy illegális.

  Vagyis: kampányod erőszakos, vagy arra ösztönöz? Megfélemlítő, vagy szexualitáson, nemen, valláson, etnikai, nemzeti, szexuális oreintáción alapszik? Gyalázkodó? Ha nem, akkor minden rendben van!

  Fenntartjuk a jogot arra, hogy töröljük azokat a kampányokat, amelyek átlépik a közös tisztesség határát, szóval vállald a felelősséget kezdeményezésed iránt!

 • Mit tudok tenni kampányommal azon túl, hogy elindítom?

  Egy közösségben létrehozhatsz egy kampányt, megoszthatod azt saját kapcsolati hálóddal, és meghívhatsz más támogatókat e-mailben.

  A felület abban is segítségedre lehet, hogy a kampányod megjelenhessen az utcákon is. Például ki tudod nyomtatni a petíciód egy üres példányát és személyesen is tudsz aláírásokat gyűjteni, majd ezeket az adatokat könnyedén be tudod vinni a rendszerbe. Természetesen az online aláírásokkal együtt is ki tudod nyomtatni a petíciódat, így személyesen is célba juttathatod.

  Az összes funkcióhoz bejelentkezés / regisztráció után hozzáférsz itt: Kezelőfelület

  Ez egy olyan eszköz, amely segít bárkinek bárhol elkezdeni, menedzselni és befejezni egy kampányt.

 • Tudom törölni a már létrehozott kampányomat?

  Igen.

 • Hogyan tudunk változást elérni aláírt petíciókkal?

  A petíciók remek pillanatképet nyújthatnak arról, hogy egy ügy milyen társadalmi támogatottsággal rendelkezik, valamint összegyűjtenek olyan embereket, akik hasonlóképpen gondolkodnak, vagy cselekedni szeretnének egy-egy témában. Nem mindig van szükségük nagyon sok támogatóra ahhoz, hogy hatást tudjanak elérni. Gondolj egy olyan helyi ügyre, amely 20 utcabeli szomszéd közös kezdeményezése, és egy ember figyelmének felkeltését célozza.

  A petíciók új párbeszédek kialakulásának katalizátorai lehetnek, vagy éppen eszközök a régiek átformálásához. Másképpen viszonyulhatsz a barátaidhoz, a családtagjaidhoz, a kollégáidhoz, a gyülekezeted tagjaihoz, a politikai képviselődhöz, vagy a munkaadódhoz. Az a leghatékonyabb módja a kapcsolatfelvételnek, ha petíciódat személyesen, vagy valamilyen kreatív ötlettel juttatod célba, ezzel kifejezve, hogy támogatóid miért tartják fontosnak ezt az ügyet.

 • Hol találok a kampányolásról több infromációt?

  Örülünk a kérdésednek! Most hogy már megismerkedtél az alapokkal, kíváncsi lennél arra, hogyan csinálják ezt a profik?

  Feltétlenül nézd meg a kampányolással foglalkozó tippjeinket!

 • Nem szeretnék többé értesítést kapni azzal a kampánnyal kapcsolatban, amire feliratkoztam. Hogyan tudok leiratkozni?

  Szomorú, hogy itthagysz minket. Az értesítéseket tartalmazó e-mailben találsz egy "leiratkozás" gombot - kattints rá, ha nem szeretnél több értesítést kapni.

 • Hogyan kerülhetek kapcsolatba egy kampány elindítójával?

  Ahhoz, hogy kapcsolatba kerülj azokkal, akik kampányt indítottak, csak kattints a nevükre a petíció tetején. Így közvetlenül elérheted őket.

 • Hogyan tudom szerkeszteni a petíciómat?

  Kattints a ‘saját kampányaim’ fülre a jobb felső sarokban, majd keresd meg a kampányodat, menj a kampány oldalára, és kattints a ‘tartalom szerkesztése gombra’

  Az összes funkcióhoz hozzáférsz itt: Kezelőfelület

 • Hogyan tudok képet hozzáadni vagy cserélni?

  Először is kattints a ‘tartalom szerkesztése’ gombra a kampányoldaladon. Utána a ‘kép hozzáadása’ gomb segítségével adj hozzá egy képet. Az optimális képméret: 725x300 pixels (2.4: 1 arányú). Ügyelj arra, hogy jogilag rendben legyen a kép felhasználása.

 • Hogyan tudom megnézni, hogy megnézni, ki írta alá a petíciómat?

  Ezzel lezárul a kampányom ?

  Nem dehogy!

  Többször is meg tudom nézni?

  Hát persze!

  Kattints a Kézbesítsd a petíciót’ gombra. Ekkor elérheted a letölthető pdf fájlt, ami az aláírók neveit és irányítószámukat tartalmazza.

 • Hogyan szerezzek még több aláírást?

  Kezd el úgy, hogy megosztod a kampányodat mindenkivel, akit ismersz. Jó ötlet írni azoknak az embereknek, akik aláírták a petíciódat, és arra kérni őket, hogy osszák meg ők is barátaikkal és a családjukkal.

  Amennyiben papíron szeretnél aláírásokat gyűjteni, írj nekünk. Még dolgozunk ennek a funkciónak az informatikai támogatásán.

 • Nem vagyok a közösségi média hálózatokon - hogyan tudom népszerűsíteni a petíciómat?

  A közösségi média hálózatok kiváló eszközei a petíciód népszerűsítésének. Ha csinálsz egy Facebook vagy Twitter fiókot, az sokat lendíthet az ügyed népszerűsítésében. De ha mégsem szeretnél fiókokat nyitni, még mindig elküldheted e-mailben a barátaidnak, kollégáidnak a petíciódat, vagy kinyomtathatod és gyűjthetsz azon aláírásokat.

 • Hogyan tudok kapcsolatba lépni azokkal, akik aláírták a petíciómat?

  Kattints az ‘Email támogatóknak’ gombra és kövesd az instrukciókat. Hetente 3 levelet küldhetsz a támogatóidnak, ha elérted a 100 aláírást.

 • Mennyi emailt tudok küldeni a petíciómmal kapcsolatban az aláíróknak?

  Maximum heti 3-at tudsz küldeni.

 • Miért lehet csak 100 aláírója a kampányomnak? Hogyan tudok ezen változtatni?

  A elérendő aláírás mutatója automatikusan frissül, amint a petíciód több aláírást kap - így hát nincs min aggódnod, nincs felső határa az aláírásoknak, amit gyűjthetsz.

 • Miért nem tudok bármilyen kategóriát bejelölni?

  Az egyes petíciók számára kiválasztható kategóriákat a leginkább megfelelőkre korlátoztuk - ez segíti, hogy a kategóriák tiszta, átlátható struktúrával és jelentéssel bírjanak.

 • Miért nem tudom már szerkeszteni a petícióm tárgyát?

  Amikor az emberek már aláírták a petíciódat, nem változtathatod meg a kérés tárgyát - mindez azért van, mert akik a nevükkel támogatják a kérésedet/kezdeményezésedet, azok azzal a szöveggel értenek egyet.

 • Lehet-e egy petíciónak több adminisztrátora?

  Igen! Kattints a Beállítások gombra és utána a ‘Kampány/Petíció Adminisztrátorok’ gombra, és így e-mailben meghívhatod társ-adminisztrátornak, akit gondolsz.

 • Miért nem találom meg a petíciómat a weboldalon a keresés révén?

  Nem minden kampány jelenik meg a SzabadaHang kampányai közül a kampányok oldalon. Ez azért van, mert a csapatunk kiemeli azokat a témákat, amelyek úgy érezzük, nagyon fontosak a tagjaink számára. De ne aggódj! - a petíciód él és elérhető, aláírható akkor is, ha éppen nem jelenik meg a listánkban. Az aláírások legnagyobb része azoktól az emberektől jön, akik megosztják a petíciódat, akár megjelenik a listában, akár nem - így ez nem befolyásolja a kampányod sikerességét.

 • Kézbesíteni tervezem az aláírásokat - le kell-e zárnom a petíciót?

  Még nem! Miután kézbesítetted a petíciódat, jó ötlet továbbra is nyitva hagyni. Így kapcsolatban tudsz maradni az aláíróival, és tudathatod velük, mi történik a kézbesítés után, illetve tovább folytathatod a kampányt, ha szükséges.

 • Megnyertem a kampányt!

  Gratulálunk! Lépj a ‘Beállítások’ fülre, utána kattints a lap alján a ‘Kampány leállítása gombra’, és kövesd az instrukciókat. Írj a sikereidről! Hamarosan jelentkezünk nálad.

 • Mit tegyek? Elvesztettem a kampányt!

  Folytasd a kampányolást - ne add fel! Változtass stratégiát, esetleg indíts egy új petíciót. A profik is így csinálják.

 • Milyen adatvédelmi szempontok vonatkoznak rám?

  Kérjük, olvasd el az Adatvédelmi nyilatkozatot .

 • Ki kezeli az adatokat ezen az oldalon?

  Bár lehetőséged van arra, hogy e-mailt küldj a kampányod támogatóinak a weboldalon keresztül, az adatvédelmi szabályok megakadályoznak minket abban, hogy megosszuk veled a kampányod támogatóinak e-mail címeit. Az ezen az oldalon gyűjtött és átmenő adatok a saját tulajdonunkban maradnak.