Felhasználási feltételek

1.

A szabad.ahang.hu platform a Magyarhang Nonprofit Kft. (1072 Budapest, Rákóczi út 14. félemelet 1.) által fenntartott és működtetett weboldal. A Magyarhang Nonprofit Kft. e platformtól részben függetlenül tartja fenn és működteti saját petíciós-kampány platformját, az ahang.hu weboldalt. Az alábbi feltételek a szabad.ahang.hu használatára vonatkoznak.

2. A szabad.ahang.hu használata

2.1

A szabad.ahang-on petíciót indíthatsz általad fontosnak tartott témákban, melyeket online terjeszthetsz, népszerűsíthetsz. Kampányod követőit, támogatóit a weboldalon keresztül könnyedén elérheted, küldhetsz nekik e-maileket, illetve az aláírók - korlátozott személyes adatokat tartalmazó – listáját is letöltheted.

2.2

A platformon bármilyen politikai, szociális problémát megjeleníthetsz mindaddig, amíg az egyezik a szabad.ahang.hu alapelveivel. Szélsőséges ideológiákat leszámítva ezeknek a köre igen tág: társadalmi igazságosság, fenntartható fejlődés, környezetvédelem, demokratikus részvétel, emberi jogok a teljesség igénye nélkül. Minden, ami egy egyenlőbb, békésebb, demokratikus társadalom megerősödéséhez járul hozzá.

2.3

Rasszista, erőszakos, szexista, vallási meggyőződést sértő vagy bármilyen egyéb diszkriminatív tartalmakat, petíciókat a szabad.ahang.hu-n megjeleníteni nem lehet. Rágalmazást, fenyegetést, zaklatást tartalmazó, vagy bármilyen egyéb, mások személyiségi jogait sértő petíciók, illetve a hatályos jogszabályokkal ellentétes tartalmak nem jelenhetnek meg az oldalon. Kereskedelmi reklámok, spam-ek, politikai hirdetések elhelyezése szintén tilos, ezeket munkatársaink szűrik. Más online petíciós felületekre mutató linkeket nem áll módunkban elfogadni. A petíciókban, üzenetekben adománygyűjtés saját/szervezeti célra nem megengedett, kivéve, ha azt a Magyarhang Nonprofit Kft. kifejezetten jóváhagyja.

2.4

A szabad.ahang.hu látogatása és használata minden felhasználó számára nyitott, ingyenes. Az oldalon megjelenő petíciók természetes személyek és civil szervezetek által kezdeményezhetők azzal a megkötéssel, hogy üzleti, kereskedelmi tevékenységüket nem promótálják a felületen. A szabad.ahang.hu-n megjelenő petíciók kizárólag jótékony vagy közérdekű célt szolgálhatnak. Politikai pártok nem kezdeményezhetnek petíciót, de támogathatják, promotálhatják azokat, amennyiben egyetértenek vele. Az ahang.hu petíciós platform kezdeményezhet saját kampányt a szabad.ahang.hu oldalon is.

2.5

A Magyarhang Nonprofit Kft. nem köteles az alapfunkciókon kívül támogatni, népszerűsíteni, vagy bármilyen egyéb formában támogatni a szabad.ahang.hu-n kezdeményezett petíciót. A Magyarhang Nonprofit Kft. fenntartja a jogot a szabad.ahang.hu-n megjelenő petíciók, az azokkal kapcsolatos e-mailek, kommentek és egyéb kapcsolódó audio-vizuális tartalmak szűrésére a szabad.ahang.hu moderálási alapelveivel összhangban.

3. Saját petíciód publikálása

3.1

Ahhoz, hogy publikálni tudj egy petíciót, létre kell hoznod egy saját fiókot. Ehhez a következő adatokra van szükség: vezetéknév, keresztnév, érvényes e-mail cím, irányítószám. Ezen felül önkéntesen megadhatod telefonszámodat, illetve profilképet tölthetsz fel. Ügyelj arra, hogy a fiókhoz tartozó felhasználóneved és jelszavad titkos maradjon, harmadik félnek azt ne add tovább. Ennek megszegése esetén Magyarhang Nonprofit Kft. azonnali hatállyal felfüggesztheti vagy törölheti fiókodat előzetes értesítés nélkül.

3.2

A petíció létrehozásához szükség van egy címre, egy rövid leírásra, melyben összefoglalod, hogy miről szól a kezdeményezés, illetve egy rövid indoklásra, hogy miért fontos az ügy. Egy képet is feltölthetsz, amely valamilyen formában kapcsolódik a petícióhoz - fontos, hogy az általad feltöltött kép szerzői jogai fölött Te rendelkezz, vagy olyan képet használj, amely lehetőséget ad a kép ilyen irányú (nem kereskedelmi) felhasználására. A ‘Kész’ gombra kattintva a petíció elkészült és elérhetővé válik a nyilvánosság számára. Az általad a weboldalon megadott személyes adatok közül a nyilvánosság a teljes nevedet és profilképedet látja.

4. A petíció kezelése

4.1

A petíció elkészítése után a fiókodban kezelheted tovább azt.

4.2

A petícióddal kapcsolatban küldhetsz e-maileket, frissítéseket, és híreket az aláíróknak. A Magyarhang Nonprofit Kft. minden módosításról értesítést kap és jogában áll elutasítani a változtatásokat. Azon petíció tartalma, melyet már legalább 100-an aláírtak, nem módosítható, ha mégis módosítani kívánod, a felületen jelezheted ezt számunkra és amennyiben a módosítás indokolt, munkatársaink jóváhagyják. Kivételt képeznek ez alól az elütések, helyesírási hibák korrekciói.

4.3.

Amennyiben a petíciódhoz e-mail küldő kampány is tartozik, a szabad.ahang felhasználói (ld. 6.1. pont) küldhetnek üzenetet az általad megadott e-mail címekre. Ezeket az e-mail címeket Magyarhang Nonprofit Kft. ellenőrzi és indokolt esetben visszautasíthatja.

4.4

Petíciód aláíróinak küldhetsz e-mailt a szabad.ahang.hu weboldalon keresztül. Kizárólag a petícióddal kapcsolatos üzeneteket küldhetsz, ezeket a Magyarhang Nonprofit Kft. ellenőrzi, indokolt esetben moderálja. Maximum 3 e-mailt küldhetsz egy naptári hét alatt.

4.5.

A petíciódat támogatók korlátozott adatokat tartalmazó (vezetéknév első betűje, keresztév, irányítószám) listáját munkatársainktól emailben elkérheted és továbbíthatod a kampányodban megcímzett döntéshozóknak (ld. 6.pont). A szabad.ahang folyamatosan tájékoztat kampányod aktuális státuszáról, emlékeztetőt küld, tippeket ad, amelyek segíthetnek a terjesztésben. A fiókodban bármikor kikapcsolhatod ezt a funkciót.

4.6.

Petíciód láthatóságát bármikor lekapcsolhatod a ‘Petíció elrejtése’ gombra kattintva. Így nem lesz látható a nyilvánosság számára, de ettől még a petíciód tárolódik a rendszerünkben, és bármikor újraaktiválhatod – ehhez munkatársaink jóváhagyása szükséges.

5. A szabad.ahang.hu petíciód támogatása az ahang.hu-n keresztül

Petíciód publikálásával a Magyarhang Nonprofit Kft jogosulttá válik kampányod támogatására, hirdetésére. A Magyarhang Nonprofit Kft. és az ahang.hu a következőképp támogathatja a kampányodat: szakmai segítségnyújtás, sajtómegjelenés szervezése, az ahang.hu weboldalon és hírleveleiben megjelenítés, speciális esetekben adománygyűjtés, eseményszervezési funkció bekapcsolása. A felsorolt támogatási formák nem kötelezőek a Magyarhang Nonprofit Kft.-renézve, minden támogatás egyedi döntés alapján valósul meg. Ezzel szemben Te nem vagy köteles az Magyarhang Nonprofit Kft.-t bármilyen formában támogatni.

6. Szabad.ahang.hu petíció harmadik fél általi támogatása

6.1

A szabad.ahang felhasználói aláírhatnak aktív petíciókat valós nevük, e-mail címük és irányítószámuk megadásával. Ezen felül önkéntesen megadhatod a telefonszámod. Az aláírás után az aláírók kommentet is írhatnak a petícióhoz.

6.2

Az aláírás után a legutóbbi 10 felhasználó teljes keresztneve és vezetéknevének első betűje fog látszani az oldalon. Az aláírás törlését saját magad is elvégezheted, az aláírásod után kiküldött email láblécében található linkre való kattintással. Az aláírás törlése ezen túlmenően bármikor kérhető a [email protected] email-címen. Komment esetén a kommentelő teljes keresztneve és vezetéknevének első betűje fog látszani az oldalon. A komment a kommentelő által nem törölhető, de törlése tőlünk bármikor kérhető a [email protected] email-címen. A sértő, méltatlan kommenteket egy kis zászlóval és a hozzá tartozó szöveges indoklással lehet jelezni számunkra, az így jelzett problémás kommenteket a moderálási irányelveinknek megfelelően moderáljuk, indokolt esetben töröljük.

6.3

A petíció kezdeményezője letöltheti az aláírók listáját, melyen az aláírók keresztneve és vezetéknevük első betűje, valamint irányítószáma látszik. Az aláírók más adatához, e-mail címéhez a petíció kezdeményezője nem férhet hozzá. Amennyiben a petíció mellé e-mail-küldő kampány is társul, a levél címzettjei sem férnek hozzá az aláírók e-mail címeihez. Teljes nevedhez, e-mail címedhez, telefonszámodhoz a petíció kezdeményezője csak akkor férhet hozzá, amennyiben az általa a platformon szervezett eseményen való részvételre jelzed a megjelenési/érdeklődési szándékodat az oldal erre szolgáló funkcióján keresztül.

6.4

Minden szabad.ahang felhasználó megoszthat bármely aktív kampányt a Facebookon, a Twitteren és e-mailen keresztül.

7. Adományok a Magyarhang Nonprofit kft. számára

Ha úgy döntesz, hogy adományozol nekünk, akkor a beérkező adományodat különösen csoportos beszedési megbízás, online bankkártyás fizetés, átutalás formájában várjuk.

8. Felhasználói fiók törlése

8.1

Fiókodat bármikor törölheted a ‘Fiókom’ menüpontban. Az Magyarhang Nonprofit Kft fenntartja a jogot azon felhasználók törlésére, akik megszegik a felhasználási feltételeket. 3 nappal a törlést megelőzően értesítést küldünk minden érintett felhasználónak.

8.2

Amennyiben már létrehoztál petíciót vagy eseményt, a fiókod törlése csak azt követően lehetséges, miután szervezetünk adminisztrátora átvette a petíció és események adminisztrációs jogait.

9. Felhasználási jogok

9.1.

A szabad.ahang.hu-n megjelenített tartalmak szerzői jogi védelem alatt állnak, melynek jogtulajdonosa a Magyarhang Nonprofit Kft. lesz.

9.2

A szabad.ahang.hu-n létrehozott petíció gazdája megadja a jogot Magyarhang Nonprofit Kft.-nek a petíció ahang.hu weboldalon és más weboldalakon keresztül történő korlátlan használatára, hirdetésére, terjesztésére, szerkesztésére, megjelenítésére jogdíjmentesen. A jogok átadása a felhasználói fiók törlése esetén is tovább él, azaz Magyarhang Nonprofit Kft. fönntartja a jogot a kampány további megjelenítésére akkor is, ha felhasználói fiókodat törölted. Ezekben az esetekben a Magyarhang Nonprofit Kft. a petíció indítójának személyes adatai nélkül a petíció címét és tartalmát, valamint az aláírók korlátozott adatokat tartalmazó listáját használhatja fel.

10. Felelősségvállalás

10.1

A szabad.ahang.hu-n létrehozott petíció gazdája felelős a kampány tartalmáért. Az Magyarhang Nonprofit Kft. nem vállal felelősséget a petícióban megjelenített tartalmak pontosságáért, tényszerűségéért, időszerűségéért. A petíció gazdájának garantálnia kell, hogy szerzői joga van a weboldalunkon közzétett összes szöveghez, minden képhez vagy egyéb tartalomhoz, vagy ha azok harmadik félnek a tulajdonában állnak, akkor felelősséget vállal azért, hogy jogában áll használni és reprodukálni ezt a tartalmat a weboldalunkon.

10.2

Az Magyarhang Nonprofit Kft. nem vonható jogi felelősségre a felhasználó által, ha a szabad.ahang.hu oldal átmenetileg nem elérhető, egy petíció nem aktív a weboldalon, fiók létrehozása/regisztráció funkció átmenetileg nem működik, valamint a petícióval kapcsolatos adatvesztés esetén.

10.3.

Az Magyarhang Nonprofit Kft kizárólag abban az esetben vonható felelősségre, ha a szabad.ahang.hu oldalán futó kampányoknak szándékosan kárt okoz, a már korábban általa elfogadott tartalmakat manipulálja, meghamisítja.

10.4.

Az adatvesztés elkerülése érdekében a felhasználónak is kötelessége, hogy a szabadahang.hu-n megosztott petíciójához kapcsolódó tartalmakat a saját számítógépén is megőrizze.

11. Titoktartás

A szabadahang.hu felhasználók (aláírók, petíció-kezdeményezők) személyes adatait szabad.ahang.hu adatkezelési irányelveinek megfelelően kezeljük a legújabb GDPR szabályozással összhangban. Bővebben adatkezelési irányelveinkről itt.

12. A szolgáltatás befejezése

A Magyarhang Nonprofit Kft-nek jogában áll az általa a szabad.ahang.hu-n elérhető szolgáltatásokat bővíteni, megváltoztatni, felfüggeszteni vagy megszüntetni bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül. A szolgáltatás megszüntetése esetén a Magyarhang Nonprofit Kft jogosult a felhasználók által közzétett kampányokat, petíciókat törölni.

13. A változtatás joga

A felhasználási feltételek elérhetőek online a szabad.ahang.hu oldalon. Az Magyarhang Nonprofit Kft fenntartja a jogot ezen felhasználási feltételek kiegészítésére, megváltoztatására bármikor, előzetes tájékoztatás nélkül. Ha a regisztrált felhasználók nem értenek egyet az esetlegesen megváltozott felhasználási feltételekkel, ebben az esetben felmondhatják a megegyezést előzetes értesítés nélkül. Ebben az esetben a 7.2 pont érvényesül. A regisztrált felhasználóknak rendszeres időközönként ellenőrizniük kell a felhasználási feltételeket annak érdekében, hogy értesüljenek az esetlegesen megváltozott, kiegészített feltételekről.