Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Pásztor Béla polgármester

Zöldebb, élhetőbb Veresegyházért!

Zöldebb, élhetőbb Veresegyházért!

Tisztelt Polgármester úr, tisztelt képviselő testület!

Veresegyház város kialakult területén a települési zöldfelületek növelése, közparkok kialakítása mindenki számára hasznos és elengedhetetlen az életminőség fenntartása érdekében.

A településszerkezet formálódásakor a település térben kiegyensúlyozott szerkezetének megőrzésére, a terekkel, zöldfelületekkel jól tagolt, nem túlzsúfolt struktúra megőrzésére kell törekedni.

Mindezen fenti célok megvalósításának érdekében a ma is jól kihasználható természetesen kialakult zöldfelületetek megtartása és inkább ezek növelése, illetve minőségi közparkká alakítása az itt élők tömeges kívánsága.
Ezt hivatott alátámasztani a Veresegyház, Revetek térségben ( Zsálya utca és Viczián tanyák közti szabad terület; hrsz. 5905/16 ) megtartására irányuló lakossági kérelem, melyről már korábban aláírásgyűjtés is indult.
A terület nagy népszerűségnek örvend a térségben élő lakosság szabadidős program helyszíneként. Minden generáció megtalálja benne a számára kikapcsolódást nyújtó lehetőséget. Közkedvelt a kisgyermekes családok körében, úgy a kutyások, lovasok és egyéb állatbarát (pl. agility) közösségek találkozóhelye, a fiatalok szabadidős sport helyszíne és találkozóhelye, a Zsálya utcai gyerekek közösségi kertjének ("Barázdabillegető Gyerekkert") helyszíne, a helyi óvoda- és iskolakert mozgalom ösztönzésének egy lehetséges bemutató helye.
Közvetlen összeköttetést – zöld folyosót – teremt a településszövet és a várost övező természetes élőhelyek között (Viczián tó, rókavárak, erdei sétaútvonalak, erdei gyümölcs lelő helyek, stb.). Az utóbbi években természetvédelmi értékkel bíró növények is megjelentek tömegesen (Homoki árvalányhaj) a területen.
Egyszóval egy tökéletes és védendő zöldfelület, ami egyben valódi KÖZÖSSÉGI tér, minden itt élő polgár számára. Ezt az idilli, kész zöldfelületet óvni, becsülni kell és fejleszteni, ahogy a település fejlesztési elképzelésében is fontos szerepet kap a zöldfelületi arányok növelése, megtartása. Mint prioritás, a település élhetőségének fokozásához, a helyi életminőség jobbításához, a Revetek térség és Veresegyház város lakosságának egészségét, közérzetét nem hagyhatják figyelmen kívül.

Mindezek alapján kérjük a fentiek elfogadását és a kérdéses területet teljes egészében zöldterületi közkertté, közparkká minősíteni szíveskedjenek.

Miért fontos?

Veresegyház város az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ennek árnyoldala a település területének egyre nagyobb arányú beépítése, a természetes zöldfelületek részarányának csökkenése. Ez alapvetően az itt élők életminőségét érinti, azaz éppen az, - jó levegő, zöldövezet, csend, természet közelsége - amiért sokan ezt a várost választották / választják otthonuk helyszíneként sérül egyre nagyobb mértékben. Ezért ne hagyjuk, hogy kizárólag gazdasági érdekek döntsenek egy-egy zöldterület beépítése vagy fenntartása kérdésében.
A fenti petícióban említett Revetek térségi természetesen kialakult zöldfelület megóvása érdekében kérlek, támogasd a kezdeményezést, miszerint a területet közparkká minősítse az Önkormányzat, a terület tulajdonosa.
A település élhetőségének fokozásához, a helyi életminőség jobbításához, a Revetek térség és Veresegyház város lakosságának egészségét, közérzetét nem hagyhatják figyelmen kívül.

Veresegyház, Revetek u., 2112 Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2022-01-14 16:42:28 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2022-01-13 15:24:05 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2022-01-13 12:58:32 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2022-01-13 11:03:49 +0100

10 aláírás gyűlt össze.