Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Operatív Törzs

Védjük meg a hőseinket! - tesztelést!

Ez a kampány véget ért.

Tisztelt Operatív Törzs!

Kérjük Önöktől, hogy rendeljék el az egészségügyi dolgozók rendszeres tesztelését!
Követeljük, hogy változtassák meg a koronavírus tesztelési protokollját!

1) A folyamatosan frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozókat védenünk kell, hogy rendszeresen teszteljük őket koronavírus ellen. Naponta több tíz, akár száz beteggel kerülhetnek szoros kontaktusba, ez elkerülhetetlen. Ha egy nap akár egyetlenegy koronavírusos beteggel találkozik valamelyikük, onnantól mindenkit tovább fertőz. Ha minden műszak végén letesztelnék a dolgozókat, akkor ki lehetne szűrni, és vissza lehetne keresni azt, hogy kivel, és mikor találkoztak
2) Mi, a kezdeményezők, egy csapat fiatal, akik elkötelezettek vagyunk hazánk és különösen az egészségügy iránt. Ugyanis mindannyian érintettek vagyunk, mindannyiunk családjában van egészségügyben dolgozó személy, akik nap, mint nap néznek szembe a láthatatlan életveszéllyel egész Magyarország érdekében. Követeljük, hogy az egész országban rendeljék el az egészségügyben dolgozó személyek műszak utáni tesztelését! Követeljük, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben is védjék meg a "HŐSÖKET"! Mert nekik is joguk van az egészséghez!
Nemcsak a nemzetnek, de nekünk, a családtagoknak is szükségünk van a családunkra, anyukánkra, apukánkra, testvérünkre, nagynénire, nagybácsira, a rokonainkra! Meg szeretnénk védeni őket!
Ebben kérjük és követeljük a segítségüket, felelős és bölcs döntésüket, a családunk, és Magyarország érdekében.

Miért fontos?

A Magyarországon igazolt fertőzöttek egy tizede egészségügyi dolgozó. Az a célunk, hogy ezt a számot jelentősen csökkentsük. Egy egészségügyi dolgozó rengeteg beteggel találkozik, és kerül sok emberrel szoros kontaktba naponta. A kockázat sokszorosa az átlagemberekhez képest. Ebben a helyzetben, amikor még hazánkban nem ért el a járvány a csúcspontjához, és nincs senki, aki pontosan meg tudná mondani, hogy milyen lesz a járvány időbeli és mennyiségi lefolyása, mi várható az előttünk álló hónapokban, akkor nem lehet olyan kockázatot vállalni, hogy szignifikánsan növekedjen az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége, így nem lesz, aki ellássa a többi fertőzöttet. Ha kiesnek az egészségügyi dolgozók ki fogja a lélegeztetőgépeket kezelni? Ki fogja a laboreredményeket kielemezni? Ki fogja felírni, beadni a gyógyszereket? Ki fogja elszállítani a betegeket? Ki fogja gondját viselni a betegeknek?
Ilyen helyzetben csak egyetlen felelős magatartás van, a kockázatot kell minimalizálni. Ki vállalja annak a felelősségét, hogy ellátatlanul maradjanak betegek? Ki vállalja azért a felelősséget, hogy a még dolgozni képes, túlterhelt egészségügyi dolgozók több hibás döntést hozhatnak? Ki lesz a felelős azért, ha nem lesz aki ellássa betegeket? Felelős döntéshozó ilyet nem vállalhat!

A magyar emberek biztonságának érdekében létfontosságú, hogy talpon maradjanak az egészségügyben dolgozó szakemberek.
Mindazonáltal, nekünk is, a családjuknak többletterhet jelent ez a helyzet. Bátran és büszkén vállaljuk e többletterheket, de a félelem lengi be a mindennapjainkat. Mi látjuk igazán, hogy megviseli őket, hogy nem tudják, hogy mit visznek haza és hogy mennyire aggódnak és féltenek. Miattunk is! Félelemmel és túlterheltséggel küzdenek egy ilyen súlyos helyzetben. Segíteni kell nekik!
Mi ezt tesszük.
Tegyék Önök is.
Döntsenek felelősen!
Csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz!

Kezdeményezők:

Csordás Eszter
Tóth Ábris
Forró Eszter

Kategória

Frissítések

2020-04-27 09:28:19 +0200

500 aláírás gyűlt össze.

2020-04-22 11:00:40 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2020-04-22 09:39:04 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2020-04-22 08:39:48 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-04-22 07:58:23 +0200

10 aláírás gyűlt össze.