Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország polgármesterei

Ültessünk talajba fenyőfákat a települések főtereire!

Ültessünk talajba fenyőfákat a települések főtereire!

Arra kérem Magyarország polgármestereit, hogy minden település ültessen a főterére, a talajba egyet az őshonos fenyőfa fajták közül választva tetszőlegesen, amit feldíszítenek a karácsonyi ünnepi időszakban és így elkerülik a reprezentatív fakivágást.

Miért fontos?

November van és naponta jönnek a híradások a 17 meg 35 meg 40 méteres kivágott fenyőfákról, ami fantasztikus erdőségekből érkeznek a városok főtereire, hogy "emeljék a karácsonyi hangulatot". Holott ezek a fenyőfák nagyon is boldogok voltak a saját kis erdőjükben, vagy fenyőfa ültetvényen, mielőtt valaki kivágta őket, hogy aztán elpusztuljanak minket boldogítva.
A karácsonyi díszítésről azonban mégsem lenne jó lemondani. Arra gondoltam, hogy ha minden település csatlakozna és a saját főterén ültetne a talajba valamelyik őshonos fenyőfaj egy tagját, akit feldíszíthetnénk ugyanúgy az ünnepi időszak alatt - akkor Magyarország lehetne a legzöldebb és legbarátságosabb karácsonyfadíszítő közösség Európában. Segítesz, kérlek, hogy ezt elérjük?

Hungary

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória


Aláírás okai

  • Ez komplett elmebajnak tartom, hogy 40 50 éves fákat vágnak ki szórakozásból egy hónapra.Már réges rég műfenyőket szokás feldíszíteni, vagy ültessenek egyet a középkorban élő polgármesterek.
  • Budaorson a polgarmester ( Wittinghoff) 3- eve "pusztitja" a termeszetet, vedett novenyek , allatok pusztulnek el a tamogatott epitkezesei soran. Ultessen fakat, bar szerintem sajat propagandajat kezelve csinalja , csak tobb noveny pusztul el mint ami potlasra kerul.

Frissítések

2020-12-19 10:16:09 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2020-11-29 21:29:54 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2020-11-25 10:01:29 +0100

10 aláírás gyűlt össze.