Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Magyarország Kormánya

Türelmet a gyerekeknek, időt a tanároknak - járvány van!

Türelmet a gyerekeknek, időt a tanároknak - járvány van!

Miközben kétségbeesett szülők és kialvatlan tanárok próbálnak megbirkózni a rájuk szakadt feladatokkal, Maruzsa Zoltán azt nyilatkozta, hogy a digitális munkarend kiválóan működik, mindenki maradéktalanul boldog, a NAT-ot pedig már csak azért sem kell visszavonni, mert a tanároknak most bőven lesz idejük a bevezetéssel kapcsolatos feladatokra.

Követeljük, hogy ebben a nehéz helyzetben más országok gyakorlatával megegyezően ne a tanórai haladás és a korábban kitűzött tanári feladatok maradéktalan elvégzése, a tanárok ellenőrzését biztosító adminisztráció legyen az elsődleges! Az oktatási vezetés intézkedéseivel azt segítse elő, hogy a tanárok, a gyerekek és a szülők egészségben és lelki sérülések nélkül vészeljék át a járvány nehéz időszakát!

Miért fontos?

A sikerpropaganda, a problémák elbagatellizálása helyett segítséget követelünk a tanároknak és a szülőknek! Ne Czunyinénak, hanem a végkimerüléshez közeledő tanároknak, szülőknek, önkéntes segítőknek mondjon köszönetet az országgyűlés!

◘Követeljük a helyi tantervek felfüggesztésével a tanárok felszabadítását, hogy mindenki kreatívan, a helyzethez, a gyerekek és a szülők szükségleteihez illeszkedően láthassa el a feladatát. A pedagógusok részéről most arra van szükség, hogy megnyugtassák a gyerekeket, és olyan feladatokkal lássák el őket, ami örömteli és leköti a figyelmüket.
◘Követeljük minden halasztható feladat elhalasztását! Az átálláson túl ne legyenek olyan kötelező teendők, amelyekhez a tantestületek egészének együtt kellene dolgoznia!
◘Ne vezessék be NAT-ot – az iskoláknak, a tanároknak most nem a pedagógiai programok átdolgozásával kell foglalkozniuk!
◘Ne vezessék be a szakképzési reform minden elemét – az iskoláknak, a tanároknak most nem a szakmai programok átdolgozásával kell foglalkozniuk!
◘Ne kérjenek új alternatív tanterveket – az iskoláknak, a tanároknak, a minisztérium illetékeseinek most nem ezek elkészítésével és jóváhagyásával kell foglalkozniuk!
◘Követeljük a helyzethez igazodva a tanügyigazgatási szabályok megváltoztatását, támogató intézkedések meghozatalát!
◘Követeljük, hogy az intézkedések meghatározásába vonják be a pedagógiai, szülői és diák érdekvédelmi és szakmai szervezeteket!
◘Követeljük, hogy a tankerületek, a szakképzési centrumok ne támasszanak irreális elvárásokat a tanárokkal – és ennek következtében a tanulókkal, valamint a tanári elvárások feltételeit biztosító szülőkkel – szemben a tanterv, az előrehaladás teljesítése és munkájuk dokumentálása érdekében!

Legalább ebben a helyzetben elvárjuk, hogy a kormányzat mutasson empátiát azokkal szemben, akiket az intézkedései érintenek! Ahelyett, hogy a meglévő szabályozáshoz, elképzelésekhez ragaszkodna, hozza meg a fent jelzett, a terheket csökkentő és a „frontvonalban levőket” támogató intézkedéseket!

Kategória


Aláírás okai

  • Mert ami itt folyik, az pedagógiai analfabetizmus, párosulva a józan ész hiányával. Felindulásomban a nevemet is rosszul íttam: Medve Annának hívnak.
  • Felháborít hogy mennyire tudatlan emberek irányítják az oktatást, akik annyira tudatlanok, hogy azt sem ismerik fel, hogy azok.
  • A szülők NEM tanárok, rengeteg nehézséggel jár az otthoni tanulás

Frissítések

2020-03-21 17:43:31 +0100

1,000 aláírás gyűlt össze.

2020-03-21 08:02:39 +0100

500 aláírás gyűlt össze.

2020-03-20 18:01:17 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2020-03-20 17:05:47 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2020-03-20 16:42:03 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2020-03-20 16:28:51 +0100

10 aláírás gyűlt össze.