Skip to main content

Címzett: Orbán Viktor Miniszterelnök, Dr. Kásler Miklós Miniszter, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Álljunk ki a 18 év feletti Fogyatékossággal élő emberekért, hogy tisztességes módon emelkedjen a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk. Nem mehet tovább, hogy 2020-ra illetve a 2020 években is 50.000 Ft alatt maradjon a Rokkantsági járadék összege, és a Fogyatékossági támogatás összege.

Szívem szerint örültem volna ha leghamarabb 2020. január 1-től, 50.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék, és a Fogyatékossági támogatás összege de legkésőbb és legrosszabb esetben 2029. Január 1-től megvalósulna. De sajnos 2019. év közepén tudom az internetes hírekben, hogy 2020-ban csak 2,8%-ot emelkednek a nyugdíjak és köztük a nyugdíjszerű ellátások összege is.

Pedig még az Országgyűlési képviselőknek is születhetek fogyatékossággal élő gyermekeik vagy unokáik!

Mert több Fogyatékossággal élő ember kap havonta 2-féle járadékot kapnak a Rokkantsági járadékot, és a Fogyatékossági támogatást - kettő az egyben nettó 100.000 Ft-ot tenne ki ha ez megvalósulna. Külön-külön a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelkedne évente egyszer legalább minimum 50%-al.

Muszáj lenne a fogyatékossággal élő felnőtteknek az egészségi állapotuknak megfelelően teljesebb éltett élniük, mert a szüleik sem lesznek örökké az élők sorában, a lakásfenntartást, meg egyéb fontos költségeket ugyan úgy kell fizetniük, mint az ép felnőtt emberek teszik.

A fogyatékossággal élő emberek egy része hiába tudja önmagát ellátni segítség nélkül és felügyelet nélkül: és az önkiszolgáló képességük sem hiányzik. A munkahelyek többsége nem alkalmazkodik az egészségi állapotuknak, és teherbíró képességüknek megfelelő foglalkoztatásban. A munkahelyeket csak az érdekli, hogy minél több adókedvezményt kapjanak a fogyatékossággal élő dolgozók után, és népszerűsítsék a cégüket a munka vállalok a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával.

Amikor lejár az adókedvezmény az új fogyatékossággal élő dolgozók után, akkor már elveszíthetik az állásukat.
Mióta rendelkezem Rokkantsági járadékkal és Fogyatékossági támogatással, még a 2000 évek közepén is volt Nyugdíjprémium és Nyugdíjkorrekció minden év novemberében. A prémium egyszeri volt, míg a korrekció novembertől-decemberig volt érvényes.
Aztán januárban a korrekcióra ment rá a januári emelés a rokkantsági járadékra.

Míg 2017-ben pedig volt korrekció a Rokkantsági járadék mellett még a Fogyatékossági támogatásnál 2017 novemberében. Viszont 2017. decemberében vissza lett csökkentve a Rokkantsági járadék összege a 2017. októberi összegre.

A Fogyatékossággal élő emberek közül vannak Paralimpiai és Speciális Olimpiai versenyzők is van, hogy a Magyar Állam nem ad támogatást nekik a Paralimpiai és a Speciális Olimpiai verseny országba való kijutásukban, hanem olykor a sport szövetségük és saját önerőjükből kell állniuk a kiutazásuk költségét.

AZ EGÉSZ NAPOS ÁPOLÁSRA SZORULÓKNAK SOKSZOROSAN PECHÜK VAN
AZ ORSZÁGGYŰLÉS A SÉRÜLT GYEREKEIKET ÁPOLÓ CSALÁDTAGOK HELYZETÉN
JAVÍTOTT EGY KICSIT – DE HA SIKERES AZ ÁPOLÁS – A GYEREKEK FELNŐTTEK
LESZNEK… MI LESZ VELÜK, HA NEM JUTNAK EL AZ ÖNELLÁTÁS KÉPESSÉGÉIG
(MEG AZOKKAL AKIK KÉSŐBB JUTNAK EBBE A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBE)?
A nehéz fizikai állapoton túl ők viselik a helyzet anyagi következményeit is.  Ha családtag
ápolja, pillanatnyilag 54 515Ft havi ápolási díjból + a sérült jövedelméből kell megélniük.
Amennyiben pénzért fogadnak valakit, annak többet kell fizetni, mint a gondozandó teljes
bevétele.  A HVG.hu 2014-es cikke szerint „Egy 24 órás felügyeletet igénylő beteg ellátása
magánszolgáltatónál havi 300-400 ezer forintba került akkor. ”Plussz a rendszeres
gyógytornász, esetleg logopédus költsége. Az OEP ugyan biztosít évente 56 alkalommal
napi 3 órás otthonápolást” – akár gyógytornát is -, de hol van ez az évi 365 teljes naptól?
Ha túllépték az évi 56 alkalmat, maguknak vagy családjuknak kell fizetniük érte – amíg van
miből. Ráadásul sokuknak esetleg életük végéig szükséges ez az ellátás. Rendszeres
bevételük a rehabilitációs ellátásuk vagy nyugdíjuk (amely várhatóan kevesebb az átlagos
131 895 forintos átlagnyugdíjnál), esetleg a fogyatékossági támogatásuk (most 27 537 Ft)
jön hozzá.  A megélhetést is ebből kellene biztosítaniuk. Az ő állapotuk a gazdagok
luxusa lenne…
A szerencsések, akik megúszták ezeket a bajokat, a fizikai nehézségeikből nem
tudnak átvenni, de legalább az anyagi gondokon tudnának segíteni.
Ha valamennyi egész napos ápolásra szoruló - pl. az OEP révén - rendszeresen
kapna a többi extra kiadásukhoz is (amint pl. a szomszédos Romániában történik.),
csak a még mindig maradó rendkívüli fizikai nehézségeikre kellene koncentrálniuk…

Miért fontos?

Sajnos nem minden fogyatékossággal élő embernek lesz piacképes szakmája és piacképes munkabére: a képességüktől és az oktatási rendszertől függ lesz-e piacképes szakmai oktatásban részük vagy sem. És közülük nem kapnak majd öregségi nyugdíjat sem.

Sok 18 év feletti Fogyatékossággal élőknek a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk a Rezsire, Szociális étkeztetésre, gyógyszer költségre megy el és szinte egyáltalán nem marad maradék a Rokkantsági járadékukból és a Fogyatékossági támogatásukból.

Nekik is vannak céljaik és ők is szeretnének félre tenni megtakarított pénzt a céljaik elérése érdekében, vagy váratlan kiadásuk fedezésére.

Mért hoztam létre a Petíciómat 2018. Szeptember 26-án? A válasz egyszerű!

Mert így képzelem el a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelését évente egyszer.
1. évben: Rokkantsági járadék 50.000 Ft és a Fogyatékossági támogatás szintén 50.000 Ft lenne. Összesen 100.000 Ft-ot kapnának a Fogyatékossággal élők fejenként havonta adómentesen.

2. évben: 75.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege összesen elérné a 150.000 Ft-ot szintén adómentesen.

3. évben: 112.500 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege ami kettő az együtt 225.000 Ft lenne.

4. évben: 168.750 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege, így a kettő együtt lenne 337.500 Ft fejenként kettő az együtt.

Sajnos egyre több rokkant ember is kénytelen sorba állni a hozzátartozóival/egyedül Karácsonykor/Húsvétkor az utcán, hogy meleg ételhez jussanak és nem biztos, hogy jut nekik az utolsó adagból is nekik.

Leginkább azok közül akiknek a szülei már nem élnek és a fogyatékossággal élő érintett emberek nem szorulnak ápolásra, és felügyeletre és gondnokságra sem. Viszont nincs piacképes szakmájuk sem versenyképes munkabért adó munkahelyük.

Sajnos nem minden minden fogyatékossággal élő felnőtt kap az önkormányzatól Karácsonyra/Húsvétra tartós élelmiszer csomagot, sem a jótékonysági szervezettől nem kapnak. Ha csak nem a jó szándékú gazdag emberek jó barátjai vagy nagyon jó ismerősei.

Pontosan jól tudom a nyugdíjszerű ellátások összege az öregségi nyugdíj összegével azonos százalékban emelkedik. Legjobban csak 4 évente egyszer emelkedik, amikor éppen Országgyűlési képviselő választás éve van.

Amióta 2003-tól van nekem a Rokkantsági járadékom és a Fogyatékossági támogatásom 2008. Gazdasági világ válság előtt, minden évben 2x emelkedett a Rokkantsági járadék összege. Ami azt jelenti, hogy a Januári emelés egészen Októberig volt érvényes. És járt egyszeri csak Novemberben érvényes Nyugdíjprémium.

Aztán Novemberi emelés egészen Decemberig volt érvényes. Majd jött a jövő év Január amikor újra emelkedett.

2017-ben a Nyugdíjkorrekció sajnos csak November hónapban azaz 1 hónapig volt érvényes, úgy mint a Nyugdíj prémium összege is csak Novemberben 1 hónapra volt érvényes. Pedig a Nyugdíj korrekciónak jobb lett volna ha Novembertől-Decemberig tartott volna, és a 2018. Januári emeléssel együtt bele számításba került volna.

Hogyan lesz kézbesítve

Postai levél útján fogom elküldeni a Miniszterelnöki hivatalba, Gazdasági Minisztériumban, Emberi Erőforrások Minisztériumban. De ha ez nem lesz elég akár segítség mellett a Strasbourgi emberi jogok Bíróságához is elküldöm az érintett Petíciómat.

Kategória


Aláírás okai

  • Támogatom!!
  • Mert minden embernek, köztük a fogyatékossággal élőknek is joga van a tisztességes megélhetéshez és az ehhez szükséges jövedelemhez, járadékhoz, támogatáshoz, és én is egy autista gyereket nevelek, akinek nem látom a jövőjét fényesen.
  • Mindenkinek emberhez méltó megélhetést,nekik még nagyobb szükségük van rá!!!

Frissítések

2019-11-17 19:29:46 +0100

Én is szeretnék a fogyatékosságom szintjétől függően és a lehetőségemhez mérten, egy új élet szakaszba lépni teljes életet tudjak élni A-Z-ig.

2019-11-17 19:27:40 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=qj1ntKCEitE

Boldog vagyok mert és érzem az előérzetemen keresztül és tudom, hogy a 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómnál 2019. Mikulás napján és Karácsonyán az utolsó lesz, hogy nem lesz meg a 10.000 fő aláírása a Petíciónál.

Viszont 2020. Január 6-tól Vízkereszttől egészen 2020. Március 15. Nemzeti ünnepig lévő időszak alatt meg kell lennie a 10.000 fős aláírásnak. És utána irány a főcímzetthez a Petícióm. Ha elküldenének a hidegebb éghajlatra a Petíciómmal együtt, akkor 2 hét múlva erősítéssel újból meg fogok jelenni a Petíciómmal a Miniszterelnöki Hivatalba.

2019-11-17 17:15:27 +0100

https://hvg.hu/itthon/20160517_Kover_ellen_dontott_a_strasbourgi_birosag?fbclid=IwAR1qOhP7zsc3P94A24cPdEKo8iWU3N-I42843xGflX5_EJsloSW8_yJM1M8

Kövér László Házelnök pénzbírságát fizessék ki az Orbán-kormány tagjai és Adófizetők pénzéből legyen levonva, főleg azoknál a civil embereknél akiknek az 1 főre eső Nettó havi jövedelmük nem éri el legalább az 500.000 Ft-ot.

Nem értek egyet abban, hogy az MTVA hírközlési szolgálat a Jónak Lenni jó műsorában ahol most a koraszülöttekért adják licitre a tárgyaikat a Sztárok, hogy a Speciális Inkubátorra gyűjtéssel az 5-6. hónapban született koraszülött babák közül egyikük sem lesz fogyatékossággal élő gyermek majd önálló életet élni képes felnőtt ember.

Minél korábban születnek a koraszülött babák a 9 hónapnál, annál nagyobb eséllyel lehetnek sajnos fogyatékossággal élő emberek.

2019-11-16 16:43:25 +0100

https://hu.euronews.com/2019/11/07/video-igy-futyultek-ki-erdogan-konvojat-budan Pont erre megy el a pénz ezért nem emelkedik a Nyugdíjszerű ellátás összege sem rendesen Magyarországon, mert erre is el megy a Magyar Állam pénze, hogy ilyen szemeteket hív meg az Orbán Viktor Miniszterelnök mint az Erdogán aki háborús bűnősként és Török Miniszterelnök létére be tette a lábát Magyarországon belül.

2019-11-12 17:47:51 +0100

Nyugdíjprémium és Nyugdíj kiegészítés ide-oda még sem dölhetek hátra mert pontosan tudom, hogy a Fejlesztő foglalkoztatói fizetésem 2020-ban is Nettó 396 Ft marad, ugyan annyi mint Anno 2018-ban volt és jelenleg 2019-ben van.

És pontosan tudom, hogy a Szociális étkezés sem lesz vissza állítva újból heti 3x7 kategóriára, és heti 3x5 kategóriára mint 2019. Március 31-ig volt. Hanem marad minden a régiben.

2019-11-12 17:44:01 +0100

Rá jöttem, hogy az MTVA Híradója nem mondott igazat ami számomra is nagyon kellemetlen volt, Viszont örülök annak, hogy November 12-én kiderült az igazság.

MTVA Híradójában ennyit mondtak: minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek jár Nyugdíjprémium, és az időseknek Nyugdíjkiegészítés is jár.

Mivel Nyugdíjszerű ellátásban részesülők, sokszor elhittem amit mondanak és bosszankodva vettem tudomásul ezt nekem nem fog járni nyugdíjprémium mellé Nyugdíjkiegészítés mert Nyugdíjszerű ellátásra vagyok jogosult.

És a Nyugdíj-prémiumomat 16.221 Ft-al számoltam. De kellemesen tévedtem: 17.850 Ft lett. És járt hozzá még 3.140 Ft Nyugdíj kiegészítés is számomra.

Arra tippelek azért nem közölték az MTVA Híradójában a Nyugdíjszerű ellátásban részesülőknél, a Nyugdíjprémium mellé a Nyugdíj kiegészítést mert nem akarták, hogy járjon a Nyugdíjszerű ellátásra jogosultak számára Nyugdíjkiegészítés a Nyugdíjprémium mellé.

2019-11-12 17:05:21 +0100

Ennyi összefogás történt 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómnál.

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

És akár 2019. Október 27-én 5.924 fő is lehet az aláírás száma.

2019. Október 28-án már 5.943 fő írta alá a Petíciómat.

2019 November 12-én már 6.024 fő írta alá a Petíciómat 15 nap után. 81 főt jelent most jelenleg.

2019-11-10 21:31:12 +0100

https://abcug.hu/tizenket-autista-fiatal-lakhatasat-oldja-meg-egy-eletre-a-patronus-haz/?fbclid=IwAR0EMJ7LNs20Xco_m9UtG77B8jTzRyyCEJ7zc2uRzOtxqiOerjG49tkzysY

Addig jobb a legtöbb lakóotthonra szoruló fogyatékossággal élő fiatalok helyzete amíg a szüleik élnek, és tudják havonta a fogyatékossággal élő felnőtt gyermekük lakóotthoni ellátását. Mert utána a szülők halála után a testvérükre, vagy a rokonokra hárulhat ez a feladat ha az Állam akkor sem fedezné ezt az ellátásukat.

Ezért kéne emelkednie a Rokkantsági járadéknak és a Fogyatékossági támogatásnak. Mert hiába dolgoznának Fejlesztő foglalkoztatáson belül, soha nem fogják tudni abból fizetni a lakó otthoni ellátásukat.

2019-11-10 12:45:50 +0100

És a bosszantó számomra az, hogy nem vagyok Súlyosan értelmileg akadályozót de még Középsúlyosan értelmileg akadályozót Autista sem vagyok. De még enyhén értelmi akadályozót Autista sem vagyok, és még sem 2. OKJ-s szakmát szerezni ha már Érettségire nem futotta a képességem.

És azért szeretném ha emelkedne tisztességes emelés, a Rokkantsági járadékban és a Fogyatékossági támogatásban.

Nem igazán örülök annak, hogy 2018-ban Bruttó 440 Ft és Nettó 396 Ft-os Fejlesztő foglalkoztatói díj 2019-ben nem emelkedett de még 2020-ban sem emelkedik.

2019-11-10 12:43:02 +0100

Egyáltalán nem tudok jó képet vágni sajnos már lassan mások sikerének sem tudok örülni, és ez nem a féltékenységemből van hanem teljes más dologról van szó.

Pl. Hiába tanultam Irodai Asszisztens OKJ-s Szakmát egyszerűen nem engedtek engem vizsgázni, pedig befizettem időben a beiratkozási díjamat és a vizsga díjamat megfelelő összegben. És a befizetett összeget nem kaptam vissza fájdalom díjként hanem lenyúlták és vizsgázni meg nem engedtek engem. De ez már régen volt már velem.

2019-11-08 17:30:08 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=9PNdEKPCscY&t=161s
https://www.youtube.com/watch?v=-FHOfa4wn5w

2019-11-08 17:27:45 +0100

Nagy örömmel jelenben meg lett a 6.000 fő aláírása a Petíciómnál 2019. November 8-án. Így már célegyenesbe került a 10.000 fő aláírás megszületéséig a Petícióm, ami 2018. Szeptember 26-óta létezik.

2019-11-05 18:38:41 +0100

https://24.hu/belfold/2019/10/24/gyogypedagogus-hiany-egymi-ovoda-autizmus/?fbclid=IwAR0AGUIGtORfuyZpF6J4AD8Yp1gjNumI9TsobtqDy7ByNPnDaZb1GJqrFFM

Nem csak az Autista gyermekeknek és fiataloknak jó Magyarországon belül lenni az Oktatási rendszerben.

Hanem az Autista felnőtteknek sem jó lenni: nagy sokan közülük sem kapnak normális fejlesztést és normális elfoglaltságot a munkahelyükön belül. Néha olyasmit is tettem meg amit nem illet volna meg tennem, mert egyszerűen unom nem kapok a képességemnek megfelelő elfoglaltságot pl. interaktív munkavégzést.

https://www.youtube.com/watch?v=EDu0-sdHUuM Még az akkori Kelet-Német határőrök is meg elégelnék az olyan munkahelyi légkört ahol vagyok. Sok akkori Kelet-Német határőrnek fogalma sem volt, hogy milyen élet volt Nyugat-Németországban mert a Berlini fal születése előtt előbb lett lezárva, az akkori volt NDK határa Nyugat-Németország határánál és ők soha nem voltak Nyugat-Németországban.

2019-11-04 17:23:47 +0100

Ennyi összefogás történt 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómnál.

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

És akár 2019. Október 27-én 5.924 fő is lehet az aláírás száma.

2019. Október 28-án már 5.943 fő írta alá a Petíciómat.

2019. November 4-én már 5.972 fő írta alá a Petíciómat 29 fővel többen.

2019-11-02 10:16:03 +0100

https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/hirek/osszefogas-a-serult-gyermekek-napjan?fbclid=IwAR1uAcQ8bbj5sA4SrcIliVioGAxYfbc78U-RRVk6D4oWsJ1AHZxumjHVTyg

Nem hiszem el, hogy egyik politikus két kis SMA-s gyermekek számára jó szándékból adott pénzbeli adományt.

Ha valóban jó szándékból adták volna akkor 2019. Januárjában, nem szavazták volna le a 6 éves SMA-s beteg kislány gyógyulásának elkezdését. Más Eu-s országokban még a lehetetlent is megpróbálták volna főleg az SMA-s gyermekek esetében. https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/hiaba-van-meg-a-penz-megsem-kapja-meg-az-eletmento-injekciot-a-ritka-betegseggel/89d3xv3

És az Ápolási díj emelését is leszavazta a Parlament.

2019-11-01 15:48:37 +0100

Állítólag a szegényebb településeken több hónapnyi kérvény elbírálása után, lehet csak importálni a jó módú településekről az ingyenes vakcinát.

Ha meg a szegény negyedből élő szülők akarják a gazdag települések egyikébe beoltani a gyermeküket, akkor sokat fizethetnek a kötelező vakcináért. Míg a gazdag települések lakó szülőknek is teljesen ingyenes a kötelező védőoltás a gyermekek számára. Abban a városban állíthatják elő a gyártó céget a kötelező védőoltásokat. Így korlátlanul férhetnek hozzá a szülők az ingyenes vakcinához.

2019-11-01 14:37:14 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=h8NEi1W9nnI

Sajnos az egyik 8 hónapos baba azért nem kapta meg a kötelező védőoltást, mert korlátozottan volt elérhető a szegényebb településen az ingyenes kötelező vakcina. Busz lerobbanásakor lekésték a korlátozottan ingyenes kötelező védőoltást.

A kocsiban közlekedő anyuka a saját 8 hónapos kisfia mellé nem szívesebben látta volna, a szegényebb negyedben élő anyukát és a saját 8 hónapos fiát. Ezért nem kérte meg, hogy üljön be a kocsiba hozzá. És szánalommal nézett rá a jó módú nő a szegény nőre: mintha kérdezte volna neki: minek vállalt gyermeket ha rosszul él anyagilag.

2019-10-31 19:56:36 +0100

Ennyi összefogás történt 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómnál.

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

2019. Október 28-án már 5.943 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Október 31-én már 5.956 fő írta alá a Petíciómat.

2019-10-29 18:11:20 +0100

Abból lett elegem, hogy a Nappalis csoportban van egy középsúlyosan értelmileg korlátozót ADHD-s felnőtt személy, aki felpörögve hangosan folyamatosan nevetgél mindenféle hülyeségen a számára legjobb ellátott társával együtt.

Mind azért van, mert nem kapnak normális fejlesztést a felnőtt korú ADHD-sok sem, hogy tudjanak akkor is viselkedni egy munkahelyen ha nincs jelen velük a Szociális gondozó.
És az érintett Szociális gondozó többet van kint a munka idő alatt a kis étkező helyiségben gondolom pihen vagy a magán életét intézni a mobilján.

2019-10-29 18:05:28 +0100

https://m.magyarnarancs.hu/lokal/egy-asztal-egy-szek-ket-hetig-a-folyoson-tanult-egy-autista-kisdiak-ez-volna-a-pozitiv-diszkriminacio-124098?fbclid=IwAR2z2vZJXpsw2_5yiDro3RiBEfUKgtD-xAlsyliTlm2TnZQBHJuLRJgAOtc

Nekem pedig a XVIII. kerületi Speciális Szakiskolában nem volt egy jó gyógypedagógus Osztályfőnököm, aki 8:00 óra helyett 8:30 órakor lépett be a tanteremben, addig ,,szülőknek tartott a folyosón órákat" vagy a tanári irodában kényelmesen hátra dőlve a székbe a lábait kinyújtva pihent. Vagy pletykálkodót az irodán belül.

A fejlesztő foglalkoztatói munkahely ahová én járok: lassan jobban hasonlít egy Nappali foglalkoztatóra, és tervezem is onnan anyagilag az eljövetelemet ha lesz elég megtakarított pénzem és sikerül életmódot váltanom. Aztán elkezdek keresgélni másik állás után. Nagyon remélem 2022. Októberében 8,5 év után munkahelyet fogok tudni váltani.

2019-10-28 16:14:33 +0100

Ennyi összefogás történt 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómnál.

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

És akár 2019. Október 27-én 5.924 fő is lehet az aláírás száma.

2019. Október 28-án már 5.943 fő írta alá a Petíciómat.

2019-10-27 13:42:39 +0100

És nem azt a választ kaptam E-mailben amit kérdeztem tőlük: hanem azt a választ kaptam tőlük, hogy jár nekik Nyugdíj-prémiumuk ekkor jöttem rá nem akarták nekem sem meg válaszolni, hogy a Nyugdíjkiegészítés nem jár a Nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek csak az öregségi nyugdíjban részesülőknek jár.

Szó szerint az Orbán-rendszere alatt hülyének nézik az embert az EMMI-nél is.

2019-10-27 13:42:32 +0100

Akiknek magasabb az öregségi nyugdíjuk vagy eléri a 80.000 Ft-ot az alsó átlagot ők az összegüknek a 25%-át kapják meg Nyugdíj-prémiumnak. Akiknek átlagon aluli az öregségi nyugdíjuk ők nem kapják a Nyugdíjuk 1 havi összegének a 25%-át, hanem a 25%-os eredményt be kell szorozni a 0,1-0,9%-os szám közül az egyik %-os számnál.

Magyarán levonásra kerül az 1 havi átlagon aluli öregségi nyugdíj 25%-os összege. És a Nyugdíjszerű ellátásban részesülőknél is ugyanaz a helyzet, de számukra még rosszabb az esetük mert nekik nem jár 10.000 Ft-os nyugdíjkiegészítés a Nyugdíjprémiumluk mellé.

És amikor megkérdeztem az Emberi Erőforrások Miniszteriumát E-mailen keresztül, hogy a Nyugdíjszerű ellátásban részesülők számára jár-e Nyugdíjkiegészítés a Nyugdíjprémium mellé.

2019-10-27 13:30:41 +0100

Jó és rossz híreim vannak a Nyugdíj-prémiummal és a Nyugdíj kiegészítéssel kapcsolatban.
Jó hírem ami az internetes hírekben is olvastam: akiknek magasabb az öregségi nyugdíjuk ők 22.000 Ft Nyugdíj-prémiumot kapnak, és mellé még 10.000 Ff-os Nyugdíj-kiegészítést is kapnak.
És akik átlagos öregségi nyugdíjjak rendelkeznek ők 20.000 Ft Nyugdíj-prémiumot kapnak, és 10.000 Ft-os nyugdíj-kiegészítést is.

Rossz híreim: Viszont az átlagon aluli nyugdíjasoknak nem fog járni 20.000 Ft Nyugdíj-prémiumuk csak kevesebb fog járni nekik. A jó hír számukra ők is kapnak 10.000 Ft-os Nyugdíj-kiegészítést.

Újabb rossz hír: akiknek átlagon aluli az öregségi nyugdíjuk vagy nyugdíjszerű ellátásuk van, hogy az ellátás összegének a 25%-át szórózni kell a 0,9%-al ennél kevesebb %-al. A
És a Nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek nem fog járni 10.000 Ft-os Nyugdíjkiegészítés.

2019-10-26 10:25:50 +0200

2019. Október 26-án már 13 hónapos lett a Petícióm. És nagyon örülnék ha meg lenne a 6.000 fő aláírása, mert különben nem kerül kiemelésre a Petícióm és 2020. Karácsonyára sem lesz meg a 10.000 fő aláírása.

Úgy látom másoknak fontosabb, hogy inkább a FIDESZ-KDNP Országgyűlési képviselőknek gyarapodjon a fizetésük és az öregségi nyugdíjuk is egyeseknek közülük.

2019-10-23 17:12:21 +0200

https://atlo.team/a-magyarorszagi-vasfuggony-tortenete/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vasf%C3%BCgg%C3%B6ny

A Vasfüggöny leomlott szerencsére az Európán belül 1989-ben! De itt az ideje, hogy Magyarországon le omoljon az Ép és a Fogyatékos emberek közötti szakasz az oktatásban, életvitelben magyarán minden elérhető legyen a fogyatékossággal élő emberek számára a képességüktől függően ami az ép emberek számára elérhető.

2019-10-23 10:30:24 +0200

Olyan boldog lennék ha fel sem foghatnám, hogy nem élhetek A-Z olyan életet mint az ép emberek ami számukra teljesen természetes!

2019-10-23 10:07:56 +0200

Nagyon gondolkodom lehet, hogy fel sem fogom adni a Petíciómat, a főcímzettnek és 10.000 db aláírás elérése előtt tuti fel fogom zárni a Petíciómat: ha ilyen levelet kapnék megint az E-mailre privátban amikor körlevelet küldök a Petícióm felhívására.
STOP TÖRÖLD KI GMAIL MÁR UNOM

Mert úgy érzékelem azt a hozzá szólást, nem akar le iratkozni a Petícióm hírleveléről az érintett úri ember mert nem akarja, hogy Magyarországon belül megvalósuljon minden fogyatékossággal élő emberek álma.

Nekem akkor mondjon bárki is STOP-ot ha meg lesz a 10.000 db aláírás vagy kicsivel annál több aláírás, és megvalósulna a Petícióm mert nagyon szeretném ha nekem is lenne egy jobb anyagi hátterem és saját párkapcsolatom. És végre úgy ünnepelhetném a Karácsonyt, hogy nem lennék egyedül mert nekem a szívem hasad meg amikor a 25 Nm iker mellék épületi kis házam ablakával szemben lévő nagy ikerház, egyik felében látom a testvérem ablakát aki édes kettesben van az új párjával.

2019-10-23 09:09:33 +0200

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

2019. Október 17-én már 5.890 fő írta alá a Petíciómat így Október 9-én lévő 5.846 fő aláírás már 44 fővel bővült. 8 nap telt el Október 9. után.

2019. Október 23-án már 5.917 fő írta alá a Petíciómat 6 nappal 27 fővel bővült az aláírás száma.

Csak így tovább minden leendő aláíróknak ne hagyjuk, hogy a FIDESZ-KDNP Országgyűlési képviselők vagyonosodjanak az Eu-s pénzből és az adófizetők pénzéből.

2019-10-22 16:19:40 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=PBXTNsdgxSA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2K4094zHd43Jdxp1nMV7HRlSPWfInL9OnE4jGOD6H8KK31clOiD7cLxlM

Megértem nem esik jól a trágár kifejezés az Országgyűlés többségének, de már szép szóval nem lehet elérni legtöbbször az Országgyűlésben valamit.

Sokkal trágárabb az amikor évek óta nem emelték sok családnál a családi pótlékot.
Lecsökkentették 2017-ben 220 Ft órabérre a fogyatékossággal élők fizetését.
Megvonták a szociális étkezésben a heti 3x7 kategóriát, és helyette heti 1x5 Szociális kategóriát vezettek be és nem térítésmentes az sem.
Utcára dobták a fogyatékossággal élő személyt, amikor éppen kórházi ellátásban részesült és mély szegénységben élt.
Aztán rendőri segítséggel idegesen rendőrrel vitatkozva igyekeztek elállíttatni a kórház bejárata melletti busz megállóban, a hajléktalan személyt aki járókerettel tudott járni.

2019-10-21 20:29:59 +0200

https://twice.hu/bulvar/az-autista-kisfiunak-irt-leveltol-konnyezik-vilaghalo

https://444.hu/2013/12/18/mma

2019-10-21 17:24:16 +0200

És a Petíciómról lévő körlevelet nem szoktam minden héten pl. 1 héten belül 3x küldeni, legtöbbször hetente 1x szoktam körlevelet küldeni. Ha nem csinálom ezt akkor előfordulhat, hogy 3-4 hónapig 1 új aláírás sem születne a Petíciómnál és így 2020-ban nem lesz meg a 10.000 db aláírás.

2019-10-21 17:21:11 +0200

Üzenem azoknak akiknek nem tetszik a Petícióm és nem akarnak változást a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelésében, de feliratkoztak a Petíciómra ők iratkozzanak le a Petíciómról és akkor nem jön többé az e-mailre automatikusan a Petíciómra lévő felhívásos körüzenetem.

Pont olyan amikor felháborodott levelet kapok az e-mailemre egy személytől akinek nem tetszik a Petícióm körlevele: mint amikor légtér zárat okoz valaki a drónnal mert esetleg az érintett személyt zavarja napközben a repülőgépek zaja a lakóhelyén.

Akkor költözzön el a lakóhelyéről és távolabb a repülőtértől. Mert azt nem lehet megcsinálni, hogy ne legyen reptérforgalom napközben sem.

2019-10-20 21:42:30 +0200

2019. Október 26-án már 13 hónapos lesz a Petícióm. Vajon az őszi iskolai szünet elején meg lesz a 6.000 db aláírás. Mert azt megköszönném, mert akkor kiemelésre kerül a Petícióm a közösségi portálokon, és így mindenhová eljut a Petícióm híre így hamarabb meg lesz a 10.000 db aláírás.

Nem akarok személyiségi jogot sérteni, ezért nem kívánom a fogorvos nevét és a fogászatát meg nevezni: de tudok arról, hogy a családján belül van egy Demenciával küzdő és van egy féloldalt lebénult hozzá tartozója. Aki régen dolgozni tudott.

Az érintett fogorvos családja érdekeit is szolgálom automatikusan. Mert az érintett fogorvosnak köszönhetem, hogy korona nélkül megmentette az egyik kis mértékben letört régi gyökér kezelt fogamat. Kaptam egy ritka jó szándékú kivételt is az érintett fogorvostól, de erről nem kívánok részletesen nyilatkozni mert nem szeretnék a jó indulatával vissza élni.

2019-10-18 22:15:44 +0200

Sajnos a fejlesztő foglalkoztatói munkahelyeken nem mindig jön normális külsős bérmunka, amivel jobban telne el az idő ráadásul 2018-óta Nettó 396 Ft az órabér, és 2020-ban is annyi marad mint 2018-ban volt és 2019-ben szintén van. Nincs fizetett szabadság és betegállomány sem még 1 napra sem. Sem béren kívüli juttatások sem.

Ezért is szeretnék 2022. Októberében munkahelyet váltani. És az ingázásom helyett a lakókörzetemen belül vagy a lakókörzetemhez közeli munkahelyen új életet kezdeni.

2019-10-18 22:13:30 +0200

A fejlesztő foglalkoztatói munkahelyekről és az Értelmileg korlátozót felnőttek Nappali foglalkoztatóról meg nem is írjak semmit sem: sajnos a Nappali foglalkoztatónál ritkán van viselkedési terápiás fejlesztés meg egyéb rendszeres fejlesztés is stb. És alig kapnak állandó felügyeletet munka idő alatt a Nappalis foglalkoztatónál, ha egy munka teremben van a Fejlesztő foglalkoztatóval.

Fejlesztő foglalkoztatóban dolgozók egy részét zavarja időnként a Nappali foglalkoztatóban lévők hangoskodása, amikor felügyelet nélkül vannak a munka teremben.
Mivel a Fejlesztő foglakoztatóban számolási munkákat is végeznek, ezért zavaró a Nappalis csoportban lévők hangoskodása.

2019-10-17 18:17:44 +0200

Helyette sajnos az egyes Speciális szakiskolákban 9-10. osztályban Szakmai oktatás van, aztán 10. osztály után el kell menniük máshová tovább tanulniuk a tanulóknak. Vagy dolgozni menniük ha nem tudnak 10. osztály után másik szakmát tanulni, vagy dolgozni sem tudnak elhelyezkedni akkor otthon munkanélküliként tengődhetnek 16 éves koruktól kezdve.

2019-10-17 18:15:27 +0200

https://tasz.hu/cikkek/az-autizmussal-es-adhd-val-elo-gyerekek-kiszorulnak-a-kozoktatasbol?fbclid=IwAR1fv1nmDDIrVQG7iiAPvBVW0GeI0-VNocEcNvsM2PBvRLDhoqTkD7VnsyI

Sajnos a Speciális Szakiskolai normális Szakmai oktatásból is kiszorulnak: 8. osztály után nem az van, hogy 9-10. osztályban Pályaorientációs (szakmai alapozó dolgokat tanulnak) és Törtélelmet stb is tanulnak. Majd 11-12. osztályban 2 éves szakmát tanulnak aztán ha más szakmát szeretnének tanulni akkor újból 11-12. osztályosok lesznek és úgy tanulnák a másik 2 éves szakmát.

Az lenne a legjobb ha 10. osztály elvégzése után és a 16. életév betöltése után, a Speciális Szakiskolákban 23 éves korukig járhatnának iskolába a tanulók. Vannak olyan Speciális Szakiskolák is ahhol egyben van a Speciális Általános iskola és a Speciális Óvoda is.

2019-10-17 17:56:32 +0200

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

2019. Október 17-én már 5.890 fő írta alá a Petíciómat így Október 9-én lévő 5.846 fő aláírás már 44 fővel bővült. 8 nap telt el Október 9. után.

2019-10-16 19:46:34 +0200

Mert gyermektelen rászoruló felnőttek sorsa kevés embert érdekel, főleg Magyarországon belül mert csak gyermekek sorsa iránt nyílik meg a szívük leginkább, ami nagyon szép és jó dolog de jó lenne ha a felnőttek iránt is megnyílna a szívük....

2019-10-16 19:44:00 +0200

A fő célom a Petíciómnál a 10.000 db aláírás begyűjtése és az aláírás teljesen ingyenes. Még kényelmesen a fotel kanapén ülve és a lábat a puffra kinyújtva ülve is alá lehet írni.

Célom, hogy méltó körülményeket kapjanak a fogyatékossággal élő felnőttek. Mert a fogyatékossággal élő felnőttek nehéz anyagi helyzetével senki sem törődik.

Nem hiszem el azt sem, hogy Magyarországon belül egy idős személy azért kapott kapott adományban kerekes széket, és adományból ingatlan felújítást a rozoga házáram meg vitték adományként nyaralni Balatonra az unokájával együtt mert az emberek jó indulatúak voltak vele szemben. Itt a vele közös háztartásban lévő kiskorú unokája miatt kapott az idős személy ilyen adományt a civil emberektől.

Viszont ha nem lett volna egy háztartásán belül kiskorú unokája az idős személynek hanem egyedülállóként élt volna, akkor nem kapott volna ingatlan felújítást, kerekes széket és Balatoni nyaralást.

2019-10-16 17:13:34 +0200

Így továbbra is küzdők a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás tisztességes emelésében. Amikor feltettem a kérdést az EMMI-nek E-mailben, hogy fog-e járni a Nyugdíjszerű ellátásra jogosultak számára, a Nyugdíjkiegészítés úgy mint az öregségi nyugdíjban részesülők számára. Azt is le írtam azt tudom, hogy Nyugdíjprémium jár a Nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

Erre azt a választ kaptam mintha Nyugdíjprémiumól kérdeztem volna az EMMI-t E-mailben. Szégyen, hogy ennyire hülyének nézik a fogyatékossággal élő embert is az EMMI-ből hogy nem arra a kérdésre kap az ember választ amit kérdezett.

2019-10-16 17:13:19 +0200

https://merce.hu/2019/10/12/gyor-borkai-zsolt-ellen-tuntet-piko-andras-kampanyt-zar-jozsefvarosban-percrol-perce-a-mercen/?fbclid=IwAR2kkSTltjNyGxF9AelqoMb3ycrebQ20pnZaikN_nMDSWHGjaBljla-l23g

Sajnos a MEGYEI JOGÚ VÁROSOK POLGÁRMESTEREI mind FIDESZ-KDNP képviselők. Igazi győzelem akkor lett volna ha az ellenzéki összefogás meg nyerte volna az Önkormányzati választások Megyei jogú városok polgármestereinek a 2/3 részét úgy mint Budapesten a 2/3 részes többségét.

És a 2018. évi Országgyűlési képviselő választás 2/3 részét is a Baloldali összefogásnak kellett volna nyerni bele értve a 2019. évi EP képviselői választás 2/3 részét is.

2019-10-14 18:16:24 +0200

Nagyon örülök, az Önkormányzati választási eredménynek! Nagyon ráfért a változás és én is szavaztam ebben.

2019-10-14 18:15:46 +0200

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

2019. Október 14-én már 5.862 fő írta alá a Petíciómat, így 16 főnél több lett mint 2019. Október 9-én volt.

2019-10-09 20:48:08 +0200

Nagyon remélem, hogy a legtöbb Óvoda Nagy csoportjától kezdve egészen a Középoktatási intézmény végzős évfolyamáig, kőbe vésett szabály lesz tanulni az elfogadásról és az esélyegyenlőségről stb. És akkor a tisztelt anyuka megtanulja majd a kisfiától, ha majd a kiskamaszkora kapuján lesz 3-4. osztályosként hol van a helye az anyuka viselkedésének.

2019-10-09 20:48:05 +0200

Unom a XXI. századi ,,diktatúrát" Magyarországon belül és már nagyon elegem van ebből: pl. amikor tömegközlekedéssel utazom a Héven néha többször látom kora reggel egy nőt, a 3 év körüli fiú gyermekével. aki úgy száll le a Hévről ha engem meg lát, hogy az 1. ajtó helyett a 2. ajtónál száll le a kisfiával együtt. És ha lát engem az érintett hátsó ülésen ülni akkor jóval távolabbra ül le tőlem a kisfiával.

,,Gratulálok" annak a nőnek, hogy a Mátyásföld repülőtér Hév állomáson úgy száll le a 3 év körülüli fiával, hogy erre tanítja a fiát undoródni a külsőleg nem látható fogyatékossággal élő emberek egyikétől, minta fekete himlős szegény negyedből származó ember volnék.

2019-10-09 20:37:27 +0200

https://efoesz.hu/egyeb/level-a-fopolgarmester-jelolteknek/ Tiszteletet a fogyatékossággal élőknek!
„Az új főpolgármester jöjjön el a Sérült Gyermekek Napjára, mert a fogyatékossággal élő emberek számára ez nagyon fontos. Szeretnénk találkozni a fő polgármesterrel, és szeretnénk azt érezni, hogy mi is számítunk, ránk is figyel, tisztel minket. Jó lenne ha pl. esetleg megint Tarlós István nyerné a Fő polgármesterségét akkor venné a fáradtságát, és eljönne egyszer a Fővárosi Állat és Növénykert ÉFOÉSZ-es Sérült gyermekek napjának a megnyitó rendezvényére. És nem csak akkor menne el amikor a Fővárosi Állat és Növénykert Jubileumi születésnapja lesz, vagy amikor átadó ünnepség lesz a Pannon park és a Biodomb megnyitásánál a nagy közönség számára is.

2019-10-05 18:29:19 +0200

https://www.peticiok.com/minden_sma-s_beteg_kapjon_ingyen_gyogyszertspinraza?a=111971

Valóban jó lenne ha egyre kevesebb lenne a fogyatékosság a ritka izomsorvadásos esetben az SMA-nál. Ne haragudjon a félvilág de felnőtt SMA betegekkel senki sem törődik velük A-Z-ig nem úgy mint a kisebb gyermekek esetében.

2019-10-05 11:22:15 +0200

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.

2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.

2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019. Október 5-én 5.832 fő írta alá a Petíciómat, így az Október 1. aláírás ami 5.808 fő volt 24 fővel bővült.

2019. Október 9-én már 5.846 fő írta alá a Petíciómat így az Október 5. volt 5.808 fős aláírás 36 fővel bővült.

És akár 2019. Október 27-én 5.924 fő is lehet az aláírás száma.

2019-10-05 10:24:52 +0200

https://officina.hu/belfoeld/176-nyugdijpremium Disznóságnak tartom, hogy nem jár nyugdíjkiegészítés azoknak akik Nyugdíjszerű ellátásban részesülnek.

2019-10-03 17:28:44 +0200

Sajnos jelenleg így működik!

-A nyugdíj kiegészítés csak November hónapra szól és Decemberben nem lesz jelen. Akár csak a Nyugdíj prémiumnál.

-Nem épül be a Nyugdíj kiegészítéssel megnövelt nyugdíj a jövő Januári nyugdíj emeléssel.

-Magasabb öregségi nyugdíjba részesül kapják a legtöbb Nyugdíj-prémiumot, és a Nyugdíj kiegészítést. Ahelyett, hogy az átlag és az átlagon aluli öregségi nyugdíjasok is annyit kapnának.

-Rokkantsági járadékra és a Fogyatékossági támogatásra csak Nyugdíjprémium jár és Nyugdíjkiegészítés nem jár hozzá.

Így hátrányt szenvednek a Nyugdíjszerű ellátásban részesülök, átlagon aluli öregségi nyugdíjjal rendelkezők és az átlagos öregségi nyugdíjjal rendelkezők.

Pont olyan mint az akkori Nyugat-Berlin és a Kelet-Berlin, és az akkori Nyugat-Németország meg az akkori NDK-s Kelet-Németország közötti különbség társadalom történetben anyagilag.

2019-10-03 17:19:07 +0200

Szívem szerint így alakíttatnám ki a Nyugdíj-prémiumot és a Nyugdíj kiegészítést minden év Novemberében: Pl. 2 millió Ft feletti öregségi nyugdíjnál lévő Nyugdíjprémium, és Nyugdíj kiegészítés összege érvényes lenne az öregségi nyugdíj legkisebb összegére is.

És a Nyugdíjszerű ellátásoknál Pl. Rokkantsági járadéknál, Fogyatékossági támogatásnál is vonatkozna ez az összeg a Nyugdíj-prémiumra és a Nyugdíj-kiegészítésre.

És a Nyugdíjkiegészítés Novembertől-Decemberig maradna meg, és így lenne év végére meg emelve a Nyugdíj és a Nyugdíjszerű ellátás is. És a Nyugdíj kiegészítéssel együtt emelkedne az Öregségi nyugdíj egyéb nyugdíj, és a Nyugdíjszerű ellátás összege a jövő évi Januári Nyugdíj emeléskor.

2019-10-03 14:51:17 +0200

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kozel-egy-eve-mukodniuk-kellene-de-uresen-tatongnak-a-sok-szazmillio-forintert-brusszeli-penzbol-epult-eleki-lakootthonok-123162?fbclid=IwAR0zaxhfJyly4XLFIJmoqvI3S-mMRWp31EH0Ei6iThyERP5MYWH6CY1Xi-8

2019-10-02 21:20:00 +0200

Nem kívánok részletekbe bele menni személyiségi jogok miatt: de sajnos a kormány rendszere az utcára dobhatja az olyan kiskorú gyermekeket nevelő családokat is, ahol a egyik gyermek súlyosan tartósan krónikusan beteg.

De az is rossz érzés, hogy a nyugdíjszerű ellátásban részesülő krónikusan beteg/Fogyatékossággal élő embereknek nem fog járni a Nyugdíj prémiumuk mellé Nyugdíjkorrekció. Hanem csak az öregségi nyugdíjkor határt elért embereknek jár. Ez aljas szemét dolog: kicseszni azoknak akik nem tehetnek az egészségi állapotuk rossz állapota miatt, és soha nem fognak tudni kapni öregségi nyugdíjat mert a pályakezdésük előtt lettek rokkantak születésük óta vagy után. Azaz 25 éves koruk előtt váltak Rokkanttá.

Jobb ha azok az emberek nem kapnak soha nyugdíjszerű ellátást akik a dolgozói éveik előtt és alatt is egészségesek voltak, és nem jártak soha dolgozni az aktív éveik alatt mert nem is akartak dolgozni. Viszont az aktív éveik alatt váltak rokkanttá.

2019-10-01 17:16:41 +0200

Míg az akkori Kelet-Németországban heti 20 órás műszak esetében a legtöbb védett munkahelyeken belül,n már a munkába állás 1 éves évfordulóján meg lenne a fogyatékossággal élő embereknek 250.000 Ft-os megtakarított pénzük.

Míg az akkori Nyugat-Németországban pedig a munkába állás 6. hónapjában lenne meg a 250.000 Ft-os megtakarított pénzük a fogyatékossággal élőknek, heti 20 órás műszakban az ottani védett munkahelyeken ehhez képest Magyarországon a munka állástól számított 5,5 év múlva lesz meg nekem a kívánt összegű megtakarított pénzem.

Az sem tudom mi lesz majd velem is 2020. Január 1-én vagy 2020. Április 1-én, hogy mennyire fog romlani nekem is az élet minőségem a jelenlegi védett munkahelyemen belül.

2019-10-01 16:53:59 +0200

https://mandiner.hu/cikk/20190821_egyszeruen_fogtuk_magunkat_mentunk_es_atjutottunk_keletnemet_menekultek_a_mandinernek_kesz

Németországban a Berlini fal leomlása után, és a Németország Egyesítése óta sokkal jobban élnek az akkori Kelet-Németek is Magyarországgal ellentétben.

Annak ellenére, hogy jelenleg is az akkori Kelet-Németország ég és föld között van az akkori Nyugat Németországgal ellentétben, Magyarországon szinte ég és föld az akkori Kelet-Németországhoz képest az emberek anyagi helyzete.

Lassan 5 éve lesz idén Decemberben, hogy a védett munkahelyemnél heti 20 órás műszakban fizetésért dolgozóm. És még mindig nem tudtam az 1. mérföld kövemet elérni anyagilag. Pl. meg legyen a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, ami az életem alapja és a ki induló pontja lenne a további céljaim tervezésére és megvalósítására.

2019-09-26 20:29:01 +0200

2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat.
2019. Szeptember 26-án a Petícióm 1. születésnapján 5.791 fő írta alá a Petíciómat. 4 nap alatt 23 fővel bővült az aláírás száma.
2019. Október 1-én 5.808 fő írta alá a petíciómat. 17 új aláírással bővült a 2019. Szeptember 26. aláírás száma.

2019-09-26 16:18:56 +0200

Üdvözlök mindenkit már 1 éves születésnapját ünnepli a Petícióm! És köszönöm a sok aláírást véleményt, megosztást, és féliratkozást a Petíciómra. De van még mit tenni mert nincs meg a 10.000 fős aláírás, nagyon remélem 2020. tavasza előtt meg lesz a 10.000 fős aláírás.

Mert 2020. tavaszán fogja eldönteni az Országgyűlés véglegesen a 2021. Január 1. költségvetésben, a Nyugdíjak és a Nyugdíjszerű ellátások emelésének a mértékét. Ha 2020. tavasza előtt nem tudnám 10.000 fős aláírással együtt leadni a Petíciómat, a Miniszterelnöki Hivatalba akkor sajnos 2022. Január 1-től valósulhat meg a Petícióm.

2019-09-25 16:31:57 +0200

Remélem valóban ez a nap más lesz mint a többi, mert 2019. Szeptember 26-án 1. születésnapját ünnepli a Petícióm! Bízzóm abban, hogy hamarosan de meg lesz a 10.000 fős aláírás a Petíciómnál fogva.

2019-09-22 21:46:06 +0200

2019. Szeptember 26-án már 1 éves lesz a Petícióm az 1. születésnapját fogja ünnepelni igaz torta nem lesz mert anyagi okom miatt nem telik rá nekem! Viszont ha meg lesz a 10.000 fős aláírás már meg lesz az 1. győzelem.
És ha a Miniszterelnöki Hivatalban átveszik tőlem a Petíciót kinyomtatva 10.000 fős aláírással együtt akkor a 2. győzelem lesz.

Végül a 3. győzelem akkor lesz meg ha a Országgyűlés megszavazza a Petícióm céljának az elérését. A 3. győzelemnél fogok tartani egy kis ünnepséget.

2019-09-22 13:50:01 +0200

https://hirklikk.hu/kozelet/fidesz-kormanyzasa-alatt-egyetlen-fillerrel-sem-emelte-a-csaladi-potlekot/355078 Míg a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat meg alig emelik.

Könnyebben mondják a sajtó tájékoztatón, hogy nekik a gyermek az első és a családvédelmi akció is!

Ha meg fogyatékossággal születik egy gyermek vagy 3-4 gyermek vagy annál több gyermek van egy családban, azokat a szülőket ki gúnyolhatják csak az adókedvezmény és a családi pótlék miatt vállaltak ennyi gyermeket.

2019-09-22 09:33:09 +0200

Jelenleg 2019. Szeptember 22-én 5.768 fő írta alá a Petíciómat. És komolyan ott tartók ha 2019. Október 28. előtt nem lesz több mint 6.000 fős az aláírás akkor, nem fogom elmenni az őszi iskolai szünet alatt a Hang szerkesztőséghez, hogy körlevél útján ki emelhesse a Petíciómat azoknak az aláíróknak akik az Ápolási díjas Petíciót aláírták.

Mert tök ciki lenne számomra ha nem lenne meg a több mint 6.000 fős aláírás, amikor újból személyesen elmennék a Szabad a Hang szerkesztőséghez. Mert Június végén el lett mondta nekem, hogy Július 11. Petícióm körleveles Petícióm kiemelése után ne is nagyon számítsak rá, hogy lesz 6.000 főnél több aláírás.

2019-09-21 19:49:37 +0200

Sajnos 1 fő felnőtt személyre 1 hónapra nem elég 20.000 Ft mert drágábbak az élelmiszerek. Ha meg 20.000 Ft-nál nagyobb összeget áldoznék fel havonta akkor esélyem nem a lesz, hogy meg legyen nekem a kívánt összegű megtakarított pénzem, és életmódot tudjak utána váltani majd ott hagyni a Minimálbér 30%-nál kevesebb munkabért adó állásomat.

Legalább a kötelező Minimálbér 50%-át kéne keresniük a legtöbb dolgozó fogyatékossággal élőknek. És sajnos sokan azt hiszik rólam is, hogy gazdag vagyok mert van nekem Rokkantsági járadékom és Fogyatékossági támogatásom. Viszont kettő az együtt nem éri el a 100.000 Ft-ot sem.

https://444.hu/2018/09/20/dronrol-mutatjak-meg-orban-vejenek-kastelyat-szallodait-es-villait?fbclid=IwAR1gJKYYUNkcqvE3kcl1f0fog6rmap3XCFIwNWwvpJNVKfyUEBQRndy-TKg Tiborcz Istvánék Orbán Viktor Miniszterelnök úr és a családja a gazdagabbak

2019-09-21 19:45:09 +0200

Kaptam ilyen üzenetet is E-mailben a petíciómról:
Rossz az aláírás gyűjtési akciód. Sokat segítettem de, ez így nem jó!

Én meg ennyit reagáltam rá:
Megértem vannak akik irigykednem rám de engem nem érdekel mert nem fogom feladni!

Nagyon örülök, hogy a lakóhelyemen belül lett élelmiszer adomány gyűjtő doboz. Mert sajnos én sem kapok heti 3x7 Szociális étkezést ahhol dolgozóm, hanem csak heti 1x5 Szociális étkezést kapok.

2019-09-21 10:46:17 +0200

Egy olyan rendezvényt tartó állatkert ahol vannak több futott zárható épületek ahová a látogatók de még a kerekes székes látogatók is beléphetnek akadálymentesen, még rossz idő esetében is és van 100 Ft-os érmével kulcsra zárható számozót szekrény is az vonzóbb lesz rossz idő esetében is. Így nagyon rossz idő esetében max 1,5 órát tudnak ott lenni a nagyobb tömegrendezvényen.

Míg az olyan állatkertben ahol nincs sok zárható fűthető épület, ahová a látogatok is be mehetnek nagyon rossz idő esetében az nem lesz vonzó Max 45 perc után haza mennek. Míg a többségük el sem megy arra a tömegrendezvényre.

2019-09-21 10:39:09 +0200

Fontosabbnak tartom azt is, hogy még a Szabolcs-Szatmár-Beregben élő fogyatékossággal élők is tudjanak választani, hogy a Sérült gyermekek napját a Fővárosi Állat és Növénykertben szeretnék-e eltölteni vagy a Nyíregyházi Állataktparkban lévő Sérült emberek napján szeretnének lenni.

Mivel 1 napon belül szokták tartani az érintett Sérült gyermekek napját, és a Sérült Emberek napját ezért csak 1 Állatkerti intézményt választhatnak Szeptember hónapban.
Mert ha egyik fogyatékossággal élők a Fővárosi Állat és Növénykertet választják annak ellenére, hogy Szabolcs-Szatmár-Beregnek laknának akkor legyen pénzük arra, hogy elegendő útravaló ételt és italt tudjak venni maguknak segítséggel vagy anélkül.

Intézménybe járókat és egyéb fogyatékossággal élő tagsági kártyával rendelkező egyéni fogyatékossággal élő utazókat, ingyenes külön járatú Volán busz járat viszi fel őket Pestre.

2019-09-21 10:30:06 +0200

Fontosnak tartom, hogy több fogyatékossággal élő embereknek legyen több Rokkantsági járadékuk és Fogyatékossági támogatásuk. Pl vannak olyan települések ami igen messze van Pesttől és ahol laknak alig van számukra munkalehetőségük, ha van is akkor legtöbbször olyan munkalehetőségük van amit 3 hónap után meg unják és meg utálják csinálni.

2019-09-19 19:09:23 +0200

http://nyitraizsolt.hu/munkam/a-fogyatekkal-elok-ugyet-csak-kozosen-lehet-sikerre-vinni/?fbclid=IwAR2QhwyGmbsc9ez6o-RWTWzYqAu9EKa0FD1sl072cATpdExqCllLwUpFyCA

Igaz valóban, hogy csak összefogással lehet véghez vinni a Fogyatékossággal élők életminőségük javítását. Szeptember 26-án lesz 1 éves a Petícióm, ahogy elnézem nem lesz meg a 10.000 fős aláírás 2020. tavasza előtt mert sajnos legtöbb esetben naponta csupán 1-3 fő írja alá a Petíciómat.

2019-09-17 12:03:08 +0200

Sajnos a 28. Sérült gyermekek napján a Fővárosi Állat és Növénykertben nem tudtam szinte fotózni mert a Digitális fényképező gépem haldoklott. Csak jövő nyáron lesz pénzem új digitális fényképező gépre és okos telefonra is amivel szintén lehet fotózni. Így reménykedhetek, hogy jövőre lesz majd ugyan úgy jelmezes felvonulás az 501-es Magyarországi Légiós Helyőrség által.

De az ingyenes 1 napos Állatkerti látogatásnak nagyon örültem. Rajtam kívül még nagyon sokan vannak akik hozzám hasonlóan, vagy még ennél is rosszabb anyagi helyzetben élnek. És ezen a napon részt venni sem tudnak.

2019-09-13 22:09:32 +0200

Teremtsünk együtt igazságosabb integrált esély egyenlőséget, és érjük el a legmagasabb életminőséget lebontva minden akadályt! Mert itt nem a fogyatékosság számít hanem minden ember számít! Éfoész Szlogenem. És nyertem a Szlogenemmel csokoládét.

2019-09-13 21:53:22 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=oJJw0M3tMgs&feature=share&fbclid=IwAR3W6d_hCP4Jkx3SmiFLlmFt_V7mOanfpegxujKTxDCCu400o1-mOVU_x6U

2019-09-13 20:58:05 +0200

A fogyatékossággal élő felnőttek közül a felügyeletet ápolást nem igényelnek, és gondnokságot sem igényelnek: azok közül nagyon keveseknek adatik meg, hogy a hozzátartozóik halála után értékes vagyont illetve hagyatékot örököljenek.

Pl. 10 millió Ft-ot vagy annál nagyobb összeget személyenként, vagy üres jó termést adó szántó földet amit bérbe adnának a földes gazdának. És évente egyszer 1 millió Ft-ot vagy annál nagyobb bevételt kapnának.

Kevés fogyatékossággal élő tud dolgozni napi 8 óránál tovább, vagy napi 8 órát esetleg napi 6 órát Hétfőtől-Péntekig még akkor is ha önmagukat segítség nélkül és felügyelet nélkül el tudják látni. Öltözködés, tisztálkodás önállóan orvoshoz járás és az orvossal együtt működve stb.

2019-09-13 20:48:07 +0200

https://officina.hu/gazdasag/202-minimalber-2020
https://officina.hu/gazdasag/185-8-6-4-oras-minimalber-jarulekai

Azon is gondolkodom ha megvalósul a Petícióm, hogy a Rokkantsági járadék 50.000 Ft lesz és a Fogyatékossági támogatás szintén 50.000 Ft lesz mind továbbra is adómentesen, és utána évente egyszer minimum 50%-al emelkedne a 2 féle járadék összege. Akkor nagy valószínű, hogy 3 év múlva munkahelyet fogok váltani.

2019-09-13 20:32:51 +0200

Reménykedni tudok abban, hogy meg tudom úszni 2019. Szeptember 12. után egészen 2021. Májusáig a fogorvosra szorulásomat. Nem azért mert félek a fogorvosi kezelés hatásától, hanem 2021. Májusa előtt sajnos nem tudom megfizetni a fogam koronázását a régi gyökér kezelt fogamnál. Örülök ha fogtöméses korrigálással megúsztam, a kis mértékben letört gyökér kezelt fogam rendbe tételét.

És nem szeretném elveszteni az új állandó fogorvosomat, akinél még 2018. november 13-án jártam először hozzá. Ezért akár mi is fog történni 2021. Májusáig a töméssel korrigált kis mértékben letört gyökér kezelt fogamnál, tuti nem fogok elmenni az érintett fogorvoshoz de más fogorvoshoz sem.

2019-09-10 18:08:36 +0200

Ne feledjük el, hogy egy súlyosan halmozottan fogyatékos felnőttről lévő gondoskodás jóval többe kerül egy súlyosan halmozótan fogyatékos gyermeknél. Nem lesz elég a 18 év feletti súlyosan halmozótan fogyatékos felnőtteket otthon ápoló szüleiknek a GYOD össze még 2022-ben sem. Ha nem jár a felnőttkorú súlyosan halmozótan fogyatékos felnőttnek, 50.000 Ft-os Rokkantsági járadék és 50.000 Ft-os Fogyatékossági támogatás. Havonta 2 féle járadék számukra. És a szüleiknek pedig a GYOD.

2019-09-09 21:12:59 +0200

Nagyon remélem, hogy 2020. tavasza előtt meg lesz a 10.000 fős aláírás mert el kéne juttatnom a Miniszterelnöki Hivatalba a petíciómat!

Mert 2020. tavaszán döntenek végleg, hogy mennyit emelkedjenek a nyugdíjiak és a nyugdíjszerű ellátások összege 2021. Január 1-vel. 2020. őszén nem tárgyalják újra a Parlamentben.

Más részt nem szeretném ha a Petícióm célja 2022- Január 1-én valósulna meg, mert nem szeretném ha a 2022. évi Országgyűlési képviselői választási kampány célnak használnák a Petícióm megvalósítását.

Ha nem lesz meg a 10.000 fős aláírás 2020. tavasza előtt akkor úgy fogom gondolni, hogy az Orbán kormány 2022. évi választási kampányát támogatják evvel.

2019-09-09 15:47:31 +0200

https://aspergerplusz.wordpress.com/2019/09/09/legy-onmagad-de-ne-ugy/?fbclid=IwAR0FN1Op9JU84-fBD3g5QXXxOGv5gM6Ki3YxjrsSKPtoFDIMtR4bWHU9uck

2019-09-07 16:11:51 +0200

https://zoobudapest.com/pannonpark/hirek/felidoben-a-pannon-park-kialakitasa

Azt tervezem ha át lesz adva a létesítmény a nagy közönség előtt várhatón 2021. Augusztus 9-én, a Fővárosi Állat és Növénykertben akkor 2022. Októberében munkahelyet fogok váltani.

2019-09-06 22:07:07 +0200

https://hir.ma/18-2/bantjak-a-netezok-a-parkapcsolatban-elo-fogyatekos-ferfit-es-ep-baratnojet/742374

2019-09-06 21:36:21 +0200

Ez pont olyasmi a jelenlegi nyugdíj korrekciónál mint amikor még az Általános iskola alsó tagozatos tanulóikat is avval büntetné a tanerő, ha 1 rossz jegyet kapnának, 1 napot lebetegednének vagy egyszer későn érnének be az iskolába stb nem vehetnének részt a tanév alatt a Mikulás, Karácsonyi, Farsangi, és Húsvéti ünnepségen. És az osztály kirándulásra meg az iskolai táborba sem mehetnének el.

2019-09-06 21:31:20 +0200

Sajnos a mai Nyugdíjkorrekció a Nyugdíjaknál és a Nyugdíjszerű ellátásoknál nem úgy működik mint Anno a 2000 évek közepén működött.

2000 évek közepén is volt Nyugdíjkorrekció és 1x Nyugdíjprémium November hónapban. Viszont akkor Novembertől-Decemberig volt meg emelve, a Nyugdíjszerű ellátás is a Nyugdíj korrekcióval. Aztán a következő év Január 1. napjával a Nyugdíj korrekcióval együtt emelkednek a Nyugdíjak és a Nyugdíjszerű ellátások összege.

2017-ben ennyi volt a Nyugdíjkorrekció: 2017. Novemberében meg emelték egyszer, és aztán 2017. Decemberében vissza csökkentették a Nyugdíjakat és a Nyugdíjszerű ellátásokat a Korrekció előtti állapotra. És 2018. Januárjában Korrekció nélkül emelték meg a Nyugdíjakat és a Nyugdíjszerű ellátásokat.

2019-09-05 21:23:19 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=ugK9_QcqEiM Külföldön magasabb ápolási díjat Rokkantsági járadékot és Fogyatékossági támogatást kapnak a fogyatékossággal élők.
Így ha a szüleik nem tudnak fizikailag és mentálisan többé ellátni a súlyosan halmozottan sérült gyermekeiket, akkor legjobb bentlakásos fogyatékossággal élőket gondozó lakóotthonba kerülnek. Ahol nem bántják az ápolók a fogyatékossággal élőket.

Meg is tudják a magán lakóotthont és gondozó otthont fizetni.

Míg Magyarországon belül csillagászati áron felül kapnak legjobb ellátást ápoló-gondozó és lakóotthoni elhelyezést a fogyatékossággal élők. És várólistás az is.

Ahol olcsóbb vagy térítésmentes az ellátás a lakóotthonba vagy ápoló-gondozó otthonban ott rosszabb ellátást kaphatnak a fogyatékossággal élők.

2019-09-05 19:22:18 +0200

https://merce.hu/2019/09/04/ha-majd-engem-kell-pelenkazni-a-gyerekemnek-mar-ne-kelljen-nyomorognia/?fbclid=IwAR04p3V01FkzjbNKlN8IGoE3v0lsWMdgd5zbqwxZja494ZcIAWtKksKO_ro

Nekem meg 4 kívánságom van:

1. Legyen a lakóhelyemen belül rendszeres helyi autóbuszjárat bővített több buszmegállókkal. Ami a Hév megállóig is viszi a helyi lakosokat akik messze laknak a Hév megállónál.

2. Legyen meg a 250.000 Ft megtakarított pénzem amit 5 évre a Szuper állampapírba tudnak kamatozni biztonságosan.

3. Tudjak életmódot váltani legyen kerékpárom és úszni is el tudjak menni.

4. Legyen új védett munkahelyem ahol rend és fegyelem van. És nincs felpörgött hangos röhögés és állandó hangos beszéd: hanem a munkáról, koncentrációról és fegyelemről szólna a munkahelyi légkör.

Nem érzem jól magamat a felpörgőt és hangos viselkedésű felnőttek társaságában: 1. osztályos korom óta utáltam, ha nem tudtam felolvasni a könyvet tanáron mert az egyik iskola társam nem maradt nyugton.

2019-09-04 19:25:55 +0200

Sajnos a súlyosan SNI tanulókat 8. osztály után ha felveszik őket a Speciális Szakiskolába, ott sajnos nincs 2 éves Pálya orientációs szakmai oktatás. Hanem 9-10. évfolyamban kitanulnak egy szakmát többféle szakmák egyikeként. Aztán 10. évfolyam után nem kötelesek gondoskodni a SNI igényű tanulók tovább tanulásáról 10. évfolyam után újabb szakmába bele kezdeni a Speciális szakiskolán belül.

Így 16-17 éves korukban búcsút inthetnek az iskolájuknak és mehetnek dolgozni vagy otthon munkanélküliként tengődhetnek.

2019-09-04 19:21:09 +0200

Aztán a Speciális Szakiskola 10. évfolyama után tanulnák meg 3 féle különböző 2 éves szakmákat. Pl. fazekasságot, kézi szövést, bőr díszművességet, vászonfestést és dekorációt, virágkötést, kosárfonást, udvaros mesterséget.

Míg a jobb képességűek 3 éves Irodai Asszisztens OKJ Szakmát, Számítógépes ECDL OKJ Szakmát 2 évest és 3D nyomtatás számítógéppel és 3D nyomtatóval szintén 2 éves OKJ Szakmát.

2019-09-04 19:16:14 +0200

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/rendhagyo-iskolabojkottra-keszulnek-a-diakok-alternativ-orakat-tartananak-jovo-penteken/

Jó lenne ha a Fogyatékossággal élő gyermekeknél is olyan Speciális Általános iskola vagy integrált Általános iskola, ahol egy épületen belül van legalább 6 csoportos Óvoda és azon belül Gimnázium és Speciális Szakiskola is van.

Az lenne a legjobb ha a Középsúlyosan értelmileg akadályozottak számára, és az enyhe fokban értelmileg akadályozót 8. osztályt végző diákok esetében ha 9-10. évfolyamban nem tanulnának Szakmát a Speciális Szakiskolában. Hanem pályaorientációs 2 éves szakmai előkészítőbe vennének részt kötelező jelleggel. Ahol szakmai alapozó órákon vennének részt elméletben és gyakorlatban, Speciális Általános iskola 7-8. osztályos tantárgyakat tanulnák meg bővebben és részletesebben újdonságokkal tele.

2019-09-01 21:05:26 +0200

http://nyugatifeny.hu/2018/08/29/maffiatempo-orbanorszagban-hat-orat-kapott-az-idos-neni-hogy-elhagyja-a-lakasat-mento-vitte-el-video?fbclid=IwAR2ChP_uBGH6U-MRZjv4r2hFY6Ms9MCt6z4pYQrGndgzbAaEXLCQu7vrr2Y

https://hirek.ma/2019/08/31/orszagos-diaksztrajk-lesz-a-koznevelesi-torveny-ellen

Ez a sors várhat rájuk a hitelt tartozással és hitellel nem rendelkezőknél is ha nem emelkedik a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege.

http://nyugatifeny.hu/2019/09/01/exkluziv-orban-vitorlas-hajoval-erkezett-egy-horvat-szigetre-nyaralni-fotok

Amíg mások szenvednek a nehéz életüktől addig a kormányfőnek jó dolga van az adófizetők pénzéből és az Eu-s pénzből is nyaralgat! Így a saját fizetéséből több jut neki kevesebb kiadással.

2019-08-31 18:54:52 +0200

Szeptember 1-én lesz 10 éve, hogy beléptem a munka világába igaz a volt 1. védett munkahelyemről elküldtek 2012. Március 1-én azóta 2. védett munkahelyem van 2014. Május eleje óta. Viszont szerzem ott is a munkahely váltásomat 2022. Októberében.

Ez alkalommal a Nyár búcsúztató bulin vért adtam 1 év után 6. alkalommal. És Szeptember 3-án a 70. születésnapját ünneplő idős személy fogja meg kapni a véremet. Hiába gyakori a vércsoportom az ,,A" és az Rh+ faktorban, nem volt a véradásra alkalmas jelentkező a nyár búcsúztató bulin. Lehet strandolni mentek a nagy melegben.

Így legalább a születésnapjára meg kapja az érintett személy a véremet, és kezdődhet a rehabilitációja és kontroll vizsgálata, így Novembertől talán nem kell mennie rehabilitációra és kontroll vizsgálatára. Csak a Karácsonyi készülődését várhatja.

2019-08-30 17:14:11 +0200

Engem nem érdekel mások szemében nem vagyok népszerű a Petíciómmal de a 2018. Szeptember 26-óta létező petíciómnál szeretném, ha meg lenne a 10.000 fős aláírás mert nagyon szeretném leadni a Miniszterelnöki Hivatalba a petíciómat.

Nem akarom meg várni mire itt lesz a 2020. tavaszi országgyűlési időszaka mert abban az időszakban dől el végleg, hogy mennyi lesz a 2021. Január 1. költség vetés a Nyugdíjszerű ellátások emelésében is.

2019-08-29 21:18:43 +0200

Nagyon szeretném ha nem állna meg a Petíció aláírásának a gyarapodása amit nem lesz 10.000 fős az aláírás létszáma. Mert nem szeretném ha az országgyűlés leszavazná a petícióm megvalósulását, úgy mint az Ápolási díj emelését és a GYOD teljes kiterjedését leszavazták mert féltik az adójukat erre költeni és az Állam pénzét is.

Inkább a súlyos bűncselekményt elkövetett börtön elítéltektől kéne félteni az Állam pénzét. Nagyon ciki lenne számomra is és minden jó érzésű ember számára is ha Október 11-én amikor 3 hónapja lesz, hogy a petícióm ki lett emelve és még akkor sem lenne meg a 6.236 fős aláírás a célomként kitűzőt 10.000 fős aláírásból. 2019. Július 11-én kora reggel még csak 4.236 fő írta alá a petíciómat ami 2019. Július 11-én lett kiemelve kora délelőtt.

2019-08-29 21:13:58 +0200

Bízni szeretnék a csodába: hogy olcsón megúszóm az olcsóbb magán fogászaton lévő költségemet. És azt a pénzt más célra gyűjtöttem 9 hónapon keresztül, de még a 70.000 Ft-ot sem éri el a megtakarított pénzem. Nagyon félek ha nem tudnám megfizetni akkor el kell felejtenem a fogorvost és bele törődnöm abban, hogy az egészségi állapotom a fogaimnál folyamatosan romlik. És a fogromlás a többi egészségemre is hatással van rá.

Sajnos a Szentkirályi utcai fogászatra meg az Mária utcai fogászatra 90%-os az esélye annak, hogy nem kapom meg az ellátást a gyökér kezelt fogamnál amiből egy kis darab letört. Ha meg megkapnám ott ingyenesen könnyen lehet, hogy félre kezelést kaphatok ott ezért felnőtt korban a legtöbb ember nem a fúró hangjától, és az erős fényű fogorvosi lámpától fél meg az esetleges fájdalomtól. Hanem a félre kezeléstől fél.

Ezért olyan fogorvosra van szükségem ahol a kényes területen, a helyi érzéstelenítés sem jár fájdalommal.

2019-08-29 19:19:41 +0200

https://blikkruzs.blikk.hu/sztarok/kulfoldi-sztarok/brit-kiralyi-csalad-katalin-hercegne-varandos/275p899?fbclid=IwAR0m3uS2LJmUdd9VEhPz139i9pF83-f9ROWw9-HhO3lKjk-ubyV9KefyWHA

Nagyon remélem, hogy valóban így lesz a Katalin és Vilmos hercegnőnek a 2 kisfiúk és 1 kislányuk mellé újabb kislányuk születik egészségesen 2020. tavaszán vagy nyarán. Az sem bánnom ha fiúnak születne csak egészséges legyen.

Azt tervezem a saját életemben: ha Vilmos Hercegnek és a Katalin hercegnőnek már 4 közös gyermekük lesz, és Meghan hercegnőnek és Harry hercegnek pedig 2021-ben megszületik a leendő 2. közös gyermekük, a 2019. Május 6-án született kisfiúk mellé munkahelyet fogok váltani akkor amikor a 2. közös gyermekük 1,5 éves lesz.

Szeretnék jobban élni anyagilag amikor Meghan hercegnőnek, és Harry hercegnek megszülik a leendő 3. közös gyermekük.

2019-08-26 18:44:42 +0200

https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/a-kormany-bemutatta-mit-kapnak-a-nyugdijasok-2020-ban.326669.html

Engem sem vigasztal nem épül be a 2020. Januári nyugdíj és nyugdíjszerű ellátás emelésében a 2019. Novemberi Nyugdíj korrekcióval, és a Nyugdíj prémiummal meg emelt összeg.

Sokkal jobb volt a helyzet régen mert az évégi nyugdíjkorrekció, bele épült a jövő Januári emelésbe. Az más dolog volt, hogy akkor sem épült bele az évégi Nyugdíjprémium összege a jövő Januári emeléssel.

2019-08-26 17:17:21 +0200

https://drinfo.hu/betegsegek/erzekszervek/9998-ne-vedd-f%C3%A9lv%C3%A1llr%C3%B3l-f%C3%BClcseng%C3%A9s%2C-f%C3%BClz%C3%BAg%C3%A1s

Azt utálom a legjobban, hogy senki nem segítene a jó modú emberek között meg legyen az anyagi fedezem és eltudjak menni a jelenlegi nyomorult munkahelyemről.

2019-08-25 19:12:01 +0200

Már 11 hónapos a Petícióm 2019. Augusztus 26-án és hamarosan 1 éves lesz a Petícióm. Viszont nagyon mérges leszek ha jó pár hónappal 2020. Szeptember 26. előtt, a petícióm 2. születésnapja előtt nem lesz meg a 10.000 fős aláírás.

Elegem van a siránkozó emberekből akik siránkoznak, hogy így nem jó Magyarországon élni meg így nem jó élni Magyarországon viszont tenni meg semmit nem akarnak létre hozzanak hozzám hasonlóan Petíciót.

Ha meg megosztottam a Petíciómat: akkor meg aláírás helyett vagy Like-t kapok vagy aljas megjegyzést kapok, hogy hideg zuhanyra sem elég a Petícióm!

Itt lett nekem elegem ebből ha nem képesek semmit sem tenni, hogy remény legyen a Magyar Állampolgárok számára mint a Petíciómnál akkor ne ferdítsék el a Petícióm valóság tartalmát. Mert nem reménytelen a Petícióm.

2019-08-25 12:53:44 +0200

https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/a-nyugdijpremium-feltetelei-es-varhato-osszege-2019-ben

Lesz ebből még nagy Forradalom ha nem lesz 50.000 Ft a Rokkantsági járadék összege és a Fogyatékossági támogatás összege a 2020 évek alatt. Én már szívem szerint a Miniszterelnöki Hivatal asztalához vágnék oda, ha meg lenne végre a 10.000 fős aláírás de sajnos naponta csupán 1-3 fő személy írja alá a Petíciómat mert annyira kevés az érdeklődő.

2019-08-24 22:42:47 +0200

https://infostart.hu/belfold/2019/08/22/jo-hir-a-nyugdijasoknak-nagyon-varhatjak-a-novembert Nagyon dühös leszek a jelenlegi rendszerre ha 2030. előtt nem fogja elérni a Rokkantsági járadék, az 50.000 Ft-ot és a Fogyatékossági támogatás pedig szintén az 50.000 Ft-ot.

Mert jövő nyáron szeretném ha lenne nekem egy általam kiválasztott kerékpárom, és felfújhatós medencém is életmódot szeretnék váltani mivel élet napos oldalán is szeretném megismerni a sorstársaimmal együtt. És aztán 2022. Októberében meg munkahelyet szeretnék váltani egy jobb élet reményében.

2019-08-20 12:16:36 +0200

Sajnos olyan esetről is tudok ahol egy 3 éves gyermeknek amputálták mindkét lábát, és alig maradt neki megfelelő méretű csonk a lábaiból. És kezein pedig csak 1 ujja maradt meg a többiből csonkot adtak az amputáció után.

Mind azért mert egy másik típusú agyhártya gyulladás elleni védőoltás 120.000 Ft került és nem számított kötelező védőoltásnak, és így nem volt ingyenes ez a védő vakcina.

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/agyhartyagyulladas_miatt_amputaltak_a_labat/20170621123750

2019-08-20 09:14:44 +0200

Meg utáltam egy életre a Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemet: ha meg lesz saját erőmből a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, akkor életmódot váltok és felmondok 2022. Októberében a Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemről.

Elegem van a Szociális ágazatban dolgozókból rohadtul, hogy nagyon sok mindent meg engednek maguknak a fogyatékos emberek iránt. Rá szóltam az egyik Szociális gondozómra nem kéne szó nélkül eltolnia a varró dobozómat az asztalomat anélkül, hogy megkérne engem rakjam arrébb vagy megkérdezné tőlem arrébb rakhatja-e az asztalomon.

Nekem ez a cselekedet irántam kérdezés és megkérés nélkül azt jelenti, hogy útban vagyok azon a munkahelyemen és nem szívesebben akarnak itt látni engem hosszabb távon-

Majd sír hathatnak ha nem lesz több olyan szép lánc hímzéses farmer táska a vásáron, amit én csinálom annak a hímzését én meg külön remélem addigra jó munkahelyre fogok kerülni. 10 évig nem fogok maradni.

2019-08-17 13:34:24 +0200

http://papasmamasmagazin.hu/gyerek/iskolas-gyerek/sni-btm/az-ilyennek-az-allatkertben-a-helye-duhito-es-szomoru-ahogy-beszoltak-az-autista-fiunak-a-hipermarke/?fbclid=IwAR3D3UcV_fgYAS9qpvCkDmY5_qrLYaD_kxLwSgk_eOiGSWHc6UGk7bESyvg

2019-08-17 08:30:43 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=HaOVfICZ5UU&t=1s

Az ég adta világon semmit sem érdemelnek (tisztelet a kivételnek) a gazdag emberek még ha a háztartásukban fogyatékossággal élő gyermekük is van! Mert nem támogatják apró figyelmességgel sem a felnőtt korú fogyatékossággal élő embereket sem.

2019-08-15 20:32:04 +0200

Már 2865 feliratkozó lett az aláírók között: üzenem azoknak akik kifogásolják a Petíciómat, hogy még hideg zuhanyra sem elég nekik a Petícióm célja igen is megéri összegyűjtenem 10.000 fős aláírást.

Mért éri meg ez nekem is?

Mert így képzelem el a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelését évente egyszer.
1. évben: Rokkantsági járadék 50.000 Ft és a Fogyatékossági támogatás szintén 50.000 Ft lenne. Összesen 100.000 Ft-ot kapnának a Fogyatékossággal élők fejenként havonta adómentesen.

2. évben: 75.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege összesen elérné a 150.000 Ft-ot szintén adómentesen.

3. évben: 112.500 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege ami kettő az együtt 225.000 Ft lenne.

4. évben: 168.750 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege, így a kettő együtt lenne 337.500 Ft fejenként kettő az együtt.

2019-08-13 21:20:40 +0200

Egy kívánságom van, hogy Augusztusban váltsa valóra az őr angyalom a kívánságomat amire 2012-óta vágyom már! Mert a kívánságomat ha teljesül azt sikerként fogom elkönyvelni magamnak.

És a Szeptemberi iskola kezdéstől számítva már nem kell többé azon idegeskednem, hogy be fogok tudni-e 1 perces késés nélkül érni a lakóhelyemtől távoli munkahelyre tömegközeledéssel vagy sem. De szerencsémre egyáltalán nem késtem el a jelenlegi munkahelyemnél.

Kivéve amikor a tömegközlekedés műszaki okok miatt ki állt a forgalomból.
Azon sem kéne többé bosszankodnom, hogy a Karácsonyt, Szilvesztert szerényen de nélkülözés nélkül tudjam átvészelni. Stb.

Főleg akkor ha a szüleim nem lesznek az élők sorában, vagy egyikük sem lesz képes idős korában esetleg önmagukról gondoskodni. Míg a fogyatékossággal élő ember pedig nem számíthat testvérükre vagy testvéreikre ha ők már kisgyermekes családosok lesznek.

2019-08-12 18:39:00 +0200

Azt a mindenit már 2.850 fő iratkozót fel a Petíciómra az aláírók között. Meg igen szép eredmény az is, hogy már 5.449 fő írta alá a Petíciómat eddig. Aminek nagyon örülök és gratulálok minden jó érzésű embernek.

Mert úgy érzem nagyobb esélyem idén Augusztus 20-ra meg lesz az 5.500 fős aláírás!

Fiatalok világnapra van ami engem is érint.

2019-08-11 21:16:30 +0200

Torkig vagyok avval, hogy amíg az ép testvérem többé kevésbé éli az életét és alakul szépen a magán élete, addig nekem nem alakul jól az életem hanem 2017-óta minden évben egyszer balszerencsés sorscsapás ér a jelenlegi 2. védett munkahelyemen belül.

Kézimunkákat sincs már kedvem csinálni főleg a nagy melegben, úgy is az Önkormányzat kapja az általam is készült kézműves termékek eladásából származó bevételeket!!! És még meg sem akadályozta volna, hogy a Szociális étkezésben ne szűnjön meg a heti 3x7 étkezési kategória!!!

És egyre inkább érzem, hogy anyagilag szinte élhetetlenebb lesz számomra is a jelenlegi munkahelyemen dolgoznom!!! Egyszerűen nincs nincs jövőm anyagilag és magán életem kialakulásában sem a jelenlegi állásomban!!!

Ezért nem az Autizmusom végett nem szeretek csevegni szüleimmel, hanem a nehéz helyzetemről nem akarok beszélgetni mert úgy sem kapok segítséget!!!

2019-08-11 21:04:29 +0200

https://168ora.hu/itthon/coca-cola-szolidaritas-budapest-felvonulas-172440?fbclid=IwAR2QR9bmK1AP_ATqIaYTSbcxXIndgbIpDQ7yr-s9p6vS96hoLnczQ13atUk

Sajnos a távolság és a nagy hőség miatt meg a rossz tömegközeledés miatt nem tudtam ott lenni. De lélekben ott voltam. Bízni szeretnék abban, hogy én és a hozzám hasonló nehéz sorsú fogyatékossággal élő emberek rá találnak a jó módú és jó indulatú emberekre. Úgy mint a Koldus a Királyfi amikor egymásra találtak. És a koldusnak és a hozzá hasonló cipőbe élő embereknek jobb helyzetük lett anyagilag. És a királyfi a gazdagokkal együtt szociálisan érzékenyebb lett a nehéz sorsú emberek iránt.

2019-08-10 08:55:56 +0200

És a védett munkahelyemnél is rosszul viselem, hogy a Minimálbér felénél is kevesebbet keresek fizetett szabadság és betegállomány nélkül, és béren kívüli juttatás nélkül. Ennek ellenére hiába kaptam meg 2019. Augusztusában az 56. havi fizetésemet ennek ellenére, 53 havi fizetésileg vagyok elmaradva anyagilag. Olyan mintha csak a 3. havi fizetésemet kaptam volna készhez a több mint 2.5 éves munkanélküliségem után.

2019-08-10 08:51:38 +0200

Már 3.838 fő feliratkozott aláíró van már a petíciómnál. Úgy néz ki a dolog, hogy Augusztus 20-ig meg lesz az 5.500 fős aláírás a 10.000 fős aláírásból. Tehát nem kell várnom 2019. Október 27-ig a 6.000 fős aláírás megszületéséig.

Rohadt ciki lenne számomra ha a 2019. Július 11. kora délelőtti körleveles kiemelés után a Petícióm, még 2019. Október 27-ig sem érné el a 6.000 fős aláírást mikor a fő célom a 10.000 fős aláírás elérése. Mert 2019. Július 11-én kora reggel még csak 4.236 főnél tartotta az aláírás.

2019-08-09 21:23:06 +0200

2836 feliratkozott aláírója van a(z) Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Nagyon örülök, hogy ennyien állnak ki a Petícióm mellett. Viszont arról hallani sem akarok, hogy egy életerős gazdag emberek kapjanak még több fizetés emelést és pénzbeli támogatást. Akiknek csupán az órabérük Nettó 100.000 Ft-ot eléri és heti 20 órás műszakban dolgoznak, azon kívül béren kívüli juttatásokat kapnak Szép kártyával is.

És ráadásul számukra ingyenes kényelmes nagy férőhelyű, céges buszokkal viszik őket dolgozni és haza is viszik őket. lakcímük szerint. Olyan mérges voltam az egyik Televíziós társaságra akiknek nem volt luxus autójuk, őket szép nagy méretű különjáratú buszokkal vitték őket haza felé. Adófizetők pénzéből volt fedezve a számukra ingyenes buszjáratuk.

Ezt régebben láttam amikor tüntettek az érintett Televíziós társaságnál csendesebben.

2019-08-09 21:11:53 +0200

Inkább a fogyatékossággal élők éljenek kicsivel jobban. De sajnos sokan nem akarják nagyon alá írni a Petíciómat ami 2018. Szeptember 26-óta létezik. Pedig nagyon örülnék, ha Október végéig meg lenne a 10.000 fős aláírás. Hogy az őszi iskolai szünet alatt el tudjam vinni ahhoz a címzetthez ahová való. Akik nem írják alá és nem osztják meg azokról az a véleményem olyan, jól élnek anyagilag mint az Orbán Viktor és mocskos bandái. Akik az érzékenyítő plakátokat eltávolították jogi úton a népszerű üdítőről is. Mert helyette az Önkormányzati választásukra lévő saját plakátjaikat akarják talán látni a saját Polgármester jelöltjeiken.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/08/09/otp-bank-profit-nyereseg/?fbclid=IwAR1DPbLj3ZepvwMXmP0N2O6hN1E4Xet3p-dzGJ2VQYefZu2cxYrHHrnSino

Sajnos az Orbán rendszere alatt egyes bankok is lopnak főleg az alacsonyabb jövedelmű ügyfeleiktől pénzt.

2019-08-09 18:35:39 +0200

https://calendar.zoznam.sk/computer_calendar-hu.php

Nagyon szeretném ha az őszi iskolai szünet alatt lévő munkanapokon 2019. Október 28-31. között végre el tudnám vinni a Petíciómat, a Miniszterelnöki hivatalba ha meg lesz addigra a 10.000 fős aláírás.

Ha az állatkínzás elleni törtvény módosításáról lévő Petíciót sokan alá tudták írni, akkor ugyan így kéne alá írni a hátrányosabb emberek érdekeit képviselő petíciót. Mert a hátrányosabb helyzetű emberek is ugyan úgy szenvednek, és versenyt futva az idővel mint a rossz körülmények mellett élő állatok.

Fontosnak tartom az állatvédelmet, de fontosabbnak tartom a hátrányosabb helyzetű emberek érdekvédelmét is.

2019-08-08 18:32:19 +0200

4. Okom: 2019. Április 1-óta megszűnt a Szociális étkezésben a heti 3x7 kategória, és a heti 3x5 kategória. helyette csak heti 1x5 Szociális étkezési kategória lett bevezetve, ami nem is ingyenes ráadásul.

5. Okom: senki nem segít nekem, hogy meg legyen a kívánt összegű megtakarított pénzem, hogy aztán életmódot tudjak váltani majd meg lehessen számomra a munkahely váltásom.

2019-08-08 18:32:10 +0200

Nem bántam meg, hogy létre hoztam a Petíciómat mert pár dolgot nagyon meg elégeltem és a sorstársaim közül is páran.

1. Okom: a Minimálbér felénél is kevesebbet keresek a Fejlesztő foglalkoztatói órabéremből. Aminél nincs fizetett szabadság és betegállomány sem. És béren kívüli juttatás sem.

2. Okom: 2018. Január eleje óta a munkahelyem nyitva tartásának a kezdete nem alkalmazkodik, azokhoz a fogyatékossággal élő dolgozókhoz akik messze laknak a munkahelyüktől és tömegközlekedéssel utaznak. Így a nyitás előtt 10 percben télen fagyoskodva várhatjuk a nyitás kezdetét, ha nem akarunk elkésni.

3. Okom: az iskolai tanév alatt túlzsúfolt a dolgozói létszám a munkatermekben, és szinte olykor férőhely hiány van telt ház esetén meg a hangzavar is túl nagy a levegőtlen munka teremben.

2019-08-07 19:41:29 +0200

http://huppa.hu/rezeda-egy-naci-srac/?fbclid=IwAR1HRUKlLUkGIs9Pb-6OnCNJXYBoJDRH0ttDpNQ_KZH8YHGWc5Xtv2NDO5o

Elég volt a fogyatékossággal élő emberek iránti gyűlöletből, és nagyon remélem megkapják a méltó büntetésüket. http://www.meosz.hu/blog/a-meosz-birosaghoz-fordul-a-mozgaskorlatozott-emberek-emberi-meltosagat-serto-cikk-miatt/?fbclid=IwAR2OMq8nJp87umO0l5hIjNocwHLSgJgxYejQJ_RocGR6tfe9Vtk-nPNdtyg

Tűnjön el a Pesti Srácok egyik újságírója, ha nem képes magától távozni.

2019-08-05 19:56:17 +0200

https://pestibulvar.hu/2019/08/05/kirohogik-a-rokkantakat-orbanek-a-toluk-elvett-penzbol-dozsolnek/?fbclid=IwAR28dhEcSqFmQc_OOJt7kS5KoOETrFlPeFGCJD7Xv-Hc-xwucrndoFv6uYo

Sajnos igaz a hír! És nem véletlenül vonták meg kezelés elkezdését a 6 éves Magyar Állampolgárságú, és Magyarországon élő izom sorvadással küzdő gyermektől. Akkár csak a GYOD teljes kiterjedését is megvonták.

De ha külföldi Állampolgárságú lenne és külföldön élne a 6 éves izom sorvadásos gyermek, akkor ő is megkapná lazán a kezelést mert Magyarországon belül a Magyar Állampolgárságú, és Magyarországon élő izomsorvadásos gyermekek közül csak a ,,csókos szájúak gyermekei" kapták meg a kezelést.

2019-08-04 17:19:52 +0200

https://www.minden-egyben.com/hirek/orban-visszautasitotta-a-nagybeteg

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/hiaba-van-meg-a-penz-megsem-kapja-meg-az-eletmento-injekciot-a-ritka-betegseggel/89d3xv3

https://hvg.hu/itthon/20190121_Ingyen_megkaphatna_a_tizmillios_injekciot_az_izomsorvadasos_kislany_de_a_NEAK_visszautasitotta_a_kerelmet

Ha az országgyűlési képviselők gyermekei unokái szenvednének genetikailag a súlyos izom sorvadásban, akkor gond nélkül engedélyeznék csak a hozzátartozóiknak a kezelésüket. Meg nem szavaznák le a GYOD-os ápolási díjat a saját hozzátartozóik iránt.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/06/12/otthonapolasi-dij-emeles-leszavazta-fidesz/

2019-08-04 15:46:55 +0200

Eldöntöttem addig lehet a Petíciómat aláírni és megosztani amíg a Farmerama stratégiai játékon belül, a Bölcs tölgynél az összegyűjtött csillagokból nem lesz meg a 25%-os Tapasztalat pont az 5. szint elérésében: a Kerge kertnél, Erdei tisztás élménynél, Szédült szántónál, és a Rendes farmnál.

Jelenleg: a Kerge kertnél és az Erdei tisztás élménynél a 4. szinten van 20%-on van a Tapasztalat pont. Míg a Szédült szántónál és a Rendes farmnál pedig a 3. szinten van, azaz a 15%-on van a Tapasztalat pont. És a 4. szint eléréséhez 150 csillagot kell begyűjtenem, míg az 5. szint eléréséhez pedig 175 csillagot kell begyűjtenem.

Azért hoztam meg ezt a döntést meg elégeltem a 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómban, hogy többször kellett megkérni és könyörögnöm a 10.000 fős aláírás eléréséig.

Jelenleg 7 csillagom van a 150 csillag összegyűjtéséig, a Szédült szántó 4. szintjének az elérésig a 20%-os tapasztalat pont eléréséig.

2019-08-04 11:17:00 +0200

2019. Április 1-én megszűnt a heti 3x7 Szociális étkezés bele értve a heti 3x5 Szociális étkezést is. Helyette csak heti 1x5 Szociális étkezés van.

Ezek után már feszült vagyok amikor közeleg a Január és az Április hónap. Rengetek negatív dolog történt velem is 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben.

2019-08-04 11:14:55 +0200

Eleve aggódóm mi lesz majd a munkahelyemnél 2020. Január 2-tól vagy 2020. Április 1-től.
2017. Április 1-től 9 hónapon át 220 Ft órabérért dolgoztam én is, heti 20 órás műszakban -10%-os nyugdíjjárulék levonása mellett. És akkor sem járt fizetett szabadság és fizetett betegállomány.

Korábban a Bruttó havi minimálbér 30%-át kaptam -10%-os nyugdíjjárulék levonása mellett de ha 1 napot nem voltam távol a munkahelyemtől, akkor arra az 1 hónapra Fix-en kaptam meg a fizetésemet boldogabb időszak volt amíg a Munkarehabilitáció létezett a Fejlesztő foglalkoztatás bevezetése előtt.

2018. Január 1-óta Bruttó 440 Ft órabért kapok de Nettóban 396 Ft-ot ér a -10%-os nyugdíjjárulék levonása helyett. Viszont sajnos a munkahelyem nyitása nem alkalmazkodik azokhoz a fogyatékossággal élő dolgozókhoz, akik messze laknak a munkahelyüktől és tömegközlekedéssel utaznak. Így télen fagyoskodva várhatom én is 10 perccel a nyitás előtt a nyitás kezdetét.

2019-08-04 09:07:47 +0200

Üzenem azoknak akik kifogásolják a Petíciómat: éljenek ők 50.000 Ft alatti Rokkantsági járadékkal és 50.000 Ft alatti Fogyatékossági támogatással. Mert vegyük figyelembe, akik Rokkantsági járadékot kapnak legtöbbször Fogyatékossági támogatást is kapnak, és kettő az egyben lenne 100.000 Ft adómentesen.

És akiknek meg nem lenne elég a Nettó 100.000 Ft ami a Rokkantsági járadékot és a Fogyatékossági támogatást összeadva jönne ki, azok túlzottan nagyra vágyó emberek mert ha 100.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás is szintén 100.000 Ft lenne. Akkor könnyen fordulhatna elő, hogy a kormány bevezetheti az adót a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás iránt.

2019-08-02 19:29:08 +0200

10 hónapja 10 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 25 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 50 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 100 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 500 aláírás gyűjt össze.
9 hónapja 1000 aláírás gyűjt össze.
21 napja 5000 aláírás gyűjt össze.

2019-07-12 19:11:36 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=11e2d48S5Qc Ezért is küzdök a Petíciómmal, hogy a fogyatékossággal élők is el tudjanak menni egy olcsóbb de jó magán fogászatra, magán fül-orr-gégészetre és magán bőrgyógyászatra is.

Sajnos az SZTK fogászaton, Fül-orr-gégészeten és bőrgyógyászaton ritkábban kapok ellátást.

Pedig muszáj lenne a szuvas fogaimat időben kezeltetnem időben, és fogkő leszedésen és polírozáson és fogínysorvadás elleni kezelésen átesnem.

Azon kívül sajnos a szénanáthám mellett van S alakú enyhe orrsövény ferdülésem és olykor orrvérzésem is. Míg a bőrömnél az ujjaimnál a Hyperkeratosist és a köröm ágy gyulladást is kezelni kell.

2019-07-12 09:46:48 +0200

5,000aláírás gyűjt össze.

2019-07-09 21:50:19 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=AU3XbBLQaJg

https://www.youtube.com/watch?v=GOwuniIgYXM

Annyira várom, hogy elérjem az 1. mérföldkövemet anyagilag mert sajnos idén Júliusban hiába kaptam meg az 55. havi fizetésemet ennek ellenére 53 hónapos fizetésileg vagyok elmaradva anyagilag. Mintha a 3 havi fizetésemet kaptam volna készhez a 2 éves munkanélküliségem után.

2019-06-21 22:10:50 +0200

https://abcug.hu/egy-stadion-araba-kerulne-hogy-az-emberek-ne-legyenek-negy-fal-koze-zarva/?fbclid=IwAR3OuthnykVjpK70UPT7h-SEH2hn3M6CBN0LjNpLc2-EQCEqMzuxkQqXf-E

Sajnos csak kevés olyan hely veszi fel a napközibe a súlyosan halmozótan fogyatékos tanköteles koron túli embereket, ha az érintettek nem szobatiszták pedig vannak olyan napközi otthonok ahol a nem szobatiszta halmozottan fogyatékossággal élőket rövid időre el tudják különíteni a többiektől amíg az ápolóik tisztázzák őket és felöltöztetik. Megmosdatják stb.

2019-06-17 21:45:52 +0200

https://www.blikk.hu/hoppa/allati/budapesti-allatkert-agyonvert-teknosgyilkos/2s7s8x6

Remélem sokáig fog a börtönben gebedni és soha többé nem mehet a szabadulása után egyetlen haza állatkertben és vadasparkban sem.

2019-06-13 17:35:25 +0200

http://www.atv.hu/belfold/20190612-leszavaztak-a-parlamentben-az-otthonapolasi-dijak-emeleset?fbclid=IwAR0_skW4_WQboqz5n4rXJw1QxJwZjcyH-4QJFOXFMgjeEfdqNOD_pcumTxY

Nem hagyom, hogy a Petíciómat is elutasítsa majd a Parlamenti ülés mint az Ápolási díj emelését.

2019-06-12 17:14:47 +0200

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/valora-valt-az-autista-fiu-alma

Néha jó ha meg valósul egy fogyatékossággal élő kamasz álma, ha már felnőtt fogyatékossággal élők álma sajnos Magyarországon belül nem valósulhat meg.
Legjobban nem a gúnyolódó gyermekek és a fiatalok a gonoszak hanem a felnőttek egy része teszi a csúfolódó gyermekeket és fiatalokat gonosszá.

https://unicef.hu/nemvagyegyedul/

Szívem szerint 2009. Szeptember 1-én a pökhendi és gazdagnak látszó beképzelt szülőt öntöttem volna le egy pohár hideg vízzel a metró mozgó lépcsőjén: mert nem volt képes rászólni a 6 év körüli 3 ikreire a 2 kisfiára és 1 kislányára. Akik mutogatva gúnyolódva nevettek, a bottal nehezebben mozgólépcsőre feljutó idősekre.

És nem az fájt a legjobban ezt tették ennyi idősen hanem, 6 éves kortól 10 éves kor között már legtöbb gyermek már nem számít kisgyermeknek. Ennyi idősen már empatikusnak kéne lenniük alapfokú szinten a rászoruló emberek iránt.

2019-06-11 15:06:02 +0200

https://hvg.hu/gazdasag/20190603_Havi_50_ezernel_is_kevesebbol_el_21_ezer_magyar_nyugdijas

Legrosszabbul a kis nyugdíjasok járnak. És azok akik nyugdíjszerű ellátásban részesülnek.

2019-06-10 10:01:58 +0200

https://hirhugo.hu/2019/06/09/mar-az-ulodest-is-hazavagtak-orbanek-megszorito-dontese-mar-megint-a-dolgozokon-csattant/?fbclid=IwAR1iBYCNKL-NhZNL-c5sTo7GxtaV1uX6QibUo3V8KeJAD8yp4etF4hL7q1o

Szégyen gyalázat, hogy sok fogyatékossággal élő emberek érdekeit is alig támogatják. Pl. a Petícióm népszerűsítésében elegánsan faképnél hagyott egy Rokkant személy se szó se beszéd irántam. És még idén Február végén tette meg ezt velem mikor tavaly Novemberben, még egész normális volt velem szemben a Petícióm végett is.

2019-06-08 10:34:52 +0200

https://mszp.hu/hir/orban_ismet_meglopta_a_nyugdijasokat?fbclid=IwAR2sucmkqDbni6FEvjcUQ_BdW61CNJO0OkOnUopoCZIYUYcNWD9qfJQdB4k

2019-06-04 18:11:11 +0200

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_nemzeti_%C3%B6sszetartoz%C3%A1s_napja

https://hvg.hu/itthon/20190604_Gyerekek_enekeltek_a_Parlament_elott_a_Nemzeti_Osszetartozas_Napjan

https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/nemzeti_osszetartozas_napja_-_a_gyori_revai-gimnazium_diakjai_is_csatlakoztak_a_kozos_enekleshez_-_fotok/2599336/

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/06/04/nemzeti-osszetartozas-tobb-ezer-diak-enekel-egyutt-video

Nagyon remélem a Nemzeti összetartozás napján lesz összefogás még a fogyatékossággal élő Magyar emberek sorsáról is. Nem csak a Magyarországért és a Magyar kultúráért és megemlékezéséről kell szólnia a Magyarországi életnek, hanem abban is, hogy van összefogás a hátrányos helyzetű Magyarországon élő emberek iránt is.

Ha nincs összefogás a hátrányos helyzetű Magyarországon élő emberek iránt, akkor nem sokat nem ér Magyarország kultúrája, kereszténysége és történelme a XXI. században az Európai Unió szívében.

2019-06-02 15:58:35 +0200

https://nepszava.hu/3038114_orban-meccset-nezett-a-szentmise-helyett

Most már értem, hogy mért nem írják alá sokan a Petíciómat. Mert fontosabb a stadionok építése stb. Haragszom a Miniszterelnökre amiért nem volt képes a Margit hídnál le róni a kegyeletét egy száll virággal, és a baleset helyszínét megnézni és a búvárokat és katonákat személyesen biztatni. de még a közösségi portálján sem írta ki az Őszinte részvételt!

És még a Csíksomlyói Ferenc pápa látogatására sem ment el imádkozni a hajóroncs sikeres felhozatalára stb.

2019-05-28 17:13:12 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=YpzeH6CGKzs

Arra nincs magyarázat az Élet vagy Túlélés a Jogszabályok Dzsungelében, hogy miképp tudjon az ember összegyűjteni elegendő összegű megtakarított pénzt, hogy aztán nyugodtan munkahelyet tudjon váltani és jobb fizetésben új életet kezdeni az új munkahelyen.

2019-05-28 15:51:09 +0200

https://olkt.hu/bayer-zsolt-az-ellenzeki-szavazok-agy-nelkuli-moszatok-dobrev-klara-pedig-egy-rikacsolo-banya/?feed_id=711314&_unique_id=5cecfb2b6947d&fbclid=IwAR2eIhBOdT7zYCzdx3LijMDLnXDrq_7oLecjQ3gFmEi9-L1HiH4qjrweFLA

Remélem Bayer Zsolt ön is át fogja élni amit nekem kell átélnem Nettó 396 Ft-os órabéres fizetést kapni heti 20 órás műszakban, fizetett szabadság és beteg állomány nélkül. És hónap végén a szokásos dolgon aggódni stb....
És akkor nem lenne akkora nagy szája mint a Bécsi kapu, hogy mások emberi méltóságát sértegeti csak mert más a nézeteik stb.

2019-05-18 18:14:11 +0200

https://varosikurir.hu/felhaborito-a-kormany-82-megmentheto-gyermeket-itel-halalra/?fbclid=IwAR2YeOAhvERCk7KOP2YVPPN1c3uzE0Afpt7lt3HteBW17j7alPxzaXiGPZc

Sajnos arról is tudok, hogy egyes BKV buszsofőrök indulatosan lecsapják a rámpát ha egy halmozottan fogyatékos, felnőttkorban lévő kerekes székes ember akar felszállni a buszra az 1 fő kísérője mellett.

Ha egy nem halmozottan fogyatékos felnőtt keresek székes ember akar felszállni a buszra, akkor legtöbb esetben finoman bánnak a rámpával egyes buszvezetők.

2019-05-11 22:13:19 +0200

https://hvg.hu/itthon/20190509_LMP_Az_Emmi_is_elismerte_hibazott_az_autistak_ugyeben?fbclid=IwAR284JoPP_XblJBurTzaYqtqUWQdxCg4kxLbuev6kjX013RlipqzCuOjEYE

Jó lenne ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Petícióm megvalósításával is foglalkozna!

2019-05-10 17:29:02 +0200

https://magyarnarancs.hu/belpol/ungar-retvari-119618?fbclid=IwAR2Ux84W_C-WCjYGhpl0pjOvZOSr2DXDYLLKFwGms1e-IrMD5RvT_ShiaVo

Értem mért nem írják alá sokan a Petíciómat: mert jobban szeretnék ha az ép emberek fizetése lenne több főleg az egyes országgyűlési képviselők között.

És jobban szeretik és tisztelik az Olimpiai bajnokokat, és még a Paralimpiai bajnokokat is ellentétben a Speciális Olimpiai bajnokokkal meg a Siket limpiai bajnokokkal ellentétben.

És sajnos hiába volt egy tehetséges fiatal nő aki topmodellként szeretett volna felvonulni, mégis elutasították tőle ezt a lehetőséget mert a hallás sérülése végett nem akarták őt topmodellként látni.

2019-05-09 15:53:04 +0200

https://hvg.hu/itthon/20190507_mozsgo_szocialis_otthon_felvetel_video_bantalmazas_gondozo_lakok?fbclid=IwAR1Qy7A-J1EiFovLLQbqhOUVo4orvMKhRRtMPb__1EU6rhre7GZTkCcEOVk

Sajnos a térítés mentes bentlakásos intézményben és az olcsóbb bentlakásos intézményben ez a sors várhat rájuk a leendő lakokra a szüleik halála után.

Sajnos a legjobb bánásmódban csak azok a fogyatékossággal élő emberek részesülnek, akiknek a szüleik vagy a hozzátartozói Gyámjuk vagy kirendelt Gyáljuk magasabb pénzt tud befizetni havonta az intézményi ellátásban.

De a kirendelt Gyám legtöbbször csak a Gyámság alatt álló személy Rokkantsági járadékából és a Fogyatékossági támogatásából fizeti a térítési díjat. Hiába élne jó anyagilag a kirendelt Gyám, csak a Gyámolt személyek nyugdíjszerű ellátásából fizeti a bentlakásos Szociális otthon ellátási költségét.

2019-04-29 16:59:47 +0200

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/800-adag-melegetelt-es-tobb-tonna-tartos-elelmiszercsomagot-osztottak-szet-krisna-2019

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/van-akinek-egesz-evben-ures-a-hutoszekrenye-es-az-etelosztas-jelent-szamara-minden-remenyt-krista-2019

Sajnos bárkit utolérhet ez a reménytelen élet.

2019-04-27 19:16:26 +0200

https://mfor.hu/cikkek/makro/kozel-5-szazalekos-nyugdijemelest-tervez-a-kormany-jovore.html

Sajnos a 2020. évi és a 2021. évi költségvetésben úgy néz ki végleges marad az 5%-os emelés a Nyugdíjaknál, és a Nyugdíjszerű ellátásoknál. Pedig jobb lenne ha legrosszabb esetben és legkésőbb 2029-ben de legkorábban 2020-ban lenne 25%-os emelés a Nyugdíjszerű ellátásoknál is.

2019-04-24 18:57:22 +0200

Torkig vagyok, hogy nem veszik emberszámba a Sport ágakban a Magyar Speciális Olimpiai versenyzőket ha nyernek aranyérmet, míg a Magyar Paralimpiai versenyzőket éppen hogy ember számba veszik ha aranyérmet nyernek. Ami azt jelenti egyik Aranyérmes versenyzők sem kapnak Magyarországon belül annyi jutalom pénzt, mint a Magyar Olimpiai Aranyérmes csapatok kapnak.

https://abcug.hu/az-ertelmi-fogyatekos-olimpikonokat-szivatjak-csak-igazan/?fbclid=IwAR03wiOMZFWQOhPJ1NsklzbKUKUwVlhKo731TPLRUXUtNrsn51aJPmFC6z4

Sajnos a Fogyatékossággal élő dolgozók meg ritkán kapnak elismerést a hónap dolgozója címmel, a munkahelyükön belül nem úgy mint a Szociális ágazatban dolgozó ép dolgozók kapnak.

2019-04-23 11:44:51 +0200

https://officina.hu/gazdasag/185-8-6-4-oras-minimalber-jarulekai

Sajnos nekem és a sortárs dolgozóimnak a 4 órás Minimálbér Nettó havi összegét a 49.543 Ft-ot sem éri el a fejlesztő foglalkoztatói díj Nettó összege. Ezért nem Húsvét hétfő után 1 nappal inkább az 1 napos szabadságot választottam amit jól is tettem.

Nem éri meg nekem Húsvét hétfő után másnap akár hideg szélviharban is, kora hajnalban kelnem készülődnöm és utána 45 perc múlva elindulnom a munkába. És ott várakozni a bejárat előtt 15 percig a 8:00 órás nyitásra.

2019-04-23 11:34:47 +0200

Végett ért a 4 napos Húsvéti ünnepek ideje, itt az idő indulnia az aláírások idejének legalább idén Pünkösdre legyen meg a 4000 fős aláírás ha már idén Húsvétra nem lett meg. Érthető volt, hogy Nagyszombatól egészen Húsvét hétfőig senki nem írta alá a Petíciómat.

Április 27-én már 7 hónapos lesz a Petícióm bele kéne szépen húzni.
Április 30. után egészen November közepéig bármikor kirakhatják az eladósodott lakás/ingatlan tulajdonosokat az utcára még a fogyatékossággal élő embereket is.

https://avarosmindenkie.blog.hu/2018/11/15/indul_a_kilakoltatasi_moratorium_itt_a_lehetoseg_a_hosszu_tavu_valtozasra

2019-04-17 20:44:36 +0200

https://168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-titkolozik-az-ombudsman-vizsgalatot-inditott-a-gyod-miatt-166728?fbclid=IwAR28i187eExb-N4xYmnXOvlbfPtlWDnD5m2WShghMlfkpNfyq1JqqK4_srM

2019-04-16 16:50:53 +0200

https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20190415/szegenyseg-betegseg-lelki-problema-stressz/?fbclid=IwAR1Pa1h0x24CWJKw3302BBqWqZGUDsOSzG0S2DRZctpl_jvqYkde0EJnPKU

https://www.nlcafe.hu/csalad/20180626/osztalykirandulas-szegeny-gyerekek-palyazat/

Soha nem felejtettem el, hogy a volt speciális szakiskolai évemben a 3 ikrek egyike sem tudott eljutni a Balatonakali táborba iskolai időszakban az osztállyal nyaralni.

Míg a másik volt osztálytársamat az utcára dobta az anyja amikor elvégezte a Speciális Szakiskolát és nem tudott elhelyezkedni a munkahelyekre, mert le lett százalékolva a fogyatékossága végett. Viszont Rokkantsági járadékot és Fogyatékossági támogatást meg nem kaphatott mert ahhoz túl jó képességű volt. Azon kívül lakóotthonba sem kerülhetett be mert ahhoz is túl jó képességűnek találták.

2019-04-11 21:31:11 +0200

https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/nehezsegekkel_kuzdo_csaladtag/27476/quot_en_sem_ertem_mikor_lettem_mas_mint_a_tobbi_gyerek_quot_-_szivszorito_kisfilm_az_autizmusrol_egy_erintett_kisfiutol?fbclid=IwAR1MJ3syHthSfv9cesxHrikdwliYqm2fsKFztJEFU8LrvKcugZoWB_U00UU

2019-04-11 18:57:13 +0200

https://marieclaire.hu/riporter/2019/04/10/addig-el-a-gyerek-ameddig-en-elek/?fbclid=IwAR1UkF9y5epfKUjaGidS7nyIpj-uvOjE65hT7pM4C6EBZEwdAY3X2gzbInQ

https://marieclaire.hu/riporter/2019/03/20/nok-intezetbe-rejtve/

Bárki bekerülhet bentlakásos intézménybe még az egészségesnek született emberek is felnőtt korukban, ha olyan lelki trauma éri őket amit csak Pszichiátrián tudnának kezelni velük. És nem kapják meg számukra a megfelelő terápiát stb.

2019-04-02 19:02:03 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=GZ1ppDZIBjI&fbclid=IwAR2vFgovIYvJM3rE8M2u5fK_Hb94NRUH2W_UBEHcss1cLF03FKbOP3rCx60

Az autista emberek is ugyan olyanok mint bárki más és különböznek ők is másoktól, akár csak a legtöbb ember egymástól. Nekik is vannak élet céljaik de sajnos a legtöbb fogyatékossággal élőket egyes emberek kihasználják.

Azért hoztam létre ezt a Petíciót mert nem elégeltem, hogy a felnőtt fogyatékossággal élő emberek és felnőtt rászoruló ritkán kapnak anyagi segítséget másoktól, hogy ők is alapfokú szinten talpra tudjanak állni.

Viszont ha fogyatékossággal élő rászoruló felnőtteknek van fő vagy 2 dő kiskorú 14 év alatti gyermekük, akkor legtöbb esetben rögtön kapnak anyagi segítséget.

2019-04-01 20:28:04 +0200

https://444.hu/2018/11/09/nem-lehetett-volna-elvenni-a-rokkantnyugdijat-azoktol-akik-csak-papiron-gyogyultak-meg?fbclid=IwAR1gyNvb7BHrUhsc5dEK8awLdD6J4l1hhLb69pNYcUsdriWCByl2SxT4T74

Április 2. az Autizmus világnapja köztünk az enyém is. Remélem tényleg komolyan veszik a Petíciómat mert nem akarom, hogy kormány a Fogyatékossági támogatás és Rokkantsági járadék tisztességes emelésének elhalasztásával spórolna amíg hatalmon vannak. És helyette a Stadionokat csinosítgassák és építsék fel stb.

2019-03-27 17:27:45 +0100

https://femina.hu/terasz/kepviselok_munkavallalok/?fbclid=IwAR2VbyaSIF2WHoZV553aKgbC0aAsMlKy5tx_PwhOHQcCCTV2Wwbobt0i55M

https://magyarhang.org/publicisztika/allaspont/2018/12/14/orban-viktor-a-rabszolgaparti/?fbclid=IwAR3xMY-DhbdFNyovs0LXqB0zXYbl-x8aOfJsOxqozHm-JoW3ZWuVvttl3AE

2019-03-21 19:47:07 +0100

https://www.valaszonline.hu/2019/03/18/az-evtized-politikai-kuruzslasa-a-nagy-rokkantbotrany/?fbclid=IwAR0af979H-iyzIfoElb57lSsS3Hr6QFpH4OBB1hqES7nepIFZz00gYOiplc

Sok Rokkant embernek az egyszerű munka is nehézséget jelent hosszú távon ha tartós ízületi gyulladása vagy egyéb súlyos maradandó krónikus betegsége van.

2019-03-21 15:38:32 +0100

https://szekelyhon.ro/aktualis/aranyermet-szerzett-a-specialis-olimpian-a-down-szindromas-veress-erna?fbclid=IwAR1Yd5c0UwriuJ6QC2VcygJpSMJbKuJWlJuZTtxVr9k2uVy_lCHgJl_KP60

Sajnos kevés fogyatékossággal élő embereknek van tehetségük vagy magasabb iskolai végzettségük. Viszont nem jelenti azt, hogy a Petíciómmal hátat kívánok fordítani a tehetséges fogyatékossággal élők iránt és a magasabb iskolai végzettségű fogyatékossággal élők iránt. Sőt ő értük is kiállok a Petíciómmal akkor is részt tudjanak venni a legkedveltebb kihívásukban is amikor már a szüleik nem lesznek többé velük...

2019-03-21 14:34:16 +0100

https://alfahir.hu/2019/03/20/otthonapolas_otthonapolasi_dij?fbclid=IwAR0X8q3tcKn29sIymT5xsWTzuLIurfdePGRoXweyQMjfH7TXLD81lcSGXiA

https://www.youtube.com/watch?v=j_CnQFr3Jqg&t=8s

Amíg az Ápolási díj Petíciójának az aláírása gőzerővel megy nálam alig van aláírás sajnos.
Annyira foglalkoznak a Rokkantsági járadék és Fogyatékossági támogatás emeléséről szóló Petíciómról, mint az Képviselők az Ápolási díj tisztességes bevezetéséről pl. a GYOD-nál stb.

2019-03-20 21:31:35 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=NvoWBbYxdwc

Néha így érzem magamat mint a férfi hajléktalan aki alig kap támogatást, a kamasz hajléktalnál ellentétben.

Külfödön szóba sem állnak egy rongyos ruhába és szegénységbe élő kislányal, viszont a gazdag szépen öltözőtt kislányal mindenki igyekszik közös fotót készíteni vele.

2019-02-04 21:05:56 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=g6bOyMLjD-E

Ez a fiatalember is jobb élet színvonalra vágyok ha több lenne a nyugdíjszerű ellátása vagy akadálymentesített munkahelyen dolgozhatna, a lakóhelyéhez közel akkor télen sem kéne az utcán fagyoskodva lufikat árulnia.

2019-02-03 20:29:28 +0100

Sajnos a Fogyatékossággal élő emberek támogatására nincs pénz. De erre van pénz.
https://www.youtube.com/watch?v=V2vN6iqAyYQ&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc
https://www.youtube.com/watch?v=iyrEyWlnRP0
https://rtl.hu/rtlklub/hirek/bayer-zsolt-nagy-blanka-tuntetes-szappan-szivacs?fbclid=IwAR2Wn_WE8KztAr893rcD70Q8vP6PhdsnL2UzTj_WYVxIVjEX6RYSoLLCEck

Elegem van minden hülyeségre van pénz, de a valóban rászoruló emberekre nincs pénz csak a kiválasztott rászorulók kapnak egyszer segítséget stb.

2019-02-03 20:22:50 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=iyrEyWlnRP0
https://www.youtube.com/watch?v=7-C8ye6GTCg
https://www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc&t=14s
https://www.youtube.com/watch?v=V2vN6iqAyYQ&t=2s

Sajnos olyan ember is keres több pénzt aki nem méltó közszereplésre és a műsor vezetésre sem. Míg a fogyatékossággal élő önmagukat ellátni tudó fogyatékossággal élő embereknek sajnos nem segít a Magyar Állam, hogy normális emelést kapjanak a nyugdíjszerű ellátásukban és a Fejlesztő foglalkoztatói díjukat sem emelik, idén de még jövőre sem lesz várható sajnos.

2018-10-24 19:36:21 +0200

1,000aláírás gyűjt össze.

2018-10-11 07:51:16 +0200

500aláírás gyűjt össze.

2018-09-30 08:13:35 +0200

100aláírás gyűjt össze.

2018-09-29 13:56:46 +0200

50aláírás gyűjt össze.

2018-09-28 20:45:37 +0200

25aláírás gyűjt össze.

2018-09-28 19:33:25 +0200

10aláírás gyűjt össze.