Skip to main content

Címzett: Orbán Viktor Miniszterelnök, Dr. Kásler Miklós Miniszter, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Álljunk ki a 18 év feletti Fogyatékossággal élő emberekért, hogy tisztességes módon emelkedjen a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk. Nem mehet tovább, hogy 2020-ra illetve a 2020 években is 50.000 Ft alatt maradjon a Rokkantsági járadék összege, és a Fogyatékossági támogatás összege.

Szívem szerint örültem volna ha leghamarabb 2020. január 1-től, 50.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék, és a Fogyatékossági támogatás összege de legkésőbb és legrosszabb esetben 2029. Január 1-től megvalósulna. De sajnos 2019. év közepén tudom az internetes hírekben, hogy 2020-ban csak 2,8%-ot emelkednek a nyugdíjak és köztük a nyugdíjszerű ellátások összege is.

Pedig még az Országgyűlési képviselőknek is születhet fogyatékossággal élő gyermekeik vagy unokáik.

Mert több Fogyatékossággal élő ember kap havonta 2 féle járadékot kapnak a Rokkantsági járadékot, és a Fogyatékossági támogatást. És kettő az egyben Nettó 100.000 Ft-ot tenne ki ha ez megvalósulna. És külön-külön a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelkedne évente egyszer legalább minimum 50%-al.

És muszáj lenne a fogyatékossággal élő felnőtteknek az egészségi állapotuknak megfelelően teljesebb éltett élniük, mert a szüleik sem lesznek örökké az élők sorában. És lakás fenntartást meg egyéb fontos költségeket ugyan kell fizetniük, mint az ép felnőtt emberek teszik.

És a fogyatékossággal élő emberek egy része hiába tudja önmagát ellátni segítség nélkül és felügyelet nélkül: és az önkiszolgáló képességük sem hiányzik. A munkahelyek többsége nem alkalmazkodik az egészségi állapotuknak, és teherbíró képességüknek megfelelő foglalkoztatásban. A Munkahelyeket csak az érdekli, hogy minél több adókedvezményt kapjanak a fogyatékossággal élő dolgozók után, és népszerűsítsék a cégüket a munka vállalok a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával.

És amikor lejár az adókedvezmény az új fogyatékossággal élő dolgozók után, akkor már elveszíthetik az állásukat.

Amióta rendelkezem Rokkantsági járadékkal és Fogyatékossági támogatással, még a 2000 évek közepén is volt Nyugdíjprémium és Nyugdíjkorrekció minden év Novemberében. A Prémium az egyszeri volt. Míg Korrekció Novembertől-Decemberig volt érvényes.
Aztán Januárban a Korrekcióra ment rá a Januári emelés a Rokkantsági járadékra.

Míg 2017-ben pedig volt Korrekció a Rokkantsági járadék mellett még a Fogyatékossági támogatásnál 2017 Novemberében. Viszont 2017. Decemberében vissza lett csökkentve a Rokkantsági járadék összege a 2017. Októberi összegre.

És a Fogyatékossággal élő emberek közül vannak Paralimpiai és Speciális Olimpiai versenyzők is van, hogy a Magyar Állam nem ad támogatást nekik a Paralimpiai és a Speciális Olimpiai verseny országba való kijutásukban. Hanem olykor a Sport szövetségük és saját önerőjükből kell állniuk a kiutazásuk költségét.

AZ EGÉSZ NAPOS ÁPOLÁSRA SZORULÓKNAK SOKSZOROSAN PECHÜK VAN
AZ ORSZÁGGYŰLÉS A SÉRÜLT GYEREKEIKET ÁPOLÓ CSALÁDTAGOK HELYZETÉN
JAVÍTOTT EGY KICSIT – DE HA SIKERES AZ ÁPOLÁS – A GYEREKEK FELNŐTTEK
LESZNEK… MI LESZ VELÜK, HA NEM JUTNAK EL AZ ÖNELLÁTÁS KÉPESSÉGÉIG
(MEG AZOKKAL AKIK KÉSŐBB JUTNAK EBBE A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBE)?
A nehéz fizikai állapoton túl ők viselik a helyzet anyagi következményeit is.  Ha családtag
ápolja, pillanatnyilag 54 515Ft havi ápolási díjból + a sérült jövedelméből kell megélniük.
Amennyiben pénzért fogadnak valakit, annak többet kell fizetni, mint a gondozandó teljes
bevétele.  A HVG.hu 2014-es cikke szerint „Egy 24 órás felügyeletet igénylő beteg ellátása
magánszolgáltatónál havi 300-400 ezer forintba került akkor. ”Plussz a rendszeres
gyógytornász, esetleg logopédus költsége. Az OEP ugyan biztosít évente 56 alkalommal
napi 3 órás otthonápolást” – akár gyógytornát is -, de hol van ez az évi 365 teljes naptól?
Ha túllépték az évi 56 alkalmat, maguknak vagy családjuknak kell fizetniük érte – amíg van
miből. Ráadásul sokuknak esetleg életük végéig szükséges ez az ellátás. Rendszeres
bevételük a rehabilitációs ellátásuk vagy nyugdíjuk (amely várhatóan kevesebb az átlagos
131 895 forintos átlagnyugdíjnál), esetleg a fogyatékossági támogatásuk (most 27 537ft)
jön hozzá.  A megélhetést IS ebből kellene biztosítaniuk. Az ő állapotuk a gazdagok
luxusa lenne…
A szerencsések, akik megúszták ezeket a bajokat, a fizikai nehézségeikből nem
tudnak átvenni, de legalább az anyagi gondokon tudnának segíteni.
Ha valamennyi egész napos ápolásra szoruló - pl. az OEP révén - rendszeresen
kapna a többi extra kiadásukhoz is (amint pl. a szomszédos Romániában történik.),
csak a még mindig maradó rendkívüli fizikai nehézségeikre kellene koncentrálniuk…

Miért fontos?

Sajnos nem minden fogyatékossággal élő embernek lesz piacképes szakmája és piacképes munkabére: a képességüktől és az oktatási rendszertől függ lesz-e piacképes szakmai oktatásban részük vagy sem. És közülük nem kapnak majd öregségi nyugdíjat sem.

Sok 18 év feletti Fogyatékossággal élőknek a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk a Rezsire, Szociális étkeztetésre, gyógyszer költségre megy el és szinte egyáltalán nem marad maradék a Rokkantsági járadékukból és a Fogyatékossági támogatásukból.

Nekik is vannak céljaik és ők is szeretnének félre tenni megtakarított pénzt a céljaik elérése érdekében, vagy váratlan kiadásuk fedezésére.

Nem lenne jó Karácsonykor és Húsvétkor is a rászoruló emberek kígyózó sorába kéne be állniuk a Fogyatékossággal élő embereknek is, és várni hátha jut nekik utolsó adag az 1 tál meleg ételből mert ez a sors várhat rájuk ha a szüleik nem lesznek az élők sorában. És akkor sem érné el a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk külön-külön a 50.000 Ft-ot.

A sorban állás helyett a méltó Karácsonyi és Húsvéti ünnepi programokban szeretnék az ünnepeket eltölteni, még akkor is ha a szüleik nem lesznek az élők sorában.

Héven és a vonatokon iskolai tanítási szünetek idején sokszor látom, hogy hallás sérült emberek árulják 500 Ft-ért az apró kabala figuráikat. Mert gondolom a munkahely váltásukra készülődnek anyagilag, vagy pedig munkahely állás interjúikra készülnek fel munkanélküliként.

Munkahely váltás előtt vagy a munkába állás előtt szükséges megtakarított pénzel rendelkezni: pl ha a munka alkalmassági vizsgálaton derülne ki egyes fiataloknak és felnőtteknek, hogy szemüvegre van szükségük akkor még a munkaszerződésük aláírása előtt ki tudhassák váltani, a megfelelő dioptriás szemüveget. Mert ha nincs szemüvegük akkor bukhatják a leendő legjobb munkahelyükön lévő munkaszerződésük aláírását.

Ezért is kéne normálisan az 50.000 Ft-ot elérni a Rokkantsági járadéknak és a Fogyatékossági támogatásnak, hogy össze adva a 100.000 Ft-ot elérje.

Veszem azt, hogy 2006-óta kapom a Rokkantsági járadékomat a 80%-os Fogyatékossági támogatásommal együtt.

2006-ban a Rokkantsági járadék összege 28.630 Ft volt havonta November előtt.
2006-ban a 80%-os Fogyatékossági támogatás 12 hónapra havonta 20.640 Ft volt.

És 2018-ban Rokkantsági járadék összege 36.365 Ft.
80%-os Fogyatékossági támogatás összege 26.813 Ft.

És 2019-ben csak 2,7%-ot emelkedett és 2020-ban csak 2,8%-ot emelkedik de amikor a 2022. évi választási év van akkor pedig 2,8%-nál jobban emelkednek a nyugdíjszerű ellátások összege.

Petíció támogató: Egyenlő esélyt a rokkantaknak fogyatékkal élőknek Független civil összefogás!
Kossuth tériek!

Hogyan lesz kézbesítve

Postai levél útján fogom elküldeni a Miniszterelnöki hivatalba, Gazdasági Minisztériumban, Emberi Erőforrások Minisztériumban. De ha ez nem lesz elég akár segítség mellett a Strasbourgi emberi jogok Bíróságához is elküldöm az érintett Petíciómat.

Kategória


Aláírás okai

  • Azért mert 30 ezer forintból nem lehet megélni vagy mégis?!Azok is emberek akik betegek nekik is jár tisztességes ellátás.
  • Mert, én is érintett vagyok a kérdésben.
  • Én biztos, hogy aláírtam, hiszen a tagja is vagyok ezen Facebook csoportnak, csak a Facebook-osok nem hagyják, hogy hozzájuk eljussak. Többször osztottam meg ezt, kértem már akkor többeket, hogy írják alá. Nem tudom, hogy miért nem engednek hozzájuk. Mindenkinek javaslom, hogy írja alá ezt a Petíciót.

Frissítések

2019-07-21 12:17:16 +0200

Minden rosszban van valami jó is ,,örüljenek" azok a fogyatékossággal élőkről gondoskodó hozzátartozók, hogy nem minden fogyatékossággal élő ember fogja fel még felnőtt korában sem, hogy nem élhet teljes életet úgy mint az ép emberek és az enyhe értelmi fogyatékossággal élők. Bele értve az enyhe Autistákat is.

2019-07-21 08:29:26 +0200

Július 26-án lesz már 10 hónapos a Petícióm: de nagyon nem örülnék ha a Petícióm 2. születésnapján sem lenne meg a 10.000 fős aláírás. Mert a Fogyatékossággal élő emberek ne számítsanak a Magyar Állam nyakán egy nagy tehernek.

Mert nincs bele szólása a legtöbb embernek a születése előtt, hogy egészségesként szülessen és ne fogyatékossággal élőként szülessen. De abban igen is legyen bele szólása a fogyatékossággal élő cselekvőképes embereknek is, hogy emberhez méltó életük lehessen a képességeiket, életkorukat figyelembe véve.

Pl. Nem tudok annak örülni ha egy fogyatékossággal élő embereknek 3 ép testvére lenne, és a 3 testvéreiknek már saját családjuk lenne míg a fogyatékossággal élő emberek még az 1. mérföld köves fejlődésüket sem érnék el anyagilag. Ha nem adatna meg nekik az olyan élet lehetőség számukra ami a 3 ép testvéreiknek meg adatik és a fogyatékossággal élők meg felfognák azt, hogy ők nem élhetnek teljesebb életet még alapfokú szinten sem stb!

2019-07-18 14:02:34 +0200

2018. Július 11-én került a Petícióm kimelésre míg e-napon kora reggel csupán 4236 fő írta alá a Petíciómat!

Úgy érzem ma vagy holnap az 5236 főt is elérheti.

2019-07-13 19:56:20 +0200

https://hvg.hu/elet/20190712_Gyarmathy_Eva_Rendszerhiba_es_a_korokozok?fbclid=IwAR0Xk01kHx9eji4J2iGZs6zuqeUKqUYMNhnDmJWutKT8m8VokjYGVxzT8QM

Sajnos a tehetséges tanulók közül kitűnő Érettségi Bizonyítvánnyal, és egyben kitűnő felső fokú Nyel-vizsga Bizonyítvánnyal rendlelkező Gimnáziumban frissen végzett, SNI tanulók és fogyatékossággal élő SNI tanulókat nem indítják. az Egyetemi/Főiskolai felvételi vizsgára. Kivéve ha előre fizetnek nagy összegű készpénz az érintett diákok.

És lehetnek fogyatékossággal élők a kiskorú gyermeküket nevelő rendőrök, tűzoltók, katonák, polgárik, katasztrófa védelmi dolgozók, mentősök és Atomerőműbe dolgozók is. Ezért kéne emelni a Rokkantsági járadékot és a Fogyatékossági támogatást, hogy ők is el tudhassák tartani a kiskorú gyermekeiket és magukat is, ha egyedülállóként kénytelenek a kiskorú gyermekeikről gondoskodni maradandó egészség károsodásuk mellett is.

2019-07-13 09:05:11 +0200

Szeretném felhívni a figyelmet itt is: ha nem lesz meg 2019. évi nyári iskolai szünet alatt a 10.000 fős aláírás, akkor örülnék ha Október közepéig meg lenne a 10.000 fős aláírás! Mert Október végén az őszi iskolai szünet alatt szeretném leadni a Miniszterelnöki Hivatalba a Petíciómat igaz segítség mellett fogom meg tenni.

Félre értés ne essék mert nagyon örülök annak, hogy már több mint 5000 fő írta alá a Petíciómat!

2019-07-12 19:11:36 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=11e2d48S5Qc Ezért is küzdök a Petíciómmal, hogy a fogyatékossággal élők is el tudjanak menni egy olcsóbb de jó magán fogászatra, magán fül-orr-gégészetre és magán bőrgyógyászatra is.

Sajnos az SZTK fogászaton, Fül-orr-gégészeten és bőrgyógyászaton ritkábban kapok ellátást.

Pedig muszáj lenne a szuvas fogaimat időben kezeltetnem időben, és fogkő leszedésen és polírozáson és fogínysorvadás elleni kezelésen átesnem.

Azon kívül sajnos a szénanáthám mellett van S alakú enyhe orrsövény ferdülésem és olykor orrvérzésem is. Míg a bőrömnél az ujjaimnál a Hyperkeratosist és a köröm ágy gyulladást is kezelni kell.

2019-07-12 09:46:48 +0200

5,000aláírás gyűjt össze.

2019-07-11 21:26:09 +0200

Egyre jobban közelíti az 5000 főt az aláírások száma 2019. Július 11-én kora reggel még csak 4.236 fő írta alá addig 2019. Július 11-én késő estéhez közeledve már 4.895 fő írta alá a Petíciómat.

Ha a nyári iskolai szünet alatt nem lenne meg a 10.000 fős aláírás akkor az őszi iskolai szünet alatt fogom elvinni oda segítséggel. Mivel az iskolai tanítási napokon a sok felújítások végett nehezebb a tömegközeledéssel haza mennem. Taxira meg nem telik nekem.

Viszont ha meg lesz a 10.000 fős aláírás vagy annál több aláírás (remélhetőleg az iskolai nyári szünet alatt) akkor már megy is a Miniszterelnöki Hivatalba előtte kinyomtatva és aztán úgy. De nem egyedül fogok oda menni mert szeretném ha a Biztonsági őr azt hinné az hanglejtéses beszéd hibámról, hogy zavarodott vagyok kidobna engem onnan Petícióstól együtt.

2019-07-09 21:50:19 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=AU3XbBLQaJg

https://www.youtube.com/watch?v=GOwuniIgYXM

Annyira várom, hogy elérjem az 1. mérföldkövemet anyagilag mert sajnos idén Júliusban hiába kaptam meg az 55. havi fizetésemet ennek ellenére 53 hónapos fizetésileg vagyok elmaradva anyagilag. Mintha a 3 havi fizetésemet kaptam volna készhez a 2 éves munkanélküliségem után.

2019-07-09 16:49:24 +0200

https://szocio.atlatszo.hu/2019/07/03/fogyatekkal-elok-eletminosegen-javit-a-gyonyorhoz-segito-szolgalat-csehorszagban/?fbclid=IwAR3IWGsTBYY-bC_aVu19fgbF-mQiU93gs3RCpFZsj4wIoVWortIaqZ15QC4

Sajnos Magyarországon álmodozni lehet ilyen magas életszínvonalért Fogyatékossággal élőként. Bevallom őszintén vágyom olyan védett munkahelyre ahol, a munkatársak többsége tisztelet tudóak egymás iránt és összetartóak nem úgy mint a jelenlegi állásomban: ahol öntörvényűek maguknak valóak és csak a számukra szimpatikus társaikkal tiszteletadóak és nyíltabbak.

Nem csak a megalázóan alacsony munkabér miatt váltanék munkahelyet, hanem a rossz munkahelyi ergonómia és a Szociális étkezés részleges megvonása miatt is. Meg a munkahely nyitásának a kezdete nem alkalmazkodik azokhoz a fogyatékossággal élőkhöz, akik messze laknak a munkahelyüktől és tömegközlekedéssel utaznak.

8:00 órás nyitás előtt 10 perccel télen fagyoskodva várhatjuk a nyitás kezdetét.

2019-07-08 17:41:22 +0200

Reménykedni tudok pár jó szándékú emberekben, mert sajnos muszáj lesz majd el mennem az olcsó magán fogászatra, mert (SZTK fogászat és a SOTE fogászat) rosszul tömné a fogamat főleg a fognyaki részen. Sajnos enyhén fáj a fogam...

2019-07-05 20:38:36 +0200

Nem vagyok elégedett még az Autista alapítványok támogatásával sem. Mert legtöbb esetben az Autista cselekvőképes önálló életet élni felnőttek támogatásával nem foglalkoznak.

Mert ha én lennék az egyik Alapítvány elnöke: akkor azokkal az Autizmussal élő embereknek adnék egyszeri 250.000 Ft pénzbeli adományt.

Mert akkor több Autista embernek menne magabiztosan az életmód váltásuk, és aztán pár múlva 2-3 év elteltével pedig a munkahely váltásuk.

3 féle feltételhez kötném ezt a pénzbeli adományt: 1. feltétel a Magyar Államkincstárnál a Magyar Állampapír Pluszba teszik az adományaikat 5 évre kamatoztatva.

2. Feltétel: legkésőbb 0,5 év mőlva életmódváltás következne: pl. havonta 5 alkalommal úszás/kerékpározás/lovaglás stb legalább 1 éven keresztül.

3. Feltétel: munkanélküliség esetén munkahely keresése és és munkába állása az életmód váltás 1 évének a letöltése után. Vagy ha szükséges a munkahely váltás is lenne.

2019-07-01 21:04:56 +0200

Igazságtalanak tartom, hogy Családvédelmi Akció tervet mert nem minden házaspárnak jár támogatás, hiába lenne megfelelő minden adottság a papíron még sem járnak nekik támogatás. Pl. alacsonyabb a munkabérük vagy munka nélküliek.

2019-07-01 20:59:29 +0200

Nagyon remélem, hogy megvalósul a Petícióm főleg akkor amikor Vilmos hercegnek, és Katalin hercegnének a leendő 4. gyermekük megszületik. És Harry hercegnek és Heghan hercegnének pedig megszületik a leendő 2. gyermekük.

És az is érdekes dolog: 3 felnőtt testvér családalapításának évéről is időzítéséről és tervéről magamtól tippelek.

Legfiatalabb felnőtt testvérnek 2018-ban született meg az 1. gyermeke. Majd várhatóan 2020-ban a 2. gyermeke születik, aztán 2022-ben 3 gyermeke lesz.

Az idősebb felnőtt testvérnek 2019-ben született meg az 1. gyermeke. Várhatóan 2021-ben érkezik a 2. gyermekének a születése, aztán 2023-ban már a 3. gyermeke születhet meg.

A középső felnőtt testvérnek várhatóan 2020-ban születhet meg az 1. gyermeke. Majd 2022-ben követheti a 2. gyermeke születése. Aztán 2024-ben pedig a 3. gyermeke születhet meg.

2019-06-30 15:31:30 +0200

https://pestibulvar.hu/2019/06/28/lerantottak-a-leplet-tiborczrol-kiderult-mire-szorta-el-orbaneknak-a-magyarok-penzet-video/?fbclid=IwAR3yt26LJ1wMYRJlhozdZrBztB34xoz11tEBe8W9XruOShgl2iDVB0UH5LM

Ezért nem emelik az Ápolási díjat mert fontosabb a luxus villa és a Stadion építése stb.

2019-06-28 14:03:18 +0200

Nekem 1989. Június 28-án Diagnosztizálták először az Autizmusomat 6 éves koromban. Nagyon szeretném ha legkésőbb Augusztus 20-ra meg lenne az 5000 fős aláírás!

2019-06-27 17:38:58 +0200

Nincs ennél nagyobb bosszúság amit sajnos én is meg tapasztalok többször sajnos: amikor már 4 hónap van hátra, hogy elérjem az 1. mérföld kövemet anyagilag pl. a kívánt összegű megtakarított pénzem begyűjtésében. Már 4 hónappal a célom elérése előtt, akaratomtól függetlenül fordulhatok vissza a célomtól 10 lépésben. És így újra közelebb vagyok a Start mezőhöz ellentétben a Cél mezőtől.

2019-06-26 19:56:32 +0200

Már 2055 fő iratkozót fel a Petíciómra és remélem sokan fognak még feliratkozni. Azt szeretném idén karácsony előtt ha meg lenne végre saját erőmből vagy segítséggel a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem. Mert utána a már külön gyűjtenék magamnak kerékpárra, okos telefonra, és testkamerára.

Mert 2020-ban szeretnék egészséges életmódot kezdeni: hétvégente kerékpározni, úszni járni stb. Mert 2022. Októberében már munkahelyet szeretnék váltani.

Mert 2022. tavaszán már 8 éve lesz, hogy egy munkahelyen belül dolgozóm és meg elégeltem: baromian elvárják alkalmazkodjak a munkahelyi környezetemhez A-Z-ig, miközben hozzám nem alkalmazkodnak A-Z-ig.

És a jelenlegi lakóhelyemen meg már 2022. Szeptemberében már 6 éve fogok lakni: elég érett leszek ahhoz A-Z-ig hogy új állásom legyen.

2019-06-25 21:15:58 +0200

Június 26-án már 9 hónapos a Petícióm!

2019-06-24 21:24:36 +0200

Torkig vagyok abban, hogy a munkahelyemen belül nincs bele szólásom abban, hogy nem szeretnék szűkösebb ülő helyen dolgozni stb. Még hatszor szívesebben mennék el egy normális fogorvoshoz is, ahol normálisan tanácsot kapnék abban, hogy ki kell-e egyáltalán húzatnom a bölcsesség fogamat vagy sem. Egy fogorvosi székben is ,,jobban érezném magamat" mint egy szar munkahelyen.

2019-06-24 21:07:08 +0200

Alig hiszem el már 4200 fő írta alá Szent Iván napján 2019. Június 24-én és Június 26-án már 9 hónapos lesz a Petícióm! Vajon meg lesz akkár a 4500 fős aláírás 2019. Július 21-én a Holdra szállás 50. évfordulóján? Amikor előszór lépet ember a Holdra.

Számomra ez Petícióm kis lépésnek számít, de nagy lépés az emberiségnek akik aláírják és megosztják a Petíciómat! Lenne egy kérdésem a Fogyatékossággal élő dolgozók számára, akik legalább több mint 2 éve dolgoznak 1 munkahelyen belül!

Szeretnének-e munkahelyet váltani de előtte egészséges életmódot váltani, és méltó módon felkészülni a munkahely váltására?

Mert én igen és nem ok nélkül szeretnék elmenni a jelenlegi állásomból. Sajnos a fogyatékossággal élő dolgozók egy része, még segítség mellett sem képesek felfogni ha nem egy egészséges munkahelyi környezetben dolgoznak, és azt sem ha megalázóan alacsony munkabérét rabszolga robotoló munkákat végeznek.

2019-06-24 17:54:55 +0200

És sem fog érdekelni ha a Petíciómról és esetleg rajtam nevetve a fél Magyarország a Bayer Zsolt Echo Tv müsorában lévő Bayer Show-ban, nem leszek ócska nyomorult kis szerencsétlen kis proli lumpen! Egy dolog az tuti, hogy komoly tervet fogok segítséggel kitalálni ha nem lenne elég a 10.000 fős aláírás a petíciómnál a főcímzettnek Orbán Viktor Miniszterelnök úrnak. Vagy ha a Parlamentben elutasítanák a 2020 évek alatt a petícióm megvalósítását.

2019-06-22 10:43:56 +0200

Ahogy elnézem egyesek azt akarják maradjon csak 2,8%-os emelés a 2020. évben és a 2021. évben is a Nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátásoknál is. Ennek végett fogok vetni mert nem szeretném ha 2021-ban is ennyire keveset emelkedne. A 2020. évi nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátásoknál már nem tudom kiharcolni a normális emelés mértékét.

2019-06-21 22:10:50 +0200

https://abcug.hu/egy-stadion-araba-kerulne-hogy-az-emberek-ne-legyenek-negy-fal-koze-zarva/?fbclid=IwAR3OuthnykVjpK70UPT7h-SEH2hn3M6CBN0LjNpLc2-EQCEqMzuxkQqXf-E

Sajnos csak kevés olyan hely veszi fel a napközibe a súlyosan halmozótan fogyatékos tanköteles koron túli embereket, ha az érintettek nem szobatiszták pedig vannak olyan napközi otthonok ahol a nem szobatiszta halmozottan fogyatékossággal élőket rövid időre el tudják különíteni a többiektől amíg az ápolóik tisztázzák őket és felöltöztetik. Megmosdatják stb.

2019-06-18 22:17:37 +0200

Magán fogászatra nem telik rá nekem és ritkábban is járók oda még a legolcsóbb magán fogászatra is. Gyökérkezelésről és fogszabályzásról meg ínysorvadásom kezelésére és fogkő leszedésről meg ne is beszéljek erről, mert nekem erre sajnos nem telik még akkor is ha mások igénytelenek tartanak engem a fogorvos tanhallgatók közül.

Pedig lenne rá igényem az olcsó de jó magán fogorvosnál ebben, de soha nem lesz esélyem mert az Orbán rendszer nem nagyon engedi a rászoruló emberek egészség megőrzését sem.

2019-06-18 22:15:05 +0200

Eldöntöttem igyekszem elérni az 1. mérföldkövemet anyagilag aztán pedig életmódot igyekszem váltani, majd pár hónap múlva új állás után fogok nézni és szépen ki fogok lépni a jelenlegi állásomból. Fogorvoshoz meg nem fogok el menni főleg nem a SOTE Konzerváló fogászati klinikára nem.

Mert nem hiányzik nekem a félre sikerült kezelés: mert sajnos nem tanítják a fogorvos hallgatókat az Egyetemi tanulmányaik alatt miképp kell fogkövet leszedni és polírozni a helyét. És miképp kell gyökér kezelni a bölcsesség fogat vagy a bölcsesség foghoz hasonló gyökerű fogakat.

Más részt meg túl sokat hiányoznék a munkahelyemről hetente egyszer nem tudnék be menni dolgozni és ez sajnos 4 hónapig is eltarthat. Így meg nem érném el az 1. mérföldkövemet anyagilag.

2019-06-18 22:07:51 +0200

Végre kezdett valamennyire javulni az anyagi helyzetem 2017. évnek az elején amikor 2017. Áprilisában az Orbán kormány, a Nettó Minimálbér 30%-nál is kevesebbre csökkentette nekem is a fizetésemet.

2019. Márciusában kezdem örülni, hogy végre a Rokkantsági járadékom 100%-os összegét megtarthatom havonta, és csak a Fogyatékossági támogatásom 90%-os összegéről kell lemondanom havonta. Erre az Orbán rendszer az utolsó Budapesti kerületben is meg szüntette a Szociális étkezésben a heti 3x7 kategóriát és a heti 3x5 kategóriát.

2019-06-18 22:03:04 +0200

Aztán 2013-ban egyik Alapítvány elvállalta a jelentkező fogyatékossággal élők munkába segítő felkészítő tréringjét. Aztán amikor lejárt a tréring szépen faképnél hagyta a fogyatékossággal élő emberek többségét.

2014-ben kezdtem örülni, hogy új állásom lett amikor meg tudtam hamarosan bármikor el kell búcsúznom végleg saját akaratom ellenére a szülői kertvárosomtól. 2015-ben sajnos megtörtént amire nem vártam, és 2 hónapom lett volna hátra abból, hogy elérjem az 1. mérföldkövemet anyagilag. Amikor le kellett határozatlan ideig mondanom a Rokkantsági járadékom és a Fogyatékossági támogatásom 90%-os összegéről.

2019-06-18 21:58:58 +0200

http://demokratakpartja.hu/hir/297?fbclid=IwAR1B-W7Fk0w3suzCtWbxljoCnXAGqvdEws-qkP4SVnY5N2OV9wNRcA8C0i8

Soha nem felejtem el amikor 2009-2012. között volt állásom 1. védett munkahelyem. 30 hónapos munkaviszonyom elérésekor váratlanul indoklás nélkül elbocsátottak az állásomból, és 2 hónapom volt volna hátra meg legyen számomra anyagilag az 1. mérföldkövem.

Aztán 2012. nyarán az egyik Egyesület segítségét vettem volna igénybe a munkába segítésem végett. De a 2. személyes találkozó után közölte az érintett személy, hogy nem vállalja a jelentkező fogyatékossággal élők állásba segítését. És elfejtett ebben elnézést kérni! És ezt nem E-mail-re küldte volna meg körüzenetben a jelentkezők részére, mert akkor nem mentem volna el én sem feleslegesen személyesen a találkozóra.

2019-06-18 19:22:02 +0200

Míg az idősebb fogorvos nő aki oktatóként volt jelen: csúnyák a bölcsesség fogam gyökere mert görbe a röntgen felvétel alapján de még is jobb lenne ha a számba marad a bölcsesség fogam. Mert a fogásszabályzásnál szükséges lehet rá.

Felküldtek a beutalóval a VI. emeletre harapás emelő sín végett egy fogpótlástan fogorvosi rendelőbe. Hiába adtam oda a be utalómat a fogorvos oktatónak, a fogorvos tanhallgató azt sem tudta mért küldtek fel engem ide. Hiába mondta el neki a dolgot nem lett harapás emelő sínem. Mert egészséges fogat nem fognak lecsiszolni és én sem egyeztem volna ebbe bele.

2019-06-18 19:21:03 +0200

Ha az Orbán Viktorhoz hasonlóan élnék anyagilag, akkor rögtön meg kaptam volna a legjobb fogászati kezelést ingyen a SOTE Fogászati klinikán belül!!! És nem ezt kaptam volna meg: fogkövesek a fogaim alig mosok fogat én meg mondtam a fogorvos tanhallgató nőnek szoktam rendszeresen fogat mosni. Ennyit válaszolt nekem: nem kell a kifogásom. És ha fájna 1 hét múlva a bölcsesség fogam akkor húzassam ki vagy a magán fogászaton gyökér kezeltessem. Mert a fogorvos tanhallgatók nem értenek a bölcsességfog gyökérkezeléséhez.

2019-06-17 21:45:52 +0200

https://www.blikk.hu/hoppa/allati/budapesti-allatkert-agyonvert-teknosgyilkos/2s7s8x6

Remélem sokáig fog a börtönben gebedni és soha többé nem mehet a szabadulása után egyetlen haza állatkertben és vadasparkban sem.

2019-06-17 20:59:21 +0200

Egyre inkább kezdem úgy érzem, hogy nem sok esélyem lesz az 5000 fős aláírás elérésére amikor idén Szeptember 26-án már 1 éves lesz a Petícióm! Ha nem valóban nem így lesz akkor kénytelen leszek szüneteltetni a Petícióm láthatóságát 2 hétig. Aztán vissza hozom a Petícióm láthatóságát és 3 hónapot fogok várni talán idén Karácsonyra meg lesz az 5000 fős aláírás.

Jelenleg 2019. Június 17-én 4188 fő írta alá eddig.

2019-06-17 11:13:12 +0200

Engem már 2019. I. féléve alatt 5 fő különböző személy vágott át engem csúnyán se kép se hang szépen faképnél hagytak engem. És nem süllyedtem le ennek ellenére az őrült nőszemély szintjére, aki a teknős életét vette el egy kocka kővel az állatkertben. Mert meg elégelte, hogy 3 hónapja élt az utcán és senki nem segített neki anyagilag pénzbeli adománnyal, és munkába kerüléseben, hogy ne koldusként és prostituáltként éljen napról-napra, és kilátástalan sanyarú jövővel.

És nem védeni akarom a teknős gyilkos nőt mert a börtönt megérdemelné, hogy el tudjon gondolkodni ezen nem egy ártatlan állaton kellett volna a nehéz helyzetét levezetnie. Viszont az adófizetők közül a gazdag emberek is megérdemlik, hogy az adójukból tartsák el az ilyen embereket amikor a börtönben ülnek.

2019-06-16 14:06:58 +0200

Nem fogom feladni a Petícióm hirdetését nem fog érdekelni, mert elégeltem akkor amikor 2018. Szeptember 26-án létre hoztam a Petíciómat, hogy csak azokkal a rászoruló felnőttekkel foglalkoznak és kapnak pénzbeli adományokat is jó sokat akiknek van kiskorú gyermekük.

Azoknak a rászoruló felnőtteknek akiknek NINCS KISKORÚ GYERMEKÜK A JÓ MÓDÚ EMBEREK LE SEM VACAKOLJÁK ŐKET ÉS NEM KAPNAK 100.000 FT-OS PÉNZBELI ADOMÁNYT STB- CSAK AZ ÁTVERÉST KAPJÁK TŐLÜK!!!!

2019-06-13 17:35:25 +0200

http://www.atv.hu/belfold/20190612-leszavaztak-a-parlamentben-az-otthonapolasi-dijak-emeleset?fbclid=IwAR0_skW4_WQboqz5n4rXJw1QxJwZjcyH-4QJFOXFMgjeEfdqNOD_pcumTxY

Nem hagyom, hogy a Petíciómat is elutasítsa majd a Parlamenti ülés mint az Ápolási díj emelését.

2019-06-12 17:14:47 +0200

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/valora-valt-az-autista-fiu-alma

Néha jó ha meg valósul egy fogyatékossággal élő kamasz álma, ha már felnőtt fogyatékossággal élők álma sajnos Magyarországon belül nem valósulhat meg.
Legjobban nem a gúnyolódó gyermekek és a fiatalok a gonoszak hanem a felnőttek egy része teszi a csúfolódó gyermekeket és fiatalokat gonosszá.

https://unicef.hu/nemvagyegyedul/

Szívem szerint 2009. Szeptember 1-én a pökhendi és gazdagnak látszó beképzelt szülőt öntöttem volna le egy pohár hideg vízzel a metró mozgó lépcsőjén: mert nem volt képes rászólni a 6 év körüli 3 ikreire a 2 kisfiára és 1 kislányára. Akik mutogatva gúnyolódva nevettek, a bottal nehezebben mozgólépcsőre feljutó idősekre.

És nem az fájt a legjobban ezt tették ennyi idősen hanem, 6 éves kortól 10 éves kor között már legtöbb gyermek már nem számít kisgyermeknek. Ennyi idősen már empatikusnak kéne lenniük alapfokú szinten a rászoruló emberek iránt.

2019-06-12 16:41:00 +0200

Amióta az eszemet tudom: gondolatomon belül foggal-körömmel harcoltam azért ne kelljen elköltöznöm saját akaratom ellenére a megszokott szülői kis kertes városomból, és annyit sikerült elérnem csak 1 év múlva kellett saját akaratom ellenére elköltöznöm.

Nagyon remélem, hogy hamarosan lesz nekem is egy saját férfi az életemben legalább nem egyedül kell tolnom az életem nehézségeit is. Így sokkal nagyobb lelki erőt tudok érezni stb.

A testvérem társaságában csak akkor tudnám elfogadni teljesen a fogyatékosságom hátrányait, ha nem egy testvérem született volna hanem 3 testvérem lett volna. És a 3 testvérem közül az egyik testvérem szintén hasonló fogyatékossággal született volna mint én.

2019-06-12 16:32:14 +0200

Egy kívánságom van az életben: ha netán pár év múlva megint költöznöm kéne nekem is, a jelenlegi lakóhelyemtől a családi élethelyzetem változása miatt. Akkor én egy általam választott férfivel szeretnék együtt élni, a volt szülői szülői kertes kisvárosba vissza költözve.

Ha meg nem lesz nekem soha férfi az életemben, akkor ne legyen akadálya a fogyatékosságomnak, hogy egy lakóotthonba vagy egy támogatott lakhatásba ne kerüljek be.

Egyedülálló gyermektelen fogyatékossággal élő felnőtt személyként nem egy kisgyermekes családban szeretnék élni. Mivel én nem vagyok súlyosan értelmi fogyatékos, és nem vagyok közép súlyosan értelmi fogyatékos sem ezért igen is legyen bele szólásom nekem is, hogy hol szeretnék lakni még akkor is ha nyaktól lefelé lennék lebénulva.

Nem csak az egészségesnek született testvéremnek és az egészségesnek született új párjának érvényesüljön a saját akaratuk.

2019-06-11 15:06:02 +0200

https://hvg.hu/gazdasag/20190603_Havi_50_ezernel_is_kevesebbol_el_21_ezer_magyar_nyugdijas

Legrosszabbul a kis nyugdíjasok járnak. És azok akik nyugdíjszerű ellátásban részesülnek.

2019-06-10 19:17:48 +0200

Aggódóm a jövőm miatt rendesen és nem kicsit: lehet másoknak nevetséges mert azt hiszik bolhából elefántot csinálok! De nekem nem jelentéktelen az aggódásom: nem tudom mi lesz velem ha nem lesz elég pénzem, hogy redőnyt tudjak az ablakomra venni és felszereltetni azt.

Nem tudok olyan jól aludni az éjszaka ha be süt az ágyamra a fejem felett a hold fénye, vagy a szomszédos háznál a mozgás érzékelő reflektoros lámpa fénye. Mert számomra a ponyvás reluxa nem sokat ér mert az ablak oldal irányában lévő reluxa szélein keresztül bejut a fény.

Sötétítő függönyöm az sajnos nincs és normális függöny karnisom sincs. Viszont nagyon nem fogok Hurrá Optimista lenni ha idén Karácsony előtt 1 hónappal sem lesz nekem, redőnyöm az ablakomba mert 2022. őszén szeretnék munkahelyet váltani és szeretnék legkésőbb 2019. őszén rá térni az egészséges életmód alsó lépcsőjére.

2019-06-10 10:01:58 +0200

https://hirhugo.hu/2019/06/09/mar-az-ulodest-is-hazavagtak-orbanek-megszorito-dontese-mar-megint-a-dolgozokon-csattant/?fbclid=IwAR1iBYCNKL-NhZNL-c5sTo7GxtaV1uX6QibUo3V8KeJAD8yp4etF4hL7q1o

Szégyen gyalázat, hogy sok fogyatékossággal élő emberek érdekeit is alig támogatják. Pl. a Petícióm népszerűsítésében elegánsan faképnél hagyott egy Rokkant személy se szó se beszéd irántam. És még idén Február végén tette meg ezt velem mikor tavaly Novemberben, még egész normális volt velem szemben a Petícióm végett is.

2019-06-10 08:59:58 +0200

Örülök annak, hogy a Pünkösdre nincs szezonális ünnepi édesség és ételek sem mint Mikulásra, Karácsonyra, és Húsvétra mert sajnos 2019. Június 7-én sem lettem kifizetve banki átutalás útján 2019. Júniusában a Pünkösdi hosszú hétvége előtt.

És 2019. Májusában nem voltam otthon teljes 1 hónapot munkába járásom helyett, és még szerencsém van, hogy Június 4-én megérkezett a számlámra a Fogyatékossági támogatásom. Mert különben a Pünkösdi hosszú hétvégére nem tudtam volna magamnak ételt venni a Pünkösdi hosszú hétvégére.

És azok a sorstárs dolgozóimnak nincs szerencséjük akik nem jogosultak a Fogyatékossági támogatásra, de még az Emelt összegű családi pótlékra sem. Hanem csak önmagában a Rokkantsági járadékra jogosultak, amit a bankkártyájukra kapják meg. Mert a Rokkantsági járadék összege az csak hónap közepén érkezik meg, minden hónap 12-én ha hétköznapra esik.

2019-06-09 07:48:54 +0200

Sajnos a 2020. Évi költség vetésben csak 2,8%-ot emelkednek a nyugdíjak, és nyugdíjszerű ellátások összege.

Viszont még nem késő a 2021.évi költség vetésben meg akadályozni, hogy ne legyen 50.000 Ft alatti a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás.

2019-06-08 10:34:52 +0200

https://mszp.hu/hir/orban_ismet_meglopta_a_nyugdijasokat?fbclid=IwAR2sucmkqDbni6FEvjcUQ_BdW61CNJO0OkOnUopoCZIYUYcNWD9qfJQdB4k

2019-06-07 21:16:31 +0200

Lehet, hogy másoknak nem sokat jelent ez az élmény de nekem igen is sokat jelent. És nem azért mert a mesékben hinnék még mindig.

Amikor mentem haza felé a fogászatról találkoztam a 70 troli busz megállójának a közelében Dobrev Klárával. És gyorsan leszálltam troli buszról és siettem oda a Klárához. És gratuláltam személyesen neki és elmondtam rá szavaztam az EP listában.

Aztán említettem nagyon boldog lennék ha emelkedne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege. És annyit válaszolt nekem, hogy jó lenne valóban ha ez változna.

2019-06-06 21:05:25 +0200

https://magyarnarancs.hu/belpol/nem-alkotmanyellenes-a-hajlektalansag-buntetese-120402?fbclid=IwAR3kxR0-3T2ArYHqrv8c-aB27O4jDaARkKyB_g9K62VBV4Aur8Ph9k5_RPg

Szégyelljék magukat akik ennyire gyalázzák azokat az embereket, akik hajléktalanoktól kezdve a Nettó 1 millió Ft-os munkabért sem keresik meg és a nyugdíjuk sem annyi!

Dolgozzon az Alkotmány bírósság is robot munkában megalázóan kevés órabérből, mint ahogy én nekem kell dolgoznom....

2019-06-06 15:06:56 +0200

https://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/a-kormany-bemutatta-mit-kapnak-a-nyugdijasok-2020-ban.326669.html?fbclid=IwAR1XtyqTobEXIcPJiokRthmlp6gDkH8DoYhjzM4nyOrUlZxKKqWYkga1Oq4

Elmehetne a jelenlegi a rendszer a jó büdös fenébe csak 2,8%-al emelkednek, az öregségi nyugdíjak és a Nyugdíjszerű ellátások összege 2020-ban! Miközben a munkabérek majd nem 10%-al emelkednek 2020-ban.

Félre értés ne essék azokat a dolgozóktól nem sajnálom a közel 10%-os emelést, akik éh bérért dolgoznak és 1 gyermeket és még egy éle társat sem vállalnak maguknak, és még is éhbérből kénytelen nagyon nehezen megélni.
De a magasabb jövedelműek még nagyobb béremelésre számíthatnak sajnos.

2019-06-04 18:19:32 +0200

Mert a Nemzeti összetartozás a nemzeti összefogásról is kell szólnia! Mert a Fogyatékossággal élő Magyar Állampolgárok is ugyan olyan Magyar Állampolgárok, és tagjai az Uniónak mint az egészséges Magyar Állampolgárok esetében.

2019-06-04 18:11:11 +0200

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_nemzeti_%C3%B6sszetartoz%C3%A1s_napja

https://hvg.hu/itthon/20190604_Gyerekek_enekeltek_a_Parlament_elott_a_Nemzeti_Osszetartozas_Napjan

https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/nemzeti_osszetartozas_napja_-_a_gyori_revai-gimnazium_diakjai_is_csatlakoztak_a_kozos_enekleshez_-_fotok/2599336/

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/06/04/nemzeti-osszetartozas-tobb-ezer-diak-enekel-egyutt-video

Nagyon remélem a Nemzeti összetartozás napján lesz összefogás még a fogyatékossággal élő Magyar emberek sorsáról is. Nem csak a Magyarországért és a Magyar kultúráért és megemlékezéséről kell szólnia a Magyarországi életnek, hanem abban is, hogy van összefogás a hátrányos helyzetű Magyarországon élő emberek iránt is.

Ha nincs összefogás a hátrányos helyzetű Magyarországon élő emberek iránt, akkor nem sokat nem ér Magyarország kultúrája, kereszténysége és történelme a XXI. században az Európai Unió szívében.

2019-06-02 15:58:35 +0200

https://nepszava.hu/3038114_orban-meccset-nezett-a-szentmise-helyett

Most már értem, hogy mért nem írják alá sokan a Petíciómat. Mert fontosabb a stadionok építése stb. Haragszom a Miniszterelnökre amiért nem volt képes a Margit hídnál le róni a kegyeletét egy száll virággal, és a baleset helyszínét megnézni és a búvárokat és katonákat személyesen biztatni. de még a közösségi portálján sem írta ki az Őszinte részvételt!

És még a Csíksomlyói Ferenc pápa látogatására sem ment el imádkozni a hajóroncs sikeres felhozatalára stb.

2019-06-01 21:30:15 +0200

Olyan munkahelyen meg nem szeretnék dolgozni leszázalékolt dolgozóként, ahol egyetlen egy hibám végett más emberek rovására is mehet a munkám. Vagy olyan állásban sem ahol az egészségi állapotommal mit sem törődve agyon hajtatnának engem.

2019-06-01 21:30:11 +0200

2019. Május 31-én volt az utolsó aláíró a 4.134 fő, és szeretnék örülni ha 2019. Júniusában sem állna meg az élet a 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómnál. Rengeteg sorstársaim várják a pozitív változást a Petíciómnál.

Nem értek egyet aki a közösségi portálra merte a Petícióm alá írni: takarodjak dolgozni és ne az adófizetők pénzéből éljek meg. Pedig 5 éve járok folyamatosan dolgozni és 2018. Január 1-óta Nettó 396 Ft órabérért dolgozóm heti 20 órás műszakban, fizetett szabadság és betegállomány nélkül és nincs béren kívüli kutatásom pl. Szép kártya, Cafetéria stb.

Viszont ha elmennék alapfokú anyagi helyzetem teljes kialakulása nélkül felkészületlenül egy másik munkahelyre, ahol több fizetést kapnék és ha ott netán 3 hónapon belül elbocsátanának engem akkor nézhetek mint a borjú az új kapura.

2019-05-31 21:38:48 +0200

Nagyon fogok haragudni ha engem az 5. személy is becsapna az idei évben, mert utálom az olyan felajánlásokat amiről később csalódottan rá jövők magamtól, hogy egy mézesmadzag volt az egész pl kaptam egy üres ígéretet kapok segítséget a szociális étkezésem ügyében. Aztán a felajánlott személy szépen faképnél hagyott még fel sem hívót engem a mobilomon de még E-mailt sem kaptam tőle, hogy annyit közölt volna velem nem érdekli a sorsom!

Magamtól jöttem rá, hogy tudta a felajánlott személy a saját tervét irántam, nem is akart nekem valójában felajánlani semmit sem!!!

2019-05-29 17:45:18 +0200

Jó hírem van 2019. Május 22-én még csak 3964 fő írta alá a petíciómat.
Míg 2019. Május 29-én már 4130 fő írta alá a Petíciómat, még egy jó hírem van a Kossuth téri tüntetők vezére vállalta, hogy segíti és támogatja továbbra is a Petícióm népszerűsítését és elterjesztését!

Bízzóm abban abban, hogy a nyári iskolai szünet alatt lazán meg lesz az 5000 fős aláírás is, onnantól kezdve fél úton lesz a 10.000 fős aláírás elérése ha meg nem lenne elég a 10.000 fős aláírás vagy annál több aláírás akkor nagy tüntetés lesz a vége!

Mert 100.000 fős aláírást meg nem fogom gyűjteni mert azt képtelenség vállalni, mást részt meg lehet, hogy megmondanák még sem elég ennyi aláírás!

2019-05-28 18:16:34 +0200

Nagyon haragszom a jelenlegi munkahelyemre is: láttam gazdasági ügyintézőt és házas társát majd nem szép luxus autóval jöttek dolgozni a Fejlesztő foglalkoztatóban, miközben én a sorstársaimmal Nettó 396 Ft-os órabéres fizetésemből tengődöm.

És a környezetemen belül meg sokan azt hiszik csak szóróm a pénzemet!!!!

2019-05-28 18:14:06 +0200

Szégyelljék magukat azok az emberek akik jól élnek anyagilag és luxus körülmények mellett élnek A-Z-ig, és nincs fogyatékossággal élő gyermekeik sem és nem képesek engem sem pénzbeli adománnyal támogatni!!!!! Hónap vége van és nem érti meg senki sem nem élek jól anyagilag, nem azért mert szóróm a pénzemet torkig vagyok lassan a legtöbb ember jobban él anyagilag hozzám képest!

2019-05-28 17:13:12 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=YpzeH6CGKzs

Arra nincs magyarázat az Élet vagy Túlélés a Jogszabályok Dzsungelében, hogy miképp tudjon az ember összegyűjteni elegendő összegű megtakarított pénzt, hogy aztán nyugodtan munkahelyet tudjon váltani és jobb fizetésben új életet kezdeni az új munkahelyen.

2019-05-28 16:49:21 +0200

https://nepszava.hu/1137976_slaggal-tamadt-trocsanyi-felesege-a-tuntetokre-video

Pont az ilyen emberek kapnak magasabb jövedelmük mellé még béren kívüli juttatásokat az adófizetők pénzéből is!!!

Nekem meg alig jön időszakos pénzbeli adomány számomra, és lassan az utcán leszek kénytelen sorban állni 1 tál meleg ételért hétvégén napközben. Hónap végén nem sok marad a Nettó 396 Ft-os órabéres fizetésemből, heti 20 órás műszakból fizetett szabadság és betegállomány nélkül. Nem beszélve arról, hogy 2019. Április 1-vel megszűnt a heti 3x7 szociális étkezésem nekem is. És helyette csak heti 1x5 Szociális étkezésre vagyok jogosult én is!!!!

Ha lenne 250.000 Ft megtakarított pénzem én tuti beadnám a felmondásomat pár hónap múlva. És helyette olyan munkahelyekre mennék el, ahol nem azt látnám a munkahelyemnél a magasabb pozíciót betöltők lassan luxus autóval jönnek dolgozni.

2019-05-28 15:51:09 +0200

https://olkt.hu/bayer-zsolt-az-ellenzeki-szavazok-agy-nelkuli-moszatok-dobrev-klara-pedig-egy-rikacsolo-banya/?feed_id=711314&_unique_id=5cecfb2b6947d&fbclid=IwAR2eIhBOdT7zYCzdx3LijMDLnXDrq_7oLecjQ3gFmEi9-L1HiH4qjrweFLA

Remélem Bayer Zsolt ön is át fogja élni amit nekem kell átélnem Nettó 396 Ft-os órabéres fizetést kapni heti 20 órás műszakban, fizetett szabadság és beteg állomány nélkül. És hónap végén a szokásos dolgon aggódni stb....
És akkor nem lenne akkora nagy szája mint a Bécsi kapu, hogy mások emberi méltóságát sértegeti csak mert más a nézeteik stb.

2019-05-26 08:50:55 +0200

Megyek szavazni mert örülök annak, hogy nem vagyok gondnokság alatt viszont utána megyek gyermek napozni a Budakeszi Vadasparkba, mert nem akarok unalmas egyhangú felnőtt korban élni mindig.

Mivel a fogyatékosságom végett színesebbnek szeretném látni a világot, annak ellenére komoly kötelességeim is vannak még az iskolás korú gyermekeknél is. Ne legyen tabu az ember ne legyen 5 percig olyan életkorban mint amennyinek érzi magát.

2019-05-25 19:09:11 +0200

Nem fogom feladni a küzdelmet a Petíciómnál fogva, még akkor sem ha páran ellenzik ezt mert fontosabbnak tartják a Miniszterelnökség dolgozóinak a fizetés emelését 50%-al.

2019-05-24 21:39:03 +0200

4. Okom: 2019. Április 1-én megszüntették a Szociális étkezésnél a 3 féle kategóriából 2 kategóriát: a heti 3x7 étkezést és a heti 3x5 étkezést és helyette csak heti 1x5 lett.

5. Okom: 2017. Márciusáig sokkal jobb volt mert akkor létezett a munkarehabilitációs fizetés: a kötelező Bruttó 1 havi Minimálbér 30%-át kaptam fizetésül ha 1 napot sem hiányoztam a munkahelyemről. És abból 10%-os nyugdíjjárulék levonással járt a fizetés.

6. Okom: senki nem segít szezonálisan pénzbeli adományban, az egyedülálló felnőtt korú fogyatékossággal élő embereken személyenként Magyarországon belül.

2019-05-24 21:38:58 +0200

Meg van pár okom, hogy miért hoztam létre ezt a Petíciómat.

1. Okom: soha nem felejtem el a 2017. Április 20-án amikor szomorú hírt kaptam, hogy 220 Ft-os órabér lett bevezetve nekem is a fizetésemnél, heti 20 órás műszakban .-10%-os nyugdíjjárulék levonása mellett az órabérből. És akkor sem járt fizetett szabadság és fizetett betegállomány meg béren kívüli juttatás sem. Cafetéria sem.

2. Okom: 2015. Augusztusától egészen 2019. Februárig a Rokkantsági járadékom 2/3 része mellett a Fogyatékossági támogatásom 2/3 részéről is le kellett mondanom havonta. Anyagi és családi élethelyzet oka végett.

3. Okom: 2018-ban Bruttó 440 Ft lett az órabérem -10%-os nyugdíjjárulék levonása mellett az órabérből, viszont sajnos 2019-ben nem emelték meg az órabért és 2020. Január 1-én sem fog emelkedni.

2019-05-24 17:23:33 +0200

Egy valaminek nagyon örülök, hogy vannak olyan érdekes interaktív kiállítások is ahol a Gyermek napi hétvégén a 14 év alatti gyermekek ingyen léphetnek be azokon a napokon.
Viszont a 14 év feletti fogyatékossággal élők szintén beléphetnek ingyen a gyermek napi hétvégén is a velük érkező 1 fő 14 év feletti kísérőikkel együtt.

2019-05-23 21:12:07 +0200

Aggódóm mi lesz velem az olcsó de népszerű magán fogászatnál, mert a gyökérkezelést még részletekben sem fogom tudni megfizetni sajnos! Így kénytelen leszek az Egyetemi fogászatra menni akkor, amennyiben az olcsó magán fogászaton csak gyökérkezeléssel lenne menthető a bölcsesség fogam. Viszont ha ott várólistára helyeznének akkor tuti az Egyetemi fogászat lépcsőházának a külső ajtaját be fogom vágni magam mögött.

Kezd elegem lenni egyes gazdag emberekből, hogy ők félnek a legjobb és olcsóbb magán fogászatra gyökérkezelésre járni stb. Én meg szívesebben mennék ha volna annyi pénzem, hogy tudjam gyökér kezeltetni ott a fogamat és még maradhatna nekem rengetek pénzem a kezelés után.

2019-05-23 21:07:18 +0200

Viszont az új időszámítás kezdetének örülök, hogy 2019. Május 24-én fel pörgött a Petíciós aláírás gyűjtés gyarapodása. 2019. Május 27-én már 8 hónapos lesz a Petícióm. És 2019. Május 22-én még 3964 fő írta alá míg 2019. Május 24-én már 4069 fő írta alá, és soha nem írta alá 1 nap alatt ennyi ember ezt a Petíciómat.

Ha nem lettek volna a Civil Kossuth téri tüntetők meg az internet akkor nem sok esélyem lett volna erre. Szerencse nem lakom messze Budapesttől, mert személyesen nem tudtam volna beszélni a tüntetők vezérével. És nem tudtam volna ezt így elérni.

Benne megbízóm mert tudom nem fog faképnél hagyni nem úgy mint az érintett Rokkant ember aki arra nem volt képes, hogy megírja nem érdekli továbbra a Petícióm támogatása és megosztása. Mert tudomásul vettem volna. De szó nélkül így tett velem ez kiverte nálam a biztosítékot.

2019-05-23 14:29:47 +0200

Sajnos a korábbi támogatom idén Február végén szó nélkül faképnél hagyott engem a petícióm ingyenes támogatásával. Jobban foglalkoztatta a saját Petíciójának az aláírásának a gyarapodása a saját Petícióm támogatásával ellentétben.

2019-05-23 14:28:22 +0200

2019. Május 23-án kora reggel elérte a Petícióm a 4000 fős aláírás és egyben a több mint 4000 fős aláírást! Nagyon köszönöm akik megosztották és aláírták, mert különben idén Pünkösd vasárnapig nem lett volna meg a több mint 4000 fős aláírás.

Viszont ünnep rontó nem akarok lenni, de addig fogom folytatni a Petíciómban a küldetésemet amíg több mint 10.000 fő aláírás nem lesz meg. Mert utána személyesen segítség mellett le fogom adni a Petíciómat, az aláírásokkal együtt kinyomtatva a Miniszterelnöki hivatalnak.

Nagyon örültem, hogy nem lakom messze a Fővárostól Budapesttől mert különben nem tudtam volna elérni a Kossuth téri tüntetők vezérét akivel ,,szövetséget" kötöttem, hogy legyen egy Demokratikus és igazságos Rokkantsági járadék emelése bele értve a Fogyatékossági támogatást is.

2019-05-22 20:06:54 +0200

Ne feledjük el a fogyatékossággal élő emberek után így jár támogatás Államilag.
Pl. Down-kórós gyermekek esetében 2 éves korukban lejár a GYED.
Majd 10 éves korukban lejár a GYES.

És 10-18 éves koruk között csak az Emelt családi pótlék és a GYOD jár utánuk.
Majd 18 éves korukban lecsökken az Emelt családi pótlék utánuk, és vagy megkapják a Fogyatékossági támogatást az Emelt családi pótlékuk helyett vagy nem kapják meg.
És a Rokkantsági járadéknál is így van hosszadalmasabb lehet ennek elintézése a hozzátartozóiknak.

Viszont pisloghatnak a szülők amikor ők már nem lesznek, akkor a fogyatékossággal élő gyermekük után az egészséges gyermekük nem fog kapni GYOD-ot, hanem a 37.350 Ft Rokkantsági járadékból és 27.537 Ft-ot 80%-os Fogyatékossági támogatásból kell eltartaniuk, a munkára nem képes fogyatékossággal élő testvérüket és ha lenne is állásuk a fogyatékossággal élő testvéreiknek maximum a kötelező Minimálbér felét keresik meg.

2019-05-21 15:15:14 +0200

Sajnos az Oktatási rendszer a Fogyatékossággal élő gyermekek sem kedvez: mert sajnos 8. osztály után nincs olyan Speciális Szakiskola ahol a 9-10. osztályban maradhatnának Pálya orientációs osztályban. Mert 8. osztály utáni 2 év alatt meg tudnának fizikailag és mentálisan meg Pszichikailag erősödni, hogy utána eltudjanak menni egy 2 éves vagy 3 éves vagy 4 éves Szakképzőbe tanulni pl. Asztalosnak, kőműves asszisztensnek, udvarosnak, ABC eladónak ami a fogyatékossági állapotuknak megfelelne.

Sajnos ahhol van Speciális Szakiskola a Speciális Általános iskolákban, ott már 9-10. osztályban nem a Pálya orientációs osztályba járnak a tanulók ahol a szakképzésre felkészítenék őket. Hanem 9. osztályban elkezdődik a Szakképzésük ami 10. osztályig tart. És ha nem tudnak 10. osztály után tanulni a Speciális iskolán belül egy másik 2 éves szakmát, akkor 10. osztály után elkel menniük az iskolából oda ahová tudnak tanulni vagy dolgozni.

2019-05-21 15:08:56 +0200

Pl. Egyes országokban nem maradhatnak felnőttként az olyan Állampolgárságú fogyatékossággal élő gyermekek akik nem az adott országban születtek ahol élnek, és felnőtt korukban nem fognak tudni a fogyatékosságuk miatt dogozni járni ha elvégzik az iskolai tanulmányaikat.

Sajnos ugyan ez a helyzet a jelenlegi állásomnál is, hogy bármikor megszűnhet az ott dolgozók munkahelye köztünk nekem is ha lejár a pályázati működési szerződés, és nem nyerik meg az új működési szerződést a pályázatban.

Reménykedem abban, hogy sikerül még 2019. év végéig a hiányzó maradék megtakarított pénzemet összegyűjtenem saját erőmből mert lehet, hogy a 2020. év az utolsó olyan évem lesz, hogy én maradhatok a jelenlegi állásomban.... Jelenleg már 5 éve dolgozóm egy helyen és sajnos 5 év alatt nem sokat fejlődtem anyagilag, még az 1. mérföld kövemet sem értem el.

2019-05-21 14:57:05 +0200

Sajnos a fogyatékossággal élő emberek akik segítséggel de önálló életet tudnak élni viszont közülük csak, csak azok kapnak támogatott lakhatást vagy olyan lakóotthonba kerülést ahol a párjukkal egy szobába lehetnek: akiknek magasabb a Nyugdíjszerű ellátásuk, vagy dolgozni tudnak teljes munkaidőben és a Garantált bérminimumot meg tudják keresni.

Tudok sajnos olyan esetről a volt iskola társaimról akik nálam rosszabb helyzetben vannak a fogyatékosságuk végett. Dolgozni nem tudnak járni, alacsonyabb a nyugdíjszerű ellátásuk és albérletbe laknak jegyesként 1 fő szülő mellett.

Viszont ha az 1 fő szülő nem lesz az élők sorában, akkor ők olyan lakóotthonba fognak kerülni ahhol el lesznek választva egymástól egy másik lakóotthonba kerülhetnek egymástól elválasztva. És ott nem biztos, hogy jó ellátást fognak majd kapni az olcsó vagy térítésmentes Szociális intézményben vagy lakóotthonba.

2019-05-21 14:48:55 +0200

https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/lesz-e-iden-potlolagos-nyugdijemeles

Sajnos a 2020. Nyugdíjszerű ellátások összegének az emelését a Petíciómban nem fogom tudni meghatározni mert hiába hoztam létre, ezt a Petíciómat 2018. Szeptember 27-én sajnos 2018. Novemberében és 2019. Márciusában nagyon kevesen írták alá.

Viszont a 2021. évi Nyugdíjszerű ellátások emelését már meg fogom tudni határozni ha legkésőbb 2020. Február 29-ig, meg lesz a 10.000 fős aláírás a Petíciómnál a Like helyett a közösségi portál segítségével. Sajnos minden év tavaszán döntik el a parlamenti tavaszi ülésén a következő évi költségvetésben ennek emelését, és ősszel sajnos nem fogják módosítani a parlamenten belül az őszi Országgyűlés alatt.

2019-05-19 13:10:35 +0200

Már 3956 fő írta alá húzzunk bele az aláírások gyarapodásában és megosztásában, mert Május 27-én már 8 hónapos lesz a Petícióm és nagyon szeretném ha idén Június 9-ig Pünkösd vasárnapig már 4000 fős aláírás lenne meg.

2019-05-18 18:14:11 +0200

https://varosikurir.hu/felhaborito-a-kormany-82-megmentheto-gyermeket-itel-halalra/?fbclid=IwAR2YeOAhvERCk7KOP2YVPPN1c3uzE0Afpt7lt3HteBW17j7alPxzaXiGPZc

Sajnos arról is tudok, hogy egyes BKV buszsofőrök indulatosan lecsapják a rámpát ha egy halmozottan fogyatékos, felnőttkorban lévő kerekes székes ember akar felszállni a buszra az 1 fő kísérője mellett.

Ha egy nem halmozottan fogyatékos felnőtt keresek székes ember akar felszállni a buszra, akkor legtöbb esetben finoman bánnak a rámpával egyes buszvezetők.

2019-05-17 09:25:27 +0200

Tegnap a születésnapomkor 3952 fő írta alá ma meg már 3953 fő írta alá!

2019-05-16 09:12:29 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=rHh6qI-S_Ww A mai születésnapomra azt szeretném, hogy legkésőbb idén Pünkösd vasárnapra meg legyen a 4000 fős aláírás!!!

A fogyatékossággal élő emberek életminősége és élete még felnőtt korukban sem játék! Hanem ugyan úgy kellene járnia nekik is tisztességes emberhez való méltó élet, mint a magasabb iskolai végzettséggel rendelkező és Géniusz képességgel rendelkező magas pozíciót betöltő dolgozóknak!

2019-05-15 10:39:28 +0200

Jelképesen minden aláíró fog kapni a Május 16. születésnapomra torta szeletett, de csak akkor fogom jelképesen meg tenni ha legkésőbb idén Pünkösd vasárnapra meg lesz a 4000 fős aláírás.

Mert amíg nincs 4000 fős aláírás addig nem kerülhet kiemelésre automatikusan a Petícióm a közösségi portálon, és így kevesebb emberhez fog eljutni ez a Petíció létezése ami 2018. Szeptember 27-óta létezik.

Ne feledjük el, hogy a súlyosan halmazozottan fogyatékos gyermekek, után 2 éves korukban lejár a GYED aztán 10 éves korukban pedig lejár a GYES utánuk. És 10-18 éves koruk között csak a GYOD és az Emelt összegű családi pótlék fog utánuk járni.

És 18 éves koruk felett lehet csak igényelni a Fogyatékossági támogatást az Emelt családi pótlék helyett, és a Rokkantsági járadékot. Így újból a GYOD mellett még 2 féle járadék jár utánuk.

2019-05-14 17:54:44 +0200

Már 3941 fő írta alá eddig a Petíciómat!

2019-05-14 16:27:59 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=Mh9PaywOlvY

Elegem van, hogy mindig azok az emberek a leggazdagabbak akik a rászoruló embereken és a rászoruló családokon sem akarnak szezonálisan, pénzbeli adományukban segíteni nekik hanem csak saját magukra és a családjukra gondolnak. Meg a karrierjük építésére.

Míg külföldön kevés az anyagi nehézségekkel küzdő Értelmi fogyatékossággal élő valamit Autista felnőttek létszáma. És ők is szerepelnek a saját országukon belül a 100 leggazdagabb emberek között fogyatékossággal élők kategóriáján belül.

Nevetséges az 1 éves Állampapír kamata is még ha kamatadó mentes is lesz idén Június 1-től. 10.000 Ft-ot nem érdemes betenni 1 évre mert a 3%-os fix kamat mellett, csak 300 Ft-ot kamatozik 1 év után míg 100.000 Ft lekötése esetében 3.000 Ft kamat jár. Stb.

2019-05-14 10:40:24 +0200

1074 Budapest, Szövetség u. 35. I/7 Erre a címre fogok elmenni ahogy elkezdődik a Nyári iskolai szünet, rögtön igyekezni fogok beszélni a Petíciómról a Szabad a Hang oldalon. Mert túlzsúfolt 3 villamossal, földalattival és 74 troli busszal nem szívesebben utazom. Mert nem szeretném ha eltűnne a zsúfolt tömegközlekedésnél pár dolgom.

Autót nem tudok vezetni. Taxit bérelni nem tudok mert anyagilag nem állok jól sajnos.

Egy dolgot tehetek várom türelmesen a Nyári iskolai szünet kezdetét.

2019-05-14 09:36:12 +0200

Már 3939 fő írta alá eddig 2 nappal a Május 16. születésnapomra. Vajon teljesül-e a születésnapi kívánságom, hogy legkésőbb idén Pünkösd vasárnapra (Június 9.) meg lesz a 4000 fős aláírás?

Mert a Petícióm idén Május 27-én már 8 hónapos lesz! Sajnos a fogaimnál fogva az egészségi állapotom egyre inkább romlik: ritkán sajnos az utóbbi időszakban, hogy tavasz végétől egészen ősz végéig szezonálisan ne fájjon enyhén, az egyik-másik fogam mert az SZTK-s fogászatra nem szívesebben megyek el mert nem egyszer fordult elő, hogy rosszul lett megcsinálva a fogtömésem.

A SOTE fogászati klinikára meg nem szívesebben megyek el mert arra nekem nincs szükségem, hogy sokáig várakozzak a váróteremben határozatlan ideig aztán közölnék velem a fogorvosi székbe ülésem végeztével, hogy csak várólistába tudok bekerülni míg az olcsó magán fogászatot meg nem tudom megtéríteni a kezelés árait. Csak nagyon ritkán tudom igénybe venni félévente egyszer 1 db fogamnál.

2019-05-13 10:13:05 +0200

Meg fogadtam magamban, hogy ha egyszer az életemben tehetősebb leszek anyagilag én csak a gyermektelen és egyedülálló rászoruló fogyatékossággal élő embereket fogok majd, szezonálisan támogatni egyszeri pénzbeli támogatással.

Elegem van abból is, hogy sokan azt hiszik akiknek nincs 1 gyermekük sem, ők könnyű helyzetben vannak anyagilag. Leginkább azon akadtam ki, hogy társadalmi különbséget tesznek azoknál a felnőtteknél akiknek van kiskorú gyermekük, és azoknál is akiknek még kiskorú de nagykorú gyermekük sincsen.

Autizmussal élő felnőttként ebből lett egyszer is mindenkorra elegem. És nem sajnálom a rászoruló kiskorú gyermekeket nevelő családoknál a pénzbeli adományt, de azért gondoljanak már a jótevő jómódú emberek az egyedülálló gyermektelen rászoruló felnőttekre is.

2019-05-11 22:13:19 +0200

https://hvg.hu/itthon/20190509_LMP_Az_Emmi_is_elismerte_hibazott_az_autistak_ugyeben?fbclid=IwAR284JoPP_XblJBurTzaYqtqUWQdxCg4kxLbuev6kjX013RlipqzCuOjEYE

Jó lenne ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Petícióm megvalósításával is foglalkozna!

2019-05-11 22:03:14 +0200

Megírtam a Kézenfogva Alapítványnak, hogy nem csak a fogyatékossággal élő emberek integrált munkahelyre kerülését kéne támogatniuk a Ballagó 12. osztályos és a Ballagó 8. osztályos tanulókkal együtt.

Hanem a Rokkantsági járadékról és a Fogyatékossági támogatásról szóló Petícióm célját is kéne támogatni ami teljesen ingyenes. Kevés fogyatékossággal élőknek lesz öregségi nyugdíjuk, mert nem minden fogyatékossággal élő ember lesz képes főleg a nyílt munkaerő piacon az öregségi nyugdíjkor határának az eléréséig dolgozni.

Ezt kéne egyszer az életben megérteni: leginkább azok a fogyatékossággal élők bírnák az öregségi nyugdíjkor határuk eléréséig akik a lakókörzetükön belül járnak nyílt munkaerő piacra. És nem kell a tömegközlekedéssel utazniuk hanem csak egy utcával arrébb lenne a lakóhelyüktől a munkahelyük.

2019-05-10 21:02:32 +0200

Már 3926 fő írta alá eddig? A gyengébbek kedvéért felteszek egy kérdést mert legjobb ellátás nem olcsó sajnos a fogyatékossággal élőknek.

Akarják-e hogy 50.000 Ft legyen a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege és az legalább évente egyszer minimum 25%-al emelkedjen?

Mert ha sokan nem akarják akkor úgy gondolom, hogy azt szeretnék továbbra is, hogy 50.000 Ft alatt maradjon a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege, és csak maximum évente egyszer 5%-ot emelkedjen mind a kétféle járadék. Ami kettő az egyben a Nettó 100.000 Ft-ot sem fogja elérni.

Így a térítés mentestől az olcsóbb szociális intézményben nagyobb eséllyel nem fognak jó bánásmódban részesülni a súlyosan értelmi fogyatékossággal élők, és súlyosan halmozottan fogyatékossággal élők sem.

2019-05-10 17:29:02 +0200

https://magyarnarancs.hu/belpol/ungar-retvari-119618?fbclid=IwAR2Ux84W_C-WCjYGhpl0pjOvZOSr2DXDYLLKFwGms1e-IrMD5RvT_ShiaVo

Értem mért nem írják alá sokan a Petíciómat: mert jobban szeretnék ha az ép emberek fizetése lenne több főleg az egyes országgyűlési képviselők között.

És jobban szeretik és tisztelik az Olimpiai bajnokokat, és még a Paralimpiai bajnokokat is ellentétben a Speciális Olimpiai bajnokokkal meg a Siket limpiai bajnokokkal ellentétben.

És sajnos hiába volt egy tehetséges fiatal nő aki topmodellként szeretett volna felvonulni, mégis elutasították tőle ezt a lehetőséget mert a hallás sérülése végett nem akarták őt topmodellként látni.

2019-05-09 20:07:47 +0200

Már 2923 fő írta alá a Petíciómat, vajon Pünkösd vasárnapig meg lesz a 4000 fős aláírás?! Vagy sokan nem akarják, hogy évente egyszer 25%-ot emelkedjen a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás, és 50.000 Ft-ot elérje a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege?!

Pedig a fogyatékossággal élő emberek akár csak én vagyok nem élősködnek a Magyar Állam nyakán! Hanem egyenlő esélyt szeretnének ők is: tudok egy olyan fogyatékossággal élő munkatársáról akinek a gyógyszereit nem támogatja elég jól, a közgyógy igazolvány főleg ha a hozzátartózójának is kell az állandó gyógyszer.

És emiatt többet fizet ő is a saját állandó gyógyszerében, és így a rezsire rá megy a maradék pénz meg a tisztálkodási és háztartási higiéniás felszerelésre. Így elegendő ételt nem tud venni magának és a hozzátartozójának.

2019-05-09 15:53:04 +0200

https://hvg.hu/itthon/20190507_mozsgo_szocialis_otthon_felvetel_video_bantalmazas_gondozo_lakok?fbclid=IwAR1Qy7A-J1EiFovLLQbqhOUVo4orvMKhRRtMPb__1EU6rhre7GZTkCcEOVk

Sajnos a térítés mentes bentlakásos intézményben és az olcsóbb bentlakásos intézményben ez a sors várhat rájuk a leendő lakokra a szüleik halála után.

Sajnos a legjobb bánásmódban csak azok a fogyatékossággal élő emberek részesülnek, akiknek a szüleik vagy a hozzátartozói Gyámjuk vagy kirendelt Gyáljuk magasabb pénzt tud befizetni havonta az intézményi ellátásban.

De a kirendelt Gyám legtöbbször csak a Gyámság alatt álló személy Rokkantsági járadékából és a Fogyatékossági támogatásából fizeti a térítési díjat. Hiába élne jó anyagilag a kirendelt Gyám, csak a Gyámolt személyek nyugdíjszerű ellátásából fizeti a bentlakásos Szociális otthon ellátási költségét.

2019-05-08 22:26:16 +0200

Már 3922 fő írta alá!

2019-05-08 15:51:18 +0200

Komolyan ott tartok ha idén Pünkösd vasárnapra nem lesz meg a 4000 fős aláírás a Petíciómnál, be fogom zárni a 2018. Szeptember 27-óta létező petíciómat és éljen meg minden érintett 2030-ban is 50.000 Ft alatti Rokkantsági járadékban és Fogyatékossági támogatásban.

Elnézést kérek az érintettektől mert nem nekik szántam ezt, hogy éljenek meg 50.000 Ft alatti Rokkantsági járadékkal és Fogyatékossági támogatással 2030-ban is. Hanem a nem fogyatékossággal élő felnőttekre, akiknek a családtagjuk sem érintett és nem szívügyük támogatni a Petíciómat még megosztásban sem: csak a hátam mögött mormogni másoknak rossz dolgokat a fogyatékossággal élőkről és esetleg rólam is.

Ahelyett, hogy a tüköre néznének és arra gondolnának, hogy nekik is lehet fogyatékosságuk stb.

2019-05-07 18:45:18 +0200

A gyengébbek kedvéért: sokan azt hiszik aki pl. enyhe értelmi fogyatékossággal él csak Rokkantsági járadékot kap 37.350 Ft-ot. Pedig óriási nagy tévedés mert 65%os Fogyatékossági támogatásra vagy 80%-os Fogyatékossági támogatásra is jogosultak.

2019-ben a Rokkantsági járadék 37.350 Ft
Fogyatékossági támogatás 65%-a 22.373 Ft
Fogyatékossági támogatás 80%-a 27.537 Ft

Így kéne lennie előbb-utóbb még pedig 2030. előtt.
Rokkantsági járadék: 50.000 Ft
Fogyatékossági támogatás: 50.000 Ft

Lenne Nettó 100.000 Ft-juk összesen minden fogyatékossággal élőknek.
És minden évben egyszer legalább minimum 25%-al emelkednek a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege.

50.000 Ft mellé 12.500 Ft-al lenne több. Akkor 50.000 Ft + 12.500 Ft = 62.500 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege.

Rokkantsági járadék: 62.500 Ft + Fogyatékossági támogatás 62.500 Ft = 125.000 Ft
Erre rá jönne a Novemberi Nyugdíj prémium és a Korrekció is.

2019-05-07 16:53:30 +0200

Van egy álmom: jó lenne olyan Európai Nyugdíjszerű ellátást kapni fogyatékossággal élőként, hogy egy olcsó magán fogászaton belül 1-2 hónap alatt akár 2 lyukas fogat is be tudhassa az ember tömetni kíválló minőségű fogszínű esztétikus fogtöméssel.

Mert sajnos az SZTK fogászati rendelők többségénél a felnőtt fogászati ellátásnál ki van spórolva belőle a fogtömés tartósságának az alapanyaga stb.

2019-05-05 17:04:32 +0200

Orbán Viktor Miniszterelnök úr csak akkor fogja megérteni mit éreznek át a fogyatékossággal élő gyermeküknek a szülei anyagilag is, ha egyszer Orbán Viktor egyik lány unokáját Autizmussal és enyhe fokban értelmi fogyatékosnak diagnosztizálnák.

Nem kívánom, hogy ez legyen az unokáival ami egy hétköznapi Autista gyermekeket nevelő családoknál zajlik az élet, akkár az ilyen családok is az utcára kerülhetnek mint a Bíró Ica illetve más néven Bíró Ilona!

https://www.youtube.com/watch?v=7Y8AXP8z9g8 Majoros Eszter végrehajtó hazudik, hogy Bíró Icának van még két luxus villája illetve ingatlanja és nem került az utcára. Utcára került sajnos a Bíró Ilona. Szégyelje megát a Majoros Eszter végrehajtó asszony abban is, hogy jogszerűnek látta Bíró Ilona kilakoltatását stb.

2019-05-05 16:17:16 +0200

https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktorral-unnepelte-4-szuletesnapjat-adam-az-orszaghazban-6893315/?fbclid=IwAR1Ly_hpGgg3CfksFMDuxMXowtZZhvbSiFpebmc8slE4jhrOOaAn4Uj3ux4

Evvel az erővel nekem is teljesülhetne a kívánságom de mivel felnőtt vagyok le vagyok egyszerűen sz..... va, úgy mint pl. a felnőtt SZTK Fogászatra nem szívesebben megyek el mert tudom, hogy az felnőtt SZTK-s fogorvosok csak azokat a felnőtt pácienseket kedvelik akiknek sok pénzük van. Akiknek nincs pénzük lemondanak róluk egyes felnőtt SZTK fogorvosuk vagy elrontják az egyszerű fogászati kezelést is.

Míg a gyermek SZTK-s fogászati rendelőkben ritkán tesznek különbbséget a gyermekorú páciensek közül. Ezért megyek el olcsóbb magán fogászatra ahhol olyan ellátást kapok alapszinten mint a gyermekorú páciensek kapnak.

2019-05-05 11:24:03 +0200

Nekem 4 kívánságom van a közelgő születésnapomra!

1. Kívánságom: Legyen meg nekem az idei Karácsony előtt a hiányzó 140.000 Ft-om saját erőmből, a meglévő 110.000 Ft-hoz amit saját erőmből 41 hónapig gyűjtöttem.

2. Kívánságom: legyenek baráti köreim ne csak a hozzátartozóimmal kelljen születésnpomat ünnepelni. Hanem a baráti köreimben ahhol a hozzátartozóim nem lehetnek jelen, mivel nem igazán érzem jól magamat a hozzámtartozóim körében szociális téren mert nekem nem adatik meg az életemben az, ami a nem Autista embereknek megadatik és inkább többet foglalkoznak a szüleim a nem Autista testvéremmel a születésnapom idején is velem ellentétben.

3. Okom: legyen nekem is párkapcsolatom ne csak a sima fogyatékossággal élőknek legyen párkapcsolatuk, és az ép embereknek is.

4. Kívánságom: jobb lenne ha emberszámba vennék azokat a fogyatékossággal élő emberek is, akik nem tehetségesek, nincs érettségijük sem szakmunkás iskolai végzettségük.

2019-05-04 21:55:37 +0200

Bármennyire kemény az élet: egy tuti nem fogok elmenni olyan helyre dolgozni menni ahol sok fogyatékossággal élő, érettségivel és szakmunkás iskolai végzettséggel nem rendelkező személyeket tömegével vesznek fel.

1. Okom: az ilyen munkahely csak az adókedvezmény miatt és a munkahelyük népszerűsítése miatt vesz fel fogyatékossággal élő dolgozókat. Nem azért mert a szívük egye ez.

2. Okom: legtöbbször megfeszített munkatempóba dolgoznak ott a fogyatékossággal élők és még max 10 perces ebéd idejük marad, míg más dolgozóknak csupán 30 percnyi vagy 2 órás ebéd idejük marad.

2019-05-02 15:19:18 +0200

https://szerkeszto.gportal.hu/gindex.php?pg=35089835 Hamarosan itt lesz a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségi napja Május 5-én hivatalosan. Viszont nagyon remélem, hogy 2 hét múlva lévő születésnapomra meg lesz a 4000 fős aláírás.

Már 3909 fő írta alá a Petíciómat! 91 fő hiányzik a 4000 főhöz.

2019-05-01 20:13:38 +0200

Már 3905 fő írta alá.

2019-05-01 10:33:54 +0200

Május 1-ét politika mentesen ünneplem! De nem jelenti azt, hogy nem megyek el szavazni Május 26-án.

2019-04-30 21:45:57 +0200

Nekem abból lett igazából elegem a jelenlegi állásomból, hogy túl sokan üljük körbe a széles sörpados munka asztalokat mint amennyi férőhely marad számunkra az asztal szélénél az üvegek átcímkézésében.

Utálom a méltatlan munkahelyi körülményeket még akkor is ha teljesen természetesnek tartják mások a fogyatékossággal élő emberek munkahelyét: túlzsúfolt dolgozói létszám, kisebb asztal terület, minimálbér felénél is kevesebb munkabér fizetett szabadság és betegállomány nélkül, Cafeteria és egyéb béren kívüli juttatások nélkül.

2019-04-29 20:33:51 +0200

https://hvg.hu/elet/201917__szocialis_otthonok__godi_tophaz__rendszerabuzus__lyukas_a_halo

Én meg a jelenlegi állásomban nem érzem jól magamat fogyatékossággal élőként: akkor érzem jól magamat az ásvány vizek átcímkézésében ha egyik munkatársam éppen hiányzik, mert így legalább át tudok oda ülni és nem támaszkodik rám a volt csoportvezetőm álló helyzetben oldal irányba dülöngélve miközben ülők a széken.

Vagy az sem érdekelne ha a szomszédos volt csoportvezetőmnél hiányozna 1 fő munkatársam ásványvízesés idején. Mert oda ülnék át. Egy kívánságom van, legyen 5 csoport helyett 6 csoportos a munkahelyem. Már mint ne 3 sör asztal legyen összetolva a nagy munkaterembe hanem 4 külön sörasztal legyen összetolva. Legyen felvéve még egy Szociális ágazatban dolgozó csoportvezető.

2019-04-29 16:59:47 +0200

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/800-adag-melegetelt-es-tobb-tonna-tartos-elelmiszercsomagot-osztottak-szet-krisna-2019

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/van-akinek-egesz-evben-ures-a-hutoszekrenye-es-az-etelosztas-jelent-szamara-minden-remenyt-krista-2019

Sajnos bárkit utolérhet ez a reménytelen élet.

2019-04-29 16:24:30 +0200

Ha meg lesz saját erőmből a kívánt összegű kis megtakarított pénzem és a petícióm is megvalósulni látszana akkor pár hónap múlva kilépek erről a munkahelyről. Nem szeretném ha életemben először ha Pszichiátriai kezelésre kerülnék, mert annyira felidegesítene a továbbiakban a volt csoportvezetőm az üvegek átcímkézésében.

Nem egy türelmetlen típus vagyok de nekem is van egy bizonyos határ nálam AMIKOR ELÉG VOLT HA BE KELL SZÁLLNOM AZ ÁSVÁNY VIZEZÉS ÁTCÍMKÉZÉSÉBEN ÉS NEM TUDNÉK MÁSHOVÁ ÜLNI, ÉS MEGINT RÁM AKARNA TÁMASZKODNI A VOLT CSOPORTVETŐM BIZONY HOZZÁ VÁGOM AZ ÁSVÁNY VIZES PALACKOT!

2019-04-29 16:11:22 +0200

Nyugodtan le lehet írni a fejlesztési lapomnál, hogy nem vagyok bevonható az ásvány vizes palackozás átcímkézésében mert az Autizmusom végett nehezebben alkalmazkodó típus vagyok ebben. Arról van szó, hogy hiába szóltam volt csoportvezetőmnek, hogy ne akarjon rám támaszkodni oldal irányból kitúrni a helyemről, helyette a kifogásokat kereste a saját érdekeire hivatkozva és csak azért is csinálta ezt velem egyszer nem kétszer.

Hanem egyszerűen utálom ha ülő munkát végzek és valaki úgy áll meg mellettem vagy a hátam mögött, hogy rám akar szinte támaszkodni vagy dőlni álló helyzetben. A volt iskolai éveim alatt és a volt 1.védett munkahelyemen belül soha nem tették ezt velem.

Evvel az erővel szégyen lenne elítélni 1-6 éves korú gyermekeket is akik elutasítják a Börcsödében és az Óvodában gyermek felügyelőket, ha ők meg akarják állandóan ölelgetni puszilgatni a gyermekeket. Nem minden gyermek szereti ha állandóan puszilgatják és ölelgetik.

2019-04-29 16:01:56 +0200

Nem akarok bolhából elefántot csinálni és nem akarok vissza élni és nem is fogok szándékozni vissza élni, a korlátlan szabadságommal a Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemen belül: de vagy határ amikor ki kell mondjam elég nem mehet ez így tovább.

Amikor meg tudom, hogy megérkezik az ásványvizes palackok az átcímkézésre várva nem fogok részt venni a csapat munkában: nem azért mert lusta akarok lenni mert meg elégeltem a volt csoportvezetőmnél, hogy állandóan rám akar dőlni álló helyzetbe és elfoglalja az előttem lévő asztal területemet. Én meg alig címkézni az ásvány vizes palackokat az asztalnál.

Úgy teszi ezt a dolgot a csoportvezetőm amikor mellém áll miközben én meg ülök a széken, mintha nem ülne senki sem azon a széken.

Akkor fogom ezt meg tenni ha 1 munkatársam sem fog hiányozni, meg a szomszédos csoportvezető asztalánál sem fog hiányozni egy munkatársam sem. Mert akkor szó nélkül átülnék oda címkézni az ásványvizes üvegeket és kész vége.

2019-04-28 12:22:23 +0200

Nem értek vele egyet abban egy nőnek a véleményében, hogy a gyermekvállalás nem anyagi kérdés. Pedig nagyon is anyagi kérdés mert egy egészséges gyermekeknél a szülőknek akkor is felelősséget kell vállalniuk, ha a gyermekük már felnőtt de elakadt az élet útvesztőjébe.

Pl ha a volt életásuk kidobta a felnőtt korú gyermeküket az volt életársa a saját lakásából és ha nincs a felnőtt korú gyermeküknek lakásuk, akkor nem az utcán szeretnének éjszakázni ha még egy olcsóbb vidéki albérletre sem telne a fizetésükből.

Míg a fogyatékossággal élő gyermekeket még felnőtt korukban is el kell tartaniuk a szülőknek amíg élnek és bírják őket fizikailag, mert olcsó egy jobb lakóotthon stb.

2019-04-27 19:16:26 +0200

https://mfor.hu/cikkek/makro/kozel-5-szazalekos-nyugdijemelest-tervez-a-kormany-jovore.html

Sajnos a 2020. évi és a 2021. évi költségvetésben úgy néz ki végleges marad az 5%-os emelés a Nyugdíjaknál, és a Nyugdíjszerű ellátásoknál. Pedig jobb lenne ha legrosszabb esetben és legkésőbb 2029-ben de legkorábban 2020-ban lenne 25%-os emelés a Nyugdíjszerű ellátásoknál is.

2019-04-26 21:40:55 +0200

Aztán 2018-ban végre megszűnt a megalázó órabéres fizetésem, és 2019. Márciusától végre megtarthatom, a Rokkantsági járadékom 100%-os összegét mert már modernebb és olcsó fűtésem lett telepítve.

És már kezdtem nagyon örülni 2019. Márciusában, hogy 2019. Augusztusában elérem az 1. mérföldkövemet az alapfokú anyagi helyzetem fejlődésében, de nem így lett Március végén tudtam meg, hogy Orbán kormány megvonta a Szociális étkezésemben nekem is a heti 3x7 kategóriát. És másoktól pedig a heti 3x5 kategóriát.

Helyette csak a heti 1x5 szociális étkezésem lett. Emiatt külön költhetek élelemre is. Félek 2019. Októberéig amíg nem érem az 1. mérföldkövemet, addig legalább ne történjen semmi rendkívüli az életemben.

Eleve reménykedem, hogy ne halljon meg legalább 4-6 éven belül az olyan családtagom sem aki nem látogattam meg 1000 éve mert nem vagyok vele jó viszonyba, mert eléggé benne van abban a korban, hogy bármikor váratlanul kialakulhat egy rosszulléte és meghalhat abban.

2019-04-26 21:22:04 +0200

Végre kezdett újból javulni a fejlődésem az 1. mérföldkövem elérésében és a Minimálbér 30%-os fizetésemre támaszkodva, azt hittem. 2017 Április közepén végre 2017. Decemberében meg lesz a kívánt összeg megtakarított pénzem. De sajnos nem így lett mert az Orbán kormány lecsökkentette 2017. Április 1-án megalázóan nekem is a fizetésemet, mert sajnálták a fogyatékossággal élő emberektől a fizetésüket.

Viszont nagy nehezen amit sikerült összegyűjtenem a csökevényes fizetésemből, azt az olcsó magán fogászatra voltam kénytelen a fogtöméseimet megfizetni mert az SZTK-s számomra új fogorvos nem akarta vállalni a fogam tömését ingyen többszörös tömés javítását amit rosszul csinált kapkodva.

2019-04-26 21:17:39 +0200

Kezdem nagyon unni nem igazán akar összejönni az Alapfokú anyagi hátterem fejlődésében az 1. mérföldkövet lévő elérésem. Sajnos 2012-ben már csak 2 hónapom volt hátra, hogy elérjem saját erőből az 1. mérföld kövemet csak sajnos a vén gonosz banya volt munkáltatóm elbocsátott az 1. védett munkahelyemről 30 hónapos munkaviszonyom elérésekor.

Aztán amikor végre fejlődni kezdtem a 2. védett munkahelyemen belül és már 2 hónapom volt hátra 2015. augusztusában, hogy elérjem végre az 1. mérföldkövemet, amikor családi élethelyzet változása és anyagi okok miatt el lett adva a 2. szülői házam a szülői kertes kisvárosomon belül.

És 2015. Augusztusától egészen 2019. Februárjáig nem tarthattam meg a Rokkantsági járadékom 100%-os összegét havonta, de még a 80%-os Fogyatékossági támogatásom 100%-os összegét sem tarthattam meg mivel nem volt pénz a gázfűtés telepítésére emiatt sokkal többe került nekem a fatüzelésű kályhás fűtésem rezsije.

2019-04-26 15:40:54 +0200

2019. Április 27-én már 7 hónapos lesz a Petícióm, és ahogy láttam Április 19. után Nagy Szombattól egészen Április 23-ig Húsvét hétfő utáni 1 napig senki nem írta alá a Petíciómat. Nagyon örülnék ha legkésőbb 2019. Június 9-én Pünkösd vasárnapra meg lenne a 4000 fős aláírás.

Jelenleg 3892 fő írta alá eddig.

2019-04-25 20:01:07 +0200

Azok a fogyatékossággal élő emberek akik egészségesnek születtek és elvégezték az iskolai évüket, és nem mentek el dolgozni csak meresztették a lábaikat segélyeken élve és aztán később lettek Rokkantak megérdemlik, hogy nem jár nyugdíjszerű ellátásuk és öregségi nyugdíjuk sem jár nekik.

Általános iskola 1. osztályától kezdve megtanultam, hogy azok a volt osztálytársaim akik lustaságuk miatt, nem tanulták meg jól a tantárgyukat megérdemelték a fekete pontot később az 1 jegyet.

Azokat sajnáltam akik szorgalmasak voltak és tanulási nehézségeik miatt kaptak még is rossz jegyet.

2019-04-25 19:48:12 +0200

A Petíciómban nem alamizsnáért könyörgök, hanem normális Rokkantsági járadék és Fogyatékossági támogatás tisztességes emelésért az, hogy egyes emberek éreztetik velem az Alamizsnás könyörgésemet azok azért teszik, hogy lebeszéljenek a petíciómról mert azt akarják elő idézni, hogy megszűnjön létezni a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás a valóban rászoruló embereknél.

És ha lesz a Rokkantsági járadék összege akár 200.000 Ft és a Fogyatékossági támogatás szintén 200.000 Ft, akkor is alamizsnának fogják tartani azok az emberek akik nem jogosultak erre a 2 féle járadékra.

Pedig a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás meg ítélésében nem volt bele szólásom, hanem az Orvos szakértői Bizottság döntötte el kik jogosultak erre a fogyatékossággal élő 18 év felettiek között.

2019-04-24 20:08:57 +0200

Megírtam a dolgot keményen a munkahelyemen: ha még egyszer úgy csomagolja be a Szociális ágazatban lévő csoportvetőm, az átcímkézett ásványvizes palackokat a zsugorfóliába közben oldalról állva a székem mellett rám mer dőlni hozzá vágom az ásványvizes palackot.

De nem írtam azt, a munkahelyemnél, hogy hozzá vágnám szívem szerint az ásvány vizes palackit. Hiába vagyok fogyatékossággal élő személy nem jelenti azt, hogy sok mindent megtehetnek velem egyes emberek mint bármelyik más fogyatékossággal élő emberrel.

És a fogyatékossággal élők nem kapnak megbecsülést a jó munkájukért, hogy a hónap dolgozói legyenek ezért is van elegem a jelenlegi állásomból.

2019-04-24 18:57:22 +0200

Torkig vagyok, hogy nem veszik emberszámba a Sport ágakban a Magyar Speciális Olimpiai versenyzőket ha nyernek aranyérmet, míg a Magyar Paralimpiai versenyzőket éppen hogy ember számba veszik ha aranyérmet nyernek. Ami azt jelenti egyik Aranyérmes versenyzők sem kapnak Magyarországon belül annyi jutalom pénzt, mint a Magyar Olimpiai Aranyérmes csapatok kapnak.

https://abcug.hu/az-ertelmi-fogyatekos-olimpikonokat-szivatjak-csak-igazan/?fbclid=IwAR03wiOMZFWQOhPJ1NsklzbKUKUwVlhKo731TPLRUXUtNrsn51aJPmFC6z4

Sajnos a Fogyatékossággal élő dolgozók meg ritkán kapnak elismerést a hónap dolgozója címmel, a munkahelyükön belül nem úgy mint a Szociális ágazatban dolgozó ép dolgozók kapnak.

2019-04-23 19:44:21 +0200

Mikor fogják végre fel az emberek többsége: az ép emberek is válhatnak fogyatékossá baleset vagy betegség miatt?!

És ha 100%-os munkaképesség csökkenésük végett nem tudnak dolgozni járni, viszont önmagukat el tudják látni segítség nélkül és felügyelet nélkül, akkor ugyan úgy fent kell tartaniuk a lakásukat/ingatlanjukat és a kiskorú gyermekeiket ugyan úgy fel kell nevelniük és el kell tartaniuk mint a fogyatékosságuk előtt tették.

2019-04-23 11:44:51 +0200

https://officina.hu/gazdasag/185-8-6-4-oras-minimalber-jarulekai

Sajnos nekem és a sortárs dolgozóimnak a 4 órás Minimálbér Nettó havi összegét a 49.543 Ft-ot sem éri el a fejlesztő foglalkoztatói díj Nettó összege. Ezért nem Húsvét hétfő után 1 nappal inkább az 1 napos szabadságot választottam amit jól is tettem.

Nem éri meg nekem Húsvét hétfő után másnap akár hideg szélviharban is, kora hajnalban kelnem készülődnöm és utána 45 perc múlva elindulnom a munkába. És ott várakozni a bejárat előtt 15 percig a 8:00 órás nyitásra.

2019-04-23 11:34:47 +0200

Végett ért a 4 napos Húsvéti ünnepek ideje, itt az idő indulnia az aláírások idejének legalább idén Pünkösdre legyen meg a 4000 fős aláírás ha már idén Húsvétra nem lett meg. Érthető volt, hogy Nagyszombatól egészen Húsvét hétfőig senki nem írta alá a Petíciómat.

Április 27-én már 7 hónapos lesz a Petícióm bele kéne szépen húzni.
Április 30. után egészen November közepéig bármikor kirakhatják az eladósodott lakás/ingatlan tulajdonosokat az utcára még a fogyatékossággal élő embereket is.

https://avarosmindenkie.blog.hu/2018/11/15/indul_a_kilakoltatasi_moratorium_itt_a_lehetoseg_a_hosszu_tavu_valtozasra

2019-04-19 18:53:58 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=HlHqFlML-7w

https://www.youtube.com/watch?v=8Rp0OERpcyA

https://www.youtube.com/watch?v=D0RAnPtbktU&t=22s

Húsvéti ünnepi hangulatom nem lesz elrontva.

2019-04-19 09:19:28 +0200

2017-ben már éreztem, hogy el fogom érni az 1. célomat már 2017. őszén amikor 2017. tavasz közepén megalázóan lecsökkentették a fizetésemet nekem is.

2019. Márciusában már megoldott végre a helyzetem, így 43 hónap után újból megtarthattam a 2 féle járadékom közül az egyiket maradéknak. Viszont 2019. Április 1-vel az Önkormányzat részlegesen csökkentette a Szociális étkezésemet nekem is.

Annak örülök, hogy kaptam én is sonkát és tojást Húsvétra tőlük. Remélem, hogy 2019. Októberében valóban sikerül elérnem az 1. célomat és semmi sem fog az utamba állni.

2019-04-19 09:04:56 +0200

Nagyon bizzóm abban, hogy az idei Advent 1. vasárnapját bele értve az idei Karácsonyt és a jövő a Húsvétot már, a kívánt összegű megtakarított pénzemmel illetve a munkám gyümölcsével ünnepelhetem.

Soha nem felejtem el amikor a volt 1. védett munkahelyemről úgy lettem elküldve, hogy még indokot sem kaptam rá még 2012-ben majd nem bevágtam a volt főnököm irodájának az ajtaját a távozásomkor. Mert már 2 hónapom volt hátra, hogy meg legyen a kívánt összegű megtakarított pénzem illetve a munkám 1. gyümölcsét leszüreteltem volna.

Aztán 2015-ben már 3 hónapom volt hátra, hogy esélyem legyen az 1. célom elérésében de akkor családi élethelyzet változása miatt és anyagi gondok végett nem tarthattam meg 43 hónapig egyik járadékomnál sem a nagyobb maradék pénzt.

2019-04-18 21:40:34 +0200

Nem fényesen anyagilag de legalább az idei Húsvétom Boldogabb lesz mert az 1. Húsvétom lesz, hogy 43 hónap után újból megtarthatom a 2 féle járadékom közül az egyiknek a nagyobb összegű maradékát havonta. És már idén Március óta van így.

Ha nem lett volna így akkor sajnos igen jelentős bevétel kiesésem lett volna az áprilisi Fejlesztő foglalkoztatói díjas fizetésemből, aminél nincs fizetett szabadság és betegállomány még 1 napra sem.

Ki sem tudtam volna Nagy péntek előtt rendesen és alaposabban takarítani a Nagy héten.

2019-04-18 17:48:38 +0200

Úgy érzem a Harry herceg és a Meghan hercegné 1. szülött gyermeke idén Április 23-án fog megszületni amikor Vilmos herceg és Katalin hercegné 3. gyermeküknek Lajos hercegnek az 1. születésnapja lesz.
Remélem így is lesz a tippem: mert akkor hátha megvalósul a Petícióm célja is.

Szeretnék anyagilag egy kicsit jobban élni amikor Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének már 4 gyermekesek lesznek, és Harry Herceg és Meghan hercegné már 2 gyermekesek lesznek.

2019-04-18 16:43:09 +0200

Nagy csütörtökön már 3879 fő írta alá míg Nagy szerdán még 3877 fő volt az aláírók száma!

2019-04-17 20:46:17 +0200

Már 3877 fő írta alá és 123 fő hiányzik a 4000 főhöz. Vajon idén Pünkösdre Június 9-én Pünkösd vasárnapra meg lesz a 4000 fős aláírás, az Április 27-én már 7 hónapos Petíciómnál?!

2019-04-17 20:44:36 +0200

https://168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-titkolozik-az-ombudsman-vizsgalatot-inditott-a-gyod-miatt-166728?fbclid=IwAR28i187eExb-N4xYmnXOvlbfPtlWDnD5m2WShghMlfkpNfyq1JqqK4_srM

2019-04-17 10:48:57 +0200

Ne feledjük el, hogy egyedül állók közül akik egy szintes galéria beépítésére alkalmatlan. 25 Nm kis ingatlanba laknak kis kertel: nekik sem elég havi havi 8.000 Ft vagy havi 10.000 Ft arra, hogy 1 hónap alatt tudjanak venni maguknak ételt háztartási tisztító felszereléseket, és bele értve a tisztálkodási és higiéniás felszereléseket is.

Ezért kéne így lennie a Rokkantsági járadéknak és a Fogyatékossági támogatásnak.
Rokkantsági járadék 50.000 Ft + Fogyatékossági támogatás 50.000 Ft = 100.000 Ft és minimum legalább 10%-ot kéne emelkednie, évente egyszer a Rokkantsági járadéknak és a Fogyatékossági támogatásnak.

Pl. XY személy nagyot halló személy és kap Rokkantsági járadékot, és Fogyatékossági támogatást és a munkabére a Minimálbér felénél is kevesebbet ér fizetett szabadság és betegállomány nélkül.

2019-04-16 16:54:53 +0200

Sajnos ebben a Magyarországi helyzetben mindig Karácsonyhoz/Húsvéthoz közeledve a leg önzőbb az emberek többsége tisztelet a kivételeknek. Ezért nem szívesebben kérek én sem, Karácsonyhoz és Húsvéthoz közeledve egyszeri kis pénzbeli adományt.

De ha egyházi épületet kell rendbe hozni tűz esete után, rögtön jön a pénzbeli adomány még a szűkmarkú gazdag emberek körében is.

Ezért hoztam létre ezt a Petíciómat, aminek az aláírása és megosztása teljes mértékben ingyenes, nem csak a teljes név, E-mail cím és a lakóhely irányítószáma szükséges csupán.

Ne csak az egyházi kulturális épület megmaradása és felújítása legyen a legfontosabb, hanem a rászoruló emberek élete is mert ember is élőlény és érez lelki fájdalmat stb.

2019-04-16 16:50:53 +0200

https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20190415/szegenyseg-betegseg-lelki-problema-stressz/?fbclid=IwAR1Pa1h0x24CWJKw3302BBqWqZGUDsOSzG0S2DRZctpl_jvqYkde0EJnPKU

https://www.nlcafe.hu/csalad/20180626/osztalykirandulas-szegeny-gyerekek-palyazat/

Soha nem felejtettem el, hogy a volt speciális szakiskolai évemben a 3 ikrek egyike sem tudott eljutni a Balatonakali táborba iskolai időszakban az osztállyal nyaralni.

Míg a másik volt osztálytársamat az utcára dobta az anyja amikor elvégezte a Speciális Szakiskolát és nem tudott elhelyezkedni a munkahelyekre, mert le lett százalékolva a fogyatékossága végett. Viszont Rokkantsági járadékot és Fogyatékossági támogatást meg nem kaphatott mert ahhoz túl jó képességű volt. Azon kívül lakóotthonba sem kerülhetett be mert ahhoz is túl jó képességűnek találták.

2019-04-15 09:13:33 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=D0RAnPtbktU&t=2s

Kellemes Húsvéti ünnepeket minden aláíróknak és megosztóknak! És a leendő aláíróknak és leendő megosztóknak is!

Bizzóm benne, hogy legalább 2019. Pünkösdjén meg lesz a 4000 fős aláírás ha már sajnos, idén Húsvétra elfejthetem a 4000 fős aláírást a sorstársaimmal együtt.

Bizzóm abban, hogy a 2019. Húsvétra lesz az utolsó, hogy a fejlődő alapfokú anyagi helyzetemen belül nem értem el az 1. mérföldkövet. Bizzóm abban, hogy az idén Októbertől már meg lesz a kívánt összegű megtakarított pénzem. Mert akkor Boldogabban telne a Karácsonyom és a Húsvétom is annak ellenére, hogy nem lesz jobb fizetésű állásom és párkapcsolatom sem....

2019-04-13 09:00:21 +0200

Le íróm őszintén hiába lesz 5 éve, hogy meg van a jelenlegi munkahelyem nem szeretek oda járni dolgozni, azóta nem szeretek oda járni amikor több mint 1 év telt el amióta nincs a védett Szociális munkahelyemnél a koordinátor. Azon kívül nincs Pszichológus szolgálat sem ami rendbe hozná nekem is a lelki világomat.

Szégyen nem szégyen kénytelen leszek nyugtatót szedni, hogy el tudjam viselni a jelenlegi Szociális gondozós csoportvezetőm képmutatását, modortalanságát nagyképűségét és cinikusságát.

Olyan mérges vagyok rám hogy szívem szerint be sem mennék a jelenlegi munkahelyemre dolgozni, ha meg lenne végre a 250.000 Ft megtakarított pénzem saját erőmből vagy segítség mellett mert akkor jobban haladnék vele.

2019-04-12 20:19:31 +0200

Akkor lenne könnyebb a fogyatékossággal élők helyzete ha lenne a saját tulajdonukba, egy kiváló termőfölddel ellátott szántó földjük amit bérbe tudnának adni.

2019-04-11 21:31:11 +0200

https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/nehezsegekkel_kuzdo_csaladtag/27476/quot_en_sem_ertem_mikor_lettem_mas_mint_a_tobbi_gyerek_quot_-_szivszorito_kisfilm_az_autizmusrol_egy_erintett_kisfiutol?fbclid=IwAR1MJ3syHthSfv9cesxHrikdwliYqm2fsKFztJEFU8LrvKcugZoWB_U00UU

2019-04-11 18:57:13 +0200

https://marieclaire.hu/riporter/2019/04/10/addig-el-a-gyerek-ameddig-en-elek/?fbclid=IwAR1UkF9y5epfKUjaGidS7nyIpj-uvOjE65hT7pM4C6EBZEwdAY3X2gzbInQ

https://marieclaire.hu/riporter/2019/03/20/nok-intezetbe-rejtve/

Bárki bekerülhet bentlakásos intézménybe még az egészségesnek született emberek is felnőtt korukban, ha olyan lelki trauma éri őket amit csak Pszichiátrián tudnának kezelni velük. És nem kapják meg számukra a megfelelő terápiát stb.

2019-04-10 21:08:00 +0200

Inkább (kénytelen leszek maradni) a jelenlegi Fejlesztő foglalkoztatói állásomban és beérni a Minimálbér felénél is kevesebb fizetésemből, mint elmenjek olyan állásra dolgozni ahol a minimálbér feléért vagy 75%-ért dolgozhatnék viszont úgy meghajthatnak, hogy a munkatempót nem bírnám túl gyorsan és precízen folyamatosan teljesíteni. És 2-3 hónap múlva munkanélküliként tengődhetnék jövőtlenül és értéktelenül.

2019-04-09 17:09:09 +0200

https://168ora.hu/itthon/videofelvetelek-szerint-utottek-es-sepruvel-tisztitottak-gondozottakat-a-mozsgoi-szocialis-otthonban-166302

Sajnos ez a sors várhat még a mai Kis csoportos óvodás korban lévő súlyosan/középsúlyosan értelmi fogyatékos gyermekekre felnőtt korukban, bele értve a súlyos vagy középsúlyos jobb értelmi képességű Autizmussal élő gyermekekre is felnőtt korukban ha szüleik nem lesznek az élők sorában.

Ahol jobb ellátást és több törődést kapnak az önellátásra nem képes, és önálló életet élni nem tudó fogyatékossággal élők egy bentlakásos intézménybe, az sokkal drágább havonta ezért kéne emelni a Rokkantsági járadékot és a Fogyatékossági támogatást magasabb összegbe.

2019-04-08 18:57:29 +0200

Egy kívánságom lenne a Húsvéti nyúltól: ha már egyes EP választásra jelölésre váró kisebb új politikai pártok hívei pénzbeli adományt adnak az új politikai pártok leendő jelöltjeinek. Akkor adjanak a rászoruló embereknek és a rászoruló egyedülálló fogyatékossággal élő felnőtteknek is pénzbeli adományt.

Nem sok kedvem van megalázóan alacsony fizetésemért a rászoruló gyermekek Húsvéti csomagjait előállítanom, miközben a munkahelyem érintett önkormányzata nem adna a rászoruló fogyatékossággal élő dolgozók számára Húsvéti mentő övet illetve Húsvéti adományt.

De megvonni részlegesen a Szociális étkeztetést arra volt eszük!!!!

2019-04-05 15:34:31 +0200

https://hu.depositphotos.com/42484897/stock-photo-funny-easter-rabbit-with-a.html

Kinek van szüksége jelképesen Húsvéti Arany tojásra ami a szerencsét, egészséget és gazdagságot elhozhatja?! Akkor legyen meg a 4000 fős aláírás idén Húsvét előtt vagy idén Húsvétra.

Ha nem lesz meg a 4000 fős aláírás idén Húsvét előtt vagy idén Húsvétra akkor jövő Húsvétra lesz, Húsvéti arany tojás ha addigra meg lesz a 4000 fős aláírás.

2019-04-04 15:47:20 +0200

Sajnos a Fővárosi Állat és Növénykertben a fogyatékosságukat igazoló, érvényes tagsági kártyákkal rendelkező fogyatékossággal élők számára már 1000 Ft lett Április 1-től a belépőjegy ára. Míg az 1 fő kísérőiknek szintén 1000 Ft.

Majd nem annyi a kedvezményes jegy a Fogyatékossággal élők számára, és kísérőik számára mint a Nyíregyházi Állatparkban lévő kedvezményes jegy 1200 Ft.

Pl. Egy állatok iránt szenvedélyesen érdeklődő halmozottan fogyatékos súlyosan Autista személy, akinél még középsúlyos értelmi fogyatékossága is van nem fogja tudni meg érteni és elfogadni sem fogja, ha hosszú távon nem tudna a hozzátartozóival meglátogatni a Fővárosi Állat és Növénykertet. Mert nincs elég pénze neki sem a nyugdíjszerű ellátásban sem.

2019-04-03 18:50:50 +0200

Akik meg kitartanak a Petícióm mellett és elfogadják a hetente egyszeri körüzenetemet azokra emelem a kalapomat. Nem lenne jó főleg fogyatékossággal élőként az alsó 10.000 fő mély szegénységbe kerülni vagy úgy le élni az egész életet születéstől a halálig.

2019-04-02 21:11:37 +0200

Felhívnám a figyelmét minden féliratkozóknak akik a Petíciómra feliratkoztak: ha nem tetszik bárkinek, hogy hetente egyszer E-mail-es körüzenetet küldök a Petícióm céljának az elérésében. Akkor iratkozzon be a Petíciómról, előre is köszönöm.

Elegem lett az egyik feliratkozós személyből, hogy zavarta megint, hogy kör üzeneteket küldtem neki és zaklatással vádolt meg. Én hiába írtam neki ha nem tetszik az E-mailes kör üzenetem, akkor iratkozzon le a Petíciómról.

Mert én nem fogom feladni az E-mailes kör üzenet küldését amíg nem lesz 10.000 fős aláírás, vagy az Országgyűlés elé nem kerül a Petícióm. Attól, hogy egyes emberek jól élnek anyagilag nem jelenti azt, hogy mások is jobban élnek anyagilag születésük óta stb.

Pénzt kérni meg nem fogok még akkor sem fogok ha lenne 1 fő kiskorú, 14 év alatti (súlyosan beteg de gyógyítható) gyermekem egyedülálló felnőttként. Mert a végén koldulással vádolnának meg stb.

2019-04-02 19:02:07 +0200

Én meg sajnos 40 év alatti felnőtt egyedülálló rászoruló Autista felnőttként ott tartok, nem tudom mi lesz velem ha saját erőmből nem sikerül 2020. Január 1. előtt 250.000 Ft megtakarított pénzt összegyűjtenem. Van előérzetem, hogy 2021. Január 1-től nekem és a sorstársaimnak is megfog szűnni a jelenlegi állásunk ahhol dolgozunk.

2019-04-02 19:02:03 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=GZ1ppDZIBjI&fbclid=IwAR2vFgovIYvJM3rE8M2u5fK_Hb94NRUH2W_UBEHcss1cLF03FKbOP3rCx60

Az autista emberek is ugyan olyanok mint bárki más és különböznek ők is másoktól, akár csak a legtöbb ember egymástól. Nekik is vannak élet céljaik de sajnos a legtöbb fogyatékossággal élőket egyes emberek kihasználják.

Azért hoztam létre ezt a Petíciót mert nem elégeltem, hogy a felnőtt fogyatékossággal élő emberek és felnőtt rászoruló ritkán kapnak anyagi segítséget másoktól, hogy ők is alapfokú szinten talpra tudjanak állni.

Viszont ha fogyatékossággal élő rászoruló felnőtteknek van fő vagy 2 dő kiskorú 14 év alatti gyermekük, akkor legtöbb esetben rögtön kapnak anyagi segítséget.

2019-04-01 20:28:04 +0200

https://444.hu/2018/11/09/nem-lehetett-volna-elvenni-a-rokkantnyugdijat-azoktol-akik-csak-papiron-gyogyultak-meg?fbclid=IwAR1gyNvb7BHrUhsc5dEK8awLdD6J4l1hhLb69pNYcUsdriWCByl2SxT4T74

Április 2. az Autizmus világnapja köztünk az enyém is. Remélem tényleg komolyan veszik a Petíciómat mert nem akarom, hogy kormány a Fogyatékossági támogatás és Rokkantsági járadék tisztességes emelésének elhalasztásával spórolna amíg hatalmon vannak. És helyette a Stadionokat csinosítgassák és építsék fel stb.

2019-03-30 11:33:33 +0100

Tudom egy olyan szomorú esetet: hogy a volt osztálytársam utcára került a fogyatékossága miatt. Mivel Pszichikai rendellenessége miatt, és értelmileg korlátozottsága végett nem tudott elhelyezkedni a munka világába ezért a hozzátartozója kiadta őt az utcára.

Mivel a volt osztálytársam hozzátartozója nem volt jogosult utána Ápolási díjat kapni, míg a volt osztálytársam nem volt jogosult a Rokkantsági járadékra, és Fogyatékossági támogatásra sem. Így nem volt hajlandó eltartani a hozzátartozója.

Gondnokság alá sem kerülhetett mert ahhoz túl enyhének tarthatták az állapotát, így bentlakásos intézménybe sem kerülhetett be.

2019-03-29 19:07:18 +0100

Akkor nem fogok az emberek többségében csalódni a hozzá állásukból, ha idén Húsvétra vagy idén Húsvét előtt meg lesz a 4000 fős aláírás is. Azt írtam privátban a feliratkozóknak: mennyire szeretnék már munkahelyet váltani, de amíg a jelenlegi állásomból lévő (minimálbér felénél is kevesebb) munkabéremből, nem lesz meg saját erőmből a 250.000 Ft megtakarított pénzem addig biztonsági okom miatt még álmodni sem merek arról, hogy munkahelyet tudjak váltani.

Pont olyan mint a Fogyatékossággal élő gyermekeknél: azoknak a gyermekeknél akik Integrált Óvoda Nagy csoportjáig nem lesznek önállóak, mint a velük egykorú gyermekek akkor sajnos nem mehetnek integrált Általános iskolába hanem Speciális Általános iskolába kerülhetnek.

2019-03-28 21:33:54 +0100

Szégyen gyalázat, hogy az emberek többsége annyira nem akarja megosztani és aláírni a Petíciómat! Pedig nem ettől a Nyugdíjszerű ellátás emelésében kéne félteni az Adófizető dolgozóknak a pénzükből levont adóikat.

Sajnos Május elejétől kirakhatják az utcára a Rokkant embereket is mert végett ér a kilakoltatási moratórium.

2019-03-27 17:27:45 +0100

https://femina.hu/terasz/kepviselok_munkavallalok/?fbclid=IwAR2VbyaSIF2WHoZV553aKgbC0aAsMlKy5tx_PwhOHQcCCTV2Wwbobt0i55M

https://magyarhang.org/publicisztika/allaspont/2018/12/14/orban-viktor-a-rabszolgaparti/?fbclid=IwAR3xMY-DhbdFNyovs0LXqB0zXYbl-x8aOfJsOxqozHm-JoW3ZWuVvttl3AE

2019-03-27 17:16:51 +0100

Nagyon sürgősen szeretném ha megvalósulna a Petícióm ami már 6 hónapos.

Sajnos a munkahelyi Diktatúra törvény elérte a fogyatékossággal élő embereknek szánt Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyet is.

Azok is szankciót kapnak akik önhibájukon kívül 1 órát késnek és nincs ledolgozás sem ebben. És semmilyen együtt érzésük nincs a Szociális ágazatban dolgozóknak ebben. Sőt élvezik is ezt ha fogyatékossággal élő dolgozókat szívatnak.

Pl. napi 4 órás műszakban lévő Nettó 396 Ft-os órabérből 1 órás késésnél 396x4 Ft órabér helyett csak 396x3 Ft órabért kapnak 1 napra a fogyatékossággal élő dolgozók.

2019-03-21 19:47:07 +0100

https://www.valaszonline.hu/2019/03/18/az-evtized-politikai-kuruzslasa-a-nagy-rokkantbotrany/?fbclid=IwAR0af979H-iyzIfoElb57lSsS3Hr6QFpH4OBB1hqES7nepIFZz00gYOiplc

Sok Rokkant embernek az egyszerű munka is nehézséget jelent hosszú távon ha tartós ízületi gyulladása vagy egyéb súlyos maradandó krónikus betegsége van.

2019-03-21 15:38:32 +0100

https://szekelyhon.ro/aktualis/aranyermet-szerzett-a-specialis-olimpian-a-down-szindromas-veress-erna?fbclid=IwAR1Yd5c0UwriuJ6QC2VcygJpSMJbKuJWlJuZTtxVr9k2uVy_lCHgJl_KP60

Sajnos kevés fogyatékossággal élő embereknek van tehetségük vagy magasabb iskolai végzettségük. Viszont nem jelenti azt, hogy a Petíciómmal hátat kívánok fordítani a tehetséges fogyatékossággal élők iránt és a magasabb iskolai végzettségű fogyatékossággal élők iránt. Sőt ő értük is kiállok a Petíciómmal akkor is részt tudjanak venni a legkedveltebb kihívásukban is amikor már a szüleik nem lesznek többé velük...

2019-03-21 14:34:16 +0100

https://alfahir.hu/2019/03/20/otthonapolas_otthonapolasi_dij?fbclid=IwAR0X8q3tcKn29sIymT5xsWTzuLIurfdePGRoXweyQMjfH7TXLD81lcSGXiA

https://www.youtube.com/watch?v=j_CnQFr3Jqg&t=8s

Amíg az Ápolási díj Petíciójának az aláírása gőzerővel megy nálam alig van aláírás sajnos.
Annyira foglalkoznak a Rokkantsági járadék és Fogyatékossági támogatás emeléséről szóló Petíciómról, mint az Képviselők az Ápolási díj tisztességes bevezetéséről pl. a GYOD-nál stb.

2019-03-20 21:31:35 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=NvoWBbYxdwc

Néha így érzem magamat mint a férfi hajléktalan aki alig kap támogatást, a kamasz hajléktalnál ellentétben.

Külfödön szóba sem állnak egy rongyos ruhába és szegénységbe élő kislányal, viszont a gazdag szépen öltözőtt kislányal mindenki igyekszik közös fotót készíteni vele.

2019-03-20 20:54:44 +0100

Nem fogom hagyni azt sem, hogy a Petícióm kudarcba fulladjon ezért a Hang oldalon privátban elküldtem az EMMI válasz levelét nekik. Mert az EMMI-nek feltettem a kérdést, hogy mikor lesznek szívesek a Parlament elé terjeszteni a Rokkantsági járadék 50.000 Ft-ra emelését, és a Fogyatékossági támogatás 50.000 Ft-ra emelését mert jelenlegi összegek sajnos elavultnak számítanak az árak emelkedése miatt is.

2019-03-20 20:47:49 +0100

Március 21. Down-kóros fogyatékossággal élő emberek világnapja. Április 2. Autizmus fogyatékossággal élő emberek világnapja lesz.

Én meg ebből az alkalomból azt kívánnám ami sajnos nem valósulhat meg!!!

Bár ne vonnák meg 2019. Április 1-től Zuglóban a Szociális étkezésben a heti 3x7 étkezési kategóriát és a heti 3x5 étkezési kategóriát. Mert az egészséges felnőtt embereknek szükségük van heti 3 étkezésre nem pedig heti 1x étkezésre van szükségük hetente 5 alkalommal.

Nekem sem fog telni arra, hogy Menza Étkezdéből vigyek haza, Szombatonként 2 napra ételt magamnak az ételhordóban.

És sajnos az EMMI-ből is csak az élet naposabb oldalát írták el a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összegéről. Az nem érdekli őket, hogy nem nem elég 50.000 Ft alatti Rokkantsági járadék és Fogyatékossági támogatás, mert az élelmiszer árak is rendesen felemelkedtek.

2019-03-18 19:40:34 +0100

Sajnos az egészségi állapotom a fogaimnál lassan nem az életkoromnak megfelelő kezd lenni, hanem egy idős fedél nélküliek fogaiknak az egészségi állapotához kezd hasonló lenni.
Magán fogászatnál még a gyökérkezelésről is álmodozhatok, anyagilag nem telik rá nekem sajnos.

Míg a Budapesti Szent királyi utcai SOTE fogászati klinikán pedig vagy kapok időpontot, vagy várólistára kerülök még a lehetséges gyökérkezelésem végett is.

Míg a felnőtt SZTK-s fogászaton meg normális munkát végző fogorvosokból is kevés van sajnos.

2019-03-18 19:34:49 +0100

A fogyatékossággal élő emberek többsége rosszul él anyagilag! Sajnos 2019. Április 1-től Zuglóban is el lesz törölve a Szociális étkeztetésben a heti 3x7 étkezési kategória, és a heti 3x5 étkezési kategória és helyette csak heti 1x5 Szociális étkezési kategória lesz amiért fizetni kell akkor is.

Így nekem is sok pénzbe fog majd kerülni számomra is az étkezés, vehetek külön kenyeret stb. Hiába van nekem Rokkantsági járadékom és Fogyatékossági támogatásom, kifizetem a Rezsit, a Szociális étkezést és külön ételt is veszek magamnak pl felvágottat vajat a kenyér mellé.

Így tarthatok attól nem sok maradék pénzem marad a Rokkantsági járadékomból, így nem sok esélyem lesz heti 20 órás műszakban a Nettó 396 Ft-os órabéres fizetésemet kiegészítenem, hogy minél hamarabb meg legyen nekem a kívánt összegű megtakarított pénzem aztán munkahelyet tudjak váltani már jövő Január elején.

2019-03-17 15:39:04 +0100

Ne feledjük el sajnos Április vége után lejár a kilakoltatási moratórium és bármikor az utcára kerülhetnek a fogyatékossággal élő emberek, akik egészségesen vették fel a hitelüket viszont pár év múlva lettek rokkantak, és ezért nem tudták tovább törleszteni rendesen a hitelüket.

Ezért is kéne változni a Rokkantsági járadéknak 50.000 Ft-ra és a Fogyatékossági támogatásnak 50.000 Ft-ra, hogy kettő az egyben elérje a Nettó havi 100.000 Ft-ot és legalább 10%-al emelkedjen minden évben egyszer.

2019-03-15 18:12:59 +0100

https://888.hu/article-orban-viktor-kereszteny-kultura-nelkul-nincs-magyar-szabadsag

http://aosz.hu/szentmise-az-autizmussal-elokert/?fbclid=IwAR3mJyNp4eJg1Y7J2FXQPOTDiPywCuJDnd8-PQvUrf93J9nstBenXWFbv2U

Nagyon szép és jó hogy a Keresztény kúltúrán belül imádkoznak a különleges fogyatékossággal élő emberekért. Viszont az igazi álom az lenne ha megvalósulna minden Autizmussal élő emberek álma: pl. nekem lenne kívánt összegű megtakarított pénzem a Holdra szállás 50. évfordulóján annak örülnék a legjobban.

2019-03-15 13:56:49 +0100

Idén Áprilisban csak 3 hónapot kellene ki bírnom az idei Július hónapig! Amikor saját erőmből meg lenne akkár rosszabb esetben, a kívánt összegű megtakarított pénzem 92%-a.

Ha nem lesz meg idén Júliusban a kívánt összegű megtakarított pénzem, akkor nem sok esélyem lenne biztos alapfokú anyagi biztonságom mellett, jövő Januárban munkahelyet váltanom.

2019-03-15 08:51:14 +0100

Soha nem fogom meg bocsájtani az Orbán kormánynak, amiért Április 1-én megvonja a Szociális étkezésben a rászorulók számára a heti 3x7 szociális étkezés. És ezért heti 1x5 étkezést vezet be az utolsó Fővárosi kerületben is.

Emiatt meg lehet, hogy nem tarthatom meg a 2 féle járadékom közül az egyiknél sem a 100%-os összegét sem!!!

Mikor kezdtem örülni 43 hónap után, hogy 2019. Márciusában újból megtarthatom a 2 féle járadékom közül az egyiket 100%-os összegben.

2019-03-14 16:25:11 +0100

http://emmiugyfelszolgalat.gov.hu/tisztelt-ugyfeleink Ide fog menni a Petícióm az aláírásokkal együtt kinyomtatva személyesen akkár segítség mellett is. De amíg nem lesz legalább 10.000 fő aláírás a Petíciómnál addig jobb ha elfejtem a tervezet tervemet megvalósítani. Mert lehet nem lesz elég az EMMI-nek a 3.741 fős aláírás: annyit mondhatnak akár nekem is sajnálják de ennyi aláírás semmire nem jó.

2019-03-14 15:57:20 +0100

Hamarosan 6 hónapos lesz a Petícióm Március 27-én!

De addig is szóljon az 1848-1849 évi forradalom és szabadság harc zenéje!

https://www.youtube.com/watch?v=74a1_HbsHDg

2019-03-13 13:25:21 +0100

Jobb lenne ha tényleg meg lenne a 4000 fős aláírás Húsvétra, ha már 5000 fős aláírás nem lesz meg idén Húsvétra.

Szégyelje magát a jelenlegi kormány amiért meg vonta, a fogyatékossággal élőktől a Heti 3x7 Szociális étkezést mert az érintett önkormányzatnak nem adott rá elég pénzt rá.

Helyette csak heti 1x5 étkezést biztosít az önkormányzat, lassan az ép 14-18 év közötti fiatalok is jobban élnek anyagilag, a felnőtt dolgozó fogyatékossággal élőkkel szemben.

2019-03-12 06:54:01 +0100

Szinte utálok a védett Szociális munkahelyen dolgozni. Mert nincs porta szolgálat, hogy a messze lakó dolgozók között ne fagyoskodva kelljen várniuk a nyítást télen.

2019-03-10 20:08:08 +0100

Nem mindegy télen a fogyatékossággal élők otthon fagyoskodnak, vagy fizetik a magasabb gázfűtést/villanyfűtést/fatűzelésű kályha tűzelő anyagának beszerzését.

De ez nem sok embert érdekel sajnos!

2019-03-07 18:44:24 +0100

https://nepszava.hu/3028022_ha-meghalok-ferkot-elviszik-valahova-videkre-kilatastalan-helyzetben-de-remenykednek-az-otthon-apolok

2019-03-02 17:30:06 +0100

Én úgy láttom sokan nem akarják megérteni nem csak az Ápolási díj teljes kiterjedése a fontosabb, hanem a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás méltó emelése is fontosabb. Vagy talán sajnálják nagykorú a fogyatékossággal élőktől, a nyugdíjszerű ellátásuk tisztességes emelését vagy fontosabbnak tartják az Országgyűlési képviselők fizetésének az emelését is?!

2019-03-01 19:47:08 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=d7Lms1uwJ58

Szeretnék ha az ápolásra szoruló személyeknek is 50.000 Ft felett lenne a Rokkantsági járadékuk bele értve a Fogyatékossági támogatásuk. Míg az őket ápolók szintén meg kapnák a GYOD-ot ha idős ápolásra szoruló, sérült testvért vagy sérült házastársat vagy életársat ápol otthon és még sorolhatnám.

Úgy látom a Stadionok építése fontosabb.

2019-02-23 10:45:14 +0100

Sajnos annyira nem érdekli azokat az embereket a Petícióm az Ápolási díj Petícióján kívül, akik kapják a fogyatékossággal élő gyermekük után a GYOD-ot (tisztelet a kivételnek) mint a 3 csibe meséjében. Az idősebb csibe talált magának egy kunyhót, és a két csibe testvérét faképnél hagyta. Aztán a középső csibe pedig épít a kis csibével kunyhót, azt hitegetve a kis csibével, hogy együtt laknak majd ketten. Amint elkészül a középső csibe kunyhója a kisebb Csibét szintén faképnél hagyja. http://gyerek.kjmk.hu/mese/francia.htm
Amíg nem valósul meg a Petícióm célja: legalább Húsvétra nem lesz meg az 5000 fős aláírás addig, nem szeretném ha megvalósulna a GYOD-os Ápolási díj teljes kiterjedése és munkaviszonynak számítana az összes Ápolási díj kategória.

Nem szeretném ha akkor el felejtve a Petícióm céljának a megvalósulása, ha ezek megvalósulnának az Ápolási díjaknál.

2019-02-21 17:19:44 +0100

Amíg nem létezett ez a Petícióm mert 2018. Szeptember 27. előtt még nem tudtam, hogy létezik ilyen petíciós szerkesztői oldal. Addig kénytelen voltam szezonálisan de ritkán, egyszeri kisebb mennyiségű anyagi segítséget kérni. Mit sejtve, hogy akkár egy uzsorás hitel csapdájába eshettem volna.

Petícióm létre hozásomból. És a Nébih reklámból tanultam meg időben.

https://m.youtube.com/watch?v=As4d04LwNjI

2019-02-17 18:39:06 +0100

Ha idén lett volna 50.000 Ft a Rokkantsági járadék összege és a Fogyatékossági támogatás összege, akkor a 18 év feletti önellátásra nem képes gyermeküket otthon ápoló szülők is jól jártak volna.

Mert a Gyermek Otthon Gondozási díj Bruttó 100.000 Ft Nettóban 90.000 Ft és a Rokkantsági járadék 50.000 Ft-ját, és a Fogyatékossági támogatás 50.000 Ft-ját a GYOD összegével összeadva 190.000 Ft lett volna Nettóban.

Ami késik az nem múlik. És remélem én is, hogy lesz még 50.000 Ft a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás is a 2020. évek alatt.

2019-02-14 21:47:04 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=WLsd-2MxsaA

2019-02-14 21:20:42 +0100

A gyengébbek kedvéért hogy mért érdemes aláírni a Petíciómat: a Rokkantsági járadék nem egyenlő a Rokkantsági Ellátással. És akik Rokkantsági járadékot kapnak legtöbbször Fogyatékossági támogatást is kapnak.

És ha 50.000 Ft lenne a Rokkantsági járadékuk, és a Fogyatékossági támogatásuk is 50.000 Ft lenne akkor 100.000 Ft lenne nekik 1 hónapra Nettó összegben. És ha legalább 5%-al emelkedne minden évben az 50.000 Ft-os Rokkantsági járadékuk, és az 50.000 Ft-os Fogyatékossági támogatás akkor nagyon jól járnának.

Ahogy látom sok ember elfejti azt is, hogy miképp tanulta meg helyesen kiszámolni pl. (5x4)-3=
műveleteket is. Derékszög hány fokos és hány %-át képezi a 360°-os teljes szögnek?

2019-02-13 21:09:42 +0100

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lint-nap Valentin nap nem csak a Szerelmesek napja hanem a lelki betegek és epilepsziával élők napja is egyben.

Nagyon örülnék ha az Autizmus világnapjára (Április 2.) legalább 4500 fő írja alá a Petíciómat és Húsvétra pedig 5000 fő lenne meg az aláírók száma.

2019-02-11 20:13:31 +0100

Nem véletlen, hogy munkahelyet szeretnék váltani: mert nem szívesebben dolgozóm olyan munkahelyen!

Ahhol:
- Minimálbér felénél is kevesebbet kesek.
-Ráadásul nem emelkedett a fizetésem.
- Béren kívüli jutattásokat nem kapok.
-Az egyes munkatársak tiszteletlenek és gorombák.
-Míg a Szociális ágazatban lévő csoportvezetők egyrésze rá hagyja, a tiszteletlen és goromba alkalmazótjaik viselkedését.
-Csak a saját érdekeik érdeklik a Szociális ágazatban dolgozó csoport vezetőket.

2019-02-10 20:30:40 +0100

Igazságtalanak tartottam amikor még ez a Petícióm nem létezett, hogy a legtöbb embert csak az Ápolási díj 100.000 Ft-os bevezetése érdekelt.

2019-02-04 21:05:56 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=g6bOyMLjD-E

Ez a fiatalember is jobb élet színvonalra vágyok ha több lenne a nyugdíjszerű ellátása vagy akadálymentesített munkahelyen dolgozhatna, a lakóhelyéhez közel akkor télen sem kéne az utcán fagyoskodva lufikat árulnia.

2019-02-03 20:29:28 +0100

Sajnos a Fogyatékossággal élő emberek támogatására nincs pénz. De erre van pénz.
https://www.youtube.com/watch?v=V2vN6iqAyYQ&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc
https://www.youtube.com/watch?v=iyrEyWlnRP0
https://rtl.hu/rtlklub/hirek/bayer-zsolt-nagy-blanka-tuntetes-szappan-szivacs?fbclid=IwAR2Wn_WE8KztAr893rcD70Q8vP6PhdsnL2UzTj_WYVxIVjEX6RYSoLLCEck

Elegem van minden hülyeségre van pénz, de a valóban rászoruló emberekre nincs pénz csak a kiválasztott rászorulók kapnak egyszer segítséget stb.

2019-02-03 20:22:50 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=iyrEyWlnRP0
https://www.youtube.com/watch?v=7-C8ye6GTCg
https://www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc&t=14s
https://www.youtube.com/watch?v=V2vN6iqAyYQ&t=2s

Sajnos olyan ember is keres több pénzt aki nem méltó közszereplésre és a műsor vezetésre sem. Míg a fogyatékossággal élő önmagukat ellátni tudó fogyatékossággal élő embereknek sajnos nem segít a Magyar Állam, hogy normális emelést kapjanak a nyugdíjszerű ellátásukban és a Fejlesztő foglalkoztatói díjukat sem emelik, idén de még jövőre sem lesz várható sajnos.

2019-01-27 21:08:28 +0100

És mit szólnának akkor, ha egy súlyosan beteg kisgyermekes szülők a gyermekük gyógyítása céljából a Hírekben nyilatkoznának, és bankszámla számot írnának a gyermekük kezelése és gyógyulása érdekében?!! És mások létre hoznának zárt csoportot avval a céllal: ne adjanak az érintett rászoruló családnak semmilyen pénzt, mert luxus dolgokra fáj a foguk stb. Az ilyen emberek gonoszak és lejáratni akarják a másik embert, hogy a jótékony dolgok ne valósuljanak meg.

2019-01-27 19:44:27 +0100

Elmehetne a búsba az ismeretlen ember aki ismeretlen oldalon, a Petícióm célját lehazudva a csillagos égről annyit mert írni: pénzt akarok magamnak ki csikarni a Petíciómmal.

Ami egy szóval sem igaz, hanem egy aljas hamis vád a Petíciómnál!!! Arról szól a petícióm, hogy a legtöbb fogyatékossággal élő embereknek vagy hozzátartozóiknak elegük van hogy egyik napról a másikra élnek anyagilag. Csak azért mert fogyatékossággal élnek és avval büntetik őket, hogy kevesebb nyugdíjszerű ellátást kapnak mintha ők tehetnének arról, hogy Fogyatékossággal élőnek születésük óta vagy 18 év alatti koruk óta. Vagy üzemi balesetük végett 18 év felettiként.

2019-01-24 16:27:07 +0100

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lint-nap

Jön a Valentin nap akkor szeretném ha legkésőbb meg lenne a 3500 fő aláírás. Január 27-én pedig 4 hónapos lesz a Petícióm: örülnék ha nem csak a 100.000 Ft-os Ápolási díj lenne a fontosabb, hanem a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelése.

2019-01-21 17:33:56 +0100

https://nepszava.hu/3022248_legalabb-vidam-kiegyensulyozott-a-gyermekem

https://168ora.hu/itthon/intezmenyesitett-kormanyzati-atveres-a-gyod-felulvizsgaljak-az-otthon-apolasra-szorulo-gyerekek-allapotat-162390?fbclid=IwAR3ygARnnQa95-Fgd4wRBBQFGDAJ3ypzCTBZ2X5IPKufWZFDyHuVU_BIQIs

https://abcug.hu/az-autistak-lehetnek-az-otthongondozasi-dij-vesztesei/?fbclid=IwAR1ItzeUM5S16BenezIcv_4r2A2KrUSUYRXzHncnXXHrVG-GRWhoTdDD7rU

Ezért kéne aláírni a Petíciómat sokaknak különben nagyon rosszul járnak azok a Fogyatékossággal élők, akik után nem jogosultak a hozzátartozóik egyetlen kategóriájú Ápolási díjra sem. És 18 év felett még többe kerülnek a fogyatékossággal élő emberek.

2019-01-19 18:13:10 +0100

Nagy tüntetést fogok én is szervezni ha nem lenne elég a 10.000 fő aláírás a Petíciómnál fogva!!! Nem hagyom olyan könnyedén, hogy a mai rendszer azt csináljon velem és a sors társaimmal amit akar.

Nekem az olyan védett munkahelyből is elegem van, amit az Önkormányzat tart fent és a fogyatékossággal élők kézimunkáinak az eladásából származó bevételt az Önkormányzat kapja. Miközben a fogyatékossággal élő dolgozók a Nettó havi Minimálbér felénél is kevesebb munkabért kapnak kézhez.

Amíg az Önkormányzat a fogyatékossággal élő dolgozókért nem sokat tesz: hogy egészséges XXI. Századi Ergonomikus munkahelyen dolgozhassanak.

2019-01-19 12:34:47 +0100

Nem mehet így tovább, hogy a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás 50.000 Ft-ra emelése helyett, majd a külföldi delegációs Képviselők is kapnának olcsóbb Dísz ebédet és Dísz vacsorát a közpénzből az Elegáns és Elit és híres Étteremből. Miközben a fogyatékossággal élők a kisebb falvakban Karácsonykor/Újévkor/Húsvétkor éhezhetnek.

Míg az az utcán lévő ingyen ebéd osztásnál nem biztos, hogy jutna nekik az utolsó adag ételből minden utolsó sorban álló rászorulóknak.

2019-01-18 22:22:38 +0100

Egy kívánságom volt tavaly Karácsonykor és idén Újévre, meg idén Húsvétra is tarthassam meg végre legalább a Rokkantsági járadékomból 36.000 Ft maradék pénzt. Nem arra vágyom, hogy luxusban éljek kötelességeim nélkül. Hanem szeretnék végre felkészülni anyagilag normálisan a leendő munkahely váltásomra. Már mint örülnék ha tudnék pl. télen narancsot tudjak venni és enni, míg nyáron és ősszel pedig szezonális gyümölcsöket tudjak venni és enni. Azon kívül el tudjak menni 36 hónapon keresztül havonta 5 alkalommal uszodába járni. Jó kondiban legyek a leendő új munkahelyemen belül. Azon kívül az olcsó magán fül-orr-gégészetre, olcsóbb magán fogászaton, és az olcsóbb magán bőrgyógyászathoz mennék el. Mert alapfokú szinten szeretném legalább az egészségi állapotomat rendbe hozatni. SZTK orvosi kezelésekkel nem vagyok elégedett.

2019-01-16 14:32:28 +0100

Engem nem érdekel de nagy tüntetést fogok szervezni főleg akkor, ha kiderülne a magán életemben hiába rendeződne az egyik hozzátartozóm anyagi helyzete leendő nyugdíjas dolgozóként. Akkor sem tarthatnám meg a Rokkantsági járadékomból a 34.890 Ft-os maradék pénzt 2019. őszétől, hanem is 8.890 Ft-os maradékból kéne beérnem a Rokkantsági járadékomból és a Fogyatékossági támogatásomból.

Mert 2019. Szeptemberétől egészen 2022. Augusztusáig szeretnék felkészülni a 2022. Szeptemberi munkahely váltásomra anyagilag, és nem gyenge fizikai erőnlétben és üres zsebbel szeretnék bekerülni az új munkahelyemre.

Nem akarom megvárni a jelenlegi védett munkahelyemnél a 2024. évet, amikor már 10 éves lesz a belépésem mert 2025-ben jöhet a védett munkahelyemre az NRSZH engem felülvizsgálni 2015. után és nem akarok újabb negatív bélyeget kapni a fogyatékossági állapotomra. Mert akkor kicsi lesz az esélyem egy Rehabilitációs védett munkahelyre bekerülnöm.

2019-01-15 19:04:14 +0100

https://mno.hu/belfold/ehberert-dolgoznak-az-intezetlakok-1362107

Bár ez 2016. őszén készült a hír, de sajnos 2019-ben is ez a helyzet és már 2017 Április 1-től már a Nappali Ellátó Fejlesztő Foglalkoztatóban is ez a helyzet.

Pl. Azt sem tudom 2019. Januárjában, hogy mennyi fejlesztő foglalkoztatói díjért dolgozom, hogy a tavalyi 2018. évi Nettó 396 Ft-os Fejlesztő foglalkoztatói díjért dolgozóm-e 2019. Januárjában vagy emelték a Nettó Fejlesztő foglalkoztatói órabéremet nekem is.

Senki nem mond semmit erről és akik tudnak erről, azok meg csak Január végén hajlandóak közölni erről információt az érintettekkel.

De ha meg tudom, hogy az órabérem nem emelkedik: akkor lehet segítséget fogok kérni a Fogyatékossággal élők érdekvédelmieknél, hogy valahogy kapjak támogatást legyen nekem is termosztátos gázfűtésem a fatüzelésű kályhás fűtés helyett.

Közben kisebb összegű megtakarított pénzt is összegyűjtők, aztán szervezem a munkahely váltásomat.

2019-01-15 05:44:08 +0100

Aki változást szeretne ne várja a sült galambot a szájába, és a fejét se dugja a homokba. Mert cselekvés nélkül ritkán lehet bármit is elérni.

2019-01-14 19:08:51 +0100

Nem akarok magamból ki indulni: amíg nem létezett a Petícióm sokszor voltam reménytelen és depressziós, amióta nem tarthatom meg a 2 féle járadékom közül egyiknél sem a 25%-os összeget legalább. Amióta gyökeresen negatív irányban megváltozót a magán életem 2015. nyarán azóta így van.

És senki nem segít nekem, hogy ne csak saját erőmből gyűjtsem be a kívánt összegű arany tartalékomat. Zárt közösségi csoporton belül több volt a magának való szívtelen emberek száma: akiknek tetszett mások nehéz élete és anyagi szenvedése.

Mintha annyi gondom lett volna mint az egyes Országgyűlési képviselőnek, a Nettó havi 1 millió Ft feletti fizetésük drágának találják a Menza ételt a Budai várban.

2019-01-14 17:21:54 +0100

Néha komolyan íróm elegem van egyes fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő szülőkből, tisztelet a kivételnek azok a szülők iránt akik úgy nevelik a fogyatékossággal élő gyermeküket: hogy maguk a szülők nem lenézően bánnak az átlagon aluli anyagi helyzettel rendelkező emberekkel, akiknek nincs 1 gyermekük sem és nekik is vannak vágyaik. Akár csak az 5 kiskorú gyermeket (1-2 év korkülönbséggel) nevelő házaspár akik közül 3 kiskorú gyermek fogyatékossággal küzd születése óta.

Mert az egyedülálló embereknek is ép olyan nehéz az életük, mint a nagy családos kiskorú gyermekeket nevelő szülők. Ahol Pl. 5 gyermek esetén 3 gyermek fogyatékossággal él születése óta.

És az olyan szülők egy részét sem bíróm akik az akadálymentes játszótérre viszik pl. a mozgáskorlátozót kiskorú gyermekeiket, viszont nem szívesen látják az akadálymentes játszótéren az Autista kisgyermekeket a szüleikkel együtt.

2019-01-13 20:55:29 +0100

Nagyon szégyellje magát az ismeretlen aláíró aki dupla kötőjelet írt 2019. 01.13-án este, a teljes normális neve helyett a Petíciómhoz a László Sándor F nevű személy után. Aki nem akarja komolyan venni a petíciómat, az ne írja alá kötőjellel a petíciómat vagy egyéb jelel mert evvel érvényteleníti a Petícióm céljának az elérését.

Lehetőleg olyan ember írja alá a Petíciómat akik ismerik a betűket és tudnak írni-olvasni, és megértik az írott tartalmak szövegét azon kívül cselekvőképesek.

Akik nem ismerik felnőtt korukban a mentális betegségük miatt, a betűket és írni-olvasni nem tudnak ők cselekvőképtelenek.

Köszönöm!

2019-01-13 17:06:45 +0100

https://www.penzcentrum.hu/karrier/lesujto-asz-jelentes-alig-dolgozik-rokkant-fogyatekos-magyarorszagon.1073713.html?fbclid=IwAR25a1V9HyHjE5W-JkJhKHyXquSBQNLLuEUuqssODyy_6A0bxwTlz3qWZWE

AZ MTVA Híradó nem mond igazat, hogy több fogyatékossággal élő embereknek van munkája Magyarországon belül. Mert kevés fogyatékossággal élőknek van állásuk akiknek van legtöbbször Fejlesztő Foglalkoztatásban dolgoznak, a kötelező Nettó havi minimálbér felét sem éri el a Fejlesztő Foglalkoztatói munkadíjuk amit fizetésként kapnak.

És ahol a kötelező minimálbér felét eléri a fizetésük, ott könnyebben elbocsáthatják őket létszám leépítés végett. Azok a fogyatékossággal élők akik Szakmunkás iskolai végzettséggel rendelkeznek és a garantált bérminimumot kapják, nekik lecsökkenthetik a fizetésüket a kötelező minimálbérre.

2019-01-12 17:29:08 +0100

Dühös vagyok a jelenlegi rendszerre egyre később kapom meg a fizetésemet, és a Rokkantsági járadékom utalása is késett de egy tuti nem maradhat így a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege 50.000 Ft alatt. Mert 2 az egyben el kell érne a 100.000 Ft-ot Adómentesen.

Rokkantsági járadék 50.000 Ft + Fogyatékossági támogatás 50.000 Ft = 100.000 Ft.

És a 100.000 Ft-ból pedig szabad összegben minimum legalább 20.000 Ft-nak kéne maradnia havonta, amit szabadon fel lehetne használni vagy gyűjtögetni bizonyos célok megvalósításában stb.

Nem lenne gond Januárban az anyagi nehézség az ünnepek után. Sajnos akik Januárban és Februárban egymás után szoktak havonta 2 hetet, vagy 1 hetet betegállományban lenni nekik Márciusig nehéz az életük anyagilag.

2019-01-11 18:32:14 +0100

Ne feledjük: ha Pl. a súlyosan halmozottan fogyatékos felnőtt emberek szülei már nem lesznek az élők sorában nem biztos, hogy az egészséges testvérük vagy testvéreik vállalni fogják a sérült testvérük otthon ápolását, ha 1-4 egészséges kiskorú gyermekeik vannak akinek az Egyetemi éveikre is fel kell készülniük anyagilag a jobb fizetésű állásuk mellett a házastársaikkal együtt.

Ezért az ép testvérek nem szívesebben hagyják ott a jól fizető állásukat ha az egészséges kiskorú gyermekeik, vagy jobb értelmi képességű önellátásra képes fogyatékossággal élő kiskorú gyermekeik jövőjéről van szó.

Ezért kell nagyobb összegűnek lennie a Rokkantsági járadéknak és a Fogyatékossági támogatásnak, hogy az ilyen esetben egy olcsóbb magán Szociális gondozó otthonba tudjanak bekerülni a súlyosan halmozótan fogyatékos felnőttek. Mert a magán Szociális otthonban többször van üres hely és jobban bánnak a gondozásra szoruló emberekkel.

2019-01-08 19:58:01 +0100

https://nepszava.hu/3020487_anya-szeret-minket-ugy-ahogy-vagyunk

2019-01-07 17:33:39 +0100

https://www.nlcafe.hu/eletmod/20190104/kizarolag-autistak-dolgoznak-a-cegnel-amit-egy-apa-alapitott-autista-fiainak/?fbclid=IwAR2vwXY2-5LZSK08o4EDVjdpldZva8OkFdlYMHKk3oeZwMpPJWKohnGDHTs

2019-01-06 11:26:10 +0100

Ha megvalósul a Petícióm célja akkor a munkahely váltásom előtt, meg fogom tenni jelenlegi munkahelyemnél Januártól-Márciusig havonta egyszer 1 hetet nem megyek be dolgozni. És nem lenne hátrányom sem, hogy kevesebb lesz a havi fizetésem mert lenne bőven maradék pénzem a 2 féle ellátásom közül az egyiknél legalább.

Mert ha nem maradnék otthon havonta egyszer 1 hetet Januártól-Márciusig: nem szeretném ha előbb-utóbb begőzölnék attól, hogy korán kellek és 15 percig várakozzak a hidegben a munkahelyem nyitására. Aztán pedig tűrjem a zsúfolt és zsibongó munkahelyet folyamatosan 12 héten keresztül anélkül, hogy 1 hetet nem maradnék stb.

2019-01-01 13:16:29 +0100

Köszöntöm K Lajosnét Újévet 1. aláíróját a petíciómnál! BÚÉK!

2018-12-30 15:16:24 +0100

Nem bosszankodom és nagy örömmel azt kívánom Újévre, hogy 2019. év alatt váltsák le a jelenlegi rendszert a fenébe és legyen egy jobb életük és reményük a fogyatékossággal élőknek. Életkortól függetlenül.

https://www.youtube.com/watch?v=9-E6xd2Xu9A

https://www.youtube.com/watch?v=b9xBAtCsCTQ

https://www.youtube.com/watch?v=jyjo0kGXJyA

2018-12-30 11:20:10 +0100

Szégyen és gyalázat a legtöbb ember csak kritizálja a nehéz jelenlegi életét de semmit nem tesz ellen. Míg a negyede legalább felemeli a hangját a nehéz helyzet megoldásában, míg a kisebb részük kevesebb mint a negyede legalább cselekszik ez ellen valamit.

Nekem a Petíciómnál az a célom, hogy ne csak 50.000 Ft legyen a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege. Ha nem egyben legalább minden évben egyszer minimálisan 10%-ot emelkedjen és adómentes maradjon a 2 féle járadék.

2018-12-29 09:56:39 +0100

Bizzóm benne azokra az aláírókra is számíthatok 2019-ben, az aláírásukra akik nem írták alá de tervezik aláírni a Petíciómat. Nagyon örülnék ha 2019. Húsvéti hosszú hétvége alatt már több mint 5000 fős aláírás lenne a Petíciómnál.

2019. Április 21-22 napokon lesz a Húsvét.

2018-12-26 22:27:22 +0100

2018. December 27-én már 3 hónapos a Petícióm. Nagyon bizzóm abban, hogy 2019. Húsvéti hosszú hétvége előtt 1 nappal akkár már az 5000 fős aláírás is meg lesz. Mert sajnos Rokkantak egyikeként nem biztos, hogy 2020. Január elejével sikerül munkahelyet váltanom.
Ha nem lesz 2019-ben a Bruttó 440 Ft-os órabérem 100 Ft-al több, és Nettóban csak a 90%-a marad meg az órabéremből: akkor elfejthettem a kívánt összegű meg takarított pénzem jelenlétét.

Pedig a helyváltoztatásom előtt szeretnék eljutni, hogy uszodába tudjak járni minden évben 3 éven keresztól és legalább 4 hónapig és hetente egyszer. Sajnos 2019-ben már 5 éve lesz annak, hogy heti 20 órás műszakban elkezdtem dolgozni, és még mindig nem jutottam el anyagilag A-ból a B-be.

2018-12-25 22:16:45 +0100

Be kell valljam nem igazán szeretem a Karácsonyt, Szilvesztert, Újévet de még a Húsvétot sem. Okom: nincs jobb anyagi hátterem mert nem rendelkezem megfelelő összegű megtakarított pénzemmel, ami biztonságot adna nekem azon kívül nincs párkapcsolatom és baráti köreim sincsenek nagyon.

Az a legrosszabb fiatalon élem át amikor előttem az élet kapuja és nincs jövőm: mert a Magyarországi rendszer nem engedi, hogy minden fogyatékossággal élőknek esélyük legyen az életre amit szeretnének és könnyen elérhető.

Amíg nem hoztam létre ezt a Petíciómat sokszor zokogtam, és imádkoztam Szent este bele értve a Karácsonyi és Húsvéti estét is. Szeretnék én is párkapcsolatot magamnak még ha ezt mások elleneznék is. Mert ha ez nincs meg a legtöbb ember életében jobb anyagi fedezett meg párkapcsolat, olyan mint amikor egy gyermek nem járhat 6-18 éves korában iskolába hanem helyette magán tanulóként kell tanulnia. Míg Óvodába meg 1 évet és félnapot járt egy 18 év felettivé vált magán tanuló.

2018-12-24 22:41:32 +0100

https://hirklikk.hu/kozelet/magyarorszag-sorban-all/345697?fbclid=IwAR1ST2N0ZjH1zl2jutI6_A3TjRyaOwdScAgH31DBcL64ykMGQp5H5obuCSY

Vagy legkésőbb 2019. December 1-én Advent 1. vasárnapján lesz 10.000 fős aláírás a Petíciómnál vagy 2030-ig is sorban állhatnak élelemért a Fogyatékossággal élők, ha nem emelkedik tisztességesen a Nyugdíjuk és a Nyugdíjszerű ellátásuk.

2018-12-24 17:53:00 +0100

Boldog karácsonyt és Újévet mindenkinek aki aláírta és megosztotta a Petíciómat, és a leendő aláíróknak és megosztóknak is ezt kívánom.

Ne feledjük el a Karácsonyi adományokból a tartós élelmiszerek maradása legtöbbször Vízkeresztig tartanak: akkár csak a Hamupipőke gyönyörű lovas fogatú aranytök hintója, és a szép csillogó ruhájának a varázslata csak éjfélig tart.

Ezért lenne jó ha a fogyatékossággal élő embereknek nagyobb lenne a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk, hogy a családi magán életük változása esetén is gond nélkül akár maguk is elő tudhassák teremteni a Karácsonyi/Újévi/Húsvéti ételüket akár konzerves ételüket is.

Ne a fogyásról szóljon a vékony embereknek, az életük.

2018-12-23 11:03:12 +0100

Ha jól élnék anyagilag legalább 25%-al akkor létrehoznék Magyarországon, egy egyedül álló első Húsvéti adomány gyűjtő pontot ami a Mikulás gyárhoz hasonló lenne. És a Millenárison lévő parkban lenne a központja, hiába kapnak a rászorulók Karácsonyra tartós élelmiszert nem elég a mennyisége, hogy Húsvétig nem tartson főleg gyermekes, idős embert eltartó és fogyatékossággal élőt eltartó családon belül.

Nem lenne jó ha Húsvétkor nélkülözne csomó rászoruló ember közülük főleg gyermekek, idősek, és fogyatékossággal élők. 4 napos Húsvéti hosszú hétvégén vidéken gondolom ritkán van nyitva Nagy Szombaton a kis bolt.

2018-12-21 16:28:04 +0100

Ne felejtsük el, hogy Magyarországon belül a ha jól tudom a 70-80-90 években született a legtöbb gyermek akik ma már felnőttek, és közülük van a legtöbb fogyatékossággal élő ember akik nem közül páran nem szorulnak ápolásra és felügyeletre és gondnokságra. Viszont az állapotuk nem engedte meg, hogy piacképes szakmájuk és piacképes állásuk és munkabérük legyen.

És, hogy ne szenvedjenek pl. Karácsonykor, Újévkor, Húsvétkor hiányt az ünnepi ételekben sem amikor már a szüleik nem lesznek az élők sorában. Ezért kéne a sok aláírás, hogy a Rokkantsági járadékot összeadva a Fogyatékossági támogatással elérje a Nettó havi 100.000 Ft-ot. És a további években pedig 10%-os emelés legyen a Rokkantsági járadéknál és a Fogyatékossági támogatásnál.

2018-12-18 15:53:39 +0100

Nagyon remélem, hogy a csúszásgátló cipőre, bakancsra, csizmára tökéletesen be fog válni nekem. Mert nem vagyok hajlandó otthon maradni ónos eső esetében sem, hogy menjek be dolgozni a meredek lejtős jeges havas csúszós, és félhomályos világítású utcán keresztül gyalogolva akaratom ellenére is.

Indokom annyi: nem tarthatom meg 10.000 Ft-ot sem maradéknak, a Rokkantsági járadékomból vagy a Fogyatékossági támogatásomból. Hanem jóval kevesebbet tarthatok meg belőle.

És amit keresek munkabérben a Minimálbér felét sem éri el, nem beszélve arról nincs fizetett szabadságom sem fizetett betegállományom sem. És Húsvétkor szeretnék süteményt, gyümölcs levet, alkohol mentes pezsgőt és ünnepi ételt vásárolni.

Országgyűlési képviselők jól élnek anyagilag akkor ha 3 hónapig nem tudnának dolgozni menni a betegségük végett. 3 havi fizetésük kiesik emiatt.

2018-12-16 19:35:24 +0100

Eldöntöttem idén Mikulás napján, hogy jövő Mikulás napra nem fogok be menni dolgozni a jelenlegi munkahelyemre. Ha csak nem lesz a jelenlegi munkahelyemen munkahelyi rendezvény jövő December 6-án.

Nekem elegem lett, hogy 2017. December 6-án kaptam egy incidenst és 2018. December 6-án, ez meg ismétlődött. A volt szociális gondozómtól és az egyik munkatársamtól.

Addig fog ez menni nálam, hogy December 6. hétköznap nem fogok be menni dolgozni a jelenlegi védett munkahelyemre, amíg a volt csoport vezető Szociális gondozóm megy nyugdíjba. Vagy amíg nekem nem sikerül munkahelyet váltanom. Nagyon is legkorábban 2020. Január elején de legkésőbb 2022. Októberében sikerül munkahelyet váltanom.

2018-12-10 21:29:20 +0100

3 lehetőségük van Magyarországon a dolgozó Fogyatékossággal élőknek, de csak az egyik lehetőséget választhatják.

1. Lehetőség: összegyűjtik a kívánt összegű de megvalósítható megtakarított pénzüket, aztán pár hónap múlva munkahelyet váltanak. Netán elküldenék őket 3 hónap letelte után az új munkahelyükről akkor a megtakarított pénzükből, tudnak maguknak ételt venni 1-2 hónapig ha nem sikerülne elhelyezkedniük 1 hónapon belül.

2. Lehetőség: megfelelő összegű megtakarított pénz nélkül váltanak munkahelyet és ha elküldik őket az új munkahelyükről 3 hónapon belül, akkor már az 1 hónapban nem lesz mit enniük munkanélküliként.

3. Lehetőség: egész életükben gebedni fognak a Nettó havi Minimálbér felénél is kevesebb munkabérükből. Pl. Mikulásra, Karácsonyra, Újévre és Húsvétra nem fognak tudni megfelelő mennyiségű ünnepi ételt és szezonális ünnepi édességet sem venni. Míg nyáron a legolcsóbb belföldi szállású nyaralást is elfejthetik bele értve a legolcsóbb strandot is.

2018-12-10 21:16:47 +0100

Nem fogom feladni ezt a küzdelmet: addig csinálom amíg 10.000 fős aláírás meg nem lesz vagy amíg el nem sikerül érnem valamit ebben. 2018. Szeptember 27-óta létezik a Petícióm. És 2015. Augusztusa óta lettem hivatalosan megélhetési rabszolga ami azt jelenti: azóta nem tarthatom meg a Rokkantsági járadékom 90%-os összege mellett a magasabb összegű Fogyatékossági támogatásom 90%-os összegét sem.

Többnyire a Nettó havi Minimálbér felénél is kevesebb munkabéremre támaszkodhatok, ahol nincs fizetett szabadság sem fizetett betegállomány sem. Sem béren kívüli juttatás sem. Ha meg lesz nekem a kívánt összegű megtakarított pénzem, akkor pár hónap múlva új munkahelyek után nézek és munkahelyet váltok.

2018-12-08 19:00:46 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=A3EKBv6fABY Az idei Mikulás nap nem hozott nekem Szerencsét sajnos, mert nem lett meg a 2500 fős aláírás.

https://www.youtube.com/watch?v=wDe3Z5s7pXY

https://www.youtube.com/watch?v=vGozlPl1Ids

Nagyon gondolkodom azon meg írom majd az igazi Lappföldi Mikulásnak, hogy a Magyar felnőttek egy részének romlott szívük van. Mert akik jól élnek anyagilag még több pénzt akarnak mikor így is jól élnek anyagilag.
És a Petíciómnak egyesek nem tudnak örülni mert fáj nekik nem vagyok nagyra vágyó fogyatékossággal élő ember, én meg nem akarok nagyra vágyó és Maximalista lenni mert akkor a vége az lesz adót kéne fizetni a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás után ha mind a kettő 200.000 Ft lenne.

2018-10-24 19:36:21 +0200

1,000aláírás gyűjt össze.

2018-10-11 07:51:16 +0200

500aláírás gyűjt össze.

2018-09-30 08:13:35 +0200

100aláírás gyűjt össze.

2018-09-29 13:56:46 +0200

50aláírás gyűjt össze.

2018-09-28 20:45:37 +0200

25aláírás gyűjt össze.

2018-09-28 19:33:25 +0200

10aláírás gyűjt össze.