Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország Kormánya, Operatív Törzs, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sport Minisztérium, Oktatási Hivatal

Támogatást a TÁNCNAK, a TÁNCTANÍTÁSNAK!

- A 8551 Sport, szabadidő képzés TEÁOR szám mellett szeretnénk, ha a 8552 Kulturális képzés (8555203 Tánc oktatás) is bekerülhetne a KATA kedvezményezettek körébe.
- A más gazdasági területekhez hasonlóan alkalmazotti bértámogatást, járulék kedvezményt szeretne az ágazatunk, így a nem KATA adózást választó vállalkozásoknak is
- A nem saját tulajdonú, bérleményként hasznosított tánctermek, terembérleti támogatást szeretnének.
- A művelődési házakban, vagy iskolákban, közoktatási intézményekben működő táncoktatók segítséget kérnek, hogy ők is dolgozhassanak minél hamarabb. Nyissák meg a külsősök előtt az ilyen fenntartású termeket.
- Egy jól átgondolt nyitási terv mellett, engedélyezzék a táncórák megtartását! (Erre született is már egy javaslat, ez természetesen módosítható még a szakmánk érdekei szerint)
- A táncoktatás kerüljön vissza a Szépkártya rendszerbe, mint egészségmegőrző szolgálatatás. Nagy mennyiségű kaffetéria ragadta bent a rendszerben a pandémiás helyzet miatt. Ennek segítségével olcsóbban tudnánk adni a szolgálatatásainkat, ez ágazati és gazdaság élénkítő hatású lenne. (SZÉP kártya egészségmegőrző szolgáltatás definíciója: Mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy egészségi állapotunk, a betegségekkel szembeni ellenálló képességünk, s ezzel egyidejűleg munkahelyi teherbírásunk is nagymértékben függenek attól, hogy milyen minőségű és mennyiségű szabadidős elfoglaltságot engedélyezhetünk magunknak. A népszerű Széchenyi Pihenőkártya alszámláinak bármelyikére érkező összeg többek között ezt a célt is szolgálja. Magától értetődik, hogy az olyan tevékenységek, melyek kifejezetten testi fittségünket és egészségi állapotunkat erősítik, nagyobb szerephez jutnak, amikor a SZÉP kártya egészségmegőrzés céljára való felhasználásáról beszélünk. A maximum 75 ezer forinttal feltölthető szabadidő alszámla igénybevételekor olyan sokak által kedvelt szolgáltatásokra költhetünk, melyek hozzájárulnak pszichés, és ugyanakkor testi egészségünk megőrzéséhez is. A SZÉP kártya egészségmegőrzés céljára való felhasználásakor elsősorban a fitnesztermek szolgáltatásait érdemes megemlíteni, de ami talán még ennél is szélesebb rétegeket érint, az az orvosi terápiák és a masszázs, melyek tulajdonképpen már bármelyik wellness szállodában, vagy fürdőhelyen elérhetőek a vendégek számára. Természetesen jól látszik, hogy az egyes alszámlák milyen szépen épülnek egymásra, így gyakorlatilag komplex szolgáltatást vehetünk igénybe akár egy hosszú hétvége pihenéssel való töltésekor. Miként a szálláshely szolgáltatás és a vendéglátás kiegészítik egymást nyaralás, pihenés alkalmával, így a SZÉP kártya egészségmegőrzés céljára való használatakor további lehetőségeket vehetünk igénybe, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy új energiákkal töltődjünk fel, vagy újabb hetekre búcsút mondhassunk az ízületi fájdalmaknak, a migrén kínzó tüneteinek.)
- A TÁNC országos népszerűsítése, mint sport és mint művészet is. Országos média kampány segítené ezt előre jutni.
- Szeretnénk, ha az ágazatunkat a TÁNCOT képviselő szervezetek együttesen állnának ki a szakmánkért. Nem tennének ebben a helyzetben különbséget tag és nem tag között. A szakmai érdekeinek érvényesülését szeretnénk! Kérnénk minden ilyen szervezetet, hogy információit ne csak tagjaival, hanem az egész szakmával osszák meg.

Miért fontos?

Ezen pontok segítenének a művészetoktatás, a táncoktatás gazdasági területét életben tartani. Sőt átgondolt kivitelezéssel akár fellendíteni is. Sajnálatosan a művészet-, táncoktatás, 8552 TEÁOR sem a novemberi, sem pedig a márciusi bezárásoknál sem került a kedvezményezettek körébe.
"...▪️ Pontosan ma 1 éve március 16.-án kellett felfüggeszteni a táncórákat. Azt mondták, 2 hét lesz kb., de 3 hónap lett belőle.
▪️ Jött a nyár, ami ebben a szakmában egy pangó időszaknak számít évről évre, így nem lehet órákat tartani, ezért mindenki nyári szünetet tart. 2020-ban ezt fel kellett rúgni, és ha minimális létszámmal is, de próbáltunk dolgozni és túlélni.
▪️ Eljött a szeptember, amikor is a legnagyobb létszámban működünk. Most ez is felborult, mert sokan nem mertek közösségbe menni, így inkább otthon maradtak. De optimisták voltunk, visszatért a jókedvünk, hogy van remény, és biztos minden jó lesz fokozatosan. Ez a hit kitartott november elejéig.
▪️ Ha jól emlékszem november 11-től újra offoltak minket, be kellett zárni minden közösségi házat, nem lehetett megint órákat tartani. Ez jelenleg is tart, immár 5. hónapja.
▪️ Az állam minket magunkra hagyott, sok más tevékenységi kört, ha minimálisan is, de legalább támogatott valamilyen formában, (sport, vendéglátósok, turisztika...stb) minket elfelejtett, mert mi vagy láthatatlanok vagyunk, vagy nem vagyunk fontosak.
▪️ 5 HÓNAPJA NEM ENGEDNEK DOLGOZNI MINKET, A TAVASZI 3 HÓNAP UTÁN!
EZ 1 ÉV LEFORGÁSA ALATT 8 HÓNAP A 12-BŐL!
EZ AZ ÉV 2/3-a!
Megjegyzés:
Az aktív, órákat látogató tanítványaink közül egy covidos beteg sem lett ez idő alatt. Csak az jött órára, aki egészséges volt. Nekik ezek az órák nagyon sokat jelentettek, mert társaság, feltöltődés és vidámság nélkül nagyon szürke az élet.
Mi azért esünk depresszióba, mert nem dolgozhatunk, egyre nehezebb fenntartani magunkat (rezsi, élelmiszer...stb) , a tanítványok meg azért, mert elesnek attól a kulturális szórakozástól, ami segít mentálisan és lelkileg egyensúlyban maradni.
▪️ Nem tudunk tervezni, és nem tudjuk, hogy ha egyszer újra működhetünk és kinyitnak a művelődési házak, honnan kell elkezdenünk az építkezést. Nulláról, vagy marad pár ember, aki jönni fog, vagy ismét telt ház lesz. Nagyon nem mindegy, mert a létszámtól fog függeni, hogy a nyitás után még hány hónap, mire újra össze tudjuk szedni magunkat...."

Kategória

Frissítések

2021-03-20 10:09:52 +0100

5,000 aláírás gyűlt össze.

2021-03-18 12:42:40 +0100

1,000 aláírás gyűlt össze.

2021-03-18 11:27:20 +0100

500 aláírás gyűlt össze.

2021-03-18 10:09:47 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2021-03-18 09:52:27 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2021-03-18 09:40:42 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2021-03-18 09:26:37 +0100

10 aláírás gyűlt össze.