Címzett: Magyarország kormánya

Szolidaritás egyházi iskolák tanárainak polgári engedetlenségi akciójával

Egyházi iskolákban dolgozó tanárként szolidaritást vállalok kollégáimmal, akik 2022. március 1-jén, kedden 8:00-14:00 között polgári engedetlenségi akcióban vesznek részt, tiltakozva a kormány 36/2022 (II.11) számú, a tanárok érdekérvényesítését ellehetetlenítő rendelete ellen.

Miért fontos?

A közoktatás problémáira, melyeket az egyházi iskolák tanárai által 2020 februárjában megjelentetett állásfoglalás is kifogásolt, az oktatási tárca részéről nem látunk megoldási javaslatokat. Aggódunk a közoktatás jelenének nehézségeit és fenntarthatatlanságát tapasztalva, és meg vagyunk győződve arról, hogy a ránk bízottak javát és jövőjét szolgáljuk azzal, hogy szolidaritást vállalunk a polgári engedetlenségi akcióban részt vevőkkel. Ezzel keresztényi lelkiismeretünk szavát követjük. Célunk a korszerűbb és diákközpontúbb közoktatás megvalósulása.

Kifejezzük elkötelezettségünket az állandó, demokratikus párbeszéd mellett, amely a tantárgyi szabályozók kialakításának elengedhetetlen feltétele. Egyetértünk társainkkal abban, hogy a sztrájk alapjog.

A 2020 februári állásfoglalás:
https://mandiner.hu/cikk/20200228_allasfoglalas_az_oktatas_mai_helyzeterol?fbclid=IwAR0mAHnGmJmnpz58e2C1DLopsr35WNvvK9ufHXP5UiJ4KwpfmwUU2VmToF4