Sikeres kampányok

10
Sikeres kampányok
 • 6 865 Aláírásból
  Készítette: Amália Cser
 • 3 492 Aláírásból
  Készítette: Dóra Papp Picture
 • Maradjon meg a közvetlen vonatközlekedés Keszthely és Budapest között!
  Keszthely polgàrmesterének bejelentése és a VEKE információi alapján megmarad az átszállás nélküli vasúti kapcsolat Keszthely és Budapest között.
  4 563 Aláírásból
  Készítette: Tibor Molnár
 • Zenés-táncos (koncert-fesztivál stb.) események megrendezésének engedélyezése
  Sikeresen enyhítettek a zeneiparban , ez volt a cél❤️
  11 341 Aláírásból
  Készítette: Szabolcs Farkasfalvi
 • 6 756 Aláírásból
  Készítette: Gergely Hajdu
 • Ne borítsák le gumiszőnyeggel a Tabánt!
  "Felülbírálják a fakivágásokat, sőt a Tabán átalakításának egész tervét a lakosok tiltakozásának hatására. A helyi civilek egy hét alatt elérték, hogy a főpolgármester megtiltsa a fakivágásokat, a FŐKERT pedig közös tervezésre hívja őket. Pár nap alatt 1300-an írták alá az egyik helyi lakos által a Szabad.aHangon indított petíciót, és több mint 1000 ember küldött levelet az aHang felületén keresztül a fővárosi, illetve az I. kerületi polgármesternek, valamint Szabó Józsefnek a FŐKERT igazgatójának és frissen kinevezett zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztosnak, aki az RTL kamerája előtt megígérte: csökkentik a gumiborításos felületet, racionalizálják a pelenkázó helyét és a lehető legtöbb fát megmentik. Minderről személyesen és online is egyeztetnek majd a helyiekkel..." https://ahang.hu/kampanyok/megvedtuk-a-tabant-egy-fantasztikus-het-tortenete/2019/09/05/
  1 954 Aláírásból
  Készítette: Renáta Jordán
 • Elég volt az időhúzásból! Engedjék vissza Károlyt az otthonába!
  Károly bácsi páratlan összefogás eredményeképpen visszatérhetett budafoki otthonába, ahonnan törvénysértő módon rakta ki a XXII. kerületi önkormányzat. A kerületi vezetés nem kegyet gyakorolt, amikor visszaadta az idősember otthonát, csupán véget vetett a törvénysértő és embertelen folyamatnak. Júliusban az A Város Mindenkié csoport hozta nyilvánosságra a botrányos ügyet, az általuk indított kampányhoz pár hét alatt több mint 1600-an csatlakoztak magánszemélyek és civilszervezetek. A Város Mindenkié csoport kitartó munkája, az általuk föltárt ügy mentén kialakult összefogás és az ügyet segítő szakemberek gyakoroltak együtt nyomást a polgármesterre, hogy úgy döntsön: Károly bácsi visszatérhet az otthonába!
  1 639 Aláírásból
  Készítette: A Város Mindenkié
 • Tiltakozunk a Szent István park zöldfelületeinek kisajátítása ellen!
  Karácsony Gergely főpolgármester az új kabinet első közgyűlésén helyt adott a kéréseinknek, és leállította a Szent István-szobor felállítását a Szent István parkban. Indoklásában első helyen említette a civilek tiltakozását. Azt ígérte: széles körű társadalmi egyeztetést követően döntenek majd a szobor sorsáról. Egy biztos, a tervezett emlékmű biztosan nem a park zöldterületén kap helyet. Még az is lehet, hogy új pályázatot írnak ki a parkban elhelyezendő Szent István-szoborra, Harmath István alkotása pedig máshova kerül. A Tabán után egy újabb zöldterületet sikerült megmentenünk helyi civilek által indított és az aHangon szerveződő összefogással.
  1 216 Aláírásból
  Készítette: Andras Faludi
 • Tartsuk meg a Jókai Mór Gimnázium nevét!
  A komáromi polgármesteri hivatal testületi ülésén elutasították azt a kezdeményezést, mely ellen tiltakoztunk.
  470 Aláírásból
  Készítette: Péter Pfandler
 • Az Új Nemzedék közösségi terek ne diszkriminálják az LMBTQ-csoportokat
  A közösségek megtartó erejét mindannyian ismerjük, az állami fenntartású közösségi tereknek nagyon fontos célja lenne, hogy a helyi közösségek erősödjenek - ne pedig széthulljanak. Az LMBTQ közösségek kitiltása ezekből a közösségi terekből nemcsak indokolatlan és durva beavatkozás a helyi közösségi életébe, hanem amellett súlyosan diszkriminatív is.
  217 Aláírásból
  Készítette: Szegedi LMBT Közösségért Csoport Picture