Címzett: PIlisborosjenő Általános Iskolához kapcsolódó szülők, nagyszülők, hozzátartozók, volt diákok

Pilisborosjenői sztrájkot és polgári engedetlenséget támogató szülői nyilatkozat

Tisztelt Igazgatónő! Tisztelt Tanáraink!

Mi, a Pilisborosjenői Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak szülei jelen levelünkkel szeretnénk ismételten kifejezni a támogatásunkat iskolánk minden pedagógusa felé.

A november 7-i tárgyalás elkeserítő eredménytelensége, az oktatás, a pedagógusok változatlanul reménytelen helyzete, s ezen keresztül a gyermekeink jövőjének bizonytalansága miatt továbbra is jogosnak és indokoltnak tartjuk a tiltakozást, a már jól ismert követelések megvalósulásának érdekében.
Amennyiben úgy döntenek, hogy - sok más iskolához hasonlóan - munkabeszüntetéshez, polgári engedetlenséghez folyamodnak, ebben is maradéktalanul számíthatnak az együttműködésünkre.

Köszönjük, hogy kitartanak, köszönjük a bátorságukat, az elszántságukat, köszönjük, hogy mindennek dacára még tanítják a gyermekeinket! Minden lehetséges módon szeretnénk segíteni Önöknek közös céljaink elérésében.

Az oktatás jelene és jövője mindannyiunk jövője.

Pilisborosjenő, 2022. november 18.

Miért fontos?

Az oktatás lehetetlen helyzetére adott válaszként a sztrájk és az államolgári engedetlenség maradtak, mint a tiltakozás alkalmas eszközei.