Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Olaf Scholz német kancellár és Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete

Óvjuk meg az izraeli és palesztin civil lakosságot!

Kérjük Németországot, hogy lépjen fel pártatlan közvetítőként az izraeli túszok azonnali szabadon bocsátásáért és a további vérontás megállításáért, a civilek életének megóvásáért (mindkét oldalon)!

Október 7-én kora reggel a Hamász támadást indított Izrael ellen. Azóta a becslések szerint 1200 izraeli halt meg, az izraeli ellencsapásokban pedig 1100 palesztin a Gázai övezetben. A Hamász izraeli túszainak száma akár a kétszázat is elérheti már.

Németország korábban sikeresen működött közre a palesztin-izraeli konfliktus békés rendezésében. Ezért kérjük Olaf Scholz német kancellárt és Julia Gross Németország magyarországi nagykövetét, hogy vessék latba befolyásukat a háború gyors befejezésében, a további vérontás megakadályozásában, az emberéletek megóvásában!

Miért fontos?

“A nevem Raluca Ganea. Tel-Avivban élek, és izraeli békeaktivista vagyok. Az elmúlt napokban elképzelhetetlen borzalmakat láttunk, ez rosszabb, mint egy rémálom. Most kétségbeesetten kérem a segítségedet, hogy megmentsük a Hamász által elrabolt túszokat és a háború mindkét oldalán élők életét: csecsemőket, gyermekeket, nőket, férfiakat, időseket és fiatalokat.

Megmentésükben most minden pillanat számít, miközben az izraeli kormány szélsőjobboldali tagjai tömeges légicsapásokat sürgetnek Gázában. Ez azonban csak még inkább veszélyezteti az izraeli túszok életét, és még több vérontást és ártatlan emberek szenvedését okozza a határ mindkét oldalán. Nehéz megemészteni, de nyíltan kimondták, hogy a Hamász támadására adott izraeli katonai válaszlépésnél nem szabad figyelembe venni az ottani izraeliek életét.

Németország a múltban már sikeresen közvetített fogoly- és túszcseréket Izrael és a Hamász között – mint például a Hamász által foglyul ejtett izraeli katona, Gilad Shalit esetében –, és most égető szükségünk van arra, hogy Németország ismét megtegye ugyanezt, ugyanis Izrael két lehetőség előtt áll: az egyik Gáza bombázása és földig rombolása, ártatlan ott élők ezreinek megölése, amellyel minden esély megszűnik arra, hogy az izraeli túszok kiszabaduljanak. A másik a túszok kiszabadításának előtérbe helyezése egy cserealkuval.

Ezért kérlek, hogy írd alá az Olaf Scholz német kancellárnak és Németország magyarországi nagykövetének címzett petíciómat: kérd Németországot arra, hogy béketárgyalások révén óvják meg a civil lakosság életét!

Szombat reggel óta folyamatosan érkeznek a tragikus hírek. Én kiváltságos vagyok, mivel a lakásomban található biztonságos szobából írom mindezt neked, miközben a Hamász által kilőtt rakéták hangjait halljuk a gyermekeimmel. Nem tudok nem gondolni a gázai gyerekekre és anyákra – akiknek nincs biztonságos óvóhelyük vagy szirénájuk, hogy figyelmeztessék őket az izraeli bombákra. Nem tudok nem gondolni a Gázában túszul ejtett izraeliekre – akik még mindig élnek és félnek, és remélik, hogy a hazájuk megmenti őket.

Szívszorító mindez, és közben tehetetlennek érezzük magunkat. De te segíthetsz meggyőzni a német kormányt, hogy lépjen közbe és közvetítsen, hogy megmentse a túszok életét és megakadályozza a további vérontást. Kérjük, hogy izraeli, lengyel, német és svájci embertársaiddal közösen támogasd a német kormányhoz intézett felhívásunkat, hogy tisztességes közvetítőként járjon el, és tárgyaljon az izraeli túszok azonnali szabadon bocsátásáról a foglyul ejtett Hamász-tagok szabadon bocsátásáért cserébe!

Sokak számára már túl késő. A Hamász által már meggyilkolt 1200 izraeli és az izraeli légicsapásokban megölt 1100 gázai palesztin számára biztosan. De az aláírásod segíthet megmenteni a közel 200 túsz életét, és megakadályozhatja a további tragikus vérontást mindkét oldalon. Ez egy kicsi, de fontos lépés az erőszak körforgásának megállításában, és elegedhetetlen a tartós béke megteremtéséért – a konfliktus minden oldalán élő emberek számára.

Raluca Ganea az iraeli Zazimnak, az aHang testvérszervezetének az igazgatója.

A petíció héberül a Zazim oldalán: https://my.zazim.org.il/petitions/shkhrvr-hkhtvpym-tkhylh

2023. október 12.

Kategória

Frissítések

2023-10-13 11:14:33 +0200

1,000 aláírás gyűlt össze.

2023-10-12 19:36:00 +0200

500 aláírás gyűlt össze.

2023-10-12 17:22:46 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2023-10-12 17:16:08 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2023-10-12 17:13:41 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-10-12 17:11:39 +0200

10 aláírás gyűlt össze.