Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyar Közút nonprofit Zrt

Ne kaszáld a méhlegelőt!

Mi, aláírók, aggodalmunkat fejezzük ki az út szélén lévő vadvirágok rendszeres kaszálása miatt. Ezek a vadvirágok nem csupán díszítik környezetünket, hanem fontos táplálékforrások a méhek és más beporzók számára is.

Az út menti vadvirágoknak kulcsfontosságú szerepük van a helyi ökoszisztémákban, segítik a biológiai sokféleség fenntartását és hozzájárulnak a természetes élőhelyek megőrzéséhez. Emellett fontos szerepet töltenek be a méhek és más beporzók táplálékszerzésében, ami elengedhetetlen a mezőgazdasági termények beporzásához és a természetes növényzet fenntartásához.

Kérjük az illetékes hatóságokat, hogy gondoskodjanak arról, hogy az út menti területeken történő kaszálás ne érintse a vadvirágokat, és tartsák tiszteletben ezek fontos szerepét a környezetünkben.

Aláírásoddal te is csatlakozhatsz hozzánk abban a reményben, hogy a vadvirágok és a méhek védelme érdekében tegyünk közösen.

Miért fontos?

A Földön élő rovarfajok 40%-ának csökken az egyedszáma, harmaduk mára veszélyeztetetté vált. Az elmúlt 25-30 évben a rovarok össztömege évente 2,5%-kal csökkent, és ha ez ilyen ütemben folytatódik tovább, egy évszázadon belül teljesen eltűnhetnek a Föld színéről. Pedig jelenlétük a természetben nélkülözhetetlen.

Kategória

Frissítések

2024-03-16 09:43:57 +0100

10 aláírás gyűlt össze.