Ugrás a fő tartalomra

Címzett: D. Kovács Róbert Antal polgármester, X.kerület, Kőbánya polgármestere

Ne húzzanak kerítést a Hős utcaiak köré, tisztességes kártalanítás után költözhessenek el!

Tisztelt D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere!

Levelemmel a Hős utcai lakók nyílt levele mellé állok, velük együtt tiltakozom az ellen, hogy a két megbélyegzett ház köré kerítést építsenek. A XXI. század Magyarországán elfogadhatatlan, hogy azért, mert valakinek a szomszédja bűnöző, őt magát is elzárják. A Hős utcában lakni nem bűncselekmény.

Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy önkormányzat az érintettek akaratának figyelembevétele, a velük való érdemi konzultáció nélkül hozzon róluk döntéseket.

Már a környéken élők is megtapasztalták: a droghelyzetre a rendészeti megoldás nem megoldás, csak a probléma szétterjedését okozza. Megdöbbent, hogy önök úgy a környékbeli, mint a Hős utcai, nyugodt, békés és emberhez méltó életre vágyó lakók érdekeit és véleményét semmibe veszik.

Önök a terület láthatatlanná tételével és bezárásával azt biztosítják, hogy a falakon belül eztán már tényleg bármi megtörténhet. Eddig sem történt semmi azért, hogy ne legyen egyre elviselhetetlenebb az ott élők környezete, de most 131 millió forintból a földi poklot készülnek ott létrehozni, az ott lakó tisztességes emberek és több tucat gyermek számára is.

Mindeközben semmilyen érdemi lépést nem tesznek sem annak érdekében, hogy a válságos droghelyzet enyhüljön, sem azért, hogy ott élő embereket kimenekítsék.

Méltatlan, csupán a teljes lecsúszást biztosító ajánlatok elfogadásába próbálják belekényszeríteni az egyre lehetetlenebb körülmények között ott élő tisztességes embereket. Eközben többmilliárdos összeg áll rendelkezésükre ahhoz, hogy annyi pénzzel kártalanítsák őket, amennyi biztosítaná, hogy a fővárosban normális lakáskörülmények közé jussanak.
Vidékre kergetni őket embertelenség! A kapcsolataik és a családjuk itt van. Ne száműzzék őket még jobban társadalmunkból oda, ahol ugyan 4 millió forintért is lehet ingatlant vásárolni, de megélhetés és élhető jövő nincs!

Magyar állampolgárként követelem, hogy Önök, mint a polgárai képviseletére létrejött és az ő pénzükből gazdálkodó önkormányzat,
• ne herdáljanak el feleslegesen 131 millió forintot két lebontásra ítélt tömb körbekerítésére,
• ne vegyék semmibe a polgáraik jogos igényét a békés és emberhez méltó életre,
• a Hős utcai ingatlanokat a piaci kínálatnak megfelelő áron vásárolják ki, s ne 4,5 millió forinttal vagy határozott idejű bérleti szerződéssel szúrják ki az emberek szemét, és
• ne hajszolják bele őket méltatlan és a biztos lecsúszáshoz vezető ajánlatok elfogadásába egyre embertelenebb körülmények létrehozásával!

Szegénynek lenni nem bűn, ezért tiltakozom a szegények megbüntetése ellen!

Kérem, változtassák meg döntésüket, és ne húzzanak 3 méteres falat a Hős utcai lakóházak köré!

Miért fontos?

Mert ha most megtörténik, veled is megtörténhet:
Holnap vagy holnapután te lehetsz a következő, akit összezárnak bűnöző szomszédaival.

Mert az önkormányzat és a kormányzat valójában alig tesz valamit a Hős utcában és környékén, Kőbányán, Zuglóban és a Józsefvárosban élő tisztességes emberek nyugalmáért és biztonságáért. Semmilyen valódi lépés nem történt sem a drogválság megoldására, vagy a drogkereskedelem megakadályozására.

Mert az önkormányzatnak bár legalább 2,1 milliárd forint áll rendelkezésére, néhány fabatkával képes lenne kiszúrni az ott élők szemét, hogy lakásukat megszerezzék.

Budapest, X. kerület

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Partner

Links

Frissítések

2018-11-21 21:21:28 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2018-11-20 19:47:01 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2018-11-20 14:40:09 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2018-11-20 09:54:00 +0100

10 aláírás gyűlt össze.