Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere

Ne hagyjuk, hogy több mint 80 hajdúhadházi lakos elveszítse az otthonát!

Tömeges kilakoltatásokat tervez a Hajdúhadház polgármestere: az önkormányzat 12 családot, több mint 80 lakost, köztük több mint 50 gyermeket tenne hajléktalanná.

Az önkormányzat több száz millió forint támogatást nyert el egy olyan uniós pályázaton, amelynek éppen az volna a célja, hogy az önkormányzat javítsa a telepszerű körülmények között élő családok lakhatási körülményeit. Az uniós forrásokból az önkormányzat egyebek mellett önkormányzati bérlakások felújítását tervezi – előtte azonban utcára tenné a jelenleg ott élő családokat.

A Város Mindenkié csoport (AVM) levélküldő kampányt indított a családok védelmében, a kilakoltatások ellen. Arra kérünk, hogy támogasd Te is a kilakoltatás által fenyegetett hajdúhadházi családokat: küldj levelet a polgármesternek annak érdekében, hogy az önkormányzat egyetlen családot se tegyen utcára!

Az üzenet küldése gombra kattintva küldd el az alábbi szöveget:

"Tisztelt Polgármester Úr!

Ahogyan arról A Város Mindenkié csoport közleménye és híradások is beszámoltak, az önkormányzat tíz, alacsony komfortfokozatú önkormányzati bérlakás felújítását tervezi Hajdúhadházon. A tervezett felújítások forrása az Európai Uniótól a “leromlott városi területek rehabilitációjára” kapott támogatás.
Az önkormányzat a tervezett felújításokra hivatkozva nem kíván újabb bérleti szerződést kötni az Irinyi utcai bérlakások jelenlegi lakóival. Az önkormányzat az otthonuk elhagyására szólította fel őket. Ennek következtében több mint 80 hajdúhadházi lakost, köztük több mint 50 gyermeket fenyeget kilakoltatás.

A családok kilakoltatása a szétszakadásukhoz, intézményi ellátásba kényszerülésükhöz, és a településről való kiszorulásukhoz vezetne. A szülők rettegnek az otthonaik elvesztésétől, továbbá attól, hogy - a gyermekvédelmi törvény megsértésével - kizárólag anyagi okokból, vagyis a lakhatási problémáik miatt elszakítják őket a gyerekeiktől.

Bízunk benne, hogy Polgármester Úr számára is magától értetődő, hogy az Európai Unió által a településen élők lakhatásának a fejlesztésére biztosított források felhasználása még véletlenül és közvetve sem vezethet ahhoz, hogy hajdúhadházi családok kerüljenek az utcára, szakadjanak szét és váljanak földönfutóvá. Az önkormányzati bérlakások tervezett felújítását finanszírozó pályázat előírásai is teljesen egyértelműek abban a tekintetben, hogy a fejlesztés nem irányulhat az alacsony státuszú lakosság kiszorítására, és minden, a projektben érintett család lakhatásáról kötelező gondoskodni oly módon, hogy a korábbihoz képest a lakhatási körülményeik javuljanak.

Mindezek alapján arra kérjük Önt, hogy gondoskodjon róla: a „Leromlott városi területek rehabilitációja Hajdúhadházon” című projekt előkészítése és végrehajtása, az önkormányzati bérlakások tervezett felújítása közvetve sem vezet hajdúhadházi családok kilakoltatásához, szétszakadásához, intézményi ellátásba kényszerüléséhez, a településről való kiszorulásához.

Arra kérjük Önt, hogy az önkormányzat úgy dolgozza ki és hajtsa végre a település fejlesztésére irányuló terveit, hogy azok a jelenleg kilakoltatással fenyegetett Irinyi utcai családok számára továbbra is biztonságos, tartós és megfizethető lakhatást biztosítanak."

Miért fontos?

Az önkormányzat tömeges kilakoltatásokra készül Hajdúhadházon: összesen több mint 80 lakos, köztük több mint 50 gyermek lakhatása van veszélyben.

Az családok lakhatása azt követően került veszélybe, hogy az Önkormányzat több száz millió forint támogatást nyert el egy olyan uniós pályázaton, amelynek éppen az volna a célja, hogy az önkormányzat javítsa a településen élők lakhatási körülményeit.

További információ:https://avm.merce.hu/2021/04/22/tomeges-kilakoltatas-veszelye-hajduhadhazon/

Kategória

Frissítések

2021-04-30 13:54:46 +0200

1,000 aláírás gyűlt össze.

2021-04-23 21:31:41 +0200

500 aláírás gyűlt össze.

2021-04-23 09:11:24 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2021-04-23 08:42:00 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2021-04-23 08:27:18 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2021-04-23 08:13:14 +0200

10 aláírás gyűlt össze.