Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Orbán Viktor Miniszterelnök, Dr. Kásler Miklós Miniszter, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ne a rászoruló emberek szociális étkezésén spóroljon a Magyar Állam!

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök, Dr. Kásler Miklós miniszter, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma)!

Mélységesen felháborítónak tartom, hogy a legtöbb önkormányzatnak nincs pénze arra, hogy a szociálisan rászoruló emberek szociális étkezése heti 3x7 megmaradjon 2019. április 1-től is! Helyette heti 1x5 szociális étkezésük lesz biztosítva. Arra nem gondolva, hogy a rászoruló emberek többsége fogyatékossággal él, időskorú és akár cukorbetegségben is szenvedhetnek.

S szerény körülmények között illetve szerény anyagi helyzetben és szűkös bevételt kapnak amúgy is. Nem csak az állami pénzből kéne az országgyűlési képviselők elit éttermi ebédjét is olcsón biztosítani számukra.

Nem csak a stadionok építésébe kéne többet befektetni, amíg mások meg nélkülöznek, élelemért állnak sorba karácsonykor, húsvétkor stb.

Ha nem a stadionok építésére menne a magyar állam pénze meg az elit étteremből a díszebédek és a díszvacsorák állami finanszírozására, akkor jutna a rászoruló embereknek heti 3x7 szociális étkezésére is.

Miért fontos?

Attól, hogy a fogyatékossággal élő emberek és az idősebb rászoruló és egyéb rászoruló emberek nem tudnak a magyar államnak úgy termelni a munka világában, mint az ép dolgozók, ne jelentse ez azt, hogy száműzni kéne őket a magyar társadalom szélére.

Nekik ugyanúgy szükségük van rendes élelemre, mint bármelyik más embernek. Vagy aki nem tud dolgozni, ne kapjon megfelelő mennyiségű ételt?

Kategória

Frissítések

2019-12-06 22:25:20 +0100

10 aláírás gyűlt össze.