Ugrás a fő tartalomra

Címzett: a MÁV-ot

Működő lifteket a Ferihegy vasútállomásra!

Működő lifteket a Ferihegy vasútállomásra!

A MÁV teljesítse az ígéretét, miszerint 2020 első felére működő lifteket telepítenek a Ferihegy vasútállomáson a felüljáró mind a két oldalán! Továbbá hiteles tájékoztatást arról, hogy az ígért felújítás pontosan milyen szakaszban tart, hogyan fogják garantálni a jövőbeni akadálymentes működést és konkrét dátumot az átadásra!

Miért fontos?

Elképesztő, hogy egy nemzetközi reptéri csatlakozási ponton nincs más lehetőség, mint kézben felcipelni a sokszor 20-30 kg-os csomagokat, vagy ha valaki bármilyen oknál fogva nehezebben közlekedik, fel kelljen másszon azon a magas (78 lépcsőfok) lépcsősoron.
A reptérről érkező utasok gyakran nagy és nehéz csomagokkal, sokszor babakocsival érkeznek és ez az első átszállási lehetőség, ha valaki nem akar Kőbánya-Kispestig utazni. Ha pedig valaki esetleg több csomaggal van egyedül, akkor az egyik csomagot lenn/fenn kell hagyja, amíg a második bőröndöt is felviszi, azt kockáztatva ezzel, hogy addig valamelyiket ellopják.
Arról nem is beszélve, hogy idegenforgalmi szempontból mekkora szégyenfolt ez az országnak, hogy ez az egyik első helyszín, amit a dél és kelet felé továbbutazó turisták az országból látnak és az alig 12 éves megálló ilyen állapotban van.

Kategória

Frissítések

2021-09-19 21:10:13 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-02-16 14:24:13 +0100

10 aláírás gyűlt össze.