Címzett: Orbán Viktor Miniszterelnök, Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma

Minden COVID-os vakcinára regisztrált kapja meg az 1. dózisú vakcináját 2021. Június 15-ig.

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök úr és Prof. Dr. Kásler Miklós Egészségügyi Miniszter!

Sok COVID-os oltásra regisztrált oltatlan felnőtt szeretné tudni előre, hogy mikor kaphatja meg az 1. dózisú vakcináját és az oltás helyszínét és időpontját is. Mert így a nyári hónapokban előre tudnák tervezni az olcsóbb nyári programjukat pl. kirándulást, strandolást, olcsóbb szállású 1-4 éjszakás belföldi nyaralásukat stb.

Miért fontos?

Hamarosan itt lesz a Nyári iskolai szünet 1. napja 2021. Június 16. és sokan túl szeretnének lenni az oltásra regisztráltak közül, legalább az 1. dózisú COVID-os oltásukon még a Nyári iskolai szünet kezdete előtt ha lehetséges.

Sokan nem szeretnének az egész nyári iskolai szünet alatt a négyfal között bezárva lenni, és várakozni az értesítésükre az 1, dózisú vakcina felvételük időpontjára.

És ha még sem tudná minden oltásra regisztált 2021. Június 15-ig megkapni az 1. dózisú vakcináját, akkor küldjenek számukra értesítést amiben előre megtudhatnák, az 1. dózisú vakcinájuk felvételének az időpontját és a helyszínét.

Nem lenne jó ha a Nyári iskolai szünet alatt elkezdene növekedni a járvány görbe, mert még mindig nem lenne elegendő az oltásra regisztrált Magyar lakosság beoltva legalább az 1. dózisú vakcinában.

Ezért szükség lenne, hogy már elegendő legyen az oltásra regisztrált Magyar lakosság legalább az 1. dózisú beoltása.

Hogyan lesz kézbesítve

Személyesen átadva az Emberi Erőforrások Minisztériumában.