Címzett: Péter Niedermüller

Mentsd meg Budapest éjszakai életét! Save the nightlife of Budapest!

Budapest „ bulinegyed”-ként is ismert 7. kerületének Polgármestere új szabályokat kíván bevezetni, amelyek teljesítésével a kocsmák és klubok éjfél után is nyitva maradhatnak, azonban a szigorú szabályzat minden pontjának teljesítése sok vendéglátóhely számára gondot okozhat, a legtöbb tönkremehet és bezárhat.

The Mayor of the 7th District of Budapest, which is also known as the “party district”, wants to introduce new rules that allow pubs and clubs to remain open after midnight, but meeting all of the strict rules can be a problem for many places, and can be a high risk of financial damage and leading to closure for most of them.

Miért fontos?

Az új Polgármester ezzel tönkreteheti Budapest éjszakai életének központját, és drámai következményeket okozhat a turizmus-vendéglátásban az egyéni szabadságunkban és a kulturális illetve szociális életünkben. Ezek a szabályok nem oldják meg Budapest 7. kerületének kérdéseit, számunkra ez nem demokratikus lépés, és úgy gondoljuk, hogy az új szabályok enyhébb formában is érvényesülhetnének, és másfajta kompromisszumra is van lehetőség.
A probléma nem a bulinegyed létezése, hanem az, hogy a városvezetés nem csoportosított elegendő erőforrást a rend fenntartására.
Ha azt szeretnéd, hogy a 7. kerületben ne kerüljön sor az éjszakai élet gyökeres megváltoztatására, kérlek írd alá a petíciót, és oszd meg!

With this, the new Mayor can destroy the center of Budapest's nightlife and can have dramatic consequences for tourism and catering trade, in our individual freedom and in our cultural and social life. These rules do not solve the issues of the 7th district of Budapest, for us this is not a democratic step, and we believe that the new rules could prevail in a milder form, and there is a possibility of other compromises.
The problem is not the existence of the party district, but the fact that the city authorities has not grouped enough resources to maintain order.
If you don’t want to see a radical change in nightlife in District 7, please sign the petition and share it!

Budapest, Hongrie

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória