Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

Maradjon meg kifutó rendszerben az Autótechnikus képzés!

Dr. Palkovics László, Innovációs és technológiai miniszter Úr,
Pölöskei Gáborné, Szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár Asszony,
Aáry-Tamás Lajos Úr, Oktatási jogok biztosa részére!

Valószínűleg több száz, de lehet, hogy több ezer autós szakképzésben érintett diák ügyében kérjük hivatala segítségét.
Képzésünket érintő problémánk az, hogy az 5 évvel ezelőtt megkezdett szakgimnáziumi tanulmányainkat, az igazgatóink tájékoztatása szerint nem engedik, hogy úgy fejezzük be, ahogyan azt az iskola megkezdésekor megígérték. Az idén májusban minden bizonnyal megszerezzük az autószerelő, vagy autóelektronikai műszerész végzettséget és úgy tudjuk, nem folytathatjuk az iskolánkban tanulmányainkat. Nem tudunk még egy évet továbbtanulni, nem lehetünk autótechnikusok, mivel ezt a képzést megszüntették. Állítólag a pillanatnyi jogszabályok ezt nem engedik, holott erre iskoláinkban minden feltétel továbbra is adott.

Nem tudjuk a megszüntetés okát, de nem akarjuk elhinni, hogy hazánkban egy jogszabály változtatás megakadályozza, hogy egy már megkezdett képzést ne lehessen az ígért módon befejezni.

A leírt méltánytalanság elhárításában várjuk hivatala segítségét!

Miért fontos?

Mert jelen állapot szerint így számunkra idén tavasszal véget érne az autós szakképzés és nem végezhetnénk autótechnikusként. Így nem tudnánk megszerezni a vágyott technikus oklevelet, pedig ezt a legtöbben célul tűztük ki magunk elé.

Kategória

Frissítések

2020-05-22 08:19:15 +0200

10 aláírás gyűlt össze.