Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Kormány

Liget Projekt helyett a Rákosrendező területének rendezése

A Városliget beépítésével kapcsolatos tervek a legnagyobb titokban készültek. Joga lett volna a Fővárosnak és a XIV. kerületnek is elmondani a véleményét, amire azonban nem kaptak lehetőséget. Emiatt egyoldalú, szemellenzős döntések születtek, megakadályozva a nagyvonalú környezetrendezést. A Városligetet megerőszakolják a gyanús siettséggel felhúzott épülettömegek. Soha nem fog úgy kinézni, mint a terv illusztrációja szerint, egy sűrű erdő közepén . Szelleme sivár. Mellette fekszik méltó párja a Rákosrendező ma már használaton kívüli, elhanyagolt, szemetes, gazos síntengere.
Nagy és merész kihívás, de egyben szükséges is ennek a területnek a Városligettel együtt történő rendezése a szerint, hogy a Liget új épületei ne lépjék túl a földfelszínt. Készültek erre is tervek.

Miért fontos?

Ami most a Városligetben épül, a demokrácia csődje!
Ez ma már nem egyszerúen egy park, letűnt idők majálisainak színhelye, egy szórakozó negyed.
A mileneum idejében komplex környezetrendezési tervek alapján történő építkezések műemlékek, vitathatatlan sajátos atmoszférával. Az egykori építőmesterek vállalták, hogy létrehozzanak valamit a semmi közepén. Ma viszont nem építőmesterek döntenek az esztétikáról, etikáról, hanem jogászok és közgazdászok megkérdőjelezhető ízléssel, különösen, hogy nem a saját pénzüket költik.
Ha a Liget beépül, erőszakot demonstrál és szellemünk kulturális elmaradottságát, mivel agyonjomják a nem ideillő épületek.

Kategória

Frissítések

2020-02-18 00:11:08 +0100

10 aláírás gyűlt össze.