Ugrás a fő tartalomra

Címzett: 13. kerületi Önkormányzat

Legyen gyalogátkelőhely a Viza utca, a Népfürdő út és az Emlékmű sétány között

Jelöljenek ki Budapest 13. kerületében a Viza utca és a Népfürdő utca között gyalogos-átkelőhelyet!

Kérem segítségüket, hogy ez a beruházás mielőbb megvalósulhasson, legalább ideiglenes jelleggel egy felfestett gyalogátkelő kialakításával.

10 festékcsík és 2 gyalogátkelő hely tábla nagymértékben növelné a kereszteződés biztonságát és a gyalogosok minőségi lakókörnyezethez fűződő elvárásait.

Miért fontos?

A Duna-parti sétányt nagyon szépen felújították, és tényleg kellemes itt sétálni és pihenni. A baj csak ott van, hogy a Viza utca és a Népfürdő utca kereszteződésében se kijelölt gyalogátkelő hely, se forgalmi lámpa nincsen, és a kerékpárút is itt ér véget. Nagyon nehéz és életveszélyes átmenni az úttesten, főleg kisgyerekekkel, kisbiciklivel és babakocsival.

Gyakran látni gyalogosokat, kisgyerekeseket, időseket, sportolókat, akik szeretnének átkelni és élvezni a Duna-parti új sétány adta lehetőségeket, de komoly akadályokba ütköznek.

Rendszeresen igen nagy a forgalom, és ráadásul ezen a szakaszon már tempósan is közlekednek a járművek, hiszen a két nagyobb kereszteződés - Árpád híd és Dráva utca - már elég messze van. Reggelente és délután autóval is szinte lehetetlen a Viza utcából akár ki- akár behajtani a Népfürdő utcára. Kissé érthetetlen, mert a Viza utca egészen a Váci úttól a Népfürdő útig tart, és a sétányban végződik a túloldalon, amit most újítottak fel, ahová nem vezet gyalogátkelő.

A kereszteződés közvetlen szomszédságában van egy buszmegálló is, ami fokozza a balesetveszélyt.

Mind a busz visszasorolása a forgalomba, mind a busszal érkezők és mögötte átkelni szándékozók láthatósága fokozott kockázatot jelent.

A Népfürdő utca ezen szakaszán csak az elektromos sporttelep mellett van egy kijelölt átkelő, ami lényegében a semmibe vezet, a Váci út ezen szakaszán 5 gyalogátkelő hely van ilyen távolságra, amely egy 2x3 sávos fő közlekedési útvonal.

Az Önkormányzat és a közútkezelő szerint 2017 óta van elfogadott terv egy lámpás kereszteződés kialakítására, csak pénzhiány miatt nem valósul meg. Kérjük az Önkormányzatot, hogy létesítsenek gyalogos-átkelőhelyet a Viza és a Népfürdő utca között!
Budapest, XIII. kerület, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2023-06-21 15:51:36 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2023-06-20 10:07:05 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2023-06-20 07:33:03 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-06-19 22:11:02 +0200

10 aláírás gyűlt össze.