Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Pintér Sándor Belügyminiszter

Legyenek jogosultak saját jogukon a GYOD-ra a fogyatékossággal élő cselekvőképes felnőttek is.

Tisztelt Pintér Sándor Belügyminiszter úr!

Fontosnak tartom, hogy azok a felnőtt fogyatékossággal élők, akik önellátásra képesek és cselekvőképesek: számukra is elérhető legyen a GYOD-ra való jogosultság, amennyiben a fogyatékossági állapotuk végett, nem rendelkeznek érettségivel, szakmunkás iskolai végzettséggel sem, és alapfokú nyelvvizsgával sem rendelkeznek, vagy a saját szakmájukon belül nem tudnak dolgozni a fogyatékossági állapotuk végett.

Tisztelettel: Bálint Éva

Miért fontos?

Nem minden fogyatékossággal élő emberek tudnak dolgozni járni, és nem minden fogyatékossággal élőknek van felsőfokú vagy középfokú iskolai végzettségük. Így legtöbb esetben igen kevés fizetésért dolgoznak, míg akiknek van piacképes szakmájuk középfokú iskolai végzettségük van, nekik legtöbbször nem a piacképes szakmájukon belül kapnak állást, ha fogyatékosságuk van Pl. enyhe értelmi fogyatékosság, Autizmus, Pszichiátriai betegség.

Kategória

Frissítések

2024-01-19 18:47:57 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=EnNfokOUEKs
Amíg a mai bölcsődésnél fiatalabb gyermekektől, egészen a mai Általános iskola 8. osztályos kamasz tanulókig még van halvány remény. Addigra a SNI tanulók között a 9-12. osztálytól kezdve, már nincs normális jövőjük.

Míg a Speciális SNI tanulók között, már Általános iskola 5. osztályától kezdve már nincs egy normális jövőjük.

2024-01-06 17:40:37 +0100

A GYOD-ra lévő jogosultak körének a bővítése megváltás lenne a valóban rászoruló emberek számára. És kevesebben szegényednének el: akik nem a gyermekeiket ápolják otthon, és akik cselekvőképes és ápolásra nem szoruló felnőtt korban lévő fogyatékossággal élnek, viszont az alacsony iskolai végzettségűeknek számítanak, vagy rendelkeznek középfokú/felső fokú iskolai végzettséggel, de még sem mehetnek az iskolai végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozni, mert Pszichiátriai betegségük vagy fogyatékosságuk van.