Címzett: Kövér László, az országgyűlés házelnöke és Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezérigazgatója

Legyen újra szép a Kossuth Tér-Vizsgáljuk felül a Steindl Imre Programot!

Kedves Kövér László úr és Kedves Wachsler Tamás úr,

Ezúton fordulunk Önökhöz azzal a kéréssel, hogy újragondolják és felülvizsgálják a Kossuth Lajos tér felújítását végző Steindl Imre Programot. Kritikánk az, hogy jelenlegi formájában az említett program egyoldalú és nem veszi kellően figyelembe az összetett értékeket, amelyeket a Kossuth Lajos tér képvisel.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy mi is tiszteljük a történelmet, a környezetvédelmet és a nemzeti identitást, és az a célunk, hogy a Kossuth Lajos tér olyan hely legyen, amely mindezeket méltó módon összehangolja. Nem szeretnénk olyan megoldásokat, ahol egy újítás értelmében eltávolítunk egy szobrot vagy emléket, csak hogy helyet adjunk egy másiknak, ami korábban már megtalálható volt a területen. A Kossuth Lajos tér esetében a Steindl Imre Program által végrehajtott változtatások sokszor a nemzet fontos szimbólumait is érintették, ami nem megfelelő módon tiszteletteljes.

Kérem, vegyék figyelembe ezt a petíciót, és tartsanak nyitott füleket azoknak, akik a történelmet, a zöldterületeket és a nemzetüket is a szívükön viselik, és úgy gondolják, hogy azokat méltó módon kell megőrizni és megjeleníteni. Követeljük a Steindl Imre Program felülvizsgálatát az említett szempontok figyelembevételével.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket.

Üdvözlettel,

MacDonald Lachlan Flórián
A petíció írója

Miért fontos?

Amikor én felnőttem, sokszor azt mondták nekem, hogy az a fontos, hogy "Egy szép világban éljek majd", és úgy gondolom, hogy sokan osztják ezt a vágyat. Ebben a kontextusban a Kossuth Lajos tér a városunk és országunk egyik jelképe, egy olyan hely, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozik.

Saját szememmel láttam, milyen gyönyörű volt ez a tér, és azt szeretném, hogy a jövő generációk, beleértve az én utódaim is, olyan Kossuth teret tapasztalhassanak meg, amely méltó az elődök emlékére, és amely örömet és büszkeséget hoz a szívükbe. Ez az átalakulás nemcsak nekem, hanem sok más hozzám hasonló embernek is fontos, akik szeretnék, hogy a városunk és országunk egyik kiemelkedő helyszíne a lehető legmagasabb szinten tükrözze értékeinket és történelmünket.

Azok számára, akik elkötelezettek a Kossuth Lajos tér szép és tiszteletre méltó megőrzése mellett, ez a petíció kiemelkedő fontosságú.