Ugrás a fő tartalomra

Címzett: E-kréta Informatikai Zrt.

KRÉTA

A cél egy felhasználóbarát, értelmezhető és könnyen kezelhető weboldal és rendszer kifejlesztése a jelenlegi bonyolult, nehezen követhető és kezelhető, mindemellett kötelező KRÉTA rendszer helyett.

Miért fontos?

A KRÉTA az egyetlen államilag jóváhagyott rendszer a Nemzeti Köznevelési Törvény 57. § (6) bekezdése alapján, használata minden állami fenntartású iskolában kötelező.

A rendszer egyetlen gyermeknél is eleve 2 felületeten fut (gondviselői és tanulói). Ha a gyermek zeneiskolába is jár, ott külön felület van, tehát újabb két felület. Ha esetleg több gyerek is van a családban, a felületek száma ennek megfelelően sokszorozódik, belépési azonosítókkal és jelszavakkal együtt.

Ez a helyzet már önmagában a belépést is megnehezíti a technológiában kevésbé kiművelt szülők számára, az iskolával való kommunikációról, a jegyek, házi feladatok ellenőrzéséről nem is szólva.

Szövevényes rendszerek és hozzájuk kapcsolt komplex útmutatók helyett egy felhasználóbarát, egyszerűen hozzáférhető és kezelhető rendszer kifejlesztését kérjük, különös tekintettel arra, hogy a KRÉTA használata kötelező és nem megkerülhető. Jól működő és használható rendszerek a privát szférában sok helyen működnek.

Kategória

Frissítések

2021-12-18 20:59:24 +0100

10 aláírás gyűlt össze.