Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Fővárosi Önkormányzat, Budapest Főváros XVIII. kerület Önkormányzata

Közlekedési lámpát a Barta Lajos utca és a Baross utca kereszteződésébe!

Tisztelt Erdős Zoltán, a Fővárosi Önkormányzat illetékes munkatársa!
Tisztelt Szaniszló Sándor polgármester úr!

Kérjük, haladéktalanul biztosítsák a 18. kerületi Havanna lakótelepen található Barta Lajos utcai-Baross utcai közúti kereszteződés hosszú évek óta aggályos közlekedésbiztonságának megfelelő fejlesztését közlekedési lámpák felállításával!

Miért fontos?

A Havanna lakótelep szélén található kereszteződésben, melynek egyik irányában a Baross utca folytonosan halad, másik irányában pedig a Barta Lajos utca és a Kinizsi Pál utca határa találkozik, évek óta kiemelkedően magas a közúti balesetek száma. Bár a KRESZ szerint egyértelműek az elsőbbségi viszonyok, a közigazgatási értelemben vett utcák változása miatt számos gépjárművezető nem figyel a főút vége jelzésre, ezáltal pedig tévesen állapítja meg azokat.
A balesetek nem csupán a helyiek életét nehezítik - közlekedési lezárások, nyugalom megzavarása - de gyakran halálos kimenetelűek, vagy súlyos kár keletkezik a balesetben részt vevő személyek vagy gépjárművek épségében.

A helyi közösség már hosszú évek óta jelzi igényét a megoldásra körforgalom vagy közlekedési lámpák üzembe helyezésének formájában - ez utóbbit a Budapest Közút Zrt. figyelembe vette, és a lámpák kihelyezését hivatalos levele alapján indokoltnak tartja. Szaniszló Sándor polgármester úr évekkel korábban megígérte, hogy tisztségére történő megválasztása esetén gondoskodik a helyszín közlekedésbiztonságáról. Petrovai László alpolgármester úr pedig hivatalos levélben megerősítette, hogy a Fővárosi Önkormányzat illetékes munkatársa, Erdős Zoltán urbanista közreműködésében a közúti kisbeavatkozások következő 4 éves ciklusában az intézkedésre nagy valószínűséggel sor kerül. Mindezek ellenére a mai napig nem történik előrelépés, és havi, esetenként heti rendszerességgel történnek balesetek.

Jelen petíciót aláíró Havanna lakótelepi és 18. kerületi polgárok felszólítjuk a kerületi és fővárosi hatóságokat, hogy azonnali hatállyal intézkedjenek a közlekedési lámpák felállításáról a kereszteződésben, ezzel emberéleteket, a testi épséget és a tulajdont egyaránt védelmezve. Felszólítjuk őket, hogy ígéreteikhez híven ne halasszák tovább ezt a sürgős intézkedést, ne hárítsák a felelősséget, és biztosítsák az itt lakók és áthaladók biztonságát!
Budapest, XVIII. kerület, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2020-09-16 06:57:03 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2020-09-15 23:08:35 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2020-09-15 22:29:19 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-09-15 22:17:34 +0200

10 aláírás gyűlt össze.