Címzett: Mindenkinek aki nem ért egyet, azzal az igazságtalansággal ami a kórházi takarítókkal történt. Ha egyetértesz aláírásoddal csatlakozhatsz!

Kórházi takarítók peticiója!

A kormány az egészségügyi dolgozóknak a Covid 19 Pandémia ideje alatt nyújtott áldozatos munkájukért bruttó 500 000 Ft-os egyszeri juttatást ígért. Most ez alól az ígéret alól próbálnak kibujni egy jogi kiskaput kihasználva...

A kormány június elején kiemelte, hogy erre a jutalomra a technikai személyzet tagjai is jogosultak. Országszerte rengeteg külsős cég foglalkozik kórháztakarítással. A közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott takarítók száma elenyésző. Külsős takarítok nélkül a Pandémia ideje alatt, és máskor sem lett volna lehetséges a kórházakat tisztán tartani, ezzel is hozzájárulva a korona vírus és más fertőzések terjedésének megakadályozásához.

Egy egyszerű jogi kérdés miatt több ezer ember esik el attól az összegtől, amit mások ugyanazért a munkáért megkapnak. Ők küzdöttek a frontvonalban, ők érintkeztek a legtöbbet koronás betegekkel, ők gondoskodtak róla, hogy az orvosok és a nővérek zavartalanul tudják végezni a munkájukat. Többet érdemelnek a munkájukért egy köszönetnyilvánításnál!

Azt követeljük, hogy a kormány terjessze ki az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos juttatását az összes érintettre, beleértve a külsős cégek által foglalkoztatott kórházi takarítókat is!

Miért fontos?

A takarítók ott voltak végig, az első pillanattól kezdve az utólsóig, az orvosok, és a nővérekkel együtt, mindennap kitéve a veszélynek. A takarítók ugyanolyan áldozatos, és hasznos munkát végeztek!