Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Karácsony Gergely, Budapest választott főpolgármestere

Kérjük a budapesti közkutak mielőbbi megnyitását!

Tisztelt Főpolgármester Úr!

A budapesti hajléktalanok, valamint minden budapesti lakos egészségének védelmében alulírottak kérjük, hogy a fővárosi önkormányzat minél hamarabb nyissa ki valamennyi budapesti, nem játszótéren álló, szabadon megközelíthető ivókútját! Tegyék lehetővé az utcán élők számára is a kézmosáshoz és iváshoz elengedhetetlenül szükséges ivóvízhez való hozzáférést.
Egyben arra is kérjük a főváros vezetését, vizsgálja felül, milyen egyéb intézkedésekkel tudná a Budapesten élő hajléktalanok alapvető higiéniai szolgáltatásokhoz való hozzájutását megkönnyíteni.

Köszönettel,
Oktogon Közösség

Miért fontos?

Miközben a csapból is az folyik, hogy mennyire fontos az alapos kézmosás és a rendszeres vízivás a fertőzés elkerülése érdekében, a Budapesten élő hajléktalanoknak erre nincsen lehetősége, mivel az utcai vízvételi helyek mind el vannak zárva. A hajléktalanok amúgy is kimondottan veszélyeztetett réteg, sokan vannak közöttük idősek és más okból legyengült immunrendszerűek, akik számára a vírus külön kockázatot jelent.
Mivel ezek az emberek itt élnek közöttünk, és rendszeres orvosi ellátásnak még a közelébe sem juthatnak, mindannyiunkra nézve fontos, hogy legalább alapvető higiéniai szükségleteiknek eleget tudjanak tenni, illetve ivóvízhez jussanak.
Budapest, Hungary

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2020-03-22 18:24:56 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2020-03-20 21:27:48 +0100

10 aláírás gyűlt össze.