Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország Kormánya, EMMI, Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr!

Kapjon minden járóbeteg SOTE Fogászati ellátást szükség esetében!

Tisztelt Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr!

Felháborodva tapasztaltam 2021. Február 15-én amikor a Budapesti SOTE Semmelweis Egyetem, Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet Szentkirályi utca 40. alatti lévő Ambulanciai ellátást.

Nem kaptam beutalot a Panoráma fogászati röntgenre és egyéni röntgenre sem. Annyit mondott a fiatal fogorvosnő az Ambulancián, hogy eltudják kezdeni a gyökérkezelésemet mert gyökércsúcs gyulladásom van, és állcsontonban pedig csonthártya gyulladásom van viszont nem tudják befejezni a gyökérkezelésemet mert nem vagyok kerületi lakos.

És helyette felírt egy antibiotikumot, de kénytelen voltam úgy dönteni nem megyek vissza oda többé nekem arra nincs szükségem, hogy félbe maradjon a gyökérkezelésem. Egyik páciens felháborodva mondta a másik páciensnek, hogy nem tömnek fogat az Ambulacián és más fogorvoshoz nem iránytják őket.

Viszont ha elmennék a Budapest SOTE Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinika Szentkirályi utca 47 szám alá, ott 1-3 órás várakozás után derül ki minden páciens számára, hogy bekerül-e a fogászati kezelésre vagy a várólistába kerül-e. Engem ott rossz helyre küldött a fiatal fogorvos a fogpótlástani klinikára, de kritizálni azt nagyon tudta a fogaimat fogkövesek stb.

Viszont a Fogorvoshoz hallgatokhoz nem utalt be engem, mert a fogorvos hallgatók nem tudják leszedni a fogköveket sem gyökérkezelni nem tudnak.

Miért fontos?

1. Nem egyedi probléma ami velem történt a járóbeteg alapellátásban.
2. Nem minden Pest megyei lakosnak jó a lakókörzetén belül a fogászati járóbeteg ellátás.
3. Nem minden embernek van pénze, hogy magán fogorvoshoz járjon akkár éveken keresztül is.
4. Nem azért fizetnek az emberek TB-t hogy ezt az ellátást kapják a fogászatnál.
5. Fogyatékossággal élő felnőtt embereknek pedig életük végéig ingyenes a TB-jük.

Kerepes, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2021-05-17 21:14:48 +0200

10 aláírás gyűlt össze.