Címzett: Magyarország Kormánya, EMMI, Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr!

Kapjon minden járóbeteg SOTE Fogászati ellátást szükség esetében!

Kapjon minden járóbeteg SOTE Fogászati ellátást szükség esetében!

Tisztelt Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr!

Felháborodva tapasztaltam 2021. Február 15-én amikor a Budapesti SOTE Semmelweis Egyetem, Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet Szentkirályi utca 40. alatti lévő Ambulanciai ellátást.

Nem kaptam beutalot a Panoráma fogászati röntgenre és egyéni röntgenre sem. Annyit mondott a fiatal fogorvosnő az Ambulancián, hogy eltudják kezdeni a gyökérkezelésemet mert gyökércsúcs gyulladásom van, és állcsontonban pedig csonthártya gyulladásom van viszont nem tudják befejezni a gyökérkezelésemet mert nem vagyok kerületi lakos.

És helyette felírt egy antibiotikumot, de kénytelen voltam úgy dönteni nem megyek vissza oda többé nekem arra nincs szükségem, hogy félbe maradjon a gyökérkezelésem. Egyik páciens felháborodva mondta a másik páciensnek, hogy nem tömnek fogat az Ambulacián és más fogorvoshoz nem iránytják őket.

Viszont ha elmennék a Budapest SOTE Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinika Szentkirályi utca 47 szám alá, ott 1-3 órás várakozás után derül ki minden páciens számára, hogy bekerül-e a fogászati kezelésre vagy a várólistába kerül-e. Engem ott rossz helyre küldött a fiatal fogorvos a fogpótlástani klinikára, de kritizálni azt nagyon tudta a fogaimat fogkövesek stb.

Viszont a Fogorvoshoz hallgatokhoz nem utalt be engem, mert a fogorvos hallgatók nem tudják leszedni a fogköveket sem gyökérkezelni nem tudnak.

Miért fontos?

1. Nem egyedi probléma ami velem történt a járóbeteg alapellátásban.
2. Nem minden Pest megyei lakosnak jó a lakókörzetén belül a fogászati járóbeteg ellátás.
3. Nem minden embernek van pénze, hogy magán fogorvoshoz járjon akkár éveken keresztül is.
4. Nem azért fizetnek az emberek TB-t hogy ezt az ellátást kapják a fogászatnál.
5. Fogyatékossággal élő felnőtt embereknek pedig életük végéig ingyenes a TB-jük.

Kerepes, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória