Címzett: Szemlélek blog szerkesztősége és Hodász András

Több nyilvánosságot Hodász atyának - ne visszavonulást!

Tisztelt Szemlélek Blog!

Hodász András volt katolikus pap, közéleti személyiség, blogger és az Önök korábbi állandó munkatársa nemrégiben hozta nyilvánosságra a többségi társadalomtól eltérő nemi identitását.

Ez a hír a konzervatív világnézetet képviselő honfitársaink, s - különösen papi múltja miatt - a Katolikus Egyház magyarországi közössége tagjai közül nyilván sokakban vegyes érzelmeket kelthetett. Én magam, aki egy nyitott társadalom építésének elkötelezett híve vagyok, - bár teljes mértékben el tudom fogadni a konzervatív nézőpontot is -, egyáltalán nem osztom a férfi-női szerepek hagyományos módjainak konzerválásán fáradozók véleményét.

Azonban nem az a fontos, hogy egy véleményen legyünk. A legfontosabbnak a nyílt, higgadt és értelmes társadalmi párbeszéd a megosztó témákkal kapcsolatban. Ezért tartom hibásnak az Önök, egyébként rendkívül nyitott szellemiségű blogjának döntését, amellyel Hodász Andrást a kevesebb nyilvános szereplésre kárhoztatják. Éppen az ellenkezőjét javaslom, és remélem e petíció aláírói mindél nagyobb számban értenek egyet ezzel, és ezzel őt magát is bátorítani szeretnénk - publikáljon továbbra is és kapjon több felületet ehhez!

Igenis legyen módja képviselni a társadalmi párbeszédet a minket körülvevő sok-sok érzékeny és vitára alkalmas témában - ahogy ezt eddig is igen magas színvonalon tette közéleti szereplőként. Erre mind félbeszakadt papi pályája, mind kissebbségi szexuális csoporthoz tartozása, sőt a sajnálatos tény, hogy szexuális zaklatás áldozata volt sokkalta alkalmasabbá teszi, mint sokunkat, és nem a háttérbe szorítása, hanem előtérbe helyezése a jó megoldás.

Több nyivánosságot Hodász "atyának"! Mi aláírók legalábbis ebben látjuk az egyetlen értelmes megoldást. "Ne féljetek!" (Márk 16,6)"

Miért fontos?

Csatlakozz hozzánk ha a társadali párbeszéd, a kölcsönös elfogadás és nem az elhallgatás, illetve kissebbségi léted miatti szégyenkezést támogatod.