Címzett: Helyi önkormányzat,

Futósáv a Gizella sétányon (Petőfi híd - Közvágó híd)

Tisztelt Önkormányzat!

Szeretném kérni Önöket, hogy fontolják meg egy futósáv kiépítését, fejlesztését a 9.kerületben, pontosabban a Gizella sétány szakaszán. (Petőfi-híd - Közvágó híd). A futósáv kialakítására alkalmas lehetne a salak vagy a rekortán típusú burkolat.

Ez a szakasz kb 1.5 km - 2km jelent, minimális tereprendezést igényelne mindössze.
A salak vagy a rekortán burkolat előnye hogy alacsony karbantartási költséggel rendelkezik ez által költséghatékony a fenntartása. Minden időjárási körülmények között kivitelezhető.

Miért fontos?

Midennap rengeteg sportolni, futni járó használja ezt a szakaszt. Talán a 9. kerület egyik legnépszerűbb része a futók körében.
Nagyon sokan szeretnek a Duna part mellet futni és mivel a budai részen ez a szakasz végig az autoút mellet helyezkedik el nem a legideálisabb sportolás céljára. Míg a Gizella-sétány ideális környezetben, távól esik az autoúttól és a hely adottságai révén a már meglévő bicikli sáv és gyalogosok közelekedésére szolgáló sáv mellet ideális lenne egy futósáv kialakitása is.

A gyalogos sávban már néhol nem egységes a viacolor járóburkolat, besüllyedt, stb., nem praktikus és nem is szabályos itt a futás, kerülgetve a sétálokat. A bicikli sávban szinten nem, ami balesetveszélyes is lehet. Ám nagyon sokan itt futnak, mert a Hév kerítés és a bicikli sáv közötti terep, nem egységes, kitaposott, gödrökkel, mélyedésekkel teli ami szintén balesett veszélyes, és nem ideális terep a futásra.

Egy rendezett, egységes futósáv kialakításával csökkenne az izomsérülések és a balesetek veszélye, ezáltal hozzájárulna a kerületiek biztonságos sportolásához. Az amatőr hobbi futók, és a sportolok is szívesen használnák ezt a típusú futósávot.

Budapest, Buda, Hungary

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória