Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Hidvégi József polgármester úr Fonyód Város Önkormányzata

Fonyód Zrínyi utca rekonstrukciója

Tisztelt Polgármester úr!

Közérdekű bejelentést kívánok tenni Fonyód Zrínyi utca, Árpád part és Endresz utca közötti szakaszának rekonstrukciója érdekében. Az útszakasz az egyetlen partvonalra merőleges útszakasz a part és a vasút között Fonyódligeten, amely nem rendelkezik szilárd útburkolattal. Az úton közlekedő nagy tömegű járművek (szemetes, áruszállítók, stb.) szinte teljesen széttaposták az úttestet, a vízelvezető árkok a beomlás szélén állnak.

A Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. munkatársaival 2021-ben folytatott levelezésemnek és más fonyódligeti nyaralótulajdonosok bejelentéseinek köszönhetően az úttestet 2021 augusztusában murva zúzalékkal szórták le. Itt szeretném megköszönni a Kft. munkatársainak pozitív hozzáállását és a lehetőségeikhez mérten megtett intézkedésüket, amely ideiglenesen javította az útszakasz állapotát, de mára a kátyúk újra kialakultak és az útszakasz rendbehozatala véglegesen időszerűvé vált.

A Kft. Műszaki csoportvezetője jelezte számomra, idézem: "Az utca aszfaltozásával kapcsolatban annyit tudok mondani hogy a jövő évre (2022) tervezett munkák közé beütemezzük, de ezekről az utcákról mindig a képviselőtestület dönt, a városüzemeltetés nem tudja befolyásolni hogy melyik szakaszok kerüljenek felújításra." Javaslom az útszakasz útburkolatának szilárd burkolatúvá tételét, a csapadékelvezető árkok rendbehozatalát és az Endresz utca - Török Bálint utca, Török Bálint utca - Liget utca, Liget utca - Árpád part szakaszrészeken legalább 1-1 energiatakarékos világítótest elhelyezését az esti órákban való biztonságos közlekedés érdekében.

Miért fontos?

Az útszakasz rendbehozatalát azért tartom fontosnak, mert a vasúti pálya rekonstrukciójával a Duna utcai átjáró megszűnt és a Zrínyi utcánál épült meg a vasúti peron meghosszabbítása miatt. Így a vasút déli oldalán lévő ingatlanokból ezen az útszakaszon közelítik meg a partot a helyi lakosok, nyaraló tulajdonosok és a Fonyódon nyaralók. Ezzel sokszorosára nőtt a Zrínyi utcán közlekedők száma!

Mindenki számára fontos a szabadstrand biztonságos megközelítése és elhagyása. Sajnos pillanatnyilag csapadékos időben a tócsák, száraz időben a kátyúk kerülgetése okoznak nehézséget főként a kisgyermekes családok és az idősek számára.

Fonyód, Zrínyi u., 8640 Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Frissítések

2023-06-25 10:35:40 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2023-06-21 20:22:59 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2023-05-04 05:28:45 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-05-03 15:37:30 +0200

10 aláírás gyűlt össze.