Ugrás a fő tartalomra

Címzett: magyar és a többi európai polgároknak

Feltétel Nélküli Alapjövedelmek (FNA) bevezetése az egész EU-ban

Célunk a Feltétel Nélküli Alapjövedelmek bevezetése az egész EU-ban, amely biztosítja minden ember anyagi létfenntartását és az EU gazdaságpolitikájának részeként lehetővé tegye, hogy mindenki részt vehessen a közügyekben.

Ezt a célt úgy kell elérni, hogy az EU maradjon a szerződések által biztosított felhatalmazási körön belül.

Felkérjük az EU Bizottságot, hogy tegyen javaslatot a feltétel nélküli alapjövedelmek bevezetésére az egész EU-ban, amelyek csökkentik a regionális különbségeket az EU gazdasági, társadalmi és területi összetartozásának erősítése érdekében.

Ez megvalósítja az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság 2017. évi együttes nyilatkozatának azt a célját, hogy „az EU és tagállamai az alapjövedelem garantálása érdekében támogatni fogják a hatékony, fenntartható és méltányos társadalombiztosítási rendszereket is”, az egyenlőtlenség leküzdése érdekében.

Emelje fel a hangját az életét érintő politikai kérdésekben. Az Európai Polgári Kezdeményezés egy egyedülálló módja annak, hogy beleszólása legyen az EU alakításába azáltal, hogy felszólítja az Európai Bizottságot, hogy javasoljon új törvényeket. Miután egy Európai Polgári Kezdeményezés elérte az egymillió aláírást, a Bizottság hozza meg a további döntést.

Az egy éven át tartó aláírásgyűjtés elindult. Amennyiben Önnek is fontos ez a kezdeményezés, úgy kérjük írja alá és terjessze ismerősei körében https://hu.eci-ubi.eu/ -köszönjük.
Ha szeretne többet megtudni a feltétel nélküli alapjövedelemről, kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba, keresse oldalainkat, ahol több információt is talál: https://alapjovedelem.org/

Miért fontos?

Tegnap még csak vágytunk rá, ma már gondolkodunk róla, a holnap viszont elképzelhetetlen nélküle ! Ez a Feltétel Nélküli Alapjövedelem.

Az FNA ma már mindennapos kérdés és téma, nem csak a közgazdászoknál, hanem az átlagembereknél is.

Nincs szabadság FNA nélkül. A Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) a szükségszerű megoldás.

Mi a feltétel nélküli alapjövedelem?
A feltétel nélküli alapjövedelem olyan jövedelem, amely egy adott közösség (állam vagy pl. az Európai Unió) minden polgárának feltétel nélkül, születésétől haláláig, alanyi jogon jár. Nincs kötve sem rászorultsághoz, sem munkavégzéshez, sem más hasonló jellegű feltételhez. Minden egyes állampolgár számára biztosítja a létezéshez minimálisan szükséges (nem luxus szintű) élelmezési, lakhatási, egészségügyi, oktatási költségeket és a társadalmi életben való részvétel költségeit.
Kiegészíthető egyéb jövedelemmel.

Az FNA négy alapkritériuma:
I. EGYETEMES
– Mindenkinek jár rászorultságtól függetlenül.
II. EGYÉNI
– Alanyi jogon jár mindenkinek.
III. FELTÉTEL NÉLKÜLI
– Nem kényszerít munkára vagy más ellenszolgáltatásra.
IV. ELEGENDŐEN MAGAS ÖSSZEG
– Biztosítja a létfenntartást és a közügyekben való részvételt.

„Semminek sincs elsöprőbb ereje, mint annak az eszmének, amelyre megérett az idő” Victor Hugo
Budapest, Ungarn

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2022-06-16 20:11:27 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2020-10-20 18:40:43 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-09-30 21:28:41 +0200

10 aláírás gyűlt össze.