Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Dr. Kásler Miklós, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Esélyt a gyógyulásra! Ingyenes gyógyszercsomagot a COVID-betegeknek!

Tisztelt Miniszter Úr!

Tegye INGYENESEN elérhetővé az otthon gyógyuló COVID-betegeknek a számukra ajánlott GYÓGYSZEREKET, és biztosítson nekik állapotukat felmérő vizsgálatokat, kórházon kívüli ellátást!
Az otthonukban gyógyuló COVID-betegek gyógyszereinek költsége a tapasztalatunk szerint eléri a fejenkénti 20 000 Ft-ot. Ez nagyon sok magyar állampolgár számára jelenleg megfizethetetlen!

Ők anyagi helyzetük miatt vannak sorsukra hagyva, életük veszélyben forog azért, mert nincs pénzük a gyógyszerekre. A kórházba nem került, vagy onnan elbocsájtott COVID betegek gyógyszeres ellátása nem megoldott, így körükben különösen nagy a halálozás kockázata.

A helyzetet súlyosbítja, hogy olyan helyzetben éri a családokat a betegséggel járó többletkiadás, amikor többen már eleve elveszítették a munkájukat, vagy a betegség miatt a család nem tud több hónapig is jövedelemhez jutni.
A kellő átoltottság eléréséig még több százan, de az is lehet, hogy több ezren fognak meghalni - a kérésünk teljesítése NEM VÁRHAT!

Petíciónkkal a szociális ellátásban dolgozók és a munkájukat segítő önkéntesek, civil segítők tapasztalatait tolmácsoljuk Önhöz, Önökhöz.
A COVID-19 járvány második hullámának következményei súlyos helyzetet teremtenek az országban, különösen vidéken, a rossz szociális helyzetű lakosság körében.
A hivatalos adatokból is látszik, hogy a fertőzöttek jelentős százaléka nem kerül a kórházba, mert állapotukat úgy értékelik, hogy nem igényel kórházi ellátást, de az is lehet, hogy a hely hiánya miatt nem kapnak felvételt a kórházba. Ezek a betegek gyógyszerek szedésére szorulnak, ugyanakkor a részükre felírt gyógyszereket a magas költségek miatt sokan nem tudják kiváltani.

Akik elkapják a vírust, azok nem érik el az extra egészségügyi és szociális támogatásokat. Az önkormányzatok korlátozott mértékben tudnak segíteni ezekben a helyzetekben, és a vakcina is csak hónapok múlva hozhat segítséget.
Kérjük Kásler Miklós Miniszter Urat, a kormányt és az operatív törzset, hogy a járvány időszakában a szükséges gyógyszereket (COVID csomagot) az otthonukban gyógyuló COVID betegek számára tegyék ingyenesen elérhetővé!
Azért is szükséges a gyógyszeres támogatás, mert az is problémát okoz, hogy az otthonukban gyógyuló COVID fertőzöttek esetében a háziorvosok nem végeznek el orvosi vizsgálatot és nem tudnak járóbeteg ellátásban sem vizsgálatot biztosítani. Pedig ezeknek a betegeknek az állapota sokszor egyik napról a másikra romlik. Ennek következtében gyakran előfordul, hogy már későn, válságos állapotban kerülnek kórházi ellátásba.
A halálesetek magas arányának csökkentése, a további emberéletek elvesztésének megelőzése céljából kérjük, hogy szervezze meg a kormány és az operatív törzs a COVID betegek kórházon kívüli ("járóbeteg") ellátását az ország egész területén! Erre a teszteléshez hasonlóan (COVID szűrőközpont) speciális szakrendelési pontok formájában is működtethető megoldást lehetne nyújtani, ahol a szükséges ellenőrző vizsgálatok – pl. CT, oxigénszint mérés -végezhető lenne. (Javasoljuk több szakrendelési pont és a kiegészítő mozgó ambulanciák felállítását).

Kérjük segítségét!
Balogh Zsanett, Esélyradar összefogás önkéntesei

Miért fontos?

Magyarországon nagyon magas a COVID megbetegedések halálos áldozatainak száma. Ez a tendencia csökkenthető, ha az otthonukban gyógyuló COVID-19 fertőzött betegek hozzájuthatnak mind a megfelelő gyógyszerekhez és orvosi ellátásban részesülnek. Ezért kérünk ingyenes gyógyszercsomagot és az állapotukat felmérő vizsgálatokat a korházon kívül gyógyuló, de középsúlyos állapotban lévő betegeknek.

A petícióhoz csatlakozik a(z):
Civil Kollégium Alapítvány,
XXI. Századi Roma Nők Egyesülete,
Civil Tanács Egyesület,
Khetane Egyesület,
MIRESZ,
Nagykállói Romák Érdekvédelmi Szervezete,
Összefogás a Balatonért,
Érdekem az Érdeked Egyesület,
Rendszerszint,
Polgár Alapítvány az Esélyekért,
Egy Magyarország Mozgalom,
Esély Labor Egyesület,
Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület,
EMMA Közhasznú Egyesület
Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete,
aHang.

Kategória

Frissítések

2021-01-13 11:29:39 +0100

5,000 aláírás gyűlt össze.

2020-12-11 11:48:37 +0100

1,000 aláírás gyűlt össze.

2020-12-11 11:14:12 +0100

500 aláírás gyűlt össze.

2020-12-11 10:29:27 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2020-12-11 07:44:40 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2020-12-10 20:35:07 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2020-12-10 18:35:14 +0100

10 aláírás gyűlt össze.