Címzett: Káel Csaba, Orbán Viktor

Éljen a magyar film!

Tisztelt Káel Csaba, miniszterelnök úr és Nemzeti Filmintézet

A világhelyzet miatt, - a humán erőforrás központú - filmiparban dolgozók jelentős mértékben kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Szeretném kérni, hogy az eleve a célra rendelkezésre álló filmes keretből az idei és a következő évre tervezett hazai mozi és tévéfilmek, sorozatok költségvetéséből előlegezze meg a Filmintézet az írók, kreatívok, stáb, a szereplők és a statiszták és MINDEN olyan filmes bérét, aki nehéz helyzetbe kerülhet, státuszától, végzettségétől és egyéb megkülönböztetés nélkül. Mert a magyar filmesek mindig messzire vitték az ország hírnevét, bármely szegmensében is dolgoztak. Nem nélkülözhetőek, legyenek akár statiszták, ismert, vagy kevésbé ismert színészek, vagy éppen stáb tagok, kreatív alkotók, vagy kiszolgálók.

Miért fontos?

Fontos, hogy a magyar filmipar, - másoknak, még az amerikai filmeseknek is példát mutatva - a nehezebb időkben se helyezkedjen passzív várakozó álláspontra, hanem igyekezzünk alkalmazkodni ehhez a megváltozott piaci helyzethez. A filmesek a múltban is így tettek, háborúban híradót csináltak, ha mást nem lehetett. Kidolgoztunk módszereket arra, hogy mindez lehetséges legyen, időben érkezzen, mert minden perc számít és kockázatok nélkül.

Miért fontos?

- A filmvilág aktív marad
- A filmesek keresete tovább biztosított
- A filmvilág megmutatja másoknak, hogyan járhatnak el hasonló helyzetben, például az előadóművészek, művészek akik szintén komoly gondban lehetnek e-nélkül
- Üzenetek, fontos mondanivaló adható így át olyan emberek számára is akik nehezen befogadóak a hagyományos módokon