Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország kormánya, Orbán Viktor miniszterelnök

El a kezekkel a védett erdőinktől!

El a kezekkel a védett erdőinktől!

Magyarországon jelen pillanatban is hőhullámok sora söpör végig. Az országban nyár elején vízhiány volt Budakeszi térségében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat sorra adja ki a napi hőségriasztásokat.

Mindeközben Magyarország Kormánya az erdőállományunk feléléséről határozott. A Magyar Közlöny 2022. augusztus 4-ei számában határozott az védett természeti területeinken a fakitermelés szabályainak felpuhításáról. Ezzel a védett faállományunkat kívánja felélni. Ez az intézkedés nem probléma megoldását, hanem fokozását szolgálja! Nem hagyhatjuk, hogy a védett természeti értékeink megsebzésével és azok elpusztításával orvosolja az energiaválságot a kormányzat!

A környezetvédelmi katasztrófa megelőzése érdekében kérjük, hogy a Kormány vonja vissza a 287/2022.(VIII.4.) Kormányrendeletét, amely "a vészhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról" címet viseli! Kérem támogasd a petíciót! Köszönöm!

24.hu cikk: https://24.hu/belfold/2022/08/05/kozlony-farol-gazrol-dontott-a-kormany/

Miért fontos?

A saját és a minket követő generációk érdeke, hogy legyen erdőállomány, amely a légkört tisztítja, a vizet megköti és nem utolsó sorban hűti a környezetet!

Az energiaválságot máshogy is lehet kezelni. Nem kell ahhoz kivágnunk védett területen lévő fáinkat, hogy a válságot kezelni tudjuk. Ezen intézkedéssel csak annyit érünk el, hogy saját országunkat tesszük élhetetlenné.

Kategória

Frissítések

2022-08-08 14:29:34 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2022-08-07 12:31:08 +0200

10 aláírás gyűlt össze.