Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Budapest Miskolci utcai lakókat

Budapest Miskolci utcai forgalomcsillapítás

Üdvözlöm tisztelt Miskolci utcai lakos!

Zuglóiként, Miskolci utcai lakosként szeretnék az egyre növekvő zaj, és gépkocsiforgalom, nem kevésbé a megnövekedett teherautó forgalom ellen tenni valamit.

Ezért írom levelem, mert felvettem kapcsolatot önkormányzati képviselővel, rendőrség képviselőjével, körzeti rendészettel, és sok más szervezettel, akik talán illetékesek lehetnek ebben az ügyben és továbbra is keresem azt a kompetens illetékest, akinek a hatáskörébe tartozik, illetve tudna tanácsot adni, a fent leírt problémánkra.

Zuglóban, Miskolci utcában lakunk több mint húsz éve. Odaköltözésünkkor szuper csendes utca volt a miénk, mindenhol föld utcák, és emlékeim szerint jobbkezes utcák voltak, az átmenő forgalom minimális volt. Tökéletes kertvárosi utca volt.

Szép lassan az akkori vezetés elvette ezeket az előnyöket, főútvonallá alakította, majd jelzőlámpákat telepítettek, és pár évvel ezelőtt harmincas zónákat csináltak majdnem mindenhol, kivéve a Miskolci utcában.

Sajnos az új építkezések miatt sokkal nagyobb lett az átmenő forgalom (ideértve a teherautó forgalmat is), mint azt eredetileg tervezve volt, jelentősen rontva a Miskolci utcában lakók lakhatási minőségét. Mára eljutottunk oda, hogy az utca egyik oldaláról a másikra gondot jelent átjutni, akkora a forgalom, a zaj a por lassan elviselhetetlen lesz, ingatlanok értéke tovább csökken, és semmi előnyét nem érezzük, hogy kertvárosban lakunk.

Miért fontos?

Több levelet irtunk, amelybe forgalomcsillapítási javaslatokat tettünk. Kértük, ezt a Miskolci utcai részt is vonják bele a harmincas zónákba. Javasoltuk, hogy akár a patak parti utcát (Rákos Patak utca) alakítsák át kétszer két sávossá, mivel ott az ingatlanok, nem az úttól öt méterre épültek, környezetkímélési szempontból tökéletes lenne, hogy a nagy átmenő forgalmat elvezesse.
Sajnos csak annyi valósult meg belőle, hogy a Rákospatak utcát a Török Béla óvoda mellet kiépítették, hogy becsatlakozzon a Kacsóh Pongrác útba, ezzel gyakorlatilag lehetővé vált a kétszer két sáv megvalósítása.

Esetlegesen forgalomlassítási 40km/órára való csökkentése, illetve a teherautó forgalom teljes kitiltása az Erzsébet Királyné-Csömöri közötti szakaszról, mert sajnos sem az út, sem pedig az itt lévő lakóházak nem bírják ezt a terhet.

Budapest, Miskolci u., Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2021-03-14 05:54:56 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2021-03-03 10:40:59 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2021-02-13 21:00:34 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2021-02-03 19:24:40 +0100

10 aláírás gyűlt össze.