Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Matkovich Ilona, Polgármester Asszony

Kerékpárutat és járható utcákat Vác-Máriaudvarra!

Tisztelt Polgármester Asszony!

Vác-Máriaudvar lakói azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy a városközpont felé egy kerékpárutat alakítsanak ki.
A közlekedés sajnos e városrészről nagyon nehéz. A vonatok és a buszok óránként közlekednek és mindkettő egy időben indul a városközpont felé tehát, ha valamelyiket lekéssük nincs esély rövid időn belül egy másik járatra.
A főúton jelenleg kerékpárral és gyalog közlekedni életveszélyes mert a városközpontba vezető úton az autósok megengedett sebessége egy szakaszon 90 Km/h és sajnos jelenleg nincs hely a főúton, ahova a kerékpárral közlekedők lehúzódhatnának. Az aszfalt ezen a szakaszon teljesen ki van járva, így kis sebességgel sem tudják az autósok a gyalogosokat vagy a kerékpárosokat kikerülni.
A közelben sok bevásárló lehetőség van (Aldi, Tesco, Lidl) de odáig a főúton eljutni (ami kb. 2 km) így életveszélyes! Ha lenne a főút mellett egy biztonságos kerékpár út, az emberek el tudnának biciklizni vagy gyalogolni bevásárolni és a gyerekek is iskolába kerékpárral járhatnának.
A vasútállomásnál a főúton nincs zebra és az autósok ott is túl gyorsan hajtanak, így semmi esély a normális és biztonságos átkelésre! Kérjük oldják meg a biztonságos átkelést!
Az utcák járhatatlanok. Folyamatosan feltöltik nagy durva kővel, amin sem autóval, sem biciklivel nem lehet normálisan közlekedni, ráadásul az utca így már jóval magasabb, mint a telkek és az udvarok szintje. Ne feltöltsék, hanem vegyenek le belőle, és legyenek végre járhatóak az utcák fekvőrendőrökkel!
A közvilágítás is egy alapvető dolog egy településen és számos utcában nincs közvilágítás. (pld. Gólyahír utca, vasúti átjáró). Kérjük oldják meg a közvilágítást!

Egyszerűen normális és biztonságos közlekedést szeretnénk!

Miért fontos?

Ez egy alapvető dolog egy településen, hogy az emberek normálisan és biztonságosan tudjanak közlekedni akár autóval, akár biciklivel vagy gyalog.

Hogyan lesz kézbesítve

Szívesen elviszem az aláírásokat személyesen de a sajtótájékoztatótól sem zárkózom el.

Vác, Jégvirág u., 2600 Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2022-01-22 13:11:44 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2022-01-21 19:50:56 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2022-01-21 13:20:55 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2022-01-21 05:25:07 +0100

10 aláírás gyűlt össze.