Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Rogán László Budakalász város Polgármestere

Az ígéret szép szó, ha van ovi úgy jó

Az ígéret szép szó, ha van ovi úgy jó

Tisztelt Rogán László Polgármester úr!

Kérjük ígéretéhez híven biztosítson pénzt a város ezévi költségvetésében a két éve bezárt Vasútsori óvoda újranyitására, újjáépítésére.
Ön a tavaly júniusi testületi ülésen azt mondta a 2017 évi maradvány felhasználásával kapcsolatban, hogy
"Szeretnénk mindenképpen ezt a pénzt címkézve, megpántlikázva félretenni egy új óvoda építésére, amennyiben nem tudunk pályázaton óvodára pénzt nyerni. (…) azokkal a forrásokkal, amik idén előterjesztés formájában, ld. Luppa tó részlete egy összegben kifizetésre került vagy azok az összegek, amelyekkel idén nem számoltunk, beérkeznek a számlánkra, akkor mi ezt az összeget elkülönítve szeretnénk kezelni es egy új három csoportos óvodának az építésére szeretnénk fordítani."
A város honlapján pedig ez jelent meg:
"A Vasút soron így 50 gyermek befogadására alkalmas intézményt kíván építeni a város 2019-ben. Erre az ad módot, hogy a költségvetésben ez évben sikerült 150 millió forint megtakarítást létrehozni, melyet az óvoda építésére különített el a Testület. A jövő évi költségvetés tervezésekor újabb 150 millió forint kerülhet a mostani összeg mellé, ami a mintegy 300 millió forintos beruházási költséget fedezheti."
Mi erre számítottunk, ezt várjuk. Kérjük e szerint cselekedjen, hogy továbbra is bízhassunk Önben, mint városvezetőben.

Miért fontos?

A budakalászi óvodák zsúfoltak. A városvezetés 2 éve azzal az ürüggyel zárta be a Vasútsori Óvoda épületét, hogy a régi helyén egy új, nagyobb, szebb és jobb óvoda épül, mert a gyerekeink méltóbb épületet érdemelnek.
Azóta a környéken lakó családok 2-2.5 kilométert utaznak a gyerekekkel minden nap kétszer. Legalább fél órával korábban kell kelniük és 20 percet autózniuk a dugóban vagy HÉV-re szállni.
De a város más részein lakók is kárát látják a bezárásnak, hiszen az ő gyerekeik is zsúfoltabb, 27-30 fős csoportban kénytelenek nevelkedni.
2016-óta vártunk a pályázati pénzre, amikor a Polgármester úr és a testület részéről végre olyan hangokat halottunk, hogy nem várnak tovább, megépül az óvoda saját beruházásban. Szeretnénk elérni, hogy ez valóban így is legyen. Az idei költségvetésben azonban nyoma sincs a tavaly félretett pénznek és az idénre megígértnek sem.
Ezért kérjük, hogy a városvezetés az eredeti ígéret szerint cselekedjen és biztosítsa a forrást az óvoda megépítéséhez.

Budakalász

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória


Aláírás okai

  • Fontosnak tartom, hogy a városnak azona részén is legyen egy könnyen elérhető óvoda, és az Önkormányzat betartsa az ígéreteit!
  • Budakalásznak, a budakalászi gyerekeknek szükségük van a Vasútsori óvodára, méghozzá a Vasútsoron és minél előbb. A jelenlegi helyzet elkeserítő.

Frissítések

2019-03-04 13:13:32 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2019-03-01 22:31:56 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2019-03-01 17:40:39 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2019-03-01 15:44:59 +0100

10 aláírás gyűlt össze.