Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Vas Vármegyei Kormányhivatal

Álljunk ki az embertelen körülmények ellen a Szentgotthárdi Gondozó intézményében!

A Szentgotthárdi Gondozó intézmény, amely mentálisan sérült betegeket és egészségügyi dolgozókat lát el, elérte a maga botrányos és emberileg elfogadhatatlan állapotát. Megdöbbentő videók és beszámolók árulták el az intézmény elkeserítő körülményeit, ahol a betegek és a dolgozók egyaránt egy ágyi poloska inváziójával élnek, ami súlyos egészségügyi kockázatokat és elviselhetetlen szenvedést okoz.

Ezek a sebezhető egyének, ideértve a mentális egészségi problémákkal küzdő betegeket, rémálomszerű körülmények között élnek, amelyek már majdnem öt éve fennállnak. A helyzet olyan mértékűvé vált, hogy a páciensek ágyai, és személyes tárgyaik is tele vannak ágyi poloskákkal és tojásaikkal. Ennek eredményeképpen ezek az emberek fizikai kényelmetlenséget, allergiás reakciókat, bőrfertőzéseket tapasztalnak, és folyamatosan aggódnak egészségük további romlása miatt.

Aggasztó módon, ahelyett, hogy megoldanák ezt a súlyos problémát, az intézmény vezetősége mintha szemet hunyt volna fölötte. A munkavállalók több alkalommal kérték, hogy tegyenek valamit, de ezek az aggályok láthatóan figyelmen kívül maradtak, és még a legalapvetőbb higiéniai intézkedések sem kerültek megtételre. Ráadásul a válságos állapotok következtében számos elhivatott egészségügyi dolgozó felmondott, ami még inkább súlyosbította az intézmény válságkezelő képességét.

Mi, az alulírottak, sürgős intézkedéseket követelünk annak érdekében, hogy enyhítsük a betegek és a dolgozók szenvedését a Szentgotthárdi Gondozó intézményében. Arra kérjük a hatóságokat, ideértve a Vas Vármegyei Kormányhivatalt, a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK), és a releváns kormányzati szerveket, hogy:

Azonnal kezdjenek el egy átfogó és hatékony kiirtási tervet végrehajtani az ágyi poloska invázió felszámolására az intézményben.
Biztosítsák a valamennyi beteg és dolgozó biztonságát, egészségét és jólétét, rendszeres rovarirtó intézkedéseket hozzanak létre, és fenntartsák a tiszta és higiénikus környezetet.
Teljes körű vizsgálatot indítsanak a vezetőség részéről a poloskainvázió gyors és hatékony megoldásának elmulasztásáért, és tartsák felelősnek azokat, akik elmulasztották a gondoskodási kötelességüket.
Szükséges támogatást és erőforrásokat biztosítsanak a Szentgotthárdi Gondozó intézményének, hogy a megfelelő munkaerővel rendelkezzenek, és a betegek magas színvonalú ellátását biztosíthassák.
Tartsák a nyilvánosságot folyamatosan tájékoztatva a válságkezelés előrehaladásáról, ezzel biztosítva az elszámoltathatóságot és az erőfeszítésekbe vetett bizalmat.
Mi úgy gondoljuk, hogy minden ember, függetlenül mentális vagy fizikai állapotától, megérdemli, hogy olyan környezetben éljen, amely tiszteletben tartja méltóságát, biztonságát garantálja, és jólétének előmozdítását szolgálja. Gyűjtsük össze erőinket, hogy pozitív változást hozzunk létre, és vetessünk véget a Szentgotthárdi Gondozó intézményében uralkodó embertelen körülményeknek.

Miért fontos?

Aláírásoddal szóljál, és állj ki azokért, akik nincsenek képesek szólni, és akik a legsebezhetőbb helyzetben vannak!

Fotó: gotthardotthon.hu
Szentgotthárd, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2023-08-16 16:09:35 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2023-08-16 07:29:09 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2023-08-15 21:01:45 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-08-15 17:07:02 +0200

10 aláírás gyűlt össze.