Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Mindenki Magyarországon

A járvány után ne tűzijátékon égessük el az adófizetők pénzét!

Ha egyetértesz azzal, hogy a pandémia utáni újrakezdést jobban szimbolizálná, ha lemondanánk az augusztus 20-ra tervezett grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját, akkor írd alá ezt a petíciót.
Ha egyetértesz azzal, hogy az erre szánt grandiózus összeget azoknak a megsegítésére használnánk, akiknek most nagy szüksége van erre, írd alá ezt a petíciót.
Ha egyetértesz azzal, hogy állatok élete fontosabb az ember szórakozásánál, írd alá ezt a petíciót.

Miért fontos?

A kormány szerint minden eddiginél grandiózusabb tűzijáték lesz Budapesten. Biztos örülni fog ennek az a sok ember, aki a járvány miatt elvesztette a munkáját, és fogalma nincs, miből fizesse ki az albérletet. Biztos tetszeni fog nekik, amikor látják, milyen gyorsan égetik el a magyarok adóforintjait, amit akár az ő megmentésükre is felhasználhatna a kormány.
De nemcsak miattuk gondolom, hogy vérlázító a tűzijáték.

Már tavalyelőtt Szilveszterkor Tatán a vadludak miatt betiltották a tűzijátékot. Ennek köszönhetően a madarak a helyükön tudtak maradni a tavon. Miskolc polgármestere, Veres Pál a Facebookon jelentette be, hogy az állatok védelmében tavaly Szilveszterkor Miskolcon már nem tartottak önkormányzati tűzijátékot.
De Szentendrén sem volt Szilveszterkor tűzijáték, Komáromban pedig az erre szánt összeget egy eperjesi lakóházban történt gázrobbanás áldozatai kapták meg, Esztergomban pedig a durrogások helyett a Széchenyi téren különleges fényfestéssel szórakoztatták az esztergomiakat.

Fontos megemlékezni az államalapítás ünnepéről. Fontos ápolni Szent István emlékét, aki Európába vitte a magyarokat, de talán másképp is lehetne ezt csinálni.

Budapest nemcsak a világ legszebb városa, Magyarország fővárosa, hanem az otthona embereknek - és állatoknak. Nélkülük halott lenne ez a város.

Feketerigók, fakopáncsok, széncinegék, csuszkák, vörösbegyek, barátkák, és fülemülék élnek itt, télen pedig még a sirály is eljön a Dunára. De Európa legkisebb madara is, a sárga vagy tüzes fejű királyka is előfordul a szigeten és a hegyen.

Ők világvégének tudják értelmezni a tűzijátékot.

Tavaly Prágában fényjátékkal ünnepelték az Újévet.

Én azt gondolom, azért kaptunk észt és értelmet az Örökkévalótól, hogy vigyázzunk a bolygóra és annak minden lakójára.

A pandémia utáni újrakezdést szerintem sokkal jobban szimbolizálná, ha lemondanánk erről a grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját.
Az erre szánt grandiózus összeget pedig azoknak a megsegítésére használnánk, akiknek most nagy szüksége van erre.

Támogatók:

Buksi Állatvédő Egyesület
Vackoló Állatvédő Egyesület
Békéscsabai Városi Állatvédők Közhasznú Egyesülete
Noé Állatvédő és Kutyamenhely Alapítvány
Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ)
Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2020-05-19 11:33:18 +0200

50,000 aláírás gyűlt össze.

2020-05-17 22:51:04 +0200

20,000 aláírás gyűlt össze.

2020-05-16 23:43:22 +0200

10,000 aláírás gyűlt össze.

2020-05-16 17:09:41 +0200

5,000 aláírás gyűlt össze.