Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Nyirati Klára, Baja város polgármestere

Veránka maradjon mindannyiunké!

Kampányunk sikeres volt, célunk elértük.

Baja város képviselő-testülete június 16-i rendkívüli ülésén indítványozta, hogy a Veránka-szigeti üdülőt azonnali hatállyal, 15 évre (!!!) adják a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Közhasznú Alapítvány kezelésébe, ezáltal megszüntetve a mindenki számára hozzáférhető üdültetést egy szűk körű hasznosítás javára.

https://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/14990-veranka-mindannyiunke

A javaslatot, amelyet a tervezett erdei iskola üzleti koncepciójával kapcsolatban felmerült számos problémás kérdés miatt végül levettek a napirendről, a képviselő-testület június 30-i ülésén bocsátják újra szavazásra.

A Baja által 2019-ben, évtizedek után keservesen megszerzett üzemeltetési jogot most egy tollvonással el akarják venni tőlünk, ráadásul a választópolgárok bárminemű előzetes megkérdezése nélkül. Az új hasznosítási szerződés nagyon hosszú időre elzárná az ország, a régió és Baja természetszerető, pihenésre vágyó polgárainak ezrei elől az üdülési lehetőséget.

A városvezetés az üdülő tavalyi – egy részben elhibázott üzleti koncepcióból adódó – veszteséges szaldójára hivatkozik, ami miatt szerintük nem kifizetődő az üdülő további fenntartása. Idén azonban már történtek jelentős költségcsökkentő lépések a helyes irányba (pl. az étterem bezárása, személyzet csökkentése), és Veránka sokkal több egy költségvetési sornál: egy igazi szociális vívmány, amelyet egy több mint 8 milliárd Ft éves költségvetésű városnak fent kell tudni tartania, jobb gazdálkodással és a nagyszabású nyereséges programokból (pl. Halfőző Fesztivál) befolyó bevételek egy részének átcsoportosításával.

• Emlékeztetjük Nyirati Klárát saját választási programjának és ígéretének betartására, azaz, hogy "A város polgárainak szava legyen a döntő közös ügyeinkben az érdemi beleszólás lehetőségével", ezért teljes körű szociális párbeszéd elindítását sürgetjük az összes érintett fél bevonásával.

• Kérjük Nyirati Klárát és a képviselő-testület tagjait, hogy ne szavazzák meg a Veránka üzemeltetési jogát 15 évre (!!!) idegen kézre játszó javaslatot, hanem őrizzék meg a sziget mindenki előtt nyitva álló, turisztikai és üdültetési célú hasznosítását a régió és a bajaiak számára, folytatva a már részben meghozott költségcsökkentő lépéseket, és - szükség esetén - csoportosítsanak át forrásokat a nyereséges rendezvények bevételeiből erre a célra.

Miért fontos?

A városvezetés Veránka szűk körű, alapítványi hasznosítását tervezi, legalább 15 évre megszüntetve az eddigi, mindenki előtt nyitva álló üdülési és pihenési lehetőséget. Ha ezt a javaslatot június 30-án megszavazzák, talán örökre elvész az a lehetőség, amiért a város több mint 40 éve harcolt, az, hogy Baja maga alakíthassa e páratlan sziget sorsát, figyelembe véve a polgárok lehető legszélesebb körének igényeit. És az az, ami fontos. Veránka mindannyiunké, ne hagyjuk elveszni! Tiltakozzunk együtt, csatlakozz te is a petícióhoz!

Megjegyzés: A rendszer automatikusan anyagi támogatást kér az aláírást követően, ez a felület üzemeltetőinek javára megy, akik kis csapatukkal dolgoznak az ügy felhangosításán. Döntsetek belátásotok szerint. Nekünk aláírásotok, demokratrikus támogatásotok a fontos!
Fotó: Kelemen Áron

Érsekcsanád, Veránka-sziget, 6347 Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2022-08-03 21:46:45 +0200

A petíció 186számú aláírás összegyűjtése esetén sikeres.

2022-06-21 16:03:26 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2022-06-20 18:27:56 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2022-06-20 17:29:21 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2022-06-20 15:26:48 +0200

10 aláírás gyűlt össze.