Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Az ellenzéki pártok

Változást akaró magyarok kiáltványa az ellenzéki pártok felé!

Változást akaró magyarok kiáltványa az ellenzéki pártok felé!

2020 augusztus közepe van. Ez azért bír jelentőséggel, mert az idő szinte érzékelhetetlen sebességgel múlik. Egy nap felébredünk, és a naptár 2022-t fog mutatni. A választások évét.

Tisztában vagyunk azzal, hogy 30 évvel ezelőtt a rendszerváltás egy többpártrendszerű demokráciára épült, és ez a mostani helyzet a sokszínű pártokat egy tömbbe kényszeríti. Tudjuk, hogy nehéz különböző szemléletű pártoknak egyeztetni, és közös nevezőre jutni. A durva igazság viszont az, hogy nincs más választás! Semmi más nem működik! Minél hosszabb ideig engedjük, hogy Magyarország a lejtőn maradjon, annál keservesebb lesz a visszaút! Kezdjétek el végre visszafelé tolni a szekeret! Ha ti vagytok azok, akik minket képviselni akarnak, vágjatok bele!

Mi, Magyarország azon választópolgárai, akik változást szeretnének, minden nap arra várunk, hogy megszületik majd az ellenzéki pártok összefogása. Eddig semmi.

Pedig 2020 augusztus közepe van.

Lehet, hogy zajlanak a háttérben egyeztetések, de mi ebből semmit nem érzékelünk. Az egyetlen, ami a külöböző médiafelületeken átjön, az még mindig a pártok bel- és külharca. Pártokon belül egymás ellen, pártokon kívül más ellenzéki pártok ellen. És persze mindenki a NER ellen.

Megint és mindig csak a harc! A düh! A sopánkodás!

Elég volt!

Változást követelő magyar állampolgárokként elegünk volt a csatákból, a kicsinyes játszmákból, a csatabárdok ki- és elásásából, az önimádásból, a saját koncból, a rivaldafényből és a messiási tudatból, hogy majd mi egyedül! Egyedül nem megy - ez nem egy régi sláger, hanem a valóság!

Igazi lépéseket akarunk végre!
Elkötelezettséget!
Cselekvést!
Az ÉN helyett MI-t!
Az ujjal mutogatás helyett konkrét programot!
A személyeskedés helyett reális alternatívát!
A mutyizás helyett, feddhetetlen, tiszta jelölteket!
Együttműködést!
Összefogást!

Nem egy héttel a választások előtt!

MOST!

Mert már 2020 augusztus közepe van.

Miért fontos?

A mai magyar választási rendszer nem teszi lehetővé a plurális demokrácia gyakorlását. Ha érdemi változást szeretnénk, akkor a 2022-es választásokon a magyar ellenzéki pártoknak egy ernyő alatt, közösen, összefogva van csak esélyük a Fidesz-KDNP ellen. Minden más egyéni akció szabotálja a változást.

Kategória


Aláírás okai

  • Már nincs időnk újabb 4 évi országrombolásra!
  • Mert ez a jövő!

Frissítések

2020-08-13 13:13:26 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2020-08-12 18:36:32 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2020-08-12 16:28:50 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-08-12 15:32:09 +0200

10 aláírás gyűlt össze.