Ugrás a fő tartalomra

Címzett: A NER-rel elégedetlen, ezen elégedetlenségüket az előválasztásokon kinyilvánítani szándékozó magyar választópolgárok, de legfőképpen, az előválasztási programot megalkotó aHang informatikusai.

Több ikszes szavazást az előválasztásokon!

Több ikszes szavazást az előválasztásokon!

Az előválasztásokon alkalmazott szavazó program ne a direkt csak egy jelöltre szavazást, hanem a több ikszes, úgy nevezett jóváhagyó szavazást (approval voting) tegye lehetővé.

Miért fontos?

Azért fontos ez, mert az ellenzéki kényszerű összefogás miatt nagy a veszélye annak, hogy a szélső/ellentétes nézeteket valló választók nem fognak az éles választáson szavazni egy esetleges ellentétes szélső oldal béli, előválasztást nyert pártszemélyre.
Ezzel szemben a több ikszes szavazás 100 %-ban képes kimutatni minden egyes választópolgár átszavazási hajlandóságát, és ezzel precízen kimutatható a leginkább elfogadott (legkevésbé elutasított) jelölt személye, akire az éles (2022-es Ogy-) választáson is legtöbben fognak szavazni.
Tehát az előválasztásokon olyan legyen a szavazólap, hogy minden jelölt mellé lehessen x-et tenni, akit a választó el tud fogadni, mint közös, győzelemesélyes jelölt (akit pedig elutasít, akire semmiképpen nem szavazna az éles választáson, az mellé nem tesz x-et). És a legtöbb x-et elért jelölt lesz a győztes, a NER kihívója.

Kategória


Aláírás okai

  • Az éles, '22-es választáson a szavazatmaximálás legbiztosabb módja, ha az előválasztáson ezzel a jóváhagyó szavazással választjuk ki a körzet legelfogadottab jelöltjét.
  • Ez a többXes szavazás sokkal pontosabb a jelenleg alkalmazottnál, mivel képes mérni az "átszavazási hajlandóságot" is! Márpedig a győzelem akár pár szavazaton is múlhat majd...

Frissítések

2021-03-18 11:43:34 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2020-12-31 16:21:10 +0100

Ha a 6párti összefogás nem a több ikszes, hanem a direkt, egy jelöltes szavazást veri végig az előválasztáson, azzal bebizonytja, hogy az éles szavazáson nem a győzelemre, hanem csak a kompenzációs szavazatokra, azaz a kompenzációs, kényelmes ellenzéki mandátumokra utazik csak.

2020-12-30 08:31:14 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2020-12-27 18:45:26 +0100

10 aláírás gyűlt össze.