Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Zamárdi Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 8621 Zamárdi Szabadság tér 4. Csákovics Gyula polgármestere részére.

Teljes körű lakossági véleménykérést a nagy zenei fesztiválok megtarthatóságáról!

Tisztelt Polgármester Úr!

Kérjük bevezetni az új lakossági véleménykérési rendszert, mely a város adófizetői nyilvántartásában lévő személyek szavazás útján kifejezett véleményét kötelezően kéri a nagyobb zenei fesztiválok, sport és kulturális események szerződéskötéséről, - módosításáról, - hosszabbításáról szóló döntés elött.
A szavazás eredménye kötelezze a döntéshozókat, azaz az adott ügyben a szavazás eredményének megfelelő döntést hozzák.

Miért fontos?

Az új lakossági véleménykérési rendszer bevezetésének célja, hogy olyan rendszer működjön, melynek eredménye leginkább tükrözi a város teljes lakosságának véleményét, szemben a jelenlegi gyakorlattal, amikor a lakossági szavazáson történő részvétel feltétele a helyi állandó lakcím-, illetve ritkán a tartózkodási cím megléte.

Nagyrészt az adófizetők befizetései működtetik a városi intézményeket, a Polgármesteri Hivatalt, fedezik a működés költségeit; ezért a város adófizetői joggal elvárják, hogy a városban történő nagy eseményekről a véleményüket megismerjék a döntéshozók és aszerint döntsenek.

Régóta feszültséget okoz Zamárdiban, hogy a fesztiválok a nyári főszezon nagy részében zajlanak. A fesztiválok bonyolítását kivéve, közel 30 napon át történik a fesztiválok építése, bontása és az ezzel járó kamion forgalom, zaj, por. A fesztiválok területének környezetében lévő utcákban nincs járda, így a kamionok közti gyalogos közlekedés balesetveszélyes. A fesztiválok a környezetre gyakorolt hatásai (hang, fény, zaj, közterület szennyezés és a kimutatható drog a Balaton vizében) jelentősek, az ott élők életminőségét nagyban befolyásolják. A pihenésre és az ingatlanának zavartalan használatára mindenkinek joga van.

Tisztelt Polgármester Úr!

Ön korábban jelezte, hogy a lakosság többsége szívesebben látna már Zamárdiban sport rendezvényeket, mint nagy fesztiválokat, és a világ sem afelé halad, hogy több tízezer ember zsúfolódjon össze napokig egy helyen.
Ön 2021-ben kijelentette, hogy ha a járvány miatt idén sem tarthatók meg ezek a fesztiválok, opcionálisan egy évvel meghosszabbítható lenne a megállapodás, de aztán a mintegy 2500 lakosú Zamárdi végleg szeretne megválni a napi 20-30 ezres tömeget vonzó Balaton Soundtól és a hasonló nagyfesztiváloktól.

A következő napokban hivatalos beadványt juttatunk el Önhöz, melyben a fent említett témában Képviselő-testületi döntéseket kérünk.

Zamárdi 2023. június 12.

Tisztelettel
Imre Beatrix Szabó Zsolt Vizi László

Hogyan lesz kézbesítve

A petíció URL-jét megosztani a Facebookon és emailen.

Kategória

Frissítések

2023-06-12 20:45:24 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2023-06-12 15:52:27 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2023-06-12 14:28:39 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-06-12 13:32:34 +0200

10 aláírás gyűlt össze.