Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország kormánya

Minden házban legyen meleg!

Mint Tarnazsadány község önkormányzati képviselője tisztelettel kérem Magyarország kormányát a téli időszakban hozzon létre rendkívüli alapot a szokásos tüzelőtámogatáson felül, melyből kibővíthetik az önkormányzatok azon rászorult személyek számát, akik szociális tüzelőanyag támogatásra jogosultak. Mivel nem minden család otthonába van bevezetve a földgáz, sokan nem tudnak mással fűteni, csak szilárd tüzelőanyaggal. De mivel ilyen magas árak vannak, lesznek, akik nem tudják megvenni.

A lakosság további védelme érdekében szükséges lenne második lépésben a szilárd tüzelőanyag árát szabályozni. A tűzifa árát olyan mértékben kellene korlátozni, hogy a lakosság számára még megvásárolható maradjon.

Üdvözlettel:
Botos Péter Adrián
Tarnazsadány község önkormányzati képviselője

Miért fontos?

Mi lesz azokkal, akik nem gázzal fűtenek, de nem lesz nekik szilárd tüzelőanyag, sem fa, sem szén, sem lignit?

Szerintetek nem magas 10.000 / q tüzelőfa?

Tudjátok hány településen van központi adat szerint szocialisan rászoruló? 2300 településen. A valós lélekszámot meg nem is lehet megbecsülni, mivel ezeket csak szociális törvényben előírt adatok alapján határozzák meg.

Képzeljétek el, ennyi településre nem jut sajnos csak 5 milliárd összesen.
Tisztelt Polgármester Urak települési képviselőtársak!

Kérdésem: azok az emberek, akik nem gázzal fűtenek, hanem szilárd tüzelőanyaggal - mint a fa, barnaszén, lignit - nem tartoznak a rezsivédelem alá?

Megfagyhatnak nyugodtan?

Kérlek írjátok alá, és osszátok meg petíciómat!

Tartalma arról szól, hogy települési önkormányzatok fogjunk össze lakosság érdekében. Szükség van és lesz rendkívüli támogatásra az önkormányzatoknak a téli hónapokban, hogy tudjon minden rászorult számára tüzelőanyagot biztosítani az ez évi tüzelőanyag pályázaton felül.

Üdv: Botos Péter Adrián
Önkormányzati képviselő

Hogyan lesz kézbesítve

Elektronikus formában

Kategória

Frissítések

2022-09-08 22:42:55 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2022-08-23 07:43:04 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2022-08-23 00:54:56 +0200

10 aláírás gyűlt össze.