Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Roma állampolgárok!

Romák, tiltakozzatok a rabszolgatörvények ellen, támogassátok a szakszervezetek követeléseit!

LB
Picture
A kampány szervezője:
Lajos Balogh

NYÍLT LEVÉL

A magyarországi roma munkavállalókat is negatívan érinti a rabszolga törvény elfogadása. Tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen és csatlakozunk a szakszervezetek 4 pontjához! A demokráciában, amiért ma az ország nagy része küzd, nincs helye az egyenlőtlenségeknek, rasszizmusnak és a kirekesztésnek. A munkavállalók sorsáról a szakszervezetek bevonása nélkül döntöttek. Mi romák ezt a politikát már megszoktuk: rólunk döntenek nélkülünk .
Hiszünk a szabad és demokratikus Magyarországban, ahol szegények és gazdagok, romák és nem romák jogai egyformák. Minél több roma honfitársunkat biztatjuk a békés sztrájkra és demonstrációra!

Január 19-én ezért demonstrációt szervezünk Budapesten a Blaha Lujza térnél 13:00-tól. Várunk mindenkit! Itt frissül az esemény: https://www.facebook.com/events/522053548317455/

Tehát az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottságba (OSZD) tömörült szakszervezetek alábbi 4 pontos követelését maximálisan támogatjuk:

1. Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

2. Emeljék a minimálbért legalább két számjegyű mértékben, állítsák vissza a cafetériát, rendezzék a közszféra béreit!

3. Követeljük a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést a dolgozókat érintő törvények módosításánál!

4. Követeljük egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig!

Miért fontos?

Hiszünk a szabad és demokratikus Magyarországban, ahol szegények és gazdagok, romák és nem romák jogai egyformák. Minél több roma honfitársunkat biztatjuk a békés sztrájkra és demonstrációra.

Budapest, Blaha Lujza tér

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2019-01-18 21:33:09 +0100

10 aláírás gyűlt össze.