Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Farkas Attila, Pásztó polgármestere

Nyílt levél a pásztói polgármesternek - ezekre a kérdésekre várunk választ!

A választások után egy kínai delegáció látogatta meg a városunkat, amiről nagyon keveset tudunk. Hogy többet megtudjunk a látogatás okáról és tartalmáról az alábbi nyílt levelet küldtük a polgármesternek. Azt szeretnénk elérni, hogy a városunkba ne telepítsenek semmit társadalmi egyeztetés nélkül.

KÜLD EL TE IS AZ ALÁBBI LEVELET A POLGÁRMESTERNEK


Tisztelt Farkas Attila, Pásztói Polgármester!
 
Nyílt levélben fordulunk Önhöz a nemrégiben Pásztón járt kínai delegációval kapcsolatosan, akikkel a befektetési lehetőségekről folytattak megbeszéléseket. A célunk az, hogy elkerüljük a társadalmi egyeztetés nélküli beruházásokat, mint amilyen a környezetkárosító bátonyterenyei üzem esetében történt. Ezért az alábbi kérdéseket szeretnénk tisztázni:
 
·  Kik voltak pontosan itt és milyen szervezetektől érkeztek a kínai delegáció tagjai? Ha cégek képviseletében is voltak, akkor mely cégektől?
·  Miről beszéltek pontosan?
·  Miben sikerült megállapodni?
·  Készült-e jegyzőkönyv a megbeszélésről?
·  Egyeztettek meg következő alkalmat a beszélgetés folytatásához? Ha igen, mikor lesz a következő alkalom?
·  Pásztó mely részei iránt érdeklődtek, mint lehetséges befektetési lehetőségek?
·  Mik a további egyeztetések folyamata?
·  Az esetleges megegyezés előtt szeretnénk választ kapni arra, hogy milyen társadalmi egyeztetést és tájékoztatást tervez az önkormányzat. Mi lesz a garancia arra, hogy az önkormányzat nem hoz döntéseket társadalmi egyeztetés nélkül, amelyek évtizedekre meghatározzák Pásztó sorsát, mint ahogy Bátonyterenye esetében történt, ahol egy környezetszennyező akkumulátor üzemet telepítettek a városba a lakók megkérdezése nélkül?
·  Hogyan lehetséges, hogy erről a jelentős eseményről nem értesültünk a választások előtt, hiszen egy ilyen számottevő hatással lehet Pásztóra és lakosaira?
 
Válaszát előre is köszönjük!
 
Tisztelettel,
Pásztói aPont

Miért fontos?

A nyílt kommunikáció és a lakosság tájékoztatása elengedhetetlen ahhoz, hogy megerősítsük a bizalmat az önkormányzat és a polgárok között. Kérjük, hogy világos és részletes válaszokkal segítsen megérteni a látogatás jelentőségét és következményeit.
Pásztó, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Links

Frissítések

2024-07-11 09:08:25 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2024-07-08 10:00:44 +0200

10 aláírás gyűlt össze.